286

4.5 na podstawie 286 recenzji klientów

205
53
12
5
11
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Następca 5500Z z 2010 roku

139 cm (55") 09.07.2020 Autor: Krzysztof KOM

Kupiłem go jako następcę 40 calowej Bravi 5500Z pracującej bezawaryjnie od 2010 roku. Spodziewałem się jakiejś znaczącej poprawy jakości, i tu się zawiodłem. Nowa ma 4k, mnóstwo funkcji i możliwości współpracy z siecią i innymi urządzeniami z użyciem mniej przejrzystego menu, większą jasność i to wszystko. Postępu w podstawowych własnościach, czyli jakości obrazu nie widzę, a nawet dostrzegam regres, matryca jest bardziej błyszcząca a jej odcień nie jest neutralny lecz ma wyraźne zimne wpadające w granat zabarwienie i wygląda gorzej niż w starej 5500Z. Przez odbicia w błyszczącej matrycy bez irytacji można go oglądać tylko w zaciemnionym pomieszczeniu, więc pożytek z większej jasności żaden. Właśnie ze względu na połysk matrycy wykluczyłem z wyboru wszystkie Oledy. Kąty widzenia. Aby widzieć czerń trzeba praktycznie siedzieć w osi ekranu i to w odległości powyżej 3 metrów, odchylenia o 10 stopni są już zauważalne. Wg. Sony odległość optymalna dla 55 cali i obrazu 4K to 1,1 m. To też gorzej niż 5500Z. Reakcja na polecenia pilota nie jest szybsza niż w starym TV, nie przejmuje wszystkich funkcji współpracujących innych urządzeń, np. dekoder. Moim punktem odniesienia jest obraz na monitorze graficznym, nie liczyłem na zbliżoną jakość, ale różnice to przepaść ! Możliwe że po dokładnej kalibracji wierność oddania barw się poprawi, ale neutralnej czerni się raczej nie uzyska. Odtwarzanie 4K poprzez porty USB nie ze wszystkimi formatami, są problemy z dźwiękiem. Jest chwilami zniekształcony lub nie ma go wcale. Lub jest tylko z wewnętrznych głośników a brak w podłączonym subwoferze HTS20R. Nagrywanie na dysku twardym. Nie wiem jak to jest u konkurencji, ale formatowanie dysku w telewizorze uniemożliwiające używanie z komputerem to niezbyt dobry pomysł. Ten model ma dobre oceny klientów i pozytywne recenzje, sprawiał też lepsze wrażenie niż pobieżna ocena konkurentów w sklepie. To nie zmienia końcowej oceny, że w podstawowych i najważniejszych aspektach- jakość obrazu wyraźnego postępu (poza 4K) brak.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

4

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Nie nadaje się do nasłonecznionego pokoju

139 cm (55") 22.04.2020 Autor: teosmt1

TV nie nadaje się do nasłonecznionego pokoju. Wszystko się w nim odbija, jest jak lustro.W dolby vision w scenach ciemnych obraz nie jest czysty -śnieży. Myślałem ten sony lub Q85. Może samsung byłby lepszy.Nie mam porównania

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

6

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 286

Modele

0

Ma wszystko co mieś powinien a nawet więcej

164 cm (65") 16.06.2021 Autor: Rysio55

Mam już go ponad rok i sprawuje się doskonale. Chyba najbardziej udany model.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obraz i bardzo funkcjonalny

164 cm (65") 31.05.2021 Autor: Kamlad

Polecam serwis Sony bardzo profesjonalna obsługa. Telewizor bez zastrzeżeń.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

SONY KD85XG9505BAEP

215 cm (85'') 05.05.2021 Autor: ADI777

Telewizor świetny, jakość obrazu i funkcje super, ale właśnie się zepsuł i po dziesięciu miesiącach użytkowania mam problem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sprzęt warty wyłożonych pieniędzy

139 cm (55") 24.04.2021 Autor: GELO74

Długo wybierałem telewizory, lecz w końcowej fazie zakupów praktycznie zostałem przy Sony z serii 95. Absolutnie nie żałuję wydanych pieniędzy. Zastanawiałem się też czy czekać na nowy model z tej serii, czy kupić ten model z końcówki serii. Zakup zrobiony i rok testów i użytkowania minął. Nie będę opisywał co mnie urzekło a co nie. Telewizor wykorzystywany w pokoju dziennym i oglądania seansów nocnych. Zero problemów z wyświetlaniem TV, serwisów internetowych czy zawartości telefonów na ekranie. Podpinany również do laptopa. Działanie bezproblemowe. Obsługa TV jest tak prosta że mój pieciolatek nie ma z tym problemu (szybciej ogarnął sterowanie głosem). Dźwięk wystarczający do pokoju dziennego. Być może soundbar dałby większą głębię ale i tak moje kino domowe poszło w odstawkę.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super

215 cm (85'') 17.04.2021 Autor: Arkadiusz Małych

Super sprzęt 85 cali za dobrą cenę i rozdzielczość 4k

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super obraz!

215 cm (85'') 15.04.2021 Autor: TomasDer

To mój kolejny TV od Sony. Ponownie się nie zawiodłem. Jest mega!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

wiele świetnych i przydatnych funkcji

189 cm (75”) 11.04.2021 Autor: Krzysztof972

telewizor używam od 15 miesięcy i w dalszym ciągu jestem nim zauroczony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV wart polecenia

139 cm (55") 01.04.2021 Autor: kam5

Telewizor zakupiony w ub roku. Śmiało mogę polecić bo obraz bardzo dobry, szczególnie 4K. Obsługa również prosta. Dźwięk ok, jednak warto zainwestować w soundbar lub kino domowe. Niedawno musiałem oddać do serwisu przez problemy (pojawiały się mrówki na ekranie, brak dźwięku w aplikacjach, nie wczytujące się aplikacje) jak się okazało z okablowaniem i jest ok póki co.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobra jakość bez fajerwerków.

164 cm (65") 26.03.2021 Autor: Leszek Michał

Poprzednio miałem 42 całe Panasonica. Kilka miesięcy temu kupiłem 65 cali LCD Sony z androidem. Różnica pod każdym względem duża. Świetny obraz, dodatkowe funkcje po podłączeniu do internetu. Szczegółowe opisy znajdzie każdy, nie ma sensu powtarzać. Jesteśmy po prostu bardzo zadowoleni. Syn kupił ten sam model z tego roku.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

85xg9505

215 cm (85'') 24.03.2021 Autor: Edek103

Uzytkuje telewizor juz ponad rok. Wczesniej mialem 65cali oled ale nie odczułem jakiejś tragicznej zmiany jakość obrazu. Wykonałem kalibracje. Obraz ładny, ostry. Czerni absolutnie zadowalająca. System Android przez pierwsze kilka miesięcy zawieszał sie ale po aktualizacji oprogramowania problem zniknął. Wspopracuje z kinem domowym sony i tv sat nc+ i wszystko obsługuje jednym pilotem telewizora. Naprawde polecam 85 cali robi dobrą robotę.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV SONY

189 cm (75”) 22.03.2021 Autor: PM1977

Kupiłem w ubiegłym roku, od tygodnia użytkuję najnowszy model jaki otrzymałem w wyniku awarii pierwotnie kupionego tv. Sposób i szybkość rozpatrzenia reklamacji na b. wysokim poziomie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super telewizor

139 cm (55") 21.03.2021 Autor: janNko

Bardzo przydatne funkcje, m.in. Android TV, przez który można oglądać zdjęcia, filmy ze swojego telefonu w bardzo prosty sposób, internet i wiele różnych przydatnych funkcji.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fantastyczny obraz

139 cm (55") 17.03.2021 Autor: Zizuwlkp

Posiadam telewizor od 11 m-c, udany zakup ale jest parę rzeczy do poprawy

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dla mnie posiada aż za duży zestaw funkcji

164 cm (65") 16.03.2021 Autor: Robcie66

Kupiłem ponad rok temu do dnia dzisiejszego jest O.K.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Funkcjonalny, prosty w obsłudze

164 cm (65") 13.03.2021 Autor: bear6195

Mam ten sprzęt jakiś czas. Jest niezawodny. Obraz super, nawet w ostrym świetle.Android stwarza wiele możliwości. Posiada funkcję AirPlay więc mogę odtwarzać wszystkie filmy i zdjęcia z komputera. Bez trudu, bezprzewodowo można oglądać multimedia również z telefonu. Cieszę się, że się na niego zdecydowałem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor

189 cm (75”) 06.03.2021 Autor: Artek1979

Telewizor zawiesza się i trzeba dołączać od sieci zasilającej. Sandbar rozłącz się i brak dźwięku dosyć często

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor....

139 cm (55") 22.02.2021 Autor: Kenn131178

Jestem z niego bardzo zadowolony, obraz, funkcje nawet dźwięk jest zadowalający(pomimo podłączonego soundbar'u). Aluminiowy pilot na plus. Jedyny minus... Szkoda że nie 65". Następnym telewizorem także będzie Sony

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super TV

215 cm (85'') 20.02.2021 Autor: jackaga22

Telewizor mam od ponad roku. Bardzo wysoko oceniam jakość obrazu. Dodam iż jest to już 10 model TV Sony jaki posiadam ale ten kolos jest zdecydowanie najlepszy. Oglądam go z odległości około 3 metrów a przy tym nie widać zniekształceń a jakość obrazu jest super. Ten TV podłączyłem z systemem dźwięku Sony ST5000 i jakość dźwięku też oceniam zdecydowanie pozytywnie. Ogólna ocena tego modelu TV to 5 gwiazdek na 5 możliwych

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealny do grania, ogladania filmow oraz TV

139 cm (55") 17.02.2021 Autor: Musman

Zakup dedykowany graniu na konsolach nowej generacji w 100% spelnil moje oczekiwania . HDR z dynamicznym podświetlaniem działa świetnie !

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor.

139 cm (55") 13.02.2021 Autor: Wieko15

Użytkuję ten telewizor od 4 miesięcy i jestem bardo zadowolona.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Gwiazda salonu

164 cm (65") 11.02.2021 Autor: Jobert64

Posiadam ten telewizor już prawie rok czasu. Uważam że dokonałem b.dobry wybór, jakość obrazu, dźwięk,obsługa telewizora w mojej ocenie są na najwyższym poziome. Mam poprzez smart TV dostęp do mnóstwa aplikacji.Obsługa pilotem jest łatwa i intuicyjna. Używam go wraz z soundbarem też Sony więc całość dobrze ze sobą współpracuje.Jednak ostatnio na dolnej krawędzi obrazu pojawiły się ciemne jak by plamy i to mnie zaczyna niepokoić. Stąd tylko 3 gwiazdki.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Na tą chwilę posiada wszystkie niezbędne funkcje

164 cm (65") 11.02.2021 Autor: Pawkom

Kupiłem Rok temu i jestem zadowolony mimo dużej konkurencji

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny, szkoda że nie 68' lub 70'

164 cm (65") 05.02.2021 Autor: RaffiTV

Telewizor do najtańszych nie należy ale wart jest swojej ceny podobnie jak jego nowsza seria HX95. Pierwsze wrażenie? Jakoś dźwięku jest na poziomie dobrego soundbara! Warto odsunąć telewizor nieco od ściany :), dodatkowo głośnik telewizora można podłączyć do amplitunera i aktywować go jako głośnik centralny zestawu 5.1, co osobiście uważam za rewelacyjny pomysł, znika nam z szafki element z którym zawsze jest jakiś wizualny problem. Funkcja wyszukiwania głosowego z pilota działa doskonale, zdecydowanie szybciej niż w przystawkach Android TV (ogólnie znanego producenta ;). System Android TV w Sony zasadniczo nie sprawia problemów, raz na kilka tygodni trzeba jednak zrobi reset przez przytrzymanie dłużej przycisku POWER, gdyż asystent Google, Yutube lub Netflix potrafią przy dłuższym użytkowaniu szwankować. Jakość obrazu - materiały demo z YT które są w jakości 4K/8K powalają! Zdecydowanie ma się wrażenie posiadania OLEDa. Trudno to samo powiedzieć o filmach z serwisu Netflix w jakości 4K które przy ustawieniu TV w trybie kalibracji Netflix mają zdecydownie przygaszoną kolorystykę, szczegółowość obrazu też pozostawia sporo do życzenia, ale może tak ma/musi być. Jeśli komuś ten tryb ustawień nie odpowiada, może przejść na własne praktycznie jednym kliknięciem - tu duży plus dla SONY za przejrzyste i bardzo intuicyjne skrócone menu ustawień którego bardzo szybko używa się podczas oglądania jeśli chcemy szybko tryb dźwięku lub obrazu. Czy telewizor ma wady? Jedną mógłby mieć większy ekran :) Szkoda że nie jest to 68' lub 70', który byłby optymalny. Niestety Sony zrezygnowało z tego rozmiaru a wersja 75' ma cenę dwukrotnie większą niż model 65 co jest już grubą przesadą.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealny pod Spotify i You Tube

139 cm (55") 04.02.2021 Autor: TomekGRU

Jeżeli kochasz muzykę i lubisz oglądać najnowsze kawałki również w wersji video, to idealny telewizor, bo wspopracuje że wszystkimi innymi urządzeniami, a priorytetowo z telefonem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny bardzo wyrazisty obraz

139 cm (55") 31.01.2021 Autor: Dragon75

Użytkuję ten telewizor już od 6 miesięcy i nadal jestem zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor absolutnie genialny

164 cm (65") 28.01.2021 Autor: snowgoose03

Najlepszy tv Sony jaki do tej pory miałem , a miałem w domu tylko Sony. Nawet nie specjalnie kombinowałem z ustawieniami. Fabryczne są rewelacyjne. Telewizor absolutnie genialny. Jedyna rzecz , do której mogę się przyczepić to jakość dźwięku , ale czego tu oczekiwać po mikro głośnikach. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw doskonałych funkcji

164 cm (65") 27.01.2021 Autor: mistrzja

Szybko działające aplikacje. Pilot z funkcją mowy bardzo dobrze działa i nie myli wymawianych słów. Super kolory i bardzo dobry dźwięk. Minusem jest to że matryca szybko się palcuje.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV SONY 55XG9505

139 cm (55") 07.01.2021 Autor: sit212

TV użytkuję 3 miesiąc i jestem bardzo zadowolony, piękny obraz nawet przy dużym nasłonecznieniu jest jasny i wyraźny. Posiada bardzo dużo funkcji nadal go poznaję. To mój drugi TV Sony oby służył mi bezawaryjnie przez kolejnych 10 lat jak porzedni.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor o bardzo dobrych parametrach, super obra

139 cm (55") 03.01.2021 Autor: Rob772

Posiadam tv od 8 miesięcy jestem bardzo zadowolony z obrazu jak i dźwięku.. Używam go do ogladania jak i grania na xbox one x starszej generacji wszystko super. Android działa płynnie intuicyjna obsługa telewizora nie sprawia problemu nawet najmłodszemu członkowi mojej rodziny. Tv używany jest w jasnym dobrze naświetlonym pokoju obraz jest piekny.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam, super obraz i jakość wykonania.

164 cm (65") 01.01.2021 Autor: Robokop

Kupiłem ten telewizor w listopadzie 2019 i po ponad roku użytkowania jestem z niego w dalszym ciągu zadowolony, więc myślę, że to wystarczająca rekomendacja. Bardzo dobry obraz, całkiem dobry dźwięk jak na telewizor choć do filmów odpalam wieżę stereo. Funkcje smart też OK, bezproblemowo współpracuje ze smartfonem .

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super obraz

139 cm (55") 31.12.2020 Autor: tomektomeks

Super obraz, doskonały dźwięk, moim zdaniem najlepsza firma

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest Ok,

139 cm (55") 26.12.2020 Autor: Janexb

Jakość produktu jest stosowna do ceny. Doskonały obraz, nieco słabiej prezentuje się dźwięk.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV

164 cm (65") 26.12.2020 Autor: Junior1982

Bardzo dobry jakościowo obraz naturalne odwzorowanie kolorów sporym udogodnieniem funkcję głosowe w android Tv godny polecenia w 100% Dźwięk standardowy jak w tv dlatego tv mam połączone z soundbar Sony HT G700 Zestaw rewelacja

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Słaba

1

0

Zgłoś naruszenie
0

bardzo dobry tv

164 cm (65") 24.12.2020 Autor: SIMEK123456789

SUPER OBRAZ I JAKOSC WYKONANIA CZASEM GRYZIE SIE Z INNYM SPRZETEM

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiadam i jestem zadowolony

139 cm (55") 22.12.2020 Autor: Andre67

Udało mi się kupić miesiące temu i polecam to dobry wybór.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super TV

164 cm (65") 07.12.2020 Autor: lilox

TV zastąpił u mnie starszy model SONY. Jestem bardzo zadowolony z obrazu i funkcji użytkowych. Procesor i android działają super. TV posiada super funkcję parowania np z dekoderami tv cyfrowych

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Czerń, która daje rady.

139 cm (55") 04.12.2020 Autor: sogo

Po ponad 6 miesiącach użytkowania mogę stwierdzić, że wybór tego modelu spełnił moje oczekiwania. Świetna czerń i potężna jasność (pokój z oknami od południa) pozwala czerpać wiele zadowolenia z oglądania obrazu na tym telewizorze. Po jednym dniu zabawy z ustawieniami uzyskałem obraz jaki mnie satysfakcjonuje. Obraz w czerniach bije na głowę 10 letnią plazmę. Pilot potrafi współpracować z amplitunerem kina domowego oraz dekoderem SAT 4K Ultrabox+, wreszcie nie trzeba szukać kolejnego pilota aby przełączyć kanał lub ściszyć. Android TV sprawdza się jako centrum domowej rozrywki (Netflix, HBO Go, Canal+, Player itp.). Niestety ten model chyba jest już nie do dostania.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest Ok,

139 cm (55") 01.12.2020 Autor: Janexb

Kupiony kilka dni temu. Działa bez zarzutu. Zapoznaję się z funkcjonalnościami produktu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Problem z bluetooth - słuchawki blokują pilota

139 cm (55") 29.11.2020 Autor: kxkx2

Problem z bluetooth - słuchawki blokują pilota. Kupiłem z myślą o osobie ze słabym słuchem, niestety jak włączone słuchawki BT nie działa dźwięk z głośników, ale na szczęście po aktualizacji softu działa wyjście cyfrowe na wzmacniacz. Poza tym dobry kont widzenia, kolory, pilot itp. bez zastrzeżeń. Przeglądarka tragicznie wolna, ale YT, NETFLIX działa ok.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest sprzętem doskonale dostosowanym do salonu

139 cm (55") 11.11.2020 Autor: ZbyszekDach

Ergonomia obsługi, androidowa aplikacja do obsługi dodatkowych aplikacji i serwisów TV. Znakomity obraz i dźwięk. Współpraca z dekoderami : TV , Google , odtwarzaczem DVD, Play Station i innych. 2 dekodery satelitarne, Znakomity sprzęt za niezbyt duże pieniądze. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super Tv

164 cm (65") 10.11.2020 Autor: skat323

Witam! Posiadam ten model telewizora od 6 miesięcy,jezeli chodzi o obraz dzialanie pilota pod względem koment głosowych to tylko SONY.Zawiesil mi sie tylko 2 razy.Glos mógłby być trochę lepszy.Jezeli chodzi o telewizory Led,to zdecydowanie polecam tylko marke Sony.Mialem zamiar zakupic oled,ale poczekam jeszcze jak będą dopracowane.

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super TV

189 cm (75”) 27.10.2020 Autor: Tom000023

Zakupiony w marcu tego roku więc już go dość dobrze przetestowałem. Mogę śmiało każdemu go polecić mimo niewielu wad jak ciemniejsze rogi ekranu czy białem chmurki wokół napisów końcowych na czarnym tle. Jeżeli chodzi o HDR to najlepszy jaki miałem okazję widzieć - czerń czarna i jasność na dość dobrym poziomie. Android szybki bez zastrzeżeń a wcześniej już miałem TV SONY z Androidem i jest ogromna różnica na plus.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Spełnia wszystkie moje oczekiwania

164 cm (65") 26.10.2020 Autor: Msokolek78

Sony to Sony kolejny mój telewizor Tego Japońskiego producenta.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nadal warty zakupu w 2020!

139 cm (55") 19.10.2020 Autor: _Aleksander_

Przesiadłem się plazmy Hitachi i jestem bardzo zadowolony ze zmiany. Obraz świetny, dźwięk poprawny, OSD czytelne, funkcje smart działają błyskawicznie. Uruchomiłem netflix i plex bez najmniejszych problemów. Pilot funkcjonalny i ładny. Teraz wszyscy gonią za TV z HDMI 2.1, ale może i ten egzemplarz dostanie takie podczas upgrade SW, tym bardziej że czekamy na zmianę androida na nowszą już wkrótce!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry, ale....

139 cm (55") 17.10.2020 Autor: DarEl

Telewizor mam już od niemal pół roku. W tym czasie potrafił mnie zaskoczyć zarówno pozytywnie jak i negatywnie. Ma niejako dwa oblicza. Pierwsze to pozytywne, to funkcjonalność. Android w TV to przyszłość. Mnogość aplikacji sprawia że nie mamy do czynienia już tylko z telewizorem, ale centrum multimedinym. Chcesz mieć radio w TV z całego świata? Nie ma problemu, aplikacja na androida i już jest. Muzyczka w tle na spotkania ze znajomymi, żaden problem. Pilot jest super. Działa po bluetooth i w sposób tradycyjny. Potrafi nawet obsługiwać dołączony dekoder. Funkcja dostępna tylko z bluetooth podobnie jak wybieranie głosowe. Komendy głosowe potrafią wybierać kanał tv po numerze lub nazwie. Super. Drugie oblicze to niedopracowane oprogramowanie. Z przykrością stwierdzam, że takich problemów nie miałem jeszcze z żadnym produktem. Aplikacje sukcesywnie się zawieszają co jakiś czas. Najgorsze jest to, że oglądanie tv naziemnej to też aplikacja. Sprawia to, że co pewien czas po prostu przestaje działać. Programy niby są, ale obrazu brak. Tak jak by nie było sygnału, ale informacji o tym nie ma. Pomaga tylko twardy reset 5s na power w pilocie i uruchomienie ponowne. Druga kłopotliwa sprawa, to bluetooth. Gdy podłączona jest listwa po bluetooth to pilot zaczyna wariować. Nie chcę przerzucać kanałów, lub przerzuca kilka na raz. Podobnie jest z głosem. Nie ma szans na płynną regulację głośności. Po wyłączeniu listwy wszystko wraca do normy. Mam wrażenie, że jest to spowodowane oprogramowaniem i mam nadzieję że nowy software zlikwiduje te problemy. Podsumując telewizor ma super możliwości, ale problemy z oprogramowaniem skutecznie obniża chęć z jego korzystania. Nie poleciłbym go dla seniorów, chyba że biegle znają nowinki technologiczne. Podobnie problemy mogą mieć przeciętni użytkownicy nie koniecznie obeznani z nowoczesnymi technologiami. Konieczność częstych restartów i nie działania aplikacji z niewiadomych przyczyn potrafi być irytująca. Co innego użytkownicy zaawansowani. To produkt w prost wymarzony do nowoczesnego domu.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny tv

189 cm (75”) 08.10.2020 Autor: Boski234

super tv bardzo ładny obraz mega hdr i dolby vision polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest to drugi telewizor SONY.

139 cm (55") 07.10.2020 Autor: Wanda0414

Jest niesamowity! Telewizja, internet, ogrom aplikacji! Wciąż go odkrywam, choć mam go już dwa miesiące. Szkoda, że doba ma tylko 24 godziny! Wanda

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zepsuł się po 5 miesiącach

189 cm (75”) 05.10.2020 Autor: slawlang

TV, wszystko działało bardzo dobrze. Niestety, po 5 miesiącach przestał się włączać, dioda optyki przestała działać. W zasadzie od miesiąca nie mam TV. Obecnie jest w serwisie.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dzisiaj znowu jest niesprawny

139 cm (55") 16.09.2020 Autor: Romek M

Pierwszy raz popsuł się po dwóch tygodniach grania . Dzisiaj jest znowu popsuty .Od ponad miesiąca serwis autoryzowany nie podejmuje naprawy . prowadzi swoja politykę a ja 5 tysięcy wyrzuciłem w błoto. Serdecznie nie polecam . Straszna kicha za duże pieniądze.

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Słaba

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Moja recenzja XG95

139 cm (55") 11.09.2020 Autor: Jerry63

Znakomita jakość obrazu znakomity sprzęt a zwłaszcza pilot.

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor, w którym obraz nie przeszkadza.

139 cm (55") 02.09.2020 Autor: Gęsty

Telewizor kupiony jako powystawowy. Obraz jest tak dobry, że absolutnie nie potrzeba dodatkowych kalibracji. Nie ma takiego wrażenia jakby coś było nie tak i należy szukać lepszych ustawień. Rozpakowujesz, wieszasz i oglądasz. Do Sony na pewno wrócę.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor

164 cm (65") 01.09.2020 Autor: thecichy

Telewizor prawie pod każdym względem spisuje się rewelacyjnie, jest to najlepszy ekran LCD do wszelakich materiałów wysokiej jakości, z jakimi miałem do czynienia. Znalazłem jednak dwa detale na minus, które na szczęście bardzo nieznacznie wpływają na jego ocenę. Pierwszy detal to wyświetlanie cały czas tej samej wartości w pasku głośności podczas ściszania i podgłaśniania dla wejścia HDMI3 (tego z ARC), dopiero po jego zniknięciu i ponownym ściszeniu bądź podgłośnieniu pokazuje się aktualna wartość, która znowu pozostaje niezmienna (i tak "w kółko") ale to problem oprogramowania - może będzie rozwiązany z aktualizacją. Drugi detal polega na bardzo incydentalnym nie radzeniu sobie procesora płynnością obrazu w całym obszarze - efekt ten daje się właściwie zauważyć tylko w stacjach z wiadomościami, gdzie pokazywany materiał wideo zawiera bardzo dużą ruchliwość obrazu (i on jest cały czas płynny) a pasek z napisami na dole ekranu na chwilę zmniejsza płynność (tak, jakby z 60fps przechodził w tryb 30fps - na 1 - 2 sek.). Poza tym super.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Sprzęt ok, ale soft nie do końca

139 cm (55") 27.08.2020 Autor: melkor

Super obraz, wystarczająco dobre kąty, szybko działa - nie ma się do czego przyczepić. Tylko nie rozumiem dlaczego ktoś w UK może sobie zainstalować aplikację rakutena a w PL na tym samym TV już nie mogę - wg rakutena inna jest konfiguracja. Szkoda, bo to oznacza, ze nie mogę w pełni korzystać z androida zainstalowanego na tym TV.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Kalibracja

139 cm (55") 21.08.2020 Autor: Ck64

Trudno ustawić kalibrację do oglądania filmów z Netflixa, przy szybkich scenach tnie obraz, a jakość internetu jest ponad wymagania Netflixa

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

dobry TV

139 cm (55") 21.08.2020 Autor: Piotr1920

kupiłem po analizie modelu 9005 i 9505 , czytalem i oglądałem opinie ekspertów i klientów ktorzy wczesniej kupili ten model TV.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zawsze wysoki poziom

139 cm (55") 19.08.2020 Autor: pawel37_37

Sony jest moim życiowym kompanem. Cenie sobie jego niezawodność.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Moja (subiektywna) ocena

189 cm (75”) 17.08.2020 Autor: woytekt

Oceniam produkt po zaledwie dwóch tygodniach użytkowania. O zaletach możecie sobie poczytać na portalu SONY, więc nie będę tracił na to Waszego i mojego czasu. Na początek aspekt niezależny od Sony - Android TV. System pracuje w zasadzie płynnie, choć zdarzyło się jedno zawieszenie systemu, musiałem TV zresetować do ustawień fabrycznych i od nowa wprowadzić swoje ustawienia. Nadal (tak jak w poprzednim modelu TV Sony) nie udało mi się zapisać listy ustawionych kanałów. O jakimś backupie w tej wersji systemu oczywiście nie ma mowy. Telewizor ma po włączeniu częstą skłonność do ustawiania się na jakimś kanale nieużywanej TV naziemnej, podczas gdy był wyłączony na TV sat. GOOGLE muszą jeszcze dalej ciężko popracować nad udoskonaleniem Android TV. W mojej opinii dźwięk z telewizora, tak jak ze wszystkich innych przypomina dźwięk z kartonu po butach. Wiem, że ze względów konstrukcyjnych nic z tym nie da się zrobić, to wynika z fizyki. Ja od zawsze używam do odtwarzania dźwięku niezależnego sprzętu podłączonego do wyjścia słuchawkowego i proszę mi wierzyć to załatwia sprawę. Szkoda, że producenci mamią rynek soundbarami, pewnie chodzi ja zwykle o kasę. Niestety soundbar nie załatwia niczego, to wynika również z fizyki, szkoda na niego pieniędzy. Wbudowany w TV mikrofon ma zdecydowanie za małą czułość. Można się w tym względzie wspomóc aplikacją w smartfonie. Co do możliwości regulacyjnych obrazu, to w mojej opinii jest on całkowicie wystarczający. Po tych dwóch tygodniach udało mi się ustawić akceptowalny przeze mnie punkt bieli i wiem, że telewizor ma jeszcze potencjał regulacyjny. Zalecam jednak profesjonalną regulację obrazu. Poprzedni model telewizora nie wymagał żadnej ingerencji w obraz - i bardzo dobrze bo jego możliwości regulacyjne były dużo mniejsze niż obecnego. Jest jeszcze problem pilota. Nie miałem jeszcze sprzętu, którego pilot nadawałby się do używania. Nie inaczej jest z tym sprzętem. Używam uniwersalnego. I tutaj mam podpowiedź: proponuję przynajmniej w aplikacji dać możliwość edycji funkcjonalności i rozkładu przycisków. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu. Stosunek jakości do ceny oceniam na dobry.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Po prostu... BAJKA

164 cm (65") 14.08.2020 Autor: Rommi

Robi robotę jak za te pieniązki...Obraz żyleta, kolory super oczywiście po korekcji .

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Oled killer

139 cm (55") 13.08.2020 Autor: Markacz

Po wielu przeczytanych recenzjach, po trudnych wyborach pomiędzy najtańszym Oledem (ag8) a Led-em. W końcu udało się w Sony Center kupić w okazyjnej cenie. Obraz wyśmienity (trzeba trochę suwakami dostroic), dźwięk bardzo dobry. Polecam nie zawiedziecie się. Internet hula na tv, netflix też niczego sobie. TV na lata...

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Kompletny sprzęt

139 cm (55") 13.08.2020 Autor: Mati_JG

Kupiłem ten tv po długich poszukiwaniach i jestem bardzo z niego zadowolony. Szybkość działania, ilość funkcji oraz jakość obrazu i tworzyw użytych do produkcji super. Razem z PS4 rewelacja a niebawem PS5. Wyszukiwanie głosowe super sprawa. Jedynie nogi choć też metalowe i można w nich schować kable średnio mi się podobają ale to może powiesze tv na ścianę i bedzie klasa. Ogólnie polecam z czystym sumieniem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry.

139 cm (55") 11.08.2020

Telewizor kupilem przed miesiącem. Samsung q70 lub Sony. Sony 55 cali droższy o 1tys. Fajny dizajn, obraz żyleta a przy dolby vision rewelacja. Kąty widzenia w telewizorze nie zauważyłem roznicy. Pomieszczenie 20m2. Dwa razy mi sie przyciął. Poki co ok. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Software

164 cm (65") 10.08.2020 Autor: DLub

Nieustanne problemy z softwarem. Zawieszanie się systemu. Wadliwie działające łącze Bluetooth - po podłączeniu słuchawek (Sony WH-1000XM3- nawiasem mówiąc genialne perfekcyjne słuchawki) dźwięk nadal wydobywa się z głośników. Konieczne jest resetowanie systemu. Problemy z mikrofonem w pilocie (wyeliminowane w poprzednim updacie). Słabo działający Google Assistent - w miarę poprawnie działa tylko w wersji angielskiej. W wersji polskiej można wywoływać w zasadzie tylko filmy z YT. Jeśli chodzi o obraz to jest znakomity z jednym zastrzeżeniem: w filmach Ultra HD (zwłaszcza tych remasterowanych do 4K) często występuje bardzo duża ziarnistość zwłaszcza bieli, czerwieni błękitów. To bardzo pogarsza jakość obrazu, ale może to nie jest wina Sony? występuje także smużenie w kanałach hd z satelity (oglądam najczęściej programy niemieckie z Astry).

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor w dobrej cenie

189 cm (75”) 09.08.2020 Autor: sp00ky

Świetny obraz, ale bez soundbara się nie obejdzie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt. Godny polecenia

164 cm (65") 06.08.2020 Autor: Ziom

Polecam każdemu. Obraz, dolby atmos, dolby vision najwyższa półka

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

NIE POLECAM

164 cm (65") 05.08.2020 Autor: Driver1

Kupiłem ten TV miesiąc temu, jestem totalnie rozczarowany! Konkrety- beznadziejne menu, małe literki,brak możliwości ustawienia programów np. alfabetycznie, za każdym razem musisz dryfować po całym menu jeśli nie pamiętasz numeru szukanego programu! Opowiadali mi ,że ma funkcję głosową i w dodatku dostosowuje się do twoich preferencji czyli uczy się- guzik prawda , nie rozumie nawet jak każesz włczyć mu dany kanał, za każdym razem szuka tego co powiesz na Youtube!! Bzdura, nie wiem kto programuje te telewizory, ale osoba ta powinna popatrzeć co oferuje Samsung lub LG, tam menu i funkcjonowanie telewizora jest o niebo lepsze! Jedyny plus to ładny obraz, niestety to za mało! Żałuję,że dałem się skusić, za porównywalne pieniądze można kupić znacznie lepszy TV

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam

139 cm (55") 04.08.2020 Autor: Marek_mro

Na tą chwile TV spełnia wszystkie moje oczekiwania . Brak uwag

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny TV, kolory, brzmienie - petarda!

139 cm (55") 02.08.2020 Autor: Kapelon

Telewizor ma piękne kolory, powiedziałbym nawet, że lepsze od OLED’a, który stoi w innym pokoju. Piękne przestrzenne brzmienie, nie potrzeba kina domowego. Obsługa menu i smart mega prosta. Polecam ten produkt w 100%

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Szybki interfejs, dobry obraz, bardzo dobry wygląd

164 cm (65") 29.07.2020 Autor: compi

Gdyby nie kilka problemów z podłączeniem do amplitunera, gubieniem sygnału po HDMI i trudnym podejściem do tylnych gniazd po zawieszeniu na ścianie, mógłbym dać maksymalne oceny. Zawartość twardego dysku zarejestrowanego do poprzedniego KDL w805b została już spisana na straty. Nowe tv kasuje wszystko podczas rejestracji.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy w swojej klasie!

139 cm (55") 28.07.2020 Autor: Spartan84

Długo szukałem nowego telewizora który zamieni już leciwego 6 letniego Samsunga UE55H6400. Myślałem nad Oledem miałem nawet możliwość testowania miesiąc czasu ale jak to ja cały czas czytałem różne recenzje a ja potrzebuje sprzętu na lata. I Tak trafiłem na Sony XG9505 i jest to zdaniem wielu ostatni pomost pomiędzy Oledem. Jakość obrazu oczywiście super ale jeśli chodzi o HDR w tym sprzęcie to kosmos! Żaden Oled nie zbliży się do tego!Po kalibracji przekracza nawet 1268 Nitów! obraz w grach i na Netfixie miażdży! Polecam nie zdecydowanym.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

fajne funkcje

139 cm (55") 26.07.2020 Autor: smokie234

jestem zadowolony fajny produkt łatwy w obsłudze i fajny wygląd

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonała relacja ceny do jakości

139 cm (55") 25.07.2020 Autor: norekm

Telewizor prawie doskonały w tym budżecie,super czerń i biel,bardzo dobry obraz w hd i uhd. Jedynym mankamentem na obecną chwilę słabe kąty patrzenia.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest doskonały.

139 cm (55") 23.07.2020 Autor: Leigif

Jeszcze go poznaję chociaż użytkuję od trzech miesięcy. Ale w zestawieniu z poprzednim który nie był na androidzie ten jest bajeczny w obsłudze i jakości.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie