150

4.6 na podstawie 150 recenzji klientów

115
22
7
2
4
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Przyjemny w obsłudze i doskonały obraz.

123 cm (49'') 12.02.2021 Autor: SP3IZN

Potrzebowałem telewizor do 50 cali. Spośród wielu ofert ten model wydał mi się najlepszy mimo nieco wyższej ceny od zbliżonych urządzeń konkurencji. Zaletami są niewątpliwie świetna jakość obrazu z żywymi kolorami i doskonałą ostrością, łatwość obsługi i mnogość funkcji dzięki systemowi Android. Obraz można ustawić na zdecydowanie jaśniejszy niż u konkurentów co może być czasem ważne przy jasnych pomieszczeniach. Pilot działa nawet przez ściany co by oznaczało, że wykorzystuje fale radiowe. Nie trzeba kierować go w stronę tv. Obsługa tv głosem świetnie usprawnia wyszukiwanie treści w Internecie. Dźwięk na wbudowanych głośnikach jest dobry ale trochę brakuje basów przy słuchaniu muzyki. Po podłączeniu słuchawek BT jakość dźwięku bardzo dobra. Transmisja obrazu z telefonu na tv z początku sprawiała problemy ale po aktualizacji oprogramowania funkcja ta zaczęła działać. Telewizor daje miłe wrażenia z oglądania programów. System działa płynnie i bardzo szybko również podczas oglądania filmów z Internetu. Jest intuicyjny. Zdecydowanie jestem zadowolony z wydanych pieniędzy i zakupionego modelu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

zewnetrzne nosniki danych

123 cm (49'') 01.01.2021 Autor: SimK

pomimo że 3 tygodnie to mało by móc obiektywnie ocenić produkt, wystarczyło to jednak na ujawnienie kilku mankamentów z których jeden jest mega uciążliwy a mianowicie telewizor ma problemy z zewnętrznymi nośnikami danych, a jak po 15 min już zrozumie ze ma podpięty dysk zewnętrzny i o dziwo widzi np. film to odtwarzanie go graniczy z cudem, zazwyczaj ścina albo film odtwarzany jest w zwolnionym tempie . O dziwo ten sam nośnik podpięty pod budżetowy telewizor np shar..., lub thomp... nie mówiąc o Sams... zachowuje się bez problemów, a 2 pierwsze to TV poniżej 1 tys zł.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Średnia

4

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 150

Modele

0

Mnóstwo funkcji, intuicyjny pilot, doskonały obraz

123 cm (49'') 03.10.2021 Autor: Andy59

Mam go od miesiąca, wisi na ścianie, idealnie wpasował się do wystroju sypialni

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Pobiera dużo prądu w czasie czuwania

108 cm (43”) 20.09.2021 Autor: Aleksanderg

Niestety wyłączony pilotem telewizor pobiera cały czas około 16-17w energii,to jakaś kpina. Nie wiem kto plusuje jakość dźwięku w tym tv. otóż mój monitor lg z wbudowanym glosnikiem 2x6w lepiej gra niż ten tv. Obraz oglądać tylko za dnia, wtedy jest bardzo dobrze, super. Jednak nocą zamiast namiastki czarnego mamy szary, trochę różu z zielenią , coś w tym stylu. Android działa bardzo płynnie. Niestety nie kupiłbym go ponownie.

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
22.09.2021

Dziękujemy za nadesłaną opinię.

Przykro nam z powodu doświadczonych niedogodności.
Jeśli do TV podłączone są urządzenia zewnętrzne, TV będzie pobierać więcej mocy nawet w trybie czuwania.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem odbiornika zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:
Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
@Paula
Zespół Sony Polska

0

Dobry telewizor

123 cm (49'') 13.09.2021 Autor: norbi62

Cieszę się z zakupu zawsze kupuje produkty Sony i basta

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Ogólnie dobrze

123 cm (49'') 01.09.2021 Autor: duchu1987

Na plus jakość obrazu i kolory. Szybki Smart TV. Nie ma funkcjonalności, których nie znalazłbym w tym TV. Wygodny pilot BT. Dobry design - estetycznie. Na minus stabilność obudowy. Choćby przy ścieraniu kurzu istnieje obawa, że coś się uszkodzi. Dodatkowo jasność obrazu w jasny dzień jest bardzo niska. Mimo maksymalnych ustawień, trzeba przyciemniać pomieszczenie, żeby cieszyć się obrazem. Dźwięku nie oceniam - nie używam wbudowanych głośników.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
03.09.2021

Dziękujemy za opinię.

Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad
nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem odbiornika zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:
Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.


Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska
@Paula

0

Jest bublem nad bublami

108 cm (43”) 19.08.2021 Autor: Uw77

Nie polecam tego telewizora i firmy Sony . Telewizor po paru dniach był do wyrzucenia a firma uznała że nie należy się zwrot gotówki tylko dali następnego grata .Telewizory posiadają wadę fabryczną .

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV 49 XH

123 cm (49'') 19.08.2021 Autor: Gregorinio

Jestem bardzo zadowolony z zakupu telewizora marki Sony, znajomym też się bardzo podoba obraz.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw świetnych funkcji

123 cm (49'') 06.08.2021 Autor: SAD9

Mój pierwszy taki telewizor i jest super ma piękny obraz

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw fajnych funkcji

123 cm (49'') 03.08.2021 Autor: Sag9

Bardzo się cieszę z zakupu tego telewizora ma dużo fajnych funkcji

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajny telewizor do przytulnej sypialenki

123 cm (49'') 28.07.2021

TV bardzo responsywny w obsłudze android, obraz na bardzo zbliżonym poziomie jakości barw, oraz jasności jak w przypadku modelów serii 90 i 95. Dźwięk z głośników seryjnych, w sypialni, bardzo akceptowalny, bez zastrzeżeń. Pilot, lekko trzeszczacy ale wygodny w dotyku i użytkowaniu. Zasilacz sieciowy, zewnetrzny, potrafi naprawde mocno sie nagrzać. Póki co, narazie bez awarii. Obraz ze źródel naziemnej telewizji cyfrowej bardzo przyjemny dla oka. Jakosc HD - wyśmienita. Mecze euro w jakosci 4K - PETARDA Podsumowując, tv godny polecenia. Daje nam zawsze radość kiedy wchodzimy do sypialni żeby położyć się juz w piżamkach aby obejrzeć serial na Netflix lub materiał na YT. Razem z żoną byliśmy zdania ze sypialnia to nie salon i nie potrzeba nam drugiego TV ale przyznajemy, to była niekoniecznie słuszna teoria, nie w przypadku tego sprzetu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Android

123 cm (49'') 22.07.2021 Autor: Endriu62

Po prostu tego szukałem i znalazłem .ważne były opinie na forach.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

telewizor

123 cm (49'') 10.07.2021 Autor: Kasiunia

świetny obraz, lekki sprzęt, smukły, cienki, nie nagrzewa się

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Całkiem przyzwoity telewizor

123 cm (49'') 27.06.2021 Autor: Wlodzim

Od prawie miesiąca używam to urządzenie i generalnie jestem zadowolony. Jednym do tej pory zauważonym minusem jest kilkukrotny błąd połączenia z kartą CI, o co zresztą zapytałem BOK, ale do tej pory nikt mi nie odpowiedział

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw świetnych funkcji

123 cm (49'') 10.06.2021 Autor: Jim82

Udało mi się kupić jakieś 2 miesiące temu i jestem bardzo zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

SONY i tyle w temacie.

123 cm (49'') 06.06.2021 Autor: Koloś

Zadowolenie wygląd i jakość idą w parze z marką SONY.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

doskonały obraz i dźwięk

123 cm (49'') 03.06.2021 Autor: Serhii1976

nie tak dawno kupiłem telewizor i SoundBar i jestem bardzo zadowolony z zakupu

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Kupno telewizora

123 cm (49'') 26.05.2021 Autor: slawomir61

Telewizor kupiony dwa tygodnie temu. Ogólnie jestem zadowolony choć w tej cenie można kupić coś lepszego, Zadecydowało przywiązanie do marki. Poprzedni telewizor Sony służył mi 11 lat i w dalszym ciągu jest w doskonałym stanie ( 40KDL-5740)

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Godne polecenia

123 cm (49'') 25.05.2021 Autor: TomTomM35

Telewizor Sony jest moim najlepszym zakupem, działa sprawnie w dobrej cenie bardzo dobra jakość.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super telewizor

123 cm (49'') 22.05.2021 Autor: Aga1234

Rewelacja! Polecam wszystkim. Obraz lepszy niż samsung!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

USB-filmy-dno do kwadratu

123 cm (49'') 20.05.2021 Autor: wieslaw

TV jak TV-ale filmy na USB to dno-kompletne dno.Najgorszy TV jaki w życiu kupiłem.Zamiast wymienić na nowy zaproponowano naprawę .SKANDAL

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super

108 cm (43”) 12.05.2021 Autor: Fgrhffg

Użytkuje powyższy telewizor i jestem bardzo zadowolony. Różnorodność funkcji i świetny obraz robią wrażenie. Jak dla mnie jest to najlepsza japońska marka.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada bardzo przydatne funkcje

108 cm (43”) 12.05.2021 Autor: dot63

Mam telewizor trzy tygodnie jest super spełnia wszystkie moje oczekiwania

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jan na LCD bardzo dobry obraz.

