693

4.4 na podstawie 693 recenzji klientów

458
133
54
19
29
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

Uwaga: recenzje produktów mogą dotyczyć różnych wersji. Nie gwarantuje się dostępności we wszystkich krajach pewnych wersji produktów, usług i/lub funkcji wzmiankowanych w recenzjach produktów.

Najbardziej pomocna pozytywna
0

DOBRY ale ma słabą czerń.

139 cm (55") 19.10.2019 Autor: JustArgi Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Cześć! Na wstępie chciałbym poinformować, że nie jest to płatna opinia, a moja prywatna opinia po 14 dniach od zakupu. Zacznę od minusów bo jest ich zdecydowanie mniej, jednak dla wymagających mogą okazać się rażące i dość istotne przy wyborze telewizora. - Matryca w tym telewizorze to IPS- cechuje się świetnymi kolorami i dobrymi kątami widzenia ALE posiada też BARDZO słabe odwzorowanie CZERNI. Matryca jest podświetlana krawędziowo, a co za tym idzie będziemy widzieć na krawędziach ekranu jaśniejsze PLAMY ale jest to widoczne tylko na czarnym tle bądź na ciemniejszych scenach w filmie. Dodam zdjęcia jak wygląda to u mnie po 2 tygodniach użytkowania. (Z czasem te plamy robią się coraz większe do jakiegoś stopnia, taką informację dostałem od Sony) -! Kabel zasilający zasługuje na minus z wykrzyknikiem, brak możliwości wymiany na dłuższy ponieważ nie da się go odpiąć. Moim zdaniem telewizory za 4000zł które mają możliwość zamontowania na ścianie powinny mieć odpinane kable zasilania lub chociaż dłuższy kabel. -/+ Telewizor obsługuje sterowanie głosem (wbudowany mikrofon do pilota) jednak w moim odczuciu nie jest to sterowanie telewizorem, a bardziej asystent google który w naszym języku jest w tym momencie raczej słaby. Nie możemy za jego pomocą zmienić kanału czy podgłosić telewizora ale za to dobrze radzi sobie z wyszukiwaniem haseł z Youtube wspominam o tej platformie bo z nią radzi sobie najlepiej. Przy innych platformach niestety ogranicza się do włączenia aplikacji np. HBO czy Netflix i nie radzi sobie z wyszukiwaniem głosowym w tych aplikacjach. Oczywiście można sprawdzić też pogodę czy wyniki ostatniego meczu Polski za co mały plus, ale nadal uważam, że asystent głosowy dopiero się rozwija. -/+ Kolejną neutralną oceną obdaruję pilot od tego telewizora. Jak już wspomniałem posiada wbudowany mikrofon, szybkie przejście do aplikacji Netflix i Google Play, programowalny przycisk "TV" dzięki któremu możemy wybrać na które źródło obrazu się przełęczy po jego wciśnięciu. Pilot jest ogromny i posiada wiele przycisków których jeszcze nie użyłem mimo użytkowania już 2 tydzień, jest łatwy w obsłudze ale w moim odczuciu mógłby być bardziej minimalistyczny. Wydaje mi się, że na tym kończą się minusy i neutralne cechy tego telewizora. Co do PLUSÓW: + Nie będę Wam słodził, ale ten telewizor ma po prostu świetne kolory, podejrzewam, że najlepsze z konkurencji. + Ten telewizor jest MEGA szybki, przełącza się między aplikacjami bez zająknięcia. + Dźwięk tego telewizora jest po prostu poprawny. Nie ma szału, jak ktoś chce mieć świetny dźwięk to niestety trzeba zainwestować w kino domowe bądź soundbar. (Czego nie polecam dla przeciętnego Kowalskiego, dźwięk w tym TV jest naprawdę przyzwoity) + Posiada mnóstwo wejść, MINUSEM w tym punkcie jest brak wejścia HDMI 2.1 w 2019 roku spodziewałbym się tego, a tu jednak się zawiodłem. + Maksymalna jasność tego telewizora to minimalna jasność do wykorzystania HDR, konkurencja w tym przedziale cenowym pozostaje z tyłu. + Telewizor świetnie radzi sobie z słabymi jakościami video. Mam na myśli to, że zwykła telewizja ktora jest nadawana w jakości SD lub HD wygląda bardzo dobrze na 55" telewizorze 4k, bez efektu mydła, rozciągniecia. + Dla fanów GIER, ten telewizor to kozak, opóźnienie Max 14ms. Testowałem na Fifie 20, wiedzminie 3 i spidermanie. Tak więc gra w fife wygląda płynnie dzięki małemu opóźnieniu i 120Hz matrycy, a grajac w spiderman'a HDR robi wrażenie! + Dla fanów SPORTU płynność obrazu dzięki 120 Hz matrycy i odziwo oglądając mecz nawet głośniki telewizora mnie zaskoczyły bo czułem się jakbym stał obok murawy, wiem brzmi jak reklama ale naprawdę miałem takie odczucie. + Warto wspomnieć, że android w tym telewizorze jest naprawdę prosty, przejrzysty i intuicyjny, dzięki temu, że to android to w każdej chwili możemy pobrać sobie kodeki jeśli jakiegoś nam zabraknie, a tego brakuje u konkurencji tak jak rozbudowy o dodatkowy dysk. (Co do rozbudowy miejsca na aplikacje czytałem opinie, że telewizor lubi się zacinać, gubić dysk, a co za tym idzie aplikacje na nim zainstalowane, a także, że system nie wyłącza dysku kiedy go nie używa co może źle wpłynąć na żywotność takiego dysku. Ale to tylko wiadomość którą sam od kogoś przyswoiłem, więc zalecam dystans do tej informacji.) O wyglądzie rozpisywał się nie będę, prezentuje się naprawdę dobrze, każdy może zobaczyć co sobie w sklepie. PODSUMOWUJĄC Telewizor jest naprawdę... DOBRY, oceniłbym na 5/5 gdyby miał funkcje lokalnego wygaszania aby ta czerń była lepsza, a tak niestety na czarnym tle widnieją białe plamy które potrafią irytować kiedy oglądamy telewizję w zaciemnionym pomieszczeniu. Kolory i ogólnie obraz jest świetny (oprócz czerni) jakość zwykłej telewizji również jest świetna, telewizor bardzo dobrze radzi sobie z podnoszeniem jakości materiałów o mniejszej rozdzielczości. Dźwięk jest na przyzwoitym poziomie, jednak kinomani na pewno zainwestują w dodatkowe nagłośnienie(ja się do nich nie zaliczam). Android jest MEGA przyjemny w użytkowaniu i działa bardzo płynnie i szybko. Gra na tym telewizorze jest naprawdę przyjemna i nikt nie może narzekać na jakiekolwiek opóźnienia. Sport ogląda się bardzo dobrze dzięki 120Hz matrycy (podobno u nas w Polsce i tak max to 100Hz ponieważ natężenie prądu w gniazdku nie pozwala na więcej, tak powiedział sprzedawca). Wydaje mi sie, że to tyle, piszę tę recenzję już godzinę i nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Ogólnie polecam, ale jeśli komuś zależy na czerni to niestety podświetlenie krawędziowe nie spisuje się dobrze więc radziłbym dołożyć do oleda lub tańsze rozwiązanie; zakup telewizora który posiada lokalne wygaszanie. Mam nadzieję że pomogłem, pozdrawiam!

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Białe planki

164 cm (65") 16.11.2020 Autor: Adada Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Witam kupiłem go 4miesiace temu. Świeca boki na biało gwarancja tego nie naprawia. Obraz nie ma czarnego. Są problemy z podświetleniem serwis odmawia. Poza tym jeśli obraz nie jest istotny to ogólnie fajny

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

3

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 693

Modele

0

To już nie to dawne Sony

139 cm (55") 06.12.2021 Autor: Pawko 25

Ja jak i wielu na forach internetowych mam częste problemy z dźwiękiem przez przewód optyczny do odbiornika stereo oraz często nie działa forma komend głosowych przez pilota. Ramka telewizora w kilku miejscach nie jest osadzona prawidłowo - ściśle do matrycy co powoduje że światło zza ramki jest widoczne. Poprawa tego powiodła mi sie mam na myśli dolną ramkę lecz jedna śrubka się uszkodziła. Próba zakupu przez serwis śrubek dolnej ramki niemożliwa a jedynie cała ramka. Próby dokonałem teraz śrubkę dobrałem od komputera. Gwarancję mam jeszcze miesiąc wiec zaryzykowałem i ramkę ustawiłem właściwie. Kupując w sklepie rozpakowano mi 3 tv i wszystkie mialy ten sam problem z ramką większy lub mniejszy. Jedyne co jest za sony to tylko naturale kolory i to było czynnikiem decydującym o zakupie. Także montaż ramki i oprogramowanie do poprawy.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
08.12.2021

Witaj

Dziękujemy za opinię.
Przykro nam z powodu doświadczonych niedogodności.
Proponuje następujące rozwiązania:

System audio: https://bit.ly/3pCXnpF
https://bit.ly/3DCFMDj
Mikrofon: https://bit.ly/3Gme1kf

Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad
nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.

W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o kontakt z pomocą techniczna Sony:
Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.



Paula @Sony PL

0

Rewelacja

164 cm (65") 02.12.2021 Autor: Arczi44

Polecam mega TV obraz dźwięk na najwyższym poziomie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Perfekcyjny obraz

139 cm (55") 22.10.2021 Autor: Krzysztof Wojtowicz Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Polecam TV Sony XG85 , idealny obraz , TV z systemem android pracuje perfekcyjnie, wiele aplikacji i dodatkowych możliwości , aplikacje pogodowe , podgląd z kamer , social media itd itd...

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Super obraz

139 cm (55") 22.09.2021 Autor: Stefq Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Świetna jakość obrazu, dźwięku oraz szybkości. Oczywiście w tym przedziale cenowym.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Kiedyś Sony to było Sony ale teraz?

139 cm (55") 20.09.2021 Autor: Marsjan Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Po roku czasu padła mi matryca, często gubi wi-fi. Kontakt z serwisem to poprostu tragedia.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
22.09.2021

Dziękujemy za nadesłaną opinię.
Przykro nam z powodu doświadczonych niedogodności.

Polecam, zajrzeć w link poniżej, w celu rozwiązania problemu z połączeniem sieci WiFi:
https://bit.ly/2Zfslup

W nawiązaniu do problemu z matrycą zachęcamy do kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:
Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
@Paula
Zespół Sony Polska

0

Sony XG-55KD8596

139 cm (55") 11.08.2021 Autor: VIOLATOR

TV zakpiony dwa lata temu. Dobry dzwiek. Minus to android ktory roznie nieraz dziala i oprogramowanie ktore nie zawsze chce przełaczyc dwiek z glosników wbudowanych na amplituner(wyskakuje wtedy bład.Nieraz zamula.Przydałaby sie jakas aktualizacja menu google do tej z nowych TV i wiecej aplikacji

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

WIEEELKI ekran za niewielkie pieniądze :)

189 cm (75”) 04.08.2021 Autor: art1966

Najpierw korzyści - kupiłem towar z wystawy - dlatego cena atrakcyjna i jako bonus za 1 zł 5 lat gwarancji rozszerzonej. Teraz produkt - SONY = obraz :))) Czemu 75 cali, jeśli oglądam z odległości 3,5 metra? Bo 85 cali nie zmieściłby się z kolumnami - brakło ściany (drzwi, okno). Dla mnie ludzie opowiadający z miną "eksperta" teksty w stylu "jak do 4 metrów - optymalny 40 cali" są nieszczęśliwi. To tak, jakby mówili, ze seks raz w tygodniu wystarczy. Może im. Albo po prostu więcej nie dostaną :P Myślałem nad OLED - ale gdzieś nie przekonuje mnie ten diabelski kontrast - tam jak coś jest czarne, to już szczegółów na tym czarnym nie widać. Poczekam jeszcze. Obraz zdecydowanie zadowalający 99% użytkowników. Malkontentów kalibrujących tv co tydzień i oglądających najczęściej obrazy kontrolne i tak żaden nie zadowoli. Dźwięk z samego telewizora - w porządku. Nie rzuca na kolana ale i nie denerwuje. Poprzedni model (teraz w sypialni) kdl55w809 (piszę z pamięci, mogłem coś pokręcić) więc porównuję z nim. 75-tka jest znacznie szybsza z odpalaniem opcji, aplikacji, epg - w zasadzie wszystko. Błyskawicznie startuje. Przewodnik (guide) od razu jest kompletny, ciekawe i użyteczne drobiazgi, jak graficzna ilustracja w którym momencie czasowy jest aktualnie oglądany program. W końcu tv "widzi" i obsługuje moje słuchawki bt. Trudno oceniać nowatorskie transmisje 4k z mistrzostw Europy - szczegółowość super, ale kolory jakiś dziwne. Ale nie ma z czym porównać w dvb-t, więc nie wypowiadam się. Natomiast 4k z netu - rewelacja. Czyli jeśli sygnał ok - tv się rozpędzi. Niepokojące były restarty podczas oglądania 4k z dvbt. Nagle obraz stop, dźwięk jeszcze chwilę i pyk - restart. Nie widziałem przez to na żywo bramki na 3:2 ze Szwecją (może lepiej?). Przy braku sygnału (tv włączony, ale ekran czarny) widać spore nierównomierności podświetlenia matrycy. Ale przy oglądaniu nie rzucają się już w oczy. Debilny, gadający bzdury asystent google (jak to wyłaczyć???). Może ja jestem jakiś dziwny - ale potrafię żyć obsługując pilota przyciskami a nie głosem przez osiemdziesiąt wszystkich możliwych kont i logowań. Pogadać można z kumplami albo fajną kobitką, mówienie do telewizora trochę jest niepokojące. Pilot z opcją sterowania tradycyjnego (podczerwień) lub radiowo (bluetooth) - i wtedy można wyszukiwać głosowo, korzystając z wbudowanego w pilota mikrofonu. No i nie trzeba wtedy celować w tv podczas sterowania. Wygląd obudowy - idealny, wąska ramka i ekran. Trochę karkołomne było wieszanie telewizora na ścianie - ale udało się. Ogólnie na koniec - dobry sposób na niezbyt drogi i wielki ekran od SONY w pokoju.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Obraz

189 cm (75”) 04.08.2021 Autor: Wodok Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Obraz idealny jeśli chodzi o filmy seriale oraz gry. Nawet przy tak dużym ekranie nie widać żadnych niedociągnięć i pikseli

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Gwarancja

164 cm (65") 31.07.2021 Autor: baruslic Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Wszystko SUPER! Bardzo zadowolony! Wszystkim polecam!!!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały wybór

139 cm (55") 14.07.2021 Autor: Adambia Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kolejny produkt Sony i liczę jak na poprzednie że na lata

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Tv sony xg85

139 cm (55") 12.07.2021 Autor: Rafp2 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Wszytko by było dobrze gdyby nie pojawiające się zwirchy lub ostatnio dziwny brak sieci chociaż wszystkie inne podłączone urządzenia działają prawidłowo. Po resecie dziwnym trafem wraca do normy.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
14.07.2021

Dziękujemy za nadesłaną opinię.
Opisany problem związany z niepoprawnym działaniem sieci internetowej można spróbować rozwiązać samodzielnie, stosując się do
zaproponowanych poniżej kroków zaradczych.
Proszę upewnić się, iż router jest ustawiony w kanałach od 1 do 11 włącznie.
Nastawieniami zajmuje się bezpośrednio, w formie zdalnej dostawca sygnału internetowego.
Dodatkowo zachęcam do wykonania lekkiego resetu z pilota - przy włączonym odbiorniku naciskamy i przytrzymujemy przycisk power przez 7 sekund, puszczamy.
Odbiornik wyłączy się i włączy ponownie. Reset ten nie powoduje utraty danych zapisanych uprzednio w Tv.

Pomocne może okazać się poprawne ustawienie daty i godziny w odbiorniku.

Warto upewnić się, iż wgrana aktualizacja jest najnowszą (do sprawdzenia w Pomocy technicznej odbiornika) oraz dokonać resetu do nastawień początkowych.
Zamieszczam również kilka przydatnych artykułów:
https://bit.ly/3yTGnP0
https://helpguide.sony.net/tv/gaep2/v1/pl/08-06_09.html

W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem odbiornika zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Natalia dobrze odbiera jak obraz tak audio na pozi

139 cm (55") 27.06.2021 Autor: Wojt24 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem ten tv pułtora roku temu po przeszukaniu zakupu dobrego tv jestem zadowolony z tego produktu

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Po kilku miesiącach zepsuł się

139 cm (55") 11.06.2021 Autor: Piotr1111 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Telewizor już po kilku miesiącach zepsuł się…. :0(

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Netflix w pilocie

189 cm (75”) 07.06.2021 Autor: Żaba314 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Mam go od półtora roku i jest wszystko ok. Działa bezawaryjnie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobra równowaga co do ceny

139 cm (55") 01.06.2021 Autor: Korba Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Korzystam już ponad rok i muszę przyznać, że sprawuje się świetnie. Niestety egzemplarz z nierównym podświetleniem krawędziowym i może to niektórym przeszkadzać zwłaszcza w ciemnych scenach oraz formatach gdzie obraz ucinamy jest z góry i z dołu. Widać wtedy miejsca (plamy) gdzie podświetlenie jest mocniejsze. Ogólna ocena dobra.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Znośny TV z pewnymi mankamentami

189 cm (75”) 31.05.2021 Autor: world007 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Po roku użytkowania uważam, że telewizor jest całkiem niezły jeżeli oglądamy go za dnia w słonecznym pomieszczeniu. Ma ładne, żywe kolory i dobre kąty widzenia. Nieźle daje sobie radę z serialami, telewizją czy grami z konsoli. System jest intuicyjny i szybki. Niestety największym mankamentem tego TV jest zupełny brak czerni i bardzo nie równe podświetlenia (co widać na załączonych zdjęciach). Kompletnie nie nadaje się do oglądania filmów (zwłaszcza z czarnymi pasami) po zmroku. Czerń wtedy jest szara, czarne pasy potrafią świecić. Do takich treści musiałem kupić 2 TV do sypialni (OLED), bo ten zbyt kół mnie w oczy. Drugi raz bym go nie kupił i uważam, że lepiej dołożyć do czegoś lepszego, chyba że ktoś ogląda tylko tv za dnia, wtedy jest ok. Jeżeli jednak ktoś szuka uniwersalnego TV to ten nim nie jest.

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
02.06.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem odbiornika zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.


Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Jestem zawiedziony.

139 cm (55") 24.05.2021 Autor: Doomigloom Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Automatyka działa bardzo mizernie. Po restarcie przez kilka godzin w miarę da się oglądać. Potem obraz strobuje, klatki wypadają, w ruchu przed i za poruszającym się obiektem jest galareta. To nawet w budżetowej Mancie jest lepiej.

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
30.05.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad
nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami.
Proszę upewnić się, iż sygnał który odbiera Tv jest na dostatecznym poziomie (dla sygnału telewizyjnego)conajmniej 80%,
warto sprawdzić czy Tv został zaktualizowany do najnowszej wersji - 6.5042:
https://bit.ly/3uzxA2a
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem odbiornika zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:
Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Sony KD-55XG8577

139 cm (55") 21.05.2021 Autor: Zomer1963 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Telewizor jest SUPER , smart błyskawiczny, dźwięk jest wystarczająco dobry a obraz po prostu SONY .Jak spoglądam na niego od razu jest uśmiech zadowolenia. Polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny obraz i jakość produktu.

139 cm (55") 17.05.2021 Autor: Hubert12345 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Posiadam już drugi telewizor Sony. Doskonała jakość obrazu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajne funkcje ale miewają kaprysy

164 cm (65") 05.05.2021 Autor: RadekODzagadek Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Mam już jakiś czas i jestem zadowolony, ale mam pewien niedosyt...

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobra jakość obrazu i dzwięku

139 cm (55") 01.05.2021 Autor: Rflori Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Witam, Telewizor kupiony pod koniec października 2020 - tuż przed 2 lockdown i zamknięcia nas w domach - stwierdziliśmy że jak wszystko będzie pozamykane, to warto mieć dobrej klasy telewizor na czas zamknięcia. A teraz do rzeczy: Jakoś obrazu - po przejściu z 5 letniego telewizora lidera rynku zaczynającego się na literę S ;-) na Sony - ogromna różnica. Jakość obrazu super, wyraźne kolory i wyraźistość obrazu. Dźwięk również bez zarzutu. Android TV bardzo użyteczny, Blootooth - możliwość podłączenia słuchawek super sprawa, szczególnie jak siedzi się zamkniętym w domu - jedno drugiemu nie przeszkadza podczas oglądania TV w słuchawkach. Sterowanie głosem - miły bajer :) Ogólnie jestem bardzo zadowolony - po 6 miesiącach mogę powiedzieć że zakup TV Sony to jeden z lepszych wyborów. Dodam, że na telewizor namówiła mnie obsługa w sklepie - ja na początku byłem sceptyczny i nastawiony na innego producenta, ale wybór okazał się w 100% trafiony. Mój model był produkowany w lipcu 2020 w Holandii, a więc europejska fabryka, a nie import z Chin. Legendarna jakość telewizorów Sony jak była za dawnych starych lat, cały czas trwa! Polecam wszystkim telewizory Sony!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mieszane odczucia

164 cm (65") 29.04.2021 Autor: Mateusz563 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Wszystko wyglada świetnie na papierze , telewizor się zawiesza, pilot również . Pomaga jedynie odłączenie od prądu i ponowne podłączenie .

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
03.05.2021

Witaj!
Przykro nam z powodu doświadczanych przez Ciebie niedogodności. Polecam upewnić się, że telewizor jest zaktualizowany do najnowszej wersji oprogramowania - może być to przyczyną występujących problemów: https://bit.ly/3nQZzIT
Pamiętaj też, że w przypadku jakichkolwiek pytań lub problemów możesz skontaktować się z naszą pomocą techniczną, wypełniając formularz kontaktowy dostępny na stronie: https://bit.ly/3vULcHc

0

Bardzo dobry obraz oraz system.

164 cm (65") 26.04.2021 Autor: mrmorys Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jestem bardzo zadowolony z zakupu zarówno oraz jak i obsługa aplikacji na dobrym poziomie. Co do dźwięku to się nie wypowiem bo ma podłączone kino domowe.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada wszystko, czego oczekiwałem

139 cm (55") 13.04.2021 Autor: Przemek Pi Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Co prawda zdarzyło się kilka razy, że miałem problem z jego włączeniem, ale po kilku aktualizacjach - jest super.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Stary tv sony nie był zły

139 cm (55") 08.04.2021 Autor: grzeh

Do tej pory używałem sony kd xe7005. Obraz nowego nie jest lepszy. Oczywiście ma więcej możliwości ale nie powala na kolana.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada wiele przydatnych i dostępnych funkcji

139 cm (55") 08.04.2021 Autor: Olab

Jestem zadowolona z zakupu akurat tego modelu telewizora. Spełnia wszystkie moje oczekiwania

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Recenzja tv i reklamacji

139 cm (55") 08.04.2021 Autor: imax0x52 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Przy egzemplarz poszedł do wymiany. Dopiero jak dostałem nowy to zobaczyłem jak bardzo zepsuty wyświetlacz miał tamten. Obraz żyleta, wszystko śmiga. Brawo dla firmy Sony za bezproblemowe załatwienie reklamacji. Teraz jestem bardzo zadowolony :-)

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna baza kolorow

164 cm (65") 07.04.2021 Autor: SonLuk Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Dobry zakup. Świetny obraz i kolory. Bardzo dobra czerń. Funkcjonalny android chodź czasami wybieranie głosowe tak poprostu nie działa. Ale żeby nie było tak kolorowo to niestety aktualizacje które wychodzą czasami niekompletne, blokują niektóre aplikacje i trzeba odinstalowywac aktualizacje.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony 55"

139 cm (55") 06.04.2021 Autor: Marta Lu Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Od 10 miesięcy oglądam Youtube i Netflix na dużym ekranie. Zachwycające!!!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Trochę przycina jesli to 100hz to slabo

164 cm (65") 02.04.2021 Autor: Wysi1111 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Mam przez internet player włączoną usluge i jak ogladam fimy typu sf wladca pierscieni to strasznie zacina

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Tv

139 cm (55") 31.03.2021 Autor: JJ29 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Telewizor ma fenomenalny obraz, jakość nasycenia kolorów jest mega, gorzej trochę wypada w ciemnych kolorach ale ujdzie polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Gdyby nie strzelająca obudowa TV ..

164 cm (65") 28.03.2021 Autor: Dany_D Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jestem szczęśliwym posiadaczem Sony XG8596. I chociaż nie posiada matrycy VA, to obraz jest bardzo dobry, mimo że odnoszę wrażenie, że trochę spowolniony i lekko tnący się. Zakupiony z myślą o PS4 PRO - tutaj także robi robotę, jednak jakby trochę przycinał, brak tej czystej płynności, niestety. Jestem oddanym użytkownikiem Sony. Jednak od samego początku występuje tu problem strzelającej obudowy. Wydaje się, że dzieje się tak wtedy, kiedy TV wchodzi na wyższe obroty, kiedy obciążenie jego procesora jest wyższe. Jest to niekomfortowe, ponieważ trzaski są bardzo głośne. Wieczorem potrafi wystraszyć gości ... Ogólne wykonanie na najwyższym poziomie - design, dźwięk, kompatybilność - po prostu SUPER. Gdyby tylko ta obudowa nie strzelała.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Opinia Siny 65

164 cm (65") 24.03.2021 Autor: Piekarz Bg Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Mam tv od 11 miesięcy. Przed zakupem przeglądałem chyba ze 100 różnych propozycji. Krótki kaszel - SONY jest bezkonkurencyjne. Wykonanie 6 - jakość obrazu - 5, jakość dzięku własnego 5 - osobiście zesparowalem z zestawem YAMAHA i gdy odpalam socer to klękajcie narody. Jednego czego żałuje to ze nie dorzuciłem kilka monet i nie kupiłem 75 cała w tym modelu. Pieniądze niewiele większe a efekt jest obłędny . Jestem zadowolony - dodam ze kupiłem kolejne Sony 42 do mniejszego pomieszczenia bo wierze w jakość produktu który na dzień dzisiejszy polecam. Szerokosci herbowej poszukiwacze życzę.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

bardzo dobry telewizor, żywe kolory

189 cm (75”) 24.03.2021 Autor: Michał 1 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

telewizor użytkuje od półtora roku, nie sprawia żadnych problemów. Funkcjonalność jest kompletna, ma nawet wyjście optyczne umożliwiające podłączenie klasycznego zestawu audio. Jakość obrazu i kolory na wysokim poziomie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor sony

164 cm (65") 24.03.2021 Autor: Calek Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Telewizor sie od czasu do czasu zawiesza. Pozatym pilot słabej jakości, otwiera się klapką bez powodu.

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sterowanie głosem

139 cm (55") 23.03.2021 Autor: Rysio Nie Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Super dostęp do darmowych aplikacji na Androida i super kolory

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry wybór.

164 cm (65") 22.03.2021 Autor: misiek11 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jestem bardzo zadowolony z zakupu tego telewizora. Bardzo ładny, cienki, dobrze prezentuje się na ścianie. Bardzo ładne kolory, moim zdaniem czerń jest czernią a nie szarością. Poprzez mikrofon w pilocie wyszukuje wszystko co tylko zechcę i powiem. Przyjemne w obsłudze menu w telewizorze jak i w pilocie. Jedyny minus moim zdaniem (choć może się nie znam) to dźwięk, tego kto robił reklamę tego telewizora to trochę poniosło - "Dolby Atmos" system dźwięku przestrzennego itd. moim zdaniem nie istnieje. Dźwięk jest dobry, prawidłowy ale nie mogę nazwać go dźwiękiem przestrzennym, nie odbieram dźwięku z telewizora jako dźwięk przestrzenny, niestety. Trzeba będzie dokupić kolumny i wzmacniacz lub amplituner, niestety. Poza tym wszystko bardzo OK.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Piękny wygląd i doskonały obraz.

164 cm (65") 21.03.2021 Autor: Maroch Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jest to mój czwarty telewizor marki SONY i kolejny raz jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania oraz obrazu tego TV.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor

189 cm (75”) 21.03.2021 Autor: jatrep Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Bardzo dobry obraz i dźwięk. Niezła cena. Sporo funkcji.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor

139 cm (55") 21.03.2021 Autor: kozen81 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Mam sprzęt od roku i jestem mega zadowolony. Miał służyć do oglądania filmów, sportów i gry na PS. W każdej z tych ról sprawdza się bardzo dobrze. No i Android robi robotę jednak.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony nawzajem mówi wszystko

139 cm (55") 20.03.2021 Autor: Nofy20 lud djpj Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Doświadczenie, solidność, profesjonalizm, tak produkty sony od wielu lat oferują to czego klient oczekuje, dziekuje firmie sony i goraco polecam, a za pozytywna, chodz uczciwie prawdziwa opinie oczekuje od firmy sony upominek, nawet w formie kubka, chodz pewnie to czcze pisanie, ale i tak polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest to mercedes w klasie telewizorów.

164 cm (65") 16.03.2021 Autor: hppiotr Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Telewizor funkcjonalny - inteligentny. Jakość obrazu bez porównywalnie idealny.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetne wrażenia.

139 cm (55") 16.03.2021 Autor: Yogi77 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Udało mi się kupić w okresie promocyjnym, dodatkowo w outlecie. Telewizor SONY w takiej konfiguracji, za takie pieniądze - rewelacja!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mega szybki interfejs.

164 cm (65") 09.03.2021 Autor: alf1995 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Chodzi elegancko, system stabilny nic się nie wiesza, bardzo dobry dźwięk podczas oglądania filmów. Trzeba raz na miesiąc wyłączyć całkowicie z prądu lub uruchomić ponownie z pozycji systemu ponieważ czasami android świruje. Obraz po prostu PIĘKNY coś wspaniałego. Pilot mógłby być bardziej nowoczesny bo mam lepszy z Sony z Roku 2011 z podświetleniem. Polecam serdecznie bo sprzęt z najwyższej półki na lata. Nie grzeje się co u znajomego zauważyłem w Samsungu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Łatwa obsługa

164 cm (65") 08.03.2021 Autor: Kania6777 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem go we wrześniu gra bardzo dobrze posiada potrzebne aplikacje

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobre kolory

189 cm (75”) 07.03.2021 Autor: Baset0 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Bardzo słaba czerń, rozłącza Smart TV.Bardzo dobre kolory

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Prostota i funkcjonalność

164 cm (65") 06.03.2021 Autor: TAKUMAR Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jest to drugi tv , co tu pisac lepszych , niema za ta cene

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

8/10

164 cm (65") 03.03.2021 Autor: Niko99 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Często przez system Android telewizor zamuli lub przytnie albo przestanie reagować na kilka minut grze pomoże tylko restart

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Dział wsparcia technicznego Sony
09.03.2021

Dziękujemy za nadesłaną opinię.
Celem samodzielnego wyeliminowania niedogodności zachęcam do wykonania poniżej zaproponowanych rozwiązań:

1. Aktualizacja odbiornika:
https://bit.ly/3t037Kc

2. Reset fabryczny telewizora:
https://bit.ly/3kYWVPJ

3. Samodzielna diagnostyka:
https://bit.ly/3sYQy1R

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

TV SONY - Dobry zakup.

139 cm (55") 02.03.2021 Autor: Jarmar1999 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem kilka miesięcy temu i działa bez zarzutu. Doskonały obraz, możliwości sterowania i podpinania innych urządzeń. Aktualizacje pojawiają się na bierząco. Na prawdę „Dobry zakup”.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nia co duzo pisać

164 cm (65") 02.03.2021 Autor: Grzes1990 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Innej marki nie kupujcie tylko "Sony bardzo dobra jakość

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony xg8505

139 cm (55") 01.03.2021 Autor: MichałMM Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Nie wiem skąd tak dobre opinie o tv. Kupiłem sony xg8505 55 cali, obraz tragiczny, czern zlewa się w jedną całość bez odcieni. Próbowane na różnych ustawieniach w tym profesjonalnie było bez zmian. Mój stary LCD był 100 razy lepszy. Nie polecam takiej jakości. Na plus ładny wygląd.

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
04.03.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
Zalecamy zapoznanie się z poniższymi artykułami:
https://bit.ly/309ap1Z
https://bit.ly/30cdaQc
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Super TV, teraz jest kino w domu.

215 cm (85'') 01.03.2021 Autor: TMIC Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Szukałem długo, wybierałem pomiędzy różnymi modelami i producentami (przekątna od 75 wzwyż. I jest.... promocja w ME. Pojechaliśmy do sklepu, porozmawialiśmy ze sprzedawcą, opinie w internecie, opinie znajomych posiadających TV SONY, które były pozytywne i padł wybór na ten sprzęt. Nie żałuję mam go 2 tygodnie, obraz super (mam TV naziemną tylko - jeszcze :) ), nie raz włączam filmy 4K (odwzorowanie kolorów super, szczegóły bardzo wyraźne, czarne jest czarne a białe jest białe), gra na konsoli stała się bajką, dźwięk jak na 20 W naprawdę daje radę. Jeszcze nie poznaliśmy wszystkich funkcji tego TV bo jest ich sporo. Oglądam z odległości 5 metrów.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Spełnia oczekiwania

139 cm (55") 28.02.2021 Autor: ROM88 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Za tą cenę uważam że dobry zakup zrobiłem jestem zadowolony tym bardziej że jestem człowiekiem wybrednym bardzo!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Po prostu SONY

139 cm (55") 27.02.2021 Autor: Witold20 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Bardzo dobry obraz, funkcjonalne menu, praktyczny i wygodny pilot z klasycznymi przyciskami - wszystkie najważniejsze funkcje dostępne bezpośrednio, bez przebijania się przez podmenu. Dobry dźwięk. Posiada wszystkie niezbędne wyjścia. Słabo działa automatyczne dostosowanie głośności przełączanych kanałów.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Kino w domu

215 cm (85'') 27.02.2021 Autor: Olek19830404 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Do montazu konieczne jest odpowiednie mocowanie do ściany łącznie z kołkami i fachowym montażem. Jeśli masz duży salon to 85” będzie pasować i dostarczy wiele wrażeń.Obraz jest świetny i nie meczy oczu pod warunkiem ze na nowo skonfigurujemy ustawienia obrazu. Android TV chodzi płynnie i nie sprawia problemu użytkownikowi. Na minus to brak wyjść audio analogowych i dźwięk z głośników TV bardziej pasuje do czegoś z mniejsza liczba cali. Dodatkowy system audio kina domowego uzupełni wielkość obrazu. TV swoje kosztuje ale warto. I te pytania sąsiadów „ ile to ma cali...”

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super Tv

164 cm (65") 26.02.2021 Autor: matt197051 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jestem zadowolony z kupna tv Sony i polecam wszystkim zainteresowanym

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

ma dużo funkcji

164 cm (65") 25.02.2021 Autor: Zubus Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem tv w listopadzie 2020 i to był dobry zakup

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jakiś nieudany egzemplarz

139 cm (55") 21.02.2021 Autor: Paweł 8585 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Popsuł się w pierwszym tygodniu użytkowania , nadal ma problemy z wolnym działaniem niektórych funkcji

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Po półtora roku coś się dzieje z podświetleniem

189 cm (75”) 18.02.2021 Autor: Ukipl Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Zgłosiłem na reklamacje serwisant stwierdził ze tak ma być z czym się nie zgadzam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
22.02.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Plamy i prześwietlenia na ekranie

189 cm (75”) 18.02.2021 Autor: Marko574 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Nie jestem zadowolony z zakupu od nowości telewizor miał jakieś prześwietlenia na ekranie ponkilku miesiącach ktoś nający się na rzeczy powiedział że matryca za bardzo przeciągnięta czy jakoś tak po roku plamy się powiększyły i dziś w sumie nie wiem czy dobrym pomysłem była zmiana philipsa z ambilajtem na sony bravia owszem obraz ładny ale te plamy nie do zniesienia a słyszałem że sony takich reklamacji nie uznaje

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Słaba

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
22.02.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Dobry funkcje

139 cm (55") 18.02.2021 Autor: kop69 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem telewizor 7 miesięcy temu jestem zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Funkcje tak ale ma coś jeszcze :)

139 cm (55") 18.02.2021 Autor: jaruta1 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Mam kolejny tv sony i jak zawsze jest fajnie 1 przycisk i jest netflix :) czego więcej chcieć

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
22.02.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

Android tv

164 cm (65") 18.02.2021 Autor: Patryk 123 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Świetna jakość obrazu i dźwięku .Funkcjonalny intuicyjna obsługa

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobra cena do jakości

139 cm (55") 18.02.2021 Autor: Król Bob Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Użytkuje ponad pół roku, jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza brakiem zniekształceń przy oglądaniu pod dużym kątem

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest ok

189 cm (75”) 16.02.2021 Autor: Jarzyna2222 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Polecam tv z podświetleniem całościowym tu trochę gorsza czerń ale jest do przyjęcia tv szybki obraz piękny

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo funkcjonalny

139 cm (55") 16.02.2021 Autor: piokuczy Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Korzystam od 10 miesiacy jestem bardzo zadowolony !

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony TV Smart 4K XG85

139 cm (55") 16.02.2021 Autor: Aaamigoooo Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Brak możliwości instalowania aplikacji z innych źródeł

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
18.02.2021

Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W razie kłopotów związanych z funkcjonowaniem urządzenia zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694

E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiamy,
Zespół Sony Polska

0

SONY - XG85 posiada pełną funkcjonalność

215 cm (85'') 15.02.2021 Autor: jpg2 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Eksploatuję ten TV od 8 miesięcy i jestem w pełni zadowolony. Posiada dobrą, wnaturalnych barwach matrycę i dobrze współpracuje z siecią wi-fi oraz ze sprzętem: multitiunerem Denon 960, jak i z blue-rayem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy wybór cena/jakość

215 cm (85'') 15.02.2021 Autor: MarcinusM Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Witam W mojej ocenia najlepszy tv o tak gigantycznej przekątnej za taką cenę

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry telewizor w przystępnej cenie

189 cm (75”) 14.02.2021 Autor: bob2781 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Bardzo fajny telewizor do oglądania filmów, konsoli i zwykłej telewizji

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
17.02.2021

Dziękujemy za pozytywną opinię.
Mamy nadzieję, iż odbiornik Sony dostarczy Państwu wielu niezapomnianych wrażeń audio - wizualnych.
Życzymy przyjemnego korzystania.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Sony Polska

0

funkcje android poprawiły funkcjonalność tv

139 cm (55") 13.02.2021 Autor: Moiba Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jesteśmy zadowoleni z produktu 100% satysfakcji z użytkowania

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Piękny i funkcjonalny

164 cm (65") 10.02.2021 Autor: Melonez Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Świetne kolory, mikrofon w pilocie ułatwiający wyszukiwanie, intuicyjny z dodatkiem zaawansowanych ustawień. Dźwięk jak na telewizor niesamowity, a dzieki duzej mocy głośników można urządzić sobie niezłą impreze.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie