Identyfikator artykułu : 00109882 / Ostatnia modyfikacja : 10.03.2015

Ograniczona dostępność radia internetowego SHOUTcast

Produkty i kategorie związane z tym artykułem

W grudniu 2014 r. dostępność radia internetowego SHOUTcast została ograniczona na starszych urządzeniach, takich jak odbiorniki Sony STR-DA6400ES oraz STR-DA5500ES.

Jest to spowodowane modyfikacją Interfejsu programowania aplikacji (API) w usłudze SHOUTcast. Oznacza to, że ta funkcja nie jest już obsługiwana na starszych modelach.

Usługa jest obecnie jeszcze tylko częściowo dostępna. Nadal możliwe jest słuchanie stacji radiowych zapisanych przed tą zmianą na liście stacji ustawionych w urządzeniu.

Pytanie 1. Dlaczego firma Sony wyłączyła usługę SHOUTcast?
Odpowiedź 1. Z powodu zmian API w usłudze SHOUTcast funkcja nie jest już obsługiwana na tych urządzeniach.

Pytanie 2. Informacja dotyczy ograniczonej dostępności. Jakie usługi są nadal dostępne?
Odpowiedź 2. Nadal możliwe jest słuchanie stacji SHOUTcast zapisanych przed zmianą na liście stacji ustawionych w urządzeniu. Jednak nie gwarantujemy, że to obejście będzie możliwe w przyszłości.

Pytanie 3. Nadal mogę słuchać niektórych stacji. Czy będzie to możliwe w przyszłości?
Odpowiedź 3. Nadal możliwe jest słuchanie stacji SHOUTcast zapisanych przed zmianą na liście stacji ustawionych w urządzeniu. Jednak nie gwarantujemy, że to obejście będzie możliwe w przyszłości.

Pytanie 4. Co dokładnie się stanie? Czy na urządzeniu wyświetli się powiadomienie o błędzie?
Odpowiedź 4. Po wybraniu funkcji SHOUTcast pojawi się powiadomienie "Couldn't get playback info" (Nie można pobrać informacji o odtwarzaniu) i wybór stacji nie będzie możliwy.

Pytanie 5. Czy po zainstalowaniu aktualizacji oprogramowania sprzętowego można będzie korzystać z SHOUTcast?
Odpowiedź 5. Nie ma oprogramowania sprzętowego, które może rozwiązać tę kwestię. Jak wspomniano powyżej, z powodu zmian API w usłudze SHOUTcast obsługa funkcji na tych urządzeniach nie jest już możliwa.

Pytanie 6. Jak mogę korzystać z SHOUTcast w przyszłości?
Odpowiedź 6. Odtwarzanie stacji radiowych SHOUTcast na tym urządzeniu nie jest już możliwe. Jeśli nadal chcesz słuchać stacji SHOUTcast, należy podłączyć zgodne urządzenie zewnętrzne, które może odtwarzać stacje SHOUTcast.

Pytanie 7. Jakie urządzenia zewnętrzne są zgodne z SHOUTcast?
Odpowiedź 7. Aby dowiedzieć się więcej na temat zgodnych urządzeń zewnętrznych, należy skontaktować się bezpośrednio z usługodawcą (SHOUTcast).

Pytanie 8. Mam urządzenie, które było zgodne z usługą SHOUTcast. Czy urządzenie zostanie wymienione na nowe urządzenie zgodne z SHOUTcast lub czy otrzymam zwrot pieniędzy?
Odpowiedź 8. Niestety nie możemy spełnić tej prośby.