26

4.5 na podstawie 26 recenzji klientów

18
5
1
1
1
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Uwaga: recenzje produktów mogą dotyczyć różnych wersji. Nie gwarantuje się dostępności we wszystkich krajach pewnych wersji produktów, usług i/lub funkcji wzmiankowanych w recenzjach produktów.

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Zdecydowanie polecam

123 cm (49'') 04.06.2019 Autor: Awgan Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Przepiękne kolory jak żywe. Zdecydowanie polecam osobom które wahają się nad wyborem OLED czy LED. OLED dopiero raczkuje a LED jest sprawdzony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Średniak brak aktualizacji do PIE Androida.

123 cm (49'') 02.01.2020 Autor: R37an

Dobry telewizor ale jedną wadą wielką brak aktualizacji przez procesor Mediatek stary i słaby. Co inne same plusy Dolby Vision ,Hlg i HDR . Szkoda że taki tv 49XG9005 nie będzie aktualizowany jedynie mocniejszy model XG9505 .

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 26

0

XG9005 słaby model a szkoda .

123 cm (49'') 14.02.2021 Autor: Rafalle38 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Nie warty . Nie polecam nikomu tego modelu , słaby procesor i stary jak na 2019 , bo aktualizacje są okrojone i z błędami .

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

brak wspolpracy z innymi starszymi urzadzeniami so

123 cm (49'') 16.11.2020 Autor: andrzej 65

jestem zadowolony z tego modelu-takiego tv szukalem

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
18.11.2020

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem odbiornika zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Najlepszy dostępny telewizor 49cali

123 cm (49'') 22.07.2020 Autor: Sappi Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Dopóki nie pojawi się 49calowy oled (zapewne sporo droższy), w tym rozmiarze nie ma konkurencji dla telewizora Sony. Jakość jak na LED bardzo dobra, produkt godny polecenia.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

telwizor

123 cm (49'') 07.07.2020 Autor: Henio52 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Spełnia moje oczekiwania, zdecydowanie jeden z lepszych zakupów.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dlaczego dałem 4 gwiazdki a nie 5...

123 cm (49'') 29.06.2020 Autor: Mick1972Cz Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Witam kupiłem ten model użytkownikiem jestem już jakieś 3 tygodnie , oto jakie mam uwagi co do jakości obrazu nie można się przyczepić wszystko żyleta tyle tylko że co z tego jak ekran nie jest matowy tylko jest satynowy to znaczy taki pomiędzy matowym a błyszczącym i rezultat jest taki że pomimo bardzo dobrej jakości obrazu no widać na nim refleksy odbijającego się światła i to przeszkadza w oglądaniu telewizji w dzień poprzednie telewizor jaki miałem również Sony którego wymieniłem po 15 latach i był to LCD Bravia który pamiętam kosztował 15 zł za model 40 calowy miał matrycę całkiem matową i praktycznie nie było wcale refleksów drugą uwagę jaką mam to jest to że równolegle kupiłem telewizor 85 calowy do salonu również Sony model KD -85xg8596 jest mega duża różnica na niekorzyść tego mniejszego telewizora który opisuje w niniejszej recenzji jeżeli chodzi o szybkość to znaczy duży telewizor ma znacznie ale to znacznie szybszy procesor i Android chodzi na nim bez zająknięcia i błyskawicznie tutaj na tym mniejszym niestety ale menu lubi często zamulić. Co do ustawień to prawdopodobnie za wezwę ludzi od kalibracji gdyż jest tego takie multum że samemu się nie ogarnie jaki obraz będzie najlepszy

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

za krótko jestem właścicielem - jak do tej pory su

123 cm (49'') 29.05.2020 Autor: angorek Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

jestem zadowolony, ale muszę się oswoić z nowa obsługą

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor 5 pilot 4

123 cm (49'') 03.04.2020 Autor: Jarek_Łódź Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Do telewizora nie za bardzo jest o co się przyczepić. Nawet profile kolorów są OK. Ale pilot mógłby być podświetlany bo tak to w nocy jest problem. Tak naprawdę to ten zestaw oceniłbym na 4+ ale Sony nie daje takiej możliwości w komentarzach. Daję 4+ Sony jako zachętę dla dalszego rozwoju swoich produktów.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealny

123 cm (49'') 19.03.2020 Autor: Sonyyyyyyyyyyycenter Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Dobra cena Sony Center, bardzo dobra jakość, funkcjonalność.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor, który cieszy

123 cm (49'') 27.02.2020 Autor: przmir Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jakość obrazu i dźwięku jest niesamowita. Świetny telewizor za przyzwoite pieniądze

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV Sony

123 cm (49'') 16.02.2020 Autor: Krzysztofdudi Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Zakupiony 2 tygodnie temu, zamienił nowy OLED 55 cali, niestety 55 cali był za duży do naszego pokoju i nie mogliśmy dię przyzwyczaić.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

super telewizor

123 cm (49'') 13.02.2020 Autor: balzak 58 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

telewizor naprawdę z wysokiej półki polecam dla miłośników wysokiej rozdzielczości

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

ŚWIETNY SONY

123 cm (49'') 10.02.2020 Autor: Piotr Z Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Bardzo jasny obraz,świetny hdri przepiękne kolory.Jedyny minus to płynność obrazu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny tv z małą przekątną

123 cm (49'') 06.01.2020 Autor: RichardSR Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jeżeli ktoś szuka tv poniżej 55" to 49xg9005 jest wyborem idealnym. Głębia kolorów jest świetna, obraz czysty, widoczny HDR i Dolby Vision, bardzo dobrze spisuje się też przy konsoli PS4 pro. Trzeba jedynie poświęcić odrobinę czasu na kalibracje obrazu aby osiągnąć zadowalający nas efekt. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Tak

123 cm (49'') 05.01.2020

Jest doskonałym produktem Bardzo dobra barwa kolorów rewelacyjny dźwięk. Polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealny produkt za rozsądną cenę

123 cm (49'') 03.01.2020 Autor: gruberto Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Mam go od świąt. Na razie działa ok. Ładny głęboki obraz. Żadnych problemów. Trochę długi czas od zmiany programu do zmiany. Bez problemu współpracuje z soundbarem od Sony - brak lagów

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Średniak brak aktualizacji do PIE Androida.

123 cm (49'') 02.01.2020 Autor: R37an

Dobry telewizor ale jedną wadą wielką brak aktualizacji przez procesor Mediatek stary i słaby. Co inne same plusy Dolby Vision ,Hlg i HDR . Szkoda że taki tv 49XG9005 nie będzie aktualizowany jedynie mocniejszy model XG9505 .

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
07.01.2020

Witaj @R37an, celem otrzymania dokładniejszych informacji związanych zaktualizacją oprogramowania TV proszę o kontakt z naszym wsparciem technicznym.

0

49 cali prawdopodobie najlepszy

123 cm (49'') 28.12.2019 Autor: leobuc Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Po fachowo wykonanej kalibracji obraz super .Głos przez sundbara .

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały wygląd i obraz

123 cm (49'') 06.12.2019 Autor: Ostanly Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jest to już 4-ty telewizor /LCD/ w moim użytkowaniu. Z generacji na generację bardziej doskonały. Mam go od tygodnia i wciąż zachwyca mnie swoimi możliwościami i jakością wykonania. Perfekcyjny obraz i dzwięk.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonaly TV z bardzo dobrymi funkcjami!

