48

4.3 na podstawie 48 recenzji klientów

29
11
2
3
3
Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Bardzo przyjemne słuchawki pomimo wysokiej ceny

WF-1000XM3 10.05.2020 Autor: Tomek237

Słuchawki są bardzo przyjemne. Pomimo swoich gabarytów pewnie siedzą w uchu i nie wypadają pomimo biegu czy wzmożonych ruchów głową. Niestety należą jednak do jednych z większych dousznych słuchawek true wireless (prawdziwie bezprzewodowych), jednak można to wybaczyć Sony, gdyż są wypełnione technologią. WF-1000XM3 grają świetnie. Niestety nie posiadają żadnego z sensownych kodeków bleutooth - autorskiego LDAC Sony (sic!) czy nawet aptX-a - trzeba zadowolić się zwykłym AAC, który znacząco kompresuje dźwięk. Na pocieszenie Sony dodał coś co nazywa się DSEE HX - technologia skupiająca się na poprawie straconych podczas kompresji detali. Don't get me wrong, słuchawki grają naprawdę dobrze - 99% procent osób będzie bardzo zadowolonych z dźwięku. Moim zdaniem, Sony, przy takiej zaporowej kwocie, powinno "wrzucić" w standardzie coś lepszego niż AAC. Aktywna redukcja szumów działa świetnie jak na słuchawki douszne - eliminuje większość hałasów z otoczenia. Średnio radzi sobie czasami z głosami, ale przy grającej muzyce dźwięki otoczenia są naprawdę mało słyszalne. Największym plusem jest to, że nie trzeba zwiększać głośności przy zmianie otoczenia - przejście do hałaśliwego otoczenia nie powoduje potrzeby zwiększenia głośności. Słuchawki niestety nie mają żadnego standardu wodoszczelości co zdecydowanie deklasuje je jeżeli chodzi o uprawianie sportów w nich. Szkoda jednak, że nie ma nawet podstawowej wodoszczelności gdyż człowiek poci się nawet przy prostych czynnościach. Brak jakiejkolwiek wodoszczelności może zawarzyć na długotrwałym używaniu (przypadkowe zachlapanie może je bezpowrotnie uszkodzić). Plusem braku wodoszczelności jest łatwość otwarcia słuchawek (nie polecam próbować, gdyż na pewno wpłynie to na gwarancje). Po upływie okresu gwarancyjnego można z łatwością wymienić baterię - jest to zwykła VARTA CP1254, którą można łatwo znaleźć w Internecie. Posumowując, Sony WF-1000XM3 to świetnie grające słuchawki, których zakupu na pewno nie żałuję pomimo kilku wad: braku LDAC czy aptX, braku jakiejkolwiek wodoszczelności, czy większych gabarytów w porównaniu do konkurentów.

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Wielkie i przereklamowane

WF-1000XM3 13.10.2020 Autor: mkjedrzej

Po ponad pół roku użytkowania powiem kilka słów: Rozmiar: Słuchawki duże rozmiarem, trudne do dopasowania, trzeba nauczyć się "wkręcania" ich w ucho. Gdybym przed zakupem wiedział jak źle będą leżały w moich uszach pewnie w ogóle bym się na nie nie zdecydował. Cena: W porównaniu do ogromnej ilości słuchawek true wireless na rynku cena jest absurdalnie wysoka. Zwłaszcza, że WF-1000XM3 nie obsługują kodeka aptX co w tej klasie sprzętu wydaje się być standardem. Nie są też wodoodporne więc na siłownię i tak musisz zaopatrzyć się w inny zestaw. Lekie zapocenie i sprzęt w kosz. Etui ładujące zostało wyposazone w NFC, pewnie tylko po to aby było drożej, i tak słuchawki parujemy z telefonem po ich włączeniu. Jakość dźwięku: Bardzo dobra. Duża ilość nastaw w equalizerze w aplikacji pozwoli Ci dostroić je tak jak lubisz. Słucham przeróżnych typów muzyki, nigdzie mi nic nie brakuje. Bas jest wystarczająco soczysty, wydaje się, że grają neutralnie choć dość żywo w domyślnych ustawieniach. Bateria: Prędzej rozbolą Cię uszy od słuchania niż rozładuje się bateria. Podczas 4h lotu słuchawki w uszach zapewniły mi przyjemne doznania muzyczne + odcięcie od płaczących dzieci na niezłym poziomie. Prądu nie zabrakło. Jednocześnie czas działania nie jest dłuższy od sporo tańszej konkurencji i jest +/- taki jak zapewnia producent. Aplikacja: Plus za aktualizacje sprzętu wprowadzające nowe ficzery, lepszą obsługę paneli dotykowych na słuchawkach i ogólne usprawnienia. Plus za rozpoznawanie aktywności użytkownika i dopasowywanie do tego poziomu ambient sound. Co prawda osobiście wolę manualne zarządzanie tymi trybami. Noise cancelling/Ambient Sound/Off: Niby jest nieźle, ale nie jest to poziom dobrze dopasowanych słuchawek wokółusznych z NC. Słuchawki swoją konstrukcją wygłuszają, a włączenie NC dodatkowo zmniejsza poziom dźwięków otoczenia, ale rozmowy nadal są słyszalne. Ciekawie prezentuje się Ambient Sound czyli wpuszczanie i podbijanie tego co dzieje się wokół nas, można więc bez wyjmowania słuchawek z uszu zamienić parę słów ze spotkanym na ulicy znajomym. Podsumowanie: Gdybym jeszcze raz miał kupować to...pewnie bym nie kupił. Zdecydował bym się na coś ze zbierającej ostanio świetne oceny tańszej konkurencji. No cóż, za znaczek Sony trzeba swoje zapłacić. A gdybym jednak znowu chciał wydać na słuchawki tak ciężkie pieniądze to raczej nie byłoby to Sony, w tej cenie wybór jest spory. + Dobrze wykonane, bardzo dobrze grające słuchawki. + Bateria + Noise Cancelling + Łatwość obługi -Cena -Rozmiar

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Średnia

3

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 48

0

Dźwięk jest dobry ale ....

WF-1000XM3 18.02.2021 Autor: Palkins

Dźwięk jest dobry ale bardzo słabo trzymają się w uszach. Po prostu wypadają.

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mega słuchawki ze świetną redukcją szumów

WF-1000XM3 09.02.2021 Autor: Misiekr1988

Polecam każdemu te słuchawki super dźwięk na najwyższym poziomie po resztą jak zawsze w Sony, świetna redukcja szumów na której bardzo mi zależało. Bateria na świetnym poziomie. Jedynie co mogło by byś lepsze to case ładujący jakość klapki i ładowanie bezprzewodowe. Ale mimo to polecam każdemu

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

W moich słuchawkach nie działa NC

WF-1000XM3 09.01.2021 Autor: CezaryP

Słuchawki zakupiłem 30 grudnia 2020, w czasie zakupu nie sprawdzałem ich w sklepie, dopiero w domu stwierdziłem, że kompletnie nie działa NC. Posiadam także słuchawki Sony WH-1000XM3, w których NC działa bez zarzutu, dlatego byłem mocno zaskoczony. Obecnie moje słuchawki WF-1000XM3 są w serwisie i jestem mocno rozczarowany, sam proces zgłaszania naprawy także nie jest bardzo komfortowy.

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Jakość dźwięku jest imponująca jak na pchełki

WF-1000XM3 04.01.2021

Odkąd dostałem te słuchawki w swoje ręce nic innego nie jest lepszym towarzyszem każdego samotnego spaceru bądź wyjścia samemu do pracy w nic lepszego nie mogłem zainwestować z tej półki cenowej.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Konstrukcja.

WF-1000XM3 28.12.2020 Autor: JanRF

Powinny posiadać, nawet opcjonalnie, dyskretną zawieszkę za małżowinę uszną która zabezpieczyłaby słuchawki przed wypadaniem z ucha!!! Jestem lekarzem i przy zmianie pozycji, badaniu pacjenta zdarzyło się, że słuchawki mi wypadły z uszu mimo optymalnego doboru wkładek. A może macie takie zawieszki ??? ... chętnie kupię!

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Doskonała jakość dżwięku

WF-1000XM3 17.12.2020 Autor: Jacek83

Słuchawki są większe i cięższe od słuchawek bez aktywnego tłumienia dźwięku, ale to naprawdę działa. Oczywiście nie eliminuje znacznego hałasu ale eliminuje typowe szumy codzienne odgłosy z otoczenia pozwalając na pełen relaks przy muzyce. Idealnie byłoby móc używać głośnika w trybie ciągłym np. w trakcie tele-spotkań np ms. Teams także na PC (wsparcie dla Win 10).

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Niestety

WF-1000XM3 12.12.2020 Autor: bratbury124

Niestety, jestem bardzo zawiedziony jakością dźwięku (TIDAL HIFI), jakością aplikacji i jej funkcjonalności, ale to nic jeżeli chodzi o czas używania - mój zestaw wytrzymuje na jednym ładowaniu od 40 min do maksymalnie 55 min - porażka.

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

5

2

Zgłoś naruszenie
0

polecam

WF-1000XM3 11.12.2020 Autor: Paco 1971

Zakup świetny. Jakość dźwięku i wyciszenie ekstra. Troszkę za słaba siła głosu. Rozmowy telefoniczne bardzo dobre w obie strony. Polecam. Czy 500 pln za dobre i bardzo ładne słuchawki to dużo? - wątpię.

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Polecam serdecznie

WF-1000XM3 09.12.2020 Autor: dpj1

Funkcjonalne, wygodne, spełniają wymagania. Świetnie redukują hałas.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Znowu to samo...

WF-1000XM3 25.11.2020 Autor: SDWILK

To kolejne słuchawki SONY, które posiadam. Wszystkie mają jedną, istotną wadę! Każdy nowszy model jest lepszy od poprzedniego! Co gorsze działają mimo upływu czasu. Mam jeszcze słuchawki bezprzewodowe, które kupiłem ponad dekadę temu i ciągle są w użyciu. Jeśli chodzi o ten model, to Mikołaj przyszedł do mnie w tym roku wcześniej. Przeczytałem i obejrzałem kilkanaście recenzji i potwierdzam - niesamowita jakość dźwięku. Prawdziwą zmianą ewolucyjną jest oprogramowanie - nadal się uczę i odkrywam nowe funkcje. Po kilku aktualizacja jest już dobrze "dopracowane". Słuchawki "uczą się" użytkownika, trzeba o tym pamiętać. Kupiłem je dla przyjemności słuchania i wygody, nie będę korzystał z nich przy aktywnościach fizycznych, do tego służą inne modele. Są wygodne, choć to bardzo względne, bo anatomia ucha człowieka nie zawsze pozwoli dopasować konkretny model do konkretnego ucha. Są ludzie, którzy korzystają tylko ze słuchawek nausznych. Ja należę do grupy, w której największy komfort osiąga się przy korzystaniu ze słuchawek dokanałowych. Jakość wykonania samych słuchawek i etui - nie ma się do czego przyczepić. Kupiłem dedykowane etui, tu polecam dopłacić parę złotych i nie kupować najtańszych produktów ( dopasowanie i funkcjonalność). Słuchawki będą mi towarzyszyć w pracy, w podróży i chyba każdego dnia. Ułatwiają życie, rozmowy telefoniczne, muzyka, potrzebne informacje. Tak reklamy nie kłamią - to działa i można się do tego szybko przyzwyczaić. Polecam, lubię SONY za niezawodność, jakość, funkcjonalność - wszystko to znajdziecie również w przypadku tych słuchawek.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Jalzwykle w Sony znakomite parametry.

WF-1000XM3 24.11.2020 Autor: Przechodzień 63

Słucjawki znakomicie działają. Bardzo dobrej jakości dźwięk. Polecam.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

No tak średnio

WF-1000XM3 16.11.2020 Autor: deniszcz

Kupiłem słuchawki ponad miesiąc temu od tego czasu słuchawki zaczęły coraz gorzej funkcjonować Od pewnego czasu gdy rozmawiam słuchać dziwne dudnienie które utrudnia rozmowę ponieważ ja i mój rozmówca to słyszy. Co do dźwięku jest super ale czasem przerywa połączenie blutu z telefonem. Nie do końca przerywa a bardziej jest takie sekundowe zagubienie i wraca to wkurza przy dłuższym spacerze.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

wygodny dla ucha

WF-1000XM3 23.10.2020 Autor: rychu55

ok 6 miesięcy, jakość dźwięku świetna, praktyczny sprzęt

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

review

WF-1000XM3 21.10.2020 Autor: arta599

If the buds fit well, then the NC will work really well. To find a fit you can choose out of seven pairs of buds. Great in eliminating static noise, conversation reduced significantly. NC in WH-1000XM3 is better, but overall they're on comparable level. In MY opinion the sound fidelity delivers. Sound is balanced, maybe slightly focusing on mids. They are very crisp, have all the details. Very pleasurable to hear such transparency. Battery life seams to around that what's listed on the box. Not the smallest case.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Pozytywnie

WF-1000XM3 16.10.2020 Autor: Stan777

Zaskoczony jestem bardzo dobrym zbieraniem dźwieku podczas rozmowy. Niestety nie każde ucho jest identyczne i nie do konca pasuje (nie mam na mysli końcówek) ergonomicznie.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Wielkie i przereklamowane

WF-1000XM3 13.10.2020 Autor: mkjedrzej

Po ponad pół roku użytkowania powiem kilka słów: Rozmiar: Słuchawki duże rozmiarem, trudne do dopasowania, trzeba nauczyć się "wkręcania" ich w ucho. Gdybym przed zakupem wiedział jak źle będą leżały w moich uszach pewnie w ogóle bym się na nie nie zdecydował. Cena: W porównaniu do ogromnej ilości słuchawek true wireless na rynku cena jest absurdalnie wysoka. Zwłaszcza, że WF-1000XM3 nie obsługują kodeka aptX co w tej klasie sprzętu wydaje się być standardem. Nie są też wodoodporne więc na siłownię i tak musisz zaopatrzyć się w inny zestaw. Lekie zapocenie i sprzęt w kosz. Etui ładujące zostało wyposazone w NFC, pewnie tylko po to aby było drożej, i tak słuchawki parujemy z telefonem po ich włączeniu. Jakość dźwięku: Bardzo dobra. Duża ilość nastaw w equalizerze w aplikacji pozwoli Ci dostroić je tak jak lubisz. Słucham przeróżnych typów muzyki, nigdzie mi nic nie brakuje. Bas jest wystarczająco soczysty, wydaje się, że grają neutralnie choć dość żywo w domyślnych ustawieniach. Bateria: Prędzej rozbolą Cię uszy od słuchania niż rozładuje się bateria. Podczas 4h lotu słuchawki w uszach zapewniły mi przyjemne doznania muzyczne + odcięcie od płaczących dzieci na niezłym poziomie. Prądu nie zabrakło. Jednocześnie czas działania nie jest dłuższy od sporo tańszej konkurencji i jest +/- taki jak zapewnia producent. Aplikacja: Plus za aktualizacje sprzętu wprowadzające nowe ficzery, lepszą obsługę paneli dotykowych na słuchawkach i ogólne usprawnienia. Plus za rozpoznawanie aktywności użytkownika i dopasowywanie do tego poziomu ambient sound. Co prawda osobiście wolę manualne zarządzanie tymi trybami. Noise cancelling/Ambient Sound/Off: Niby jest nieźle, ale nie jest to poziom dobrze dopasowanych słuchawek wokółusznych z NC. Słuchawki swoją konstrukcją wygłuszają, a włączenie NC dodatkowo zmniejsza poziom dźwięków otoczenia, ale rozmowy nadal są słyszalne. Ciekawie prezentuje się Ambient Sound czyli wpuszczanie i podbijanie tego co dzieje się wokół nas, można więc bez wyjmowania słuchawek z uszu zamienić parę słów ze spotkanym na ulicy znajomym. Podsumowanie: Gdybym jeszcze raz miał kupować to...pewnie bym nie kupił. Zdecydował bym się na coś ze zbierającej ostanio świetne oceny tańszej konkurencji. No cóż, za znaczek Sony trzeba swoje zapłacić. A gdybym jednak znowu chciał wydać na słuchawki tak ciężkie pieniądze to raczej nie byłoby to Sony, w tej cenie wybór jest spory. + Dobrze wykonane, bardzo dobrze grające słuchawki. + Bateria + Noise Cancelling + Łatwość obługi -Cena -Rozmiar

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Średnia

3

0

Zgłoś naruszenie
0

doskonały dźwięk

WF-1000XM3 23.09.2020 Autor: smok85pl

Dźwięk czysty i naturalny. Zakochałem się w tych słuchawkach. Nie mają konkurencji w swojej klasie. Polecam!

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepsze słuchawki TWS jakie miałem.

WF-1000XM3 11.09.2020 Autor: Shenandoath

Używałem słuchawek jabłuszka oraz słuchawek jabłuszka w wersji ,,PRO”. W pierwszych brakowało mi wygłuszania. W tych PRO natomiast przeszkadzał skromny equalizer i praktycznie niesłyszalny bas. Skuszony pozytywnymi opiniami polskich youtuberow (w tym słynnego ,,Klawiatura” ) kupiłem Sony WF-1000XM3. I to był strzał w dziesiątkę. Po ustawieniu słuchawek w dosyć rozbudowanej aplikacji Sony na moim iPhone - poczułem porządny, piękny dźwięk. Czy to w mocnych basem utworach jak Wyr Gemi, czy pięknych popowych Balladach jak Music’s Too Sad Without You (Kylie Minogue) kończąc na mrocznym i mocnym soundtracku z Blade Runnera 2049 Hanza Zimmera. Dźwięk to poezja. Gorąco polecam te słuchawki.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna aplikacja do obsługi.

WF-1000XM3 06.09.2020 Autor: Luk78

Mam słuchawki od miesiąca. Jakoś dźwięku rewelacja. Świetna aplikacja do obsługi. Szybkie parowanie. Długi czas pracy. Wygodne. Nie wypadają z uszu. I jeszcze raz naprawdę świetny dźwięk.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo porządna słuchawka w połączeniu z aplikacją

WF-1000XM3 13.08.2020 Autor: MarioBross

Sporo czasu poświęciłem przed wyborem na to, aby dobrze wykorzystać fundusze na ten cel. Weryfikacja/porównania/opinie. Padło na WF-1000XM3 w promocji z EUR-AGD. 2 tyg. Używania. Powiem szczerze, do samej jakości i dźwięku nie mam zastrzeżeń. Nie sądziłem, że zagrają prawie tak dobrze jak słuchawki nauszne. Zawiodłem się natomiast na używaniu tych słuchawek podczas jazdy na rowerze. Niestety szum wiatru, który wpada w dziurki w słuchawkach mocno zniesmaczył mi odbiór muzyki. Po prostu nie da się korzystać. Jest to bardzo frustrujące. Już chyba wszystkie ustawienia zweryfikowałem i niestety nie ma opcji na wyeliminowanie tego pogłosu/szumu. W pozostałych przypadkach bardzo dobrze wygłuszają pozostałe dźwięki z zewnątrz. Ty i muzyka! Reklama nie kłamie. Gdybym mógł używać ich na rowerze byłoby doskonale. Brak problemów z parowaniem z innymi urządzeniami (Sony, Xiaomi, OnePlus, Huawei). Długi czas pracy oraz szybkie ładowanie w etui potwierdzam. Etui, fakt mogłoby być mniejsze. Więcej grzechów nie ma. POLECAM, ale na rower kategorycznie odradzam.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Słuchawki SONY WF 1000XM3SM

WF-1000XM3 10.08.2020 Autor: Jarosław Kuczko

Bardzo dobre urządzenie, wykonanie perfekcja, polecam.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

„Cudowne Dźwięki”

WF-1000XM3 08.08.2020 Autor: MareSKa

Wspaniałe urządzenie dla każdego „smakosza” dobrej muzyki. Pierwsze dni trochę trudne ze względu na liczne funkcje, które powinno się poznać aby móc wykorzystywać liczne funkcje słuchawek - dopasować je do rodzaju słuchanej ulubionej muzyki oraz swych preferencji. Cudowny Relaks - Dziękuję.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Słuchawki na które warto było zaczekać

WF-1000XM3 06.08.2020 Autor: SPCmalinka

Muzyka to jest moje życie i bardzo dbam o to, żeby dźwięk był najwyższej jakości. Ale niestety już brakuje czasu na to, żeby po prostu leżeć i delektować się falami. Obecnie słucham jej w biurze, kiedy trzeba się odciąć od otoczenia, podczas treningu, na dobranoc. I powiem szczerze - są to najlepsze słuchawki które miałem okazje przetestować. W każdej innej firmie czegoś brakowało, a tu mam pełen komplet. Co dla mnie jest najważniejsze - to możliwość ustawienia klawiszy wg moich aktualnych potrzeb. Na chwilę obecną - mam zero narzekań. Polecam

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

dzwięk

WF-1000XM3 06.08.2020 Autor: KrzysztofL

Mają fantastyczny dźwięk... głównie basy mi odpowiadają

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

WF-1000XM3

WF-1000XM3 29.07.2020 Autor: Przem3456

Słuchawki brzmią super i wyglądają na produkt z wyższej półki. Jednak mam wrażenie, że z baterią jest coś nie tak, gdyż czasem jakiś czas po naładowaniu (bez znacznego użytkowania ich) słuchawki są bliskie rozładowania i wystarczy je podłączyć na chwilę do prądu i są z powrotem naładowane, jakimś cudem, do 100%. Nad łatwością użytkowania też można by popracować, gdyż dla lajka (słuchawki były prezentem) pierwsze kroki były mało intuicyjne, a instrukcja użytkowania mało pomaga.

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dostateczna

1

0

Zgłoś naruszenie
0

najlepszy wybór

WF-1000XM3 27.07.2020 Autor: maciekmietek

słuchawki mają wszystko co potrzebujesz do słuchania

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Po tygodniu użytkowania

WF-1000XM3 12.07.2020 Autor: djyaro2

Po tygodni używania słuchawek dźwięk jest bardzo dobry, funkcje i redukcja szumów i czas działania są super, jeden minus każdy ma różną budowę kanału usznego dlatego każde słuchawki do kanałowe powinny mieć dodatkowy zaczep za małżowinę uszną aby słuchawki trzymały się pewnie w uchu przy wstrząsach.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest prawie bardzo dobrze

WF-1000XM3 02.07.2020 Autor: Mr V

Czy po używaniu przez kilka tygodni można się już wypowiedzieć? Myślę że tak, Plusy wszyscy znają, - Dźwięk pomimo że jest to połączenie przez Bluetooth na prawdę robi wrażenie, zwłaszcza pliki w formacie FLAC - ANC jak na słuchawki douszne na przyzwoitym poziomie - Działanie na jednej słuchawce - Długi czas pracy Itd... Natomiast pierwszy i poważny dla mnie jak za tą cenę zarzut to to, że nie można słuchawek sparować z dwoma urządzeniami jednocześnie telefon/laptop. Bo słuchawki za ok. 100zl nie mają z tym problemu Głośność i ustawienia możemy zrobić tylko po przez telefon i aplikacje. Rozmowy telefoniczne czasami są bardzo dobre czasami odbiorca mówi o pogłosie. Brak wodoszczelności ANC testowałem przy wiatraku który był ok. 1m ode mnie widziałem tylko powiew wiatru jaki robił, również przy dłuższej jeździe w aucie elegancko wycinał szum silnika. Miały być słuchawki Jabra, ale wybrałem Sony Na tę chwilę uważam, że to dobry wybór.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna jakość dźwięku

WF-1000XM3 26.06.2020 Autor: Lechito82

Słuchawki zakupiłem we wrześniu 2019, na początku miałem problem z dobraniem odpowiednich gumek, żeby słuchawki nie bolały i nie wypadały z uszu. Trzeba nauczyć się osadzać je odpowiednio w uszach a dostarczą świetnych wrażeń. Na chwilę obecną towarzyszą mi w życiu codziennym. Przy włączonym Noise Cancelingu trzeba uważać na rowerze.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Super słuchawki

WF-1000XM3 18.06.2020 Autor: Marc Sza

Naprawdę świetne, czysty dźwięk i aplikacja w której można wszystko ustawić, polecam :)

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Drogi ale najlepszy wybór!

WF-1000XM3 24.05.2020 Autor: Kamil audiofil

Słuchawki mimo braku kodeków aptx, oddają dźwięk bezkonkurencyjne i absolutnie czysto. Bass jest wyraźny, środek i wokal przyjemne a wysokie tony brzmią jakby ktoś grał nam w środku głowy :D wspaniały sprzęt! Początkowo trochę zajęło mi żeby dobrać właściwe gumki douszne. Ważne : apk do obsługi słuchawek ma wadę, przy każdym włączeniu resetuje nastawy equalizera i trzeba od nowa ustawić. Na szczęście gdy ustawimy po swojemu, możemy wyłączyć apk i słuchawki pamiętają na stałe nasze nastawy. Polecam!

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Ból w uszach

WF-1000XM3 23.05.2020 Autor: Maccccccaaa

Odesłałem tego samego dnia co odebrałem. Nie wytrzymałem dłużej niż 1 godzina na telekonferencji. Wymieniałem wkładki, przetestowałem wszystkie, ale ból w uszach był nie do zniesienia

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Słaba

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Czasami przestają działać

WF-1000XM3 19.05.2020

Słuchawki często przestają działać, funkcje dotyku nie zawsze powodują zmianę. Słuchawek nie da się połączyć z laptopem. Aplikacja dedykowana do produktu jest niedostępna w Polsce.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

5

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo przyjemne słuchawki pomimo wysokiej ceny

WF-1000XM3 10.05.2020 Autor: Tomek237

Słuchawki są bardzo przyjemne. Pomimo swoich gabarytów pewnie siedzą w uchu i nie wypadają pomimo biegu czy wzmożonych ruchów głową. Niestety należą jednak do jednych z większych dousznych słuchawek true wireless (prawdziwie bezprzewodowych), jednak można to wybaczyć Sony, gdyż są wypełnione technologią. WF-1000XM3 grają świetnie. Niestety nie posiadają żadnego z sensownych kodeków bleutooth - autorskiego LDAC Sony (sic!) czy nawet aptX-a - trzeba zadowolić się zwykłym AAC, który znacząco kompresuje dźwięk. Na pocieszenie Sony dodał coś co nazywa się DSEE HX - technologia skupiająca się na poprawie straconych podczas kompresji detali. Don't get me wrong, słuchawki grają naprawdę dobrze - 99% procent osób będzie bardzo zadowolonych z dźwięku. Moim zdaniem, Sony, przy takiej zaporowej kwocie, powinno "wrzucić" w standardzie coś lepszego niż AAC. Aktywna redukcja szumów działa świetnie jak na słuchawki douszne - eliminuje większość hałasów z otoczenia. Średnio radzi sobie czasami z głosami, ale przy grającej muzyce dźwięki otoczenia są naprawdę mało słyszalne. Największym plusem jest to, że nie trzeba zwiększać głośności przy zmianie otoczenia - przejście do hałaśliwego otoczenia nie powoduje potrzeby zwiększenia głośności. Słuchawki niestety nie mają żadnego standardu wodoszczelości co zdecydowanie deklasuje je jeżeli chodzi o uprawianie sportów w nich. Szkoda jednak, że nie ma nawet podstawowej wodoszczelności gdyż człowiek poci się nawet przy prostych czynnościach. Brak jakiejkolwiek wodoszczelności może zawarzyć na długotrwałym używaniu (przypadkowe zachlapanie może je bezpowrotnie uszkodzić). Plusem braku wodoszczelności jest łatwość otwarcia słuchawek (nie polecam próbować, gdyż na pewno wpłynie to na gwarancje). Po upływie okresu gwarancyjnego można z łatwością wymienić baterię - jest to zwykła VARTA CP1254, którą można łatwo znaleźć w Internecie. Posumowując, Sony WF-1000XM3 to świetnie grające słuchawki, których zakupu na pewno nie żałuję pomimo kilku wad: braku LDAC czy aptX, braku jakiejkolwiek wodoszczelności, czy większych gabarytów w porównaniu do konkurentów.

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Swietny dzwięk, wygodne, dobra obsluga sluchawek

WF-1000XM3 16.04.2020 Autor: Arturro2105

Sluchawki mam od okolo 2 tyg. Graja swietnie. Musialem jednak dla poprawy jakosci odsluchu dokupic inne kocowki sluchawek (piankowe) poniewaz dostarczone w zestawie nie odpowiadaly mi.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Super dźwięk

WF-1000XM3 09.04.2020 Autor: Aeromajkel

Słuchawki sprawdzają sie w kazdym momencie ;-) Dzwiek rewelacyjny.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Niby wszystko gra, ale...

WF-1000XM3 01.04.2020 Autor: karcza

Słuchawki zakupione 17.09.2019r. po pierwszej fazie ekscytacji gdzie wszystko cudowanie działało, czystość dźwięku powalała, że aż nie chciało ich się ściągać, pojawiło się kilka ale... Po pierwsze po ponad pół roku użytkowania lewa słuchawka przestała się ładować, zostawiona, jak zawsze, w etui ładującym po ok 24h jest kompletnie rozładowana, producent radzi restartować, nie pomaga, trzeba co jakiś czas do nich zaglądać i je sprawdzać. Ostatnio też grają za cicho, dźwięk ustawiony na maximum, a słyszalność bardzo słaba. Uważam, że takie wady w sprzęcie, w tej półce cenowej, to jakieś nieporozumienie A z pozytywniejszych aspektów, to generalnie prezentują się bardzo ładnie, wygodnie siedzą w uchu i przez pół roku nie sprawiają problemów.

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Miła przesiadka

WF-1000XM3 27.03.2020 Autor: PiterDz

Kupiłem je jako prezent na osiemnastkę z dwa tygodnie temu gdyż dużo słucham muzyki i chciałem postawić na jakość a nie na cenę. Jako były użytkownik słuchawek jbl btt460 mogę powiedzieć, że była to miła przesiadka. Wreszcie mogę ustawić equalizer co w tamtych słuchawkach było tylko marzeniem a tutaj dzięki aplikacji mogę do woli podkręcać dźwięk w zależności od gatunku muzyki. Dzięki tym słuchawką zażegnałem irytujących zakłuceń (ci co mają tańsze to znają ten ból) podczas słuchania cicho muzyki. Noice Canceling jeszcze aż tak nie testowałem bo niestety kiedy to piszę jest epidemia koronawirus ale podczas odkurzania tylko część hałasu się przeciska. Jedyny mankament jest nauka zakładania i noszenia, jeden tydzień to był festiwal nieprzyjemnych doznań ale po tygodniu ucho się przystosowało i teraz na nic nie narzekam. Podsumowując moją krótką recenzję: jestem zadowolony z produktu.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

4

Zgłoś naruszenie
0

Słuchawki doskonałe z pewnymi niedoskonałościami

WF-1000XM3 20.03.2020 Autor: lololo

O tym jakie są fantastyczne, usłyszysz na Yt. Ja wymienię kilka wad. Recenzja napisana po aktualizacji do wersji 2.3.0. 1. słuchawki mogą nie pasować do twoich uszu, wymienne wkładki nie pomogą. Po prostu mogą wypadać. Trzeba uważać nosząc np. bluzę z kapturem:) 2. brak kodeków aptX i LDAC, chociaż podobno ma się to zmienić, na razie brak 3. pasywne tłumienie jest dość słabe, a co za tym idzie, aktywne też perfekcyjne nie jest (i nie chodzi mi o tony wysokie); na siłę wciskać słuchawek w uszy nie mam zamiaru 4. programowalne opcje dotykowe mają ograniczenia, wybierasz zestaw opcji dla konkretnej słuchawki; nie wyjmiesz potrzebnych tobie opcji z zestawów, niestety 5. na końcu, ale w sumie najbardziej irytująca wada - zacinający się asystent google; po kilku wypowiedzianych wyrazach następuje cisza, po ponad sekundzie znowu go słychać; za każdym razem jest przerwa w transmisji:p liczyłem, że aktualizacja to naprawi, niestety... a słuchawki mam sparowane z XZ3 (najbardziej spaprana aktualizacja do androida 10 btw) Dałem jednak 4 gwiazdki, bo słuchawki i tak są genialne i świetnie zrobione, a soft może Sony poprawi, może...

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjna jakość dźwięku

WF-1000XM3 19.03.2020 Autor: kamkil

Świetny produkt, jakość dźwięku bije na głowę konkurencje. Dorze leżą w uszach i tłumią hałasy zewnętrzne.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dźwięk na wysokim poziome

WF-1000XM3 15.03.2020 Autor: derek1966 wp

bardzo dobrze współpracują z odtwarzaczem Walkman SONY NZ-A105

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobrze trzyma się w uchu

WF-1000XM3 09.03.2020 Autor: Umbriaga

Po tygodniu użytkowania uważam, że był to udany zakup. Słuchawki mają bardzo dobry dźwięk, redukcja hałasu działa super, wystarczająco długo działają na baterii. Aplikacji dedykowanej brakuje języka polskiego (mnie osobiście nie przeszkadza, ale wiem, że są osoby, którym by na tym zależało). Zdarzały się rozłączenia z telefonem i myślę, że jeszcze oprogramowanie wymaga korekty (nie zawsze prawidłowo działa obsługa dotykiem).

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajne - może być lepiej

WF-1000XM3 18.02.2020 Autor: paparati16

NC jest bardzo przydatne, ale niestety na dworze mikrofon zbiera zbyt dużo szumu (wiatru). Muzyka fajnej jakości, szkoda że nie ma możliwości konfiguracji samych gestów na słuchawkach. Pomimo to daje 5, bo używam na codzień gdy studiuje i bez nich nie wyobrażam sobie życia.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Must have for frequent travelers

WF-1000XM3 04.02.2020 Autor: Aribog

High quality audio with outstanding ANC. It absolutely outperformed my expectations.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Jakość dzwięku bardzo dobra

WF-1000XM3 22.01.2020 Autor: trys

Za wcześnie na dokładne podsumowanie, pierwsze wrażenie bardzo dobre, minus za aplikację na telefon, nie można jej zainstalować.

Jakość dźwięku

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

3

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo fajna opcja wyciszania hałasu.

WF-1000XM3 24.12.2019 Autor: doc26

Dostałem je w grudniu. Dźwięk rewelacja, zwłaszcza w Tidalu w pakiecie z hi-fi i dolby atmos. Niestety, zdarzają się chwilowe przerwy w strumieniu. Również dźwięk przy odtwarzaniu filmów jest trochę opóźniony. Niestety, chyba mam niestandardowe uszy, bo miał nie mogę słuchawek dobrze dopasować - wypadają.. Poza tym, bardzo dobre słuchawki.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

4

Zgłoś naruszenie
0

Słuchawki które polubisz

WF-1000XM3 21.12.2019 Autor: MirekG

Bardzo wygodne , funkcjonalne i świetnie brzmiące słuchawki . Doskonale działający system redukujący hałas zewnętrzny . Eleganckie etui które jednocześnie przechowuje i ładuje .

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

3

Zgłoś naruszenie
0

nietrafiony zakup

WF-1000XM3 06.12.2019 Autor: kisotrab

mam b.duży niedosłuch... dlatego mam słabą głośność ... korzystam wyłącznie do Laptopa z WIN 10... minusem jest że nie mogę słuchać na Windows mobile z Lumii... przy zakupie przeoczyłem info o ograniczeniach...

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

57

Zgłoś naruszenie