10

4.4 na podstawie 10 recenzji klientów

7
2
0
0
1
Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Uwaga: recenzje produktów mogą dotyczyć różnych wersji. Nie gwarantuje się dostępności we wszystkich krajach pewnych wersji produktów, usług i/lub funkcji wzmiankowanych w recenzjach produktów.

Recenzje klientów: 10

0

Zadowolony

16 GB 17.05.2022 Autor: Łun1

Wiem, że jest to produkt który już schodzi z rynku. Niemniej jednak po odsłuchu i przegraniu niemal całej swojej cd dyskografii w formacje flac jestem super zadowolony.

Jakość dźwięku

Znakomita

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny odtwarzacz na słabym systemie

16 GB 31.03.2022 Autor: Spaczen

Wszystko co związane z odtwarzaniem i segregowanie muzyki cudo. Wszystko co związane z Androidem padaka. Muli zawiesza się potrafi wyłączyć. Jednak jeśli usuniesz większość systemu i potraktujesz androida jako program do łączenia z wi-fi czy Bluetooth to da się przyzwyczaić i chodzi w miare. Komfort użytkowania przy 3 aplikacjach - Sony walkman - Shazam - dts-Play-Fi Reszta aplikacji wyrzucona. Jeszcze minus - podczas ładowania i słuchania z kabla słychać szumy i trzaski. Podsumowując: - jeśli zależy ci na urządzeniu wyłącznie do słuchania muzyki jest 5/5 (w tym przedziale cenowym nic lepszego nie znajdziesz) - jeśli szukasz multi urządzenia na androidzie potraktujesz to jak śmieć 2/5 (mała pamięć, mało ramu - zamulatron) Dla mnie: W sam raz, cena do jakości mnie zadowala. Szukałem urządzenia o dobrej jakości odtwarzania z możliwością podłączenia w system dts play-fi (wifi,Bluetooth) nie zależało mi na przeglądaniu www czy komunikatorach. Choć patrząc na markę Sony spodziewałem się większej płynności systemu.

Jakość dźwięku

Znakomita

Wydajność

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
06.04.2022

Witaj Spaczen!

Dziękujemy za nadesłaną opinię. Pragniemy zapewnić, że każdy feedback od klientów jest dla nas niezwykle ważny i brany pod uwagę w procesie udoskonalania produktów.
Zalecamy także skorzystanie ze stosunkowo nowej aktualizacji oprogramowania, która być może rozwiąże wspomniane problemy: https://bit.ly/35KeSP5

Pozdrawiam,
Amelia @Sony Support PL

0

Dobry walkman

16 GB 29.03.2022 Autor: Janusz 55

Dobrze brzmi muzyka z tidala i płyt przeniesionych z komputera. Jak do tej pory wszystko gra. Jestem pozytywnie zaskoczony jakością brzmienia jak i wykonania odtwarzacza .

Jakość dźwięku

Znakomita

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Kieszonkowy gigant

16 GB 13.03.2022 Autor: Krzysztofkrk

Uważam, że produkt warty zakupu. Ze względu na jakość dźwięku. Sony się spisało. Przy czym bateria szybko ubywa. Choć ładowanie nie zajmuje dużo czasu. Problem z importem muzyki z karty pamięci do aplikacji odtwarzającej, więc korzystam tylko tidala. Pamięć 16gb to mało ze względu na pojemności aplikacji i samego systemu Jednak polecam.

Jakość dźwięku

Znakomita

Wydajność

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dać przyszlosci

16 GB 18.01.2022 Autor: Dbdrag

Nowy wymiar dzwieku do tego shure 535 i na nowo odkrywamy muzykę do tego FLAC lub dsd

Jakość dźwięku

Znakomita

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super dzwiek

16 GB 28.12.2021 Autor: MaciejKali

Bardzo dobra jakośc dzwieku byłby super sprzęt lecz troche mała pojemnośc pamieci wewnetrznej

Jakość dźwięku

Znakomita

Wydajność

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Dźwiękowo świetny.

16 GB 20.06.2021 Autor: Dariuszp Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Ten Walkman brzmi rzeczywiście bardzo dobrze zwłaszcza z dobrymi słuchawkami. Ja używam do niego głownie dokanałowe Sony WI-1000XM2 i jest to świetne połączenie. Najlepiej gra wtedy z kabla na włączonych słuchawkach- wtedy to już jest rewelacja. Pewne wady też są przy transmisji z netu to dość szybko siada bateria, szybciej niż w przeciętnym smartfonie, niemniej używam głownie do odtwarzania muzyki z wgranych na kartę pamięci plików (głównie FLAC) i wtedy jeśli nie używa się nazbyt duo wyświetlacza to sporo godzin ciągnie.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo wysokiej jakości dźwięk

16 GB 30.12.2020 Autor: pawwm Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Zasadniczo szukałem w miarę dobrego i niedrogiego odtwarzacza mp3, który zastąpiłby mi użytkowany jako odtwarzacz telefon Lenovo K5 z wbudowanym fabrycznie systemem Dolby Atmos. Wybór padł na Sony Walkman z serii 100 tj. model a105. Na początek, co jest nieco irytujące to fakt, że po przełożeniu karty MicroSD, wbudowany odtwarzacz nie widzi muzyki i to mimo uaktualnienia bazy danych (wbudowany odtwarzacz tego wymaga). Przeczytałem, że producent zaleca sformatowanie karty MicroSD z poziomu odtwarzacza, wgranie danych przez kabel do katalogu „Music” i uaktualnienie bazy danych. Nieco skomplikowane, ale działa. Generalnie katalogi i pliki wgrane na karcie były widoczne np. w przeglądarce plików, ale z poziomu wbudowanej aplikacji odtwarzacza już nie. Jak już zaczęła być „widoczna” muzyka to zacząłem ją słuchać. Słuchałem przez słuchawki przewodowe Marshall Major III oraz za pośrednictwem miniwieży Sony z transmiterem audio bluetooth Mozos. Oczywiście, co zajmuje mi osobiście sporo czasu to ustawienie dźwięku na słuchawkach wg własnych preferencji. Wykorzystałem wbudowany korektor, dźwięk ustawiłem wg własnego upodobania, w zasadzie tak samo jak miałem to ustawione w poprzednich odtwarzaczach. Sam korektor działa bardzo ładnie i precyzyjne i zasługuje na pochwały. Później warto „pobawić” algorytmami dźwiękowymi, które odtwarzacz posiada, osobiście polecam poprawę dynamiki do standardu CD oraz winylowy procesor, ale warto też spróbować innych ustawień. Generalnie ustawienia to mocno kwestia gustu i odejścia od audiofilskiego purytanizmu. Co do dźwięku, to co się od razu rzuca w ucho to dźwięk bardzo delikatny, łagodny, z odpowiednio dużym basem i szczególnie melodyjnymi sopranami i wysokimi tonami. Generalnie odtwarzacz oferuje dźwięk bardzo wysokiej jakości, zasadniczo można powiedzieć, że mp3 (a takie pliki głównie słucham) od 224kbps wzwyż to już ociera się o jakość CD Audio średniej jakości odtwarzacza stacjonarnego (z pewnymi ograniczeniami oczywiście). Jeśli ktoś chce to proszę bardzo, może odtwarzać pliki bezstratne WAV, FLAC, a nawet DSD. W przypadku podłączenia do miniwieży wyłączam wszelkie korekcje i ulepszacze dźwięku i korzystam tylko z opcji „Direct”. Jakość dalej jest bardzo dobra, co najbardziej się wyróżnia, to w zasadzie te same cechy co na słuchawkach: miękki sprężysty bas, delikatne i szczegółowe średnie tony, a najbardziej (np. na tle telefonów) to słychać piękne, dźwięczne soprany, jakby nie z odtwarzacza cyfrowego. Jeszcze na koniec powiem, że zdecydowanie warto po rozpakowaniu i wstępnym „ogarnięciu” odtwarzacza, od razu dokonać aktualizacji systemu, szczególna widoczna poprawa jest w sterowaniu głośnością, pierwotny software jakby ma braki w tym zakresie i odnosi się wrażenie, że odtwarzacz gra jakby ciszej. Czego nieco mi brakuje to algorytmu, który dawałby możliwość ustawienia efektu surround na słuchawkach i zmniejszenia efektu grania ze środka głowy. Chociaż trzeba podkreślić, że odtwarzacz gra przestrzennie, separacja instrumentów jest bardzo dobra i można usłyszeć naprawdę „dużo” muzycznego przekazu. Piszę bo poprzednio używałem Dolby Atmos i możliwość ustawienia efektu surround była bardzo fajna. Podsumowując odtwarzacz z bardzo dobrą jakością dźwięku, przemyślanymi algorytmami dźwiękowymi, dopracowany muzycznie i dający dużo frajdy osobom, dla których muzyka jest częścią życia. Jeszcze tylko na sam koniec powiem, że muzyki jakiej słucham to ciężki rock i klasyka, klasyka w dużej części z muzyką wokalną i oratoryjną.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

11

0

Zgłoś naruszenie
0

super sprzcik

16 GB 15.03.2020 Autor: derek1966

sprzęt sprawił mi dużo radochy, bardzo dobrze działa ze słuchawkami Sony WF-1000XM3

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

8

1

Zgłoś naruszenie
0

Jest ładny

16 GB 21.02.2020 Autor: arnoldzik337

Bardzo powolny, długo się włącza, myśli jak ślimak, bateria działa przez 3 godziny non stop mi

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dostateczna

2

16

Zgłoś naruszenie