123 cm (49'') 06.12.2019 Autor: MajkelP Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Telewizor kupiłem około 2 tygodniu temu przez internet. Po wyjęciu z kartonu od razu zwróciłem uwagę na wygląd jak i wykonani. Bardzo przypadło mi do gustu. TV jest po prostu ładny. Delikatne podświetlenie logo Sony, to jak wsienka na torcie. Żona miała pewne obawy, że TV będzie zbyt duży, że bedzie to "kolumbryna" i zepsuje wygląd pokoju. Po zamontowaniu na ścianie zmieniła zdanie i jest bardzo zadowolona i jej tez się podoba. Szukając TV zależało mi na szybkiej matrycy - 120Hz równomiernym podsświetleniu, mozliwości podłączeniu do sieci LAN przez kabel ethernetowy, nie tylko WIFI. 4k i HDR które ten TV posiada działaja bardzo dobrze, przetestowane na NetFlixie. Obraz kryształ. Naprwdę jest to TV godny polecenia. Odbiornik podłączylem rownież pod komputer - obraz bajka, ostry wyraźny, gry wyglądaja bardzo realistycznie. Jedynie moge się przyczepic do Androida, jak to android - przydałoby się niektóre funkcje poblokować zwłaszcza reklamy i inne cuda. Rootowanie Andorida lub proxy/pihole w sieci domowej załatwia sprawę. Przydałaby się mozliwość zmienienia nazwy TV w androidzie aby nie był widoczny na routerze tylko po adresie MAC, ale to taka sprawa kosmetyczna. Może w przyszłości firma Sony poprawiłaby głośniki w TV. Bo te wbudowane mogłby mieć lepsze brzmienie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Swietny telewizor

123 cm (49'') 30.11.2019 Autor: Bebzdz Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Długo czekałem z decyzją kupna tego modelu i teraz żałuję straconego czasu naprawde swietny telewizor a zasadzie centrum multimedialne polecam wszystkim

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super telewizor, ale nie dla Polaków

123 cm (49'') 30.11.2019 Autor: KGAJ

Przywiązałem się do telewizorów Sony, ale dlaczego już trzy lata nie mogę wybrać polskiej klawiatury, są czeskie, łotewskie... itd. Czepiam się, ale to jest denerwujące przy wyborze typu klawiatury są nasi są małe narody, a nas olali.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Szukając telewizora 4K o małej przekątnej...

123 cm (49'') 30.11.2019 Autor: JanekTadek Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Szukając telewizora 4K o małej przekątnej, a bardzo dobrej jakości obrazu, pięknych kolorach i prostej intuicyjnej obsłudze oraz przystępnej cenie, trafiłem na super odbiornik telewizyjny Sony 49XG9005. Używam go dopiero dwa tygodnie ale podbił moje serce swoją jakością, nowoczesnością, łatwością obsługi i SUPER obrazem w niesamowitych, naturalnych kolorach.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Superrrr

123 cm (49'') 06.10.2019 Autor: Monix198764

Dziala super. Polecam wszystkim zakup tego produktu

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zawiesza się kilka razy dziennie!

123 cm (49'') 14.07.2019 Autor: romexson Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Mam go od 10 dni. To pierwszy od 28 lat produkt Sony, który tak potwornie mnie zawodzi. Zawiesza się kilka razy dziennie (przy zmianie kanału, po użyciu mikrofonu).Co pewien czas pojawia się napis "Tryb awaryjny"!(?).

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dostateczna

5

4

Zgłoś naruszenie
0

Zdecydowanie polecam

123 cm (49'') 04.06.2019 Autor: Awgan Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Przepiękne kolory jak żywe. Zdecydowanie polecam osobom które wahają się nad wyborem OLED czy LED. OLED dopiero raczkuje a LED jest sprawdzony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Rocket-propelled

123 cm (49'') 30.05.2019 Autor: MaverickM Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Telewizor rakieta gwarantujący obraz świetnej jakości. 4K pokazuje jego prawdziwą moc. Jest niesamowicie intuicyjny w obsłudze. Android też jest bardzo szybki i przejrzysty. Świetnie współpracuje ze smartphonem, w moim przypadku też SONY. Jedynie co bym poprawił to podpinanie kabli oraz przesyłanie dźwięku po kablu HDMI do amplitunera z kina domowego, w tym przypadku warto pomyśleć dodatkowo o optycznym.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie