19

4.5 na podstawie 19 recenzji klientów

13
5
0
0
1
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Świetny obraz, dźwięk, wykonanie oraz funkcje

164 cm (65") 25.05.2019 Autor: Marianito

Super telewizor obraz jak i funkcjonalność bardzo dobra, Netflix działa rewelacyjnie. Jestem miłe zaskoczony POLECAM ten model.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

5

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Zawiesza sie

164 cm (65") 06.10.2019 Autor: Tvsony1234

Pilot słabo współpracuje z telewizorem Android się zawiesza

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 29

4 Modele

Modele

0

Posiada wbudowany mikrofon w pilocie.

215 cm (85'') 05.11.2019 Autor: GIN ATLAS

Kompatybilny z Amplitunerem THX Ultra 2. Obraz w rozdzielczości 4K wyraźny, szczegółowy, detaliczny. Czerń i biel bardzo dobra.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy wybór

215 cm (85'') 05.11.2019 Autor: AlexDeZoo

Moim zdaniem najlepszy wybór cenowy biorąc pod uwagę przekątną ekranu, jakość wyświetlanego obrazu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

najlepszy w tej cenie

139 cm (55") 24.10.2019 Autor: xazar

Działa super, android jest szybki. Obraz jak namalowany, audio koneserski i funkcjonalność.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Rozczarowanie

164 cm (65") 20.10.2019 Autor: uklak

Mam bardzo mieszane uczucia. Telewizor zawiódł mnie tam gdzie się tego w ogóle nie spodziewałem. Po kolei. Po około ośmiu latach bezawaryjnego używania telewizora Sony KDL-46EX720 przyszedł czas na coś nowszego, lepszego. To co najważniejsze w telewizorze – obraz, jest naprawdę świetny. Ma wiele ustawień i funkcji. Jakość jest naprawdę super, choć niestety w nocy na ciemnym tle widać, że full array LED nie ma szans z OLEDem. Wiedziałem o tym i pogodziłem się z tym - chcę używać telewizora przez dobrych kilka lat dlatego liczę na niezawodność Sony i trwałość matrycy LED. Android TV również działa bez zarzutu. To co mnie zawiodło najbardziej, to połączenie z kinem domowym STR-DH550. Jedną z przyczyn wyboru marki Sony było to, aby połączyć go z posiadanym już zestawem kina domowego, Liczyłem na to, że połączenie odbędzie się jak ze starym telewizorem, na zasadzie „plug and play” skonfigurowane raz, działało bez zakłóceń. Nic bardziej mylnego. Połączenie żyje swoim własnym życiem. Najpierw wypróbowałem połączenie przez HDMI. Czasami działało, najczęściej nie. Spróbowałem więc połączenia optycznego. Po kilku godzinach walki z ustawieniami, co już zaczęło doprowadzać mnie do pasji, działa, ale każde uruchomienie telewizora to loteria i cztery możliwe opcje dźwięku: przez kino domowe, przez głośniki telewizora, oba na raz lub brak dźwięku…. Czasami zadziała poprawnie, ale nie da się regulować głośności. Paranoja. Zdaje się, że będzie potrzebna interwencja serwisu. Ja już przećwiczyłem chyba wszystkie możliwe ustawiania. Może potrzebny jest update softwareu. Nie wiem, ale radość z oglądania najwyższej jakości obrazu skutecznie odbiera mi walka z ustawieniem dźwięku praktycznie przy każdym uruchomieniu telewizora. Wybrałem Sony miedzy innymi po to aby uniknąć problemów z połączeniem z STR-DH550….Podsumowując rozczarowanie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealny zakup led

139 cm (55") 20.10.2019 Autor: Jannn

Użytkuje tv od dwóch tygodni i jestem w pełni zadowolony. Obraz rewelacyjny, jasny, bez zaciec i smug. Dobry dźwięk bazowy z tv. Efekt HDR z Netflix widoczny.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Odradzam każdemu

189 cm (75”) 19.10.2019 Autor: Mick76

Telewizor może jest i ok - obraz faktycznie bardzo dobrej jakości chociaż dźwięk ledwie poprawny. Ale co z tego jak telewizora nie da się używać bez ataków apopleksji. System stale się zawiesza, tv potrafi uruchamiać się kilka minut, a czasami wcale. Bluetooth czasami działa, czasami nie. Co ciekawe można włączyć BT a i tak nie działają funkcje go używające ponieważ wg nich nie działa BT. Przełączanie między kanałami trwa wieki. Ogólnie nie polecam bo co po dobrym obrazie jak człowieka szlag trafia w związku z zawieszającym się systemem, nie działającymi funkcjami.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Słaba

1

3

Zgłoś naruszenie
0

Sony & QLED

139 cm (55") 19.10.2019 Autor: Jaro42

Miałem QLED 55' nie widzę tak znaczącej różnicy w czerni tv. A co do jakości wykonania już tak, na korzyść tv Sony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

0

Zgłoś naruszenie
0

55XG9505

139 cm (55") 06.10.2019 Autor: mir55

Długo zastanawiałem się nad zmianą starej plazmy na nowy model telewizora, która ma wypalone logo a czerń już całkowicie zszarzała, jak wiadomo wszystkim, rynek w tej kategorii jest przeogromny. W dużej mierze o moim wyborze zadecydowało to, że posiadam już produkty SONY użytkowane od 5 do 15 lat, które nigdy mnie nie zawiodły. Dodatkowym walorem jest jakość obrazu i wykonanie. Podsumowując telewizor SONY 55XG9505 mogę polecić każdemu kto szuka w dzisiejszych czasach produktu wysokiej jakości za przystępną cenę.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Zawiesza sie

164 cm (65") 06.10.2019 Autor: Tvsony1234

Pilot słabo współpracuje z telewizorem Android się zawiesza

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony to perfekcja i zadowolenie użytkownika

139 cm (55") 04.10.2019 Autor: Kurczepióro

Super telewizor.Zawsze stawiałem na Sony i nigdy się nie zawiodłem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada zestaw swietnych funkcji

164 cm (65") 24.09.2019 Autor: Kazimierz

kupilem ,bo chcialem kupic ten model . poniewaz mialem w przeszlosci telewizor tej marki.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Rozmiar obrazu ma znaczenie

215 cm (85'') 22.09.2019 Autor: _Bart

Zmiana z 55 cali na 85 to kolosalna różnica - oczywiście na lepsze. Teraz widzę że nie ma sensu TV z rozdzielczością 4K w 55 calach. Obraz idealny. Polecam!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor przez duże T.

139 cm (55") 18.09.2019 Autor: ryso

Jego parametry i możliwości powalają. Wszystko super

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

POSIADA ZESTAW PRAKTYCZNYCH FUNKCJI

164 cm (65") 09.09.2019 Autor: PIOTR12

SUPER, ZE MIESIAC TEMU KUPILEM TEN TV:) POLECAM INNYM. PARAMETRY IDEALNE JAK DLA MNIE:)

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada dużo różnych funkcji

164 cm (65") 05.09.2019 Autor: leopold1ewa

Jestem zadowolona z wyboru, spełnił moje oczekiwania

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

nic nie działa

164 cm (65") 03.09.2019 Autor: rb19

po wetknięciu wtyczki do gniazdka nie można go uruchomić , tylko zapala się niebieska dioda i nic dalej a po jakimś czasie zapala się czerwona dioda i jest do dupy bo niewiem jak się uruchamia to coś co kupiłem za 8000 tyś zł to jakiś koszmar

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Słaba

1

2

Zgłoś naruszenie
0

Dużo przydatnych funkcji

139 cm (55") 01.09.2019 Autor: Wrona56

Używam od kilku tygodni i jestem zadowolony w 100% , polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry telewizor

164 cm (65") 26.08.2019 Autor: xyz314

Jestem zadowolony z zakupu. Wszystkie funkcje telewizora działają. Obraz jest bardzo dobry.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Niezwykle bogaty zestaw funkcji

139 cm (55") 24.08.2019 Autor: zhupka

To kolejny TV Sony, który kupiłem. Nie zmieniłbym na innej firmy. Doskonała jakość, obraz 4K - „żyleta”, dźwięk czysty jak łza, sterowanie głosowe - wszystko to, co porządny telewizor mieć powinien. Do tego dochodzą aplikacje i Android. Polecam i jeszcze raz polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

dobry zakup

139 cm (55") 14.08.2019 Autor: jama21

jestem bardzo zadowolony z zakupu telewizora firmy sony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry TV Led

164 cm (65") 13.08.2019 Autor: Kuba 47

Telewizor mimo masywnego tyłu prezentuje się zgrabnie i lekko. Dość elegancki jest pilot. Obraz dobry. Tryb ustawienia obrazu ,,własny,, zbyt skomplikowany dla przeciętnego użytkownika. Z kolei tryb ,,standartowy,, jest za zimny, zaś tryb ,,żywy,,daje efekt ,,mydlany,,Zastrzeżenia może budzić fakt, że po wybraniu sygnału HDMI ,,,,ulepszony format,, telewizor traci fonię, chyba, że uda się znaleźć program nadawany w 4 K Bardzo dobrze działa TV Android. Ogólnie telewizor ocenić należy pozytywnie. Lepszego LED chyba nie ma na rynku.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dla mnie 5+

164 cm (65") 07.08.2019 Autor: Adam66

nie mam wygórowanych wymagań ale ten telewizor w każdym zakresie przekracza moje oczekiwania , jestem bardzo zadowolony :)

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

szybko działający system

164 cm (65") 02.08.2019 Autor: konradw3

szybko działający system, fajny wygląd oraz rozwiązanie z tylnymi głośnikami.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt ograniczony przez oprogramowanie

164 cm (65") 29.07.2019 Autor: AdamZzz

Bardzo dobry telewizor z obrazem o świetnej jakości. Nie straszne mu szybkie czy ciemne sceny. Nie jest to OLED ale przy sprzyjających warunkach czerń jest absolutnie czarna. Niestety oprogramowanie prosi się o aktualizację. Telewizor ma problem z dogadaniem się z soundbarem po Hdmi ARC. Tak samo jest problem z DTS w aplikacji innej niż wbudowana. Z tego co czytałem starsze serie dostały już poprawkę.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobra alternatywa dla OLED-a

139 cm (55") 20.07.2019 Autor: MarkoS007

Telewizor oddaje treść bardzo dobrze już przy ustawieniach fabrycznych, po lekkich poprawkach jest bardzo dobrze. Szkoda, że 55 calowa wersja nie posiada czarodziejskiej folii na szybie pozwalającej dużo poszerzyć kąt oglądania w dobrej jakości. W tym rozmiarze tv nie posiada Dolby Vision (większy brak podobno owszem) ale i tak 4K bije po oczach jakością. Kilkadziesiąt stref wygaszania i tyle podświetlenie na całym obszarze spełnia dobrze swoją rolę, poza... brzegami ekranu, gdzie widać niedoświetlone miejsca. Lekko irytujące w tym zakresie cenowym. Wybierałem tv do salonu z wielkim oknem od południa i stąd wybór LCD. Myślę, że OLED nie dałby rady w słoneczny dzień.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor bardzo dobry w swojej klasie

164 cm (65") 15.07.2019 Autor: MANIA19

Telewizor bardzo dobry w swojej klasie. Atrakcyjny cenowo. Jakość obrazu i dźwięku powyżej średniej. Programy w jakości 4K świetnie się ogląda.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

POSIADA ZESTAWY DOSKONALYCH FUNKCJI DO ZYCIA

189 cm (75”) 14.07.2019 Autor: LEKARZ

JETEM BARDZO ZADZOWOLONY FIRMA GODZNA POLECENIA POSIADA DOSKONALE FUNKCJE ABY FAJNIE OGLADAC DANY PROGRAM FILM MUZYKE

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor

139 cm (55") 12.07.2019 Autor: Gravedancer

Wczoraj zakupiony i zrobił wielkie wrażenie. Jak narazie zadowolony jestem z tej firmy

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny obraz, dźwięk, wykonanie oraz funkcje

164 cm (65") 25.05.2019 Autor: Marianito

Super telewizor obraz jak i funkcjonalność bardzo dobra, Netflix działa rewelacyjnie. Jestem miłe zaskoczony POLECAM ten model.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

5

0

Zgłoś naruszenie