108 cm (43”) 11.05.2021 Autor: MarRozn

Dobry obraz, intuicyjna obsługa. Nie dorównuje Telewiorom z panelem OLED , ale jak na ta półkę cenową jest wszystko OK

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy telewizor z android TV w tej cenie.

123 cm (49'') 09.05.2021 Autor: senseioles

Bardzo dużo ustawień ekranu co powoduję mnogość możliwości dostosowywania kolorów wyświetlanych. Bardzo dobra komunikacja z innymi urządzeniami. Przez to, że telewizor posiada wbudowany system android banalnie łatwo wręcz obsługiwać go telefonem. Na ten moment mam ten telewizor 2 tygodnie i gorąco polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dokładnie o to chodziło

123 cm (49'') 03.05.2021 Autor: Sony Bravia KDL 32W 4000

Ostry jak brzytwa kipiący kolorami i głębią czerni obraz, płynny ruch z wyrazistymi szczegółami, bardzo dobry krystalicznie czysty dźwięk ( choć jednak wymagający dodatkowego wspomagania w niższych rejestrach ) no i estetyka wspartego subtelnie na zgrabnych nóżkach samego odbiornika - piękny mebel. Dokładnie o to chodziło, pełna satysfakcja, trafiony zakup.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Klasa premium w niskiej cenie

108 cm (43”) 01.05.2021 Autor: Jozef1234

Telewizor działa bez zarzutu brak jakichkolwiek opóźnień w działaniu menu, a zdarzają się takie odbiorniki które w tej kwestii potrafią mieć lagi zwłaszcza przy korzystaniu z aplikacji przy użyciu sieci wifi (ten telewizor jest pozbawiony takich wad). Obraz jest czysta perfekcja na tle innych (cena do oferowanej jakości ) mogę wymienić modele które będą miały lepsze parametry ale też będą o wiele droższe, w tym modelu za taką cenę lepiej już chyba nie można... jest to klasa premium przy której widać różnicę gołym okiem względem konkurencji. Tv dla osób chcących więcej, jednocześnie nie chcąc przepłacać.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry telewizor ale szału niema

123 cm (49'') 30.04.2021 Autor: Marecki144

Kupiłem telewizor ze względu na system android. Działa łatwo płynnie bardzo łatwa konfiguracja Android. Ale brakuje tego wow. Posiadam telewizor konkurencyjnej firmy i obraz jest bez porównania lepszy (tylko jest to najwyższy model). Czy ponownie bym kupił?? Nie potrafię odpowiedzieć. Nie ma się do czego przyczepić ale też nie ma zachwytów.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obraz

108 cm (43”) 28.04.2021 Autor: Majk 74

Jakość zadowalająca w 100 procentach można miło spędzić czas.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony kd 4 k

123 cm (49'') 28.04.2021 Autor: Goja 555

Telewizor super ale pilot do kitu słabo reaguje trzeba kilka razy przyciskać jestem z niego niezadowolona

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Super obraz

108 cm (43”) 27.04.2021 Autor: Dark Wind

TV ładnie wygląda. Ma też bardzo dobry obraz. Czytelne i intuicyjne menu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor godny polecenia

123 cm (49'') 25.04.2021 Autor: Stahu

Kupiłem tv kilka tygodni temu i jestem pod wrażeniem szczególnie obrazu, ale też szybkość działania procesora jest super. Jeszcze jestem w fazie poznawania ale już z wielu funkcji korzystam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jakość urządzenia

108 cm (43”) 24.04.2021 Autor: admak_tv

Bardzo dobry obraz. W tej klasie odbiorników chyba najlepszy.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Ocena

