Jeśli nie masz pewności, które konto zostało użyte do zalogowania, możesz to sprawdzić w opisany poniżej sposób.
- Wybierz Zaloguj się za pomocą Sony account i spróbuj zalogować się przy użyciu konta Sony .
- Pojawia się komunikat „You are signed in” (Jesteś zalogowana(-y)).
- Korzystasz z usługi z użyciem konta Sony.
- Pojawia się ekran tworzenia konta.
- Nie używasz konta Sony. Przejdź do czynności 2.
- Spróbuj zalogować się za pomocą konta Amazon, Apple, Facebook lub Google.
- Pojawia się komunikat „You are signed in” (Jesteś zalogowana(-y)).
- Korzystasz z usługi z użyciem wyświetlonego konta. Pojawia się ekran migracji do konta Sony. Postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie, aby ukończyć migrację.
- Pojawia się ekran tworzenia konta.
- Nie korzystasz z usługi z użyciem tego konta. Jeśli ekran tworzenia konta pojawia się bez względu na to, którego konta próbujesz użyć (Amazon, Apple, Facebook lub Google), stuknij Cancel, aby powrócić do poprzedniego ekranu, i utwórz konto Sony.