123 cm (49'') 18.04.2021 Autor: ankurym

Na pewno ma wiele atutów, ale nie było mi dane ich sprawdzić od razu, ponieważ mój egzemplarz telewizora dotarł do mnie wadliwy. Najpierw występowały krótkie wyłączenia i włączenia (tak, jakby na chwilę zabrakło prądu), a później zupełnie przestał działać. Niestety proces naprawy był utrudniony, bo serwis w Jeleniej Górze odmówił odebrania telewizora w piątki po południu (nie było nas w domu przez około 2 miesiące z powodu choroby męża), a tylko taki termin był możliwy. W końcu odebrano go, ale wrócił do nas prawie po trzech tygodniach. Nie jestem do końca przekonana o właściwej naprawie (testujemy go, czy objawy które były wcześniej się powtórzą). Mamy go z powrotem od 12 kwietnia, trzy dni nie było nas w domu, czyli sprawdzamy go dopiero piąty dzień.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super jakość w dobrej cenie

123 cm (49'') 14.04.2021 Autor: Cegla0707

Dobra jakosc w tej cenie, android na plus, dzwiek moglby byc lepszy ale da sie słuchać

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada zestaw fajnych funkcji

108 cm (43”) 13.04.2021 Autor: stef 52

użytkuję od dwóch miesięcy i jestem bardzo zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obraz

123 cm (49'') 11.04.2021 Autor: Ozek81

Super obraz 4k w porównaniu do innych marek bardzo łatwa obsługa

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zaoszczędzono na przewodzie

123 cm (49'') 07.04.2021 Autor: jo wa

Telewizor spełnił wszystkie oczekiwania, z czystym sumieniem mogę go polecić. Niestety muszę dodać jedną uwagę. Przewód łączący zasilacz z telewizorem mógłby być trochę dłuższy. W przypadku mocowania telewizora na ścianie są dwie możliwości: Przecięcie przewodu i dosztukowanie przedłużki (ale wtedy mogą być problemy z gwarancją) lub zamocowanie zasilacza za telewizorem (co też nie jest korzystne).

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
12.04.2021

Witaj! Cieszymy się, że jesteś zadowolony z zakupu. Dziękujemy za cenne uwagi dotyczące długości przewodu
- przekazaliśmy je do odpowiedniego działu.

0

Świetny obraz, 100Hz odświeżania, responsywny ATV

108 cm (43”) 06.04.2021 Autor: Paweł_88

Pozytywnie zaskoczony bo mam Sony Bravia KD-60XF8305B a ten XH85 kupiłem rodzicom do sypialni, pozytywnie zaskoczony jakością obrazu, która wydaje się nawet nieco lepsza niż u mnie no i Android TV nie ma takiego laga jak na moim egzemplarzu na którym działa ok, ale jednak odczuwalnie wolniej a tu w końcu jest błyskawicznie płynnie a jak czasem się konsole podłączy to dynamiczne akcje będą też super. Także podsumowując polecam, choć jak na TV 43 cale nie jest tani ale w takim rozmiarze strasznie ciężko znaleźć coś z dobrymi parametrami. Jedyny minus jest taki że większość portów jest w TV z lewej strony i jeśli ktoś ma infrastrukturę tak przygotowaną żeby kable pochować od prawej strony TV to może średnio się to udać:) Dźwięk głośny i wyraźny no ale to nadal TV więc nic nie zastąpi lepszych głośników.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

uwaga! zla ocena

123 cm (49'') 05.04.2021 Autor: sebaP

telewizor po pół roku zaczął strzelać dzwiękami plastików rozprężających się do tego stopnia że budzi domowników w nocy, obudowa po pobycie w serwisie lużno lata, trzaski, stuki, huki!

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
07.04.2021

Dziękujemy za opinię.
Trzaski z telewizora są czymś normalnym. Ich przyczyną jest nieznaczne rozszerzanie się lub kurczenie elementów pod wpływem zmian temperatury w pomieszczeniu.
Zjawisko to zależy wyłącznie od warunków panujących w otoczeniu (temperatury lub wilgotności). Przykładowo, telewizor może „strzelać” przy każdym włączeniu lub wyłączeniu.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Po prostu SONY

123 cm (49'') 05.04.2021 Autor: ORFA

Największym plusem telewizora jest to, że to bravia A tak na poważnie to chyba android tv

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dramatyczny clouding

123 cm (49'') 30.03.2021 Autor: dgolda1969

Fatalny clouding w ciemnych scenach filmowych (filmy Gravity, Ad Astra i inne SF nie do oglądania w kosmosie występują chmury :-(((

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
01.04.2021

Witaj!
Przykro nam z powodu doświadczanych przez Ciebie niedogodności.
W przypadku jakichkolwiek pytań lub problemów nie wahaj się skontaktować z naszą Pomocą techniczną Sony przez formularz kontaktowy dostępny na naszej stronie: https://bit.ly/3vULcHc

0

Posiada wiele wspaniałych funkcji

108 cm (43”) 23.03.2021 Autor: Siwygozdziowski131279

Kupiłem ten telewizor jakieś 2 tygodnie temu jestem z niego bardzo zadowolony,posiada świetny obraz

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest to dobry telewizor

108 cm (43”) 23.03.2021 Autor: Grzech_66

Telewizor kupiony 10 dni temu. Jeszcze wszystko nie zostało w nim "zbadane i odkryte". Sprawuje się bardzo dobrze. Obraz ma ładne żywe kolory, choć liczę na jeszcze więcej po podłączeniu dekodera 4K. Obsługa telewizora pilotem jest dość intuicyjne i prosta. Bardzo chwalę sobie łatwość nawigacji pomiędzy źródłami sygnału. Czy to internet, czy dekoder, czy dysk zewnętrzny. Łatwe jest też przesyłanie (bezprzewodowe) z innych urządzeń typu smartfon. Niestety z laptopem jest tutaj gorzej, ale może to kwestia poszerzenia wiedzy. Brakuje jeszcze aplikacji na Android TV, które chciałbym mieć w tym telewizorze, ale to nie do końca wina telewizora. Jako wadę uznaję zakłócenie pracy pilota po podłączeniu poprzez bluetooth zewnętrznego głośnika. Nie wiem dlaczego sygnał bluetooth zakłóca pracę pilota. Telewizor łatwo powiesiłem na ścianie i prezentuje się bardzo dobrze.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
25.03.2021

Witaj!
Cieszymy się, że jesteś zadowolony z zakupu. Dziękujemy za cenne uwagi na temat jakości obrazu oraz łączności za pomocą bluetooth z innymi urządzeniami — przekazaliśmy je do odpowiedniego działu. Powodem takich zakłóceń może być fakt, że pilot zdalnego sterowania ze względu na rozszerzone funkcje również łączy się z telewizorem przez bluetooth. Polecam upewnić się, czy pilot jest sparowany według zaleceń producenta:
https://bit.ly/3w1GlUv

Sony Support PL

0

Telewizor nowoczesny, posiada wymagane funkcje.

123 cm (49'') 23.03.2021 Autor: tago

Telewizor mam od tygodnia. Poprzedni to plazmowy 15-sto letni panasonik bez systemu DVBT2 HEVEC. Różnica na plus widoczna.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony.... i wszystko jasne

123 cm (49'') 15.03.2021 Autor: leśnik

To mój drugi telewizor Sony Bravia. Po tym jak w pierwszym wysiadła płyta główna, nie szukałem innego jak tylko Bravia. Zakup był szybki w pobliskim Sony Center. Funkcjonalność, wygląd, technologia... robi wrażenie. Doskonale współpracuje z amplitunerem Sony STR-DN1080. który również polecam. Dźwięk z głośników TV mógłby być lepszy, jednak prawda jest taka że jak chcę obejrzeć film, odpalam amplituner wraz kinem domowym... Wówczas uwag brak. W przypadku amplitunera Sony, sterowanie zestawem odbywa się jednym pilotem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny wybór

123 cm (49'') 09.03.2021 Autor: Louise42

Kupiłam telewizor niespełna dwa tygodnie temu i jestem bardzo zadowolona z zakupu. Obraz świetny, menu intuicyjne; obsługa pilota nie sprawia trudności, poprzedni mój telewizor zakupiony 11 lat temu, to również było SONY. Jedyny mankament to dźwięk, wiec od razu zdecydowałam się na podłączenie kina domowego. Moje kino to również SONY rocznik 2006 i udało się , podłączenie okazało się proste. Dźwięk super!!!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Klasowy telewizor z pewnymi wadami.

123 cm (49'') 09.03.2021 Autor: SAAS

Nie podoba mi się: 1. Nóżki telewizora. Należy zlecić zaprojektowania firmie Pinin Farina. 2. Słabiutki pilot 3. Dlaczego tak nachalnie promujecie Ntflixa?

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

obraz w technologii 4K i funkcja HDR

108 cm (43”) 02.03.2021 Autor: tombar44

Po zakupie i podłączeniu do konsoli XBOX ONE X efekty wizualne są niesamowite. Różnica miedzy realnym obrazem, a scenami z gier nie jest już zdecydowanie zauważalna.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dobry stosunek ceny do jakości,

123 cm (49'') 28.02.2021 Autor: robert34566

Dobry wybór, dla odbiorcy nieoczekującego wodotrysków i funkcji na wyrost swoich oczekiwań .

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV

108 cm (43”) 23.02.2021 Autor: Panloki

Prostota obsługi świetny obraz i prędkość z jaką działa śmiało można polecić ten TV

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacja

108 cm (43”) 22.02.2021

Łatwość obsługi tv rewelacja, kolory i fonia rewelacja. Konfiguracja tv jest rewelacyjnie prosta. Pilot tv posiadający wiele funkcji jest bardzo łatwy w obsłudze. Wielkość ekranu 43 cale, idealna. Montaż bardzo łatwy. Moim skromnym zdaniem odbiornik tv reprezentuje bardzo wysoki poziom technologiczny idealny również dla koneserów tv ceniących sobie wszystkie nowinki techniczne i funkcjonalności wszelkiego rodzaju. Jestem bardzo zadowolony z jakości tego odbiornika tv.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Godny polecenia

108 cm (43”) 22.02.2021 Autor: Zbiglew

Po 10 latach użytkowania serii EX500 "przesiadka" na na ten TV. No - różnica ogromna! Dźwięk, obraz, mnogość funkcji i ustawień (chyba, bo większość trzeba szukać na "czuja" bo brak instrukcji do obsługi ) jak dla mnie - bez zarzutu. Całe mnóstwo zainstalowanych aplikacji. Pilot - raczej do obsługi filmów a nie podstawowej funkcji telewizora, czyli wybierania kanałów TV. (klawisze numeryczne na samej górze długiego i wąskiego a zarazem bardzo delikatnego pilota. Sterowanie głosem - OK. Współpracy ze smartfonem nie próbowałem. Ogólnie - jak na razie - jest super i TV godny polecenia.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny Smart TV

108 cm (43”) 20.02.2021 Autor: anula

Telewizor w pełni spełnia moje oczekiwania!!! Doskonała jakość obrazu, piękna głębia kolorów. Podłączony do kina domowego, też Sony daje niesamowite efekty dźwiękowe. Łatwa intuicyjna obsługa. Gorąco polecam zakup tego telewizora :-)

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

To dobry telewizor

123 cm (49'') 20.02.2021 Autor: Sonyvaio427

Jak na razie wszystko działa dobrze. No i w odróżnieniu od poprzedniego modelu jaki miałem obsługuje słuchawki bezprzewodowe. Polecam ten telewizor.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Naprawdę porządny telewizor

108 cm (43”) 16.02.2021 Autor: bobson

Po 2 miesiącach od zakupu i przetestowania większości funkcji telewizora jestem bardzo zadowolony z dokonanego wyboru. Jakość obrazu rewelacyjna, dźwięku dobra obsługa pilota na początku może niezbyt intuicyjna ale po tygodniu wdrażania bezproblemowa. Do małego salonu lub pokoju dziennego wielkość tv w sam raz. Smart tv jest, 4K, HDR też. Wszystkie aplikacje działają, przeglądarka nic nie zacina, telewizor nie gubi wifi. Cena może nie powalająca ale w stosunku do bardzo dobrych parametrów telewizora korzystna. Praktycznie bezkonkurencyjny w rozmiarze 43 cali. Polecam jest to b.dobry sprzęt.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Spełnia oczekiwania

108 cm (43”) 16.02.2021 Autor: Paw1212

Produkt posiadam od dwóch tygodni, od wielu lat użytkuję produkty firmy Sony, więc wybór tej marki był świadomy. Telewizor spełnia moje oczekiwania, mogę go z czystym sumieniem polecić

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacja

123 cm (49'') 16.02.2021 Autor: bartswat

Długi czas zastanawiałem się czy LG, Samsung czy Sony. Wybrałem Sony. I nie żałuję ani złotówki wydanej na ten telewizor. Obraz igła. Dźwięk wystarczający. Gorąco polecam. W cenie do 3500 zł nie ma konkurencji.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Krótka przyjemność z oglądania TV

108 cm (43”) 16.02.2021 Autor: macjan

Telewizor w 10 dniu eksploatacji odmówił posłuszeństwa. Nie uruchamia się, miga czerwona dioda - trzy impulsy, TV nie reaguje, nie daje się zresetować do ustawień fabrycznych. W okresie kiedy działał pełna satysfakcja z jakości obrazu, szybkości działania na polecenia pilota. Mam nadzieję, że serwis stanie na wysokości zadania i przywróci moją dobrą opinie na temat produktów Sony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
18.02.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Przyjemny w obsłudze i doskonały obraz.

123 cm (49'') 12.02.2021 Autor: SP3IZN

Potrzebowałem telewizor do 50 cali. Spośród wielu ofert ten model wydał mi się najlepszy mimo nieco wyższej ceny od zbliżonych urządzeń konkurencji. Zaletami są niewątpliwie świetna jakość obrazu z żywymi kolorami i doskonałą ostrością, łatwość obsługi i mnogość funkcji dzięki systemowi Android. Obraz można ustawić na zdecydowanie jaśniejszy niż u konkurentów co może być czasem ważne przy jasnych pomieszczeniach. Pilot działa nawet przez ściany co by oznaczało, że wykorzystuje fale radiowe. Nie trzeba kierować go w stronę tv. Obsługa tv głosem świetnie usprawnia wyszukiwanie treści w Internecie. Dźwięk na wbudowanych głośnikach jest dobry ale trochę brakuje basów przy słuchaniu muzyki. Po podłączeniu słuchawek BT jakość dźwięku bardzo dobra. Transmisja obrazu z telefonu na tv z początku sprawiała problemy ale po aktualizacji oprogramowania funkcja ta zaczęła działać. Telewizor daje miłe wrażenia z oglądania programów. System działa płynnie i bardzo szybko również podczas oglądania filmów z Internetu. Jest intuicyjny. Zdecydowanie jestem zadowolony z wydanych pieniędzy i zakupionego modelu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw świetnych funkcji

108 cm (43”) 11.02.2021 Autor: Krzysiek 92

Udało mi się to kupić dwa miesiące temu super sprzęt

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Możliwe, że to najlepszy obecnie tv 43 calowy z 4k

108 cm (43”) 10.02.2021 Autor: Tomi7642

- przeciętny głos z głośników, - bardzo niska siła dźwięku na słuchawkach BT z z profilem A2DP (trzeba aż ok. 40-50% ustawić żeby było słychać), - kodek audio-BT jedynie SPC, - switch pokazuje, że karta LAN jest 100Mbit, - system jako domyślny tryb ustawienia ekranu ma na sztywno ustawione 4:3 zamiast 16:9 pomimo, że z dekodera rozpoznaje 1080p HD 16:9, niestety przeskalowuje obraz pogarszając jego jakość, - pozycja ekranu jest niedostępna, - marny pilot, bez podświetlenia, z niepotrzebnym przyciskiem sklepu google, + obraz 4k rewelacja, nic nie przeskalowuje, + świetna kolorystyka (różne przestrzenie barw włącznie z DCI, AdobeRGB a nawet BT2020), + równomierne podświetlenie matrycy, + matryca IPS z dobrymi kątami i bez lagów. Generalnie "thebeściak" w grupie tv 43 calowych z 4k ale w sofcie nadal ma trochę błędów do poprawienia.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
12.02.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Jeśli chodzi o jakość obrazu, naprawdę super, ale

108 cm (43”) 09.02.2021 Autor: adamoskiPL

Niestety po 4 miesiącach od użytkowania zaczęły pojawiać się problemy z łącznością bluetooth, nagle pilot tracił swoje połączenie i przestawały działać funkcje głosowe. Również kontroler i słuchawki traciły swoją komunikację. Po całkowitym wyłączeniu z sieci funkcjonalność wracała do normy na kilka dni. Teraz już nawet wyłączenie z sieci a nawet przywracanie ustawień fabrycznych nie pomaga. Moduł bluetooth padł całkowicie. Doszedł też kolejny problem, nagle zanika dźwięk na filmach odtwarzanych z dysku i w niektórych aplikacjach jak np redbull tv czy youtube. Tutaj akurat pomaga wyłączenie z sieci, ale też pomaga na kilka dni. Dodam, ze aktualizacja TV jest najnowsza. Wiem, że nikt nie wymyślił sprzętu, który by się nie psuł ale mimo wszystko jestem rozczarowany. Od SONY liczyłem na bardziej dopracowany wspólnie system.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
11.02.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Bubel

108 cm (43”) 06.02.2021 Autor: Fenixld75c

Porażka jakość wykonania tragedia jak na firmę sony nie spodziewałem się tego kupiłem go a teraz.zaluje

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
08.02.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Telewizor spełnia oczekiwania

123 cm (49'') 02.02.2021 Autor: 1dxalpen

miesiąc temu kupiłem telewizor. Wśród dużego wybrałem ten, i spelnia oczekiwania. Działa niezawodnie. Szeroki zakres ustawiania obrazu. Wiele funkcji i duży zakres podłączanych urządzeń. To dobry wybór.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Znakomity obraz, łatwa obsługa

108 cm (43”) 31.01.2021 Autor: Maria Z

To już mój kolejny TV Sony. Zawsze byliśmy zadowoleni z jakości obrazu i łatwości obsługi. Chciałam mały telewizor, więc wybór padł na ten model, ze względu na obraz 4K i 100 Hz. Dla mnie obraz jest rewelacyjny, filmy i programy dokumentalne ogląda się świetnie. Obsługa jest łatwa, intuicyjna. Przełączanie programów i nawigacja po menu działa szybko i płynnie, co wcale nie jest oczywiste w innych telewizorach (w moim kuchennym Philipsie działa bardzo powoli) . Bez problemu połączyłam z internetem przez wifi i ze słuchawkami bezprzewodowymi ( w poprzednim egzemplarzu się nie dało). Android działa dobrze. Plus za pilota: przyjemniejsza nawigacja niż w poprzednim, klawisz netfliksa i klawiatura numeryczna (podobno znana marka wprowadziła pilota bez numerków - nie róbcie tego!) Mały minusik to dwie łapy zamiast podstawki.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV sony

123 cm (49'') 29.01.2021 Autor: Budma

Kupiłem tv sony ok 3 miesiące, ogólnie super, ma jedynie jedna wade, potrafi się włączyć sam w nocy

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
01.02.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W przypadku samoistnego włączania się telewizora, proponujemy zaktualizowanie odbiornika do najnowszej wersji oprogramowania: https://bit.ly/2YyWOQG
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Nowoczesny,

108 cm (43”) 26.01.2021 Autor: MusiJan

Około 3 tygodni kupiłem ten model i to była dobra decyzja, zawsze miałem TV Sony ale ostatni miał już 6 lat, zależało mi aby TV miał Androida, ogólnie dobra cena do jakości, max przydatnych funkcji, obraz żyleta, prosty w obsłudze, moja ocena b. dobry. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Na początek kubeł zimnej wody

108 cm (43”) 21.01.2021 Autor: ryba63

kupiłam telewizor dwa miesiące temu z czego przez 10 dni byłam bardzo zadowolona, odbierał nienagannie,ale potem nie dało się oglądać ,samo istnie zgłaśniała się fonia,której nie można było okiełznać oprócz tego same przełączały się kanały i tzreba było ogląć to co ON chciał a nie ja.Cieszyłam się że mam kolejny super dobry tewizor(wcześniej miałam stary też Sony, który służył szmat czasu)Zawiodłam się,teraz jest po naprawie, zobaczę jak długo będzie działał.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
25.01.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Recenzja

123 cm (49'') 20.01.2021 Autor: wet1407

Jakość obrazu i nasycenie barw rewelacyjne, szczególnie gdy jest ciemno, w dużym nasłonecznieniu jest nieco gorzej. Dźwięk raczej przeciętny, warto dokupić dobry soundbar. Dostęp do gniazd, gdy telewizor wisi na ścianie tragiczny. Kilka razy był problem z włączeniem telewizora, ale po resecie wracało wszystko do normy i od dłuższego czasu problem już nie wystąpił. Mimo kilku mankamentów z czystym sumieniem mogę polecić ten produkt. Jeśli zależy Wam na jakości obrazu to z pewnością nie będziecie rozczarowani :)

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobra jakość obrazu

123 cm (49'') 17.01.2021 Autor: andrzej123

Telewizor kupiony 3 tygodnie temu. Działa bardzo dobrze.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

SONY XH8505

123 cm (49'') 15.01.2021 Autor: _Zico_

Mam go już prawie miesiąc. Jestem bardzo zadowolony. Obraz wyraźny, piękna głebia kolorów. Prosta, intuicyjna obsługa. Ilość złączy jest wystarczająca.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobra odświeżalnosć.

108 cm (43”) 14.01.2021 Autor: szklarzkowalski

Sony Smart Tv podczas oglądania widać wyrażną różnicę porównując z poprzednim odbiornikiem też sony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

SONY, jakość+innowacje, które intuicyjnie ogarniam

108 cm (43”) 13.01.2021 Autor: MRAW

To mój kolejny tv Sony, pierwszy z Androidem. Od najpierwszego włączenia XH85 w sposób zrównoważony "szanuje" mnie jako doświadczonego użytkownika starszych generacji Sony Bravia, a jednocześnie jego intuicyjna konfiguracja stymuluje mnie i moją rodzinę do tego, by "ogarniać" nowe funkcje i korzystać z nowych możliwości

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie