502

4.5 na podstawie 502 recenzji klientów

347
113
17
15
10
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

65' XF90 w promo 63..pln cena jakość b.ok

164 cm (65") 24.01.2019 Autor: seth7777

bardzo dobry dostep do youtube - android chodzi płynnie bo w sumie tego sie obawiałem czytając kilka innych recenzji przed zakupem, podswietlenie w 29 obszarach w xf90 znacznie wyprzedza np. krawędziowe i to widać wyraźnie podczas oglądania programów szczgólnie nakręconych w lepszej jakości od HD i w górę do 4K wydaje się być wystarczające (wyższe modele mają 99 obszarów .... zastanawiam sie kto to zauważy no ...pani cena na pewno) podłączenie telefonu i wyświetlanie na ekranie całej zawartości (mam S6) czyli nie sony a jednak kompatybilny -w moi9m przypadku trzeba było przestawić z ustawień z jakimi przyjechał do domu bo obraz był mleczny po ustawieniu/zmianie zarówno ciepła jak i kilku innych parametrów ...bardzo wyraźny nasycony pięknymi barwami Warto dołożyć kilka złotych do tego rodzaju podswietlenia ekranu, a nawet jesli przedkladasz jakosc nad wielkosc dokonać zamiany ja myslalem o SONY 75' o podświetleniu krawędziowym ,ale nie moglem sie oprzeć jakości obrazu mniejszej bo 65' XF90, a przecież to niewielki skok z 55'LG poprzednio posiadanego, lecz obraz i dostęp do smarta który łaczy wszystkie urządzenia z TV w tak łatwy sposób, a TV z internetem i Youtube czy Netflixem bezcenne tyle ode mnie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

5

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Telewizor za ciemny do oglądania w dzień.

139 cm (55") 05.06.2020 Autor: PrinssPl

Kupiłem tv 3 tygodnie temu, pieniądze wyrzuciłem w błoto. Telewizor ma bardzo ciemny obraz. Do oglądania Netflix w dolby vision wogole nie nadaje się. Nic nie widać w cieniach. Dopiero późnym wieczorem da się normalnie coś zobaczyć. Zachwalany hdr i dolby vision na tym telewizorze to porażka. Nie piszę tej recenzji złośliwie, poprostu jestem bardzo zawiedziony. Gdybym miał możliwość oddałbym ten tv. Szkoda mi tych ciężko zarobionych pieniędzy. Powtórzę obraz jest za ciemny do oglądania w dzień. Na ekranie nic nie widać tylko czarne plamy.

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

30

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 502

Modele

0

Świetny telewizor

139 cm (55") 24.09.2021 Autor: likanin78

Telewizor mam rok czasu, wszystko działa bez zarzutu

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super telewizor.

164 cm (65") 22.09.2021 Autor: SEBO50

Telewizor z wysokiej półki. Żona, plastyk z wykształcenia, zachwycona kolorami i jakością obrazu. W 4K, oglądając filmy przyrodnicze, czujesz się jakbyś tam był. Polecam !

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry, ale mógłby być lepszy

164 cm (65") 13.09.2021 Autor: Bobert89

Telewizor sprawdza się dobrze. Niestety przy przełączaniu na tryb obrazu 4k obraz skacze lub robi się bardziej żółty. Dodatkowo aktualizacja oprogramowania do nowszej wersji Andrioda nie objęła tego modelu mimo, że bebechy na to w pełni pozwalają. Celowe robienie z niego staruszka ma podnieść popyt na nowsze modele...

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetne funkcje

164 cm (65") 08.09.2021 Autor: Hanys77

Użytkowanie 2 lata Prosty w obsłudze, szybki dostęp do poszczególnych funkcji. Świetny obraz!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Nigdy wiecej SONY, niestety....

164 cm (65") 05.09.2021 Autor: dmilewski

Od wielu lat wychowywany byłem w „subkulturze sprzętu SONY”, Walkman, Trinitron, Walkman MD, słuchawki WH oraz WF, ale ten telewizor przeczy wszystkiemu. Po pierwszych 3 miesiącach pada IRDA od pilota. Serwis po tygodniu przyjeżdża i wymienia na miejscu. Po niespełna roku zaczyna się epopeja związana ze strzelaniem telewizora. Odbiornik zgłoszony do autoryzowanego serwisu w Radomiu. Przyjeżdżają, zabierają, po 3 tygodniach z okładem zwracają z ekspertyzą – „ten typ tak ma” i producent twierdzi, że jest to norma. Tylko jak to wytłumaczyć dziecku śpiącemu pokój obok kiedy rodzice po całym dniu zmagań, chcą obejrzeć netflixa, a telewizor nagrzewa się i zawieszony na ścianie zaczyna strzelać? Mijają dwa lata od zakupu, pojawia się aktualizacja oprogramowania, która zamiast polepszyć, psuje doświadczenie korzystania ze sprzętu SONY. Prawdopodobnie BraviaSync powoduje, że zaraz po uruchomieni telewizora, restartuje się on przy każdym właczeniu. Powrót do ustawień fabrycznych nie rozwiązuje problemu. Poza wszystkim reprodukcja obrazu po kalibracji bardzo przyzwoita, dźwięk – wystarczający do oglądania TV, kinowe produkcje lepiej oglądać z wykorzystaniem amplitunera lub przynajmniej soudbar-a. Generalnie doświadczenia w korzystaniu z odbiornika z wyższej-średniej półki skłaniają na przyszłość poszukać innego producenta, słowem po 30 latach nigdy więcej SONY.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

nie włącza się i nie działa pilot

164 cm (65") 26.08.2021 Autor: blazej

nie włącza się i nie działa pilot, a gwarancja właśnie minęła. Nie powinno to być objęte jakąś rękojmią producenta. Czy to nie jest nagminna usterka dla tego modelu? Był super dopóki się nie zepsuł i stąd takie moje oceny.

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Spełnia oczekiwania pod ps5

139 cm (55") 21.08.2021 Autor: Marcingdynia

Niesamowite wrażenie z konsolą PS5 OBRAZ WYMIATA Obraz z serwisów streamingiwych jest rewelacyjny

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

W tej cenie ciężko o konkurentów

164 cm (65") 21.08.2021 Autor: 86sopel

Bardzo dobra czerń i jasność jak na LCD. System Android z asystentem. Jest rok 2021 brakuje jedynie nowszego złącza hdmi ale obraz świetny. Telewizor w tej klasie cenowej prawdopodobnie najlepszy. Wszystko zależy od tego czego oczekujemy od niego. Jeśli chodzi o obraz szybkość działania to gorąco polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

TV super, system android 2/10

139 cm (55") 13.08.2021 Autor: bazzik

Obraz przepiekny, lekkie przyciemnienia po rogach ale nie zwraca sie na to uwagę. Gdybym o tym nie przeczytał, pewnie do tej pory bym nie wiedział. Biel jest jak śnieg w bardzo słoneczny dzień, niekiedy przydały by sie okulary przeciwsłoneczne. Lecz system Android jest niedopracowany. Gubi polączenie z internetem, nawet gdy jest podłączony przewodem. Dzieją cuda na kiju. Zacina sie okropnie, zero płynności. Jednak gdy pogodzimy sie z niedoskonalościami możemy cieszyc sie z przepięknego obrazu, który zapiera dech w piersiach.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy TV jaki miałem.

139 cm (55") 07.08.2021 Autor: Sebalocos

Miałem TV różnych marek ale jak raz się kupi Sony to już przy tej marce zostanie. Super jakość wykonania.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy wybór

139 cm (55") 05.08.2021 Autor: Siekier82

Telewizor użytkuję ponad dwa lata. Myślę że to należała opcja jaką mogłem wybrać. Nigdy nie miałem z nim problemów. Obraz jak żyletka. Telewizor nadal aktualizuje się do najnowszych v wersji androida. Nie ma problemu z łączeniem się z różnymi urządzeniami. Jedynym słowem pstrąga wszystko, czego można by było wymagać od nowoczesnego telewizora

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Po roku używania

164 cm (65") 27.07.2021 Autor: Ka_Ha

TV kupiłem około rok temu. Wymienię może wady, pozostaje elementy to zalety. 1. Brak trybu Eco. Po wyłączeniu tv pobiera on około 23W na czuwaniu. Trzeba wyłączać głównym przyciskiem lub wtyczka z prądu. 2.c,często rozłącza WiFi, ale to orzypadkosc wszystkich tv od Sony. 3. Tragiczna jasność w słonecznym pokoju szczególnie przy używaniu Netflix i automatycznym trybie HD. Dramat nic nie widać. Test sezon 2 odcinek 6 serial park na netflix. Początek filmu scena w samochodzie. 4. Słaba obsługa techniczna która na moje uwagi odpowiadała. Bo tak ma być. Dzwoniłem 2 razy na infolinię.

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Głęboka czerń robi wrażenie!

139 cm (55") 18.07.2021 Autor: Jennys1987

Telewizor posiadam od zeszłego roku. Warto było go kupić. Konkurencja się umywa do Sony. Przy braku oświetlenia telewizor wtapia się w otoczenie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Po prostu wszystko działa perfekcyjnie!

139 cm (55") 13.07.2021 Autor: Woj541

Nie mam uwag! Brakuje tylko ciut lepszego dźwięku!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

niezawodność

164 cm (65") 06.07.2021 Autor: danys107

Posiadam dużo produktów od Sony, telewizor godny polecenia

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny

139 cm (55") 27.06.2021 Autor: n_port

Ten TV jest przykładem na to co Sony ze swoją elektroniką potrafi wyciągnąć z matrycy, którą można spotkać w innych TV. Mamy przepiękny jakościowo obraz, mnóstwo możliwości ustawień. Każdy moj TV to Sony. Chciałem już zmienić, z ciekawości. Ale po przeglądzie konkurencji wracałem do Sony. Warto dołożyć „pare groszy” więcej i mieć Soniaka

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obraz

139 cm (55") 30.05.2021 Autor: Klakol

Kupilem go pod koniec 2019 i do dzis jestem bardzo zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Ocena

164 cm (65") 14.05.2021 Autor: Sylwester 1972

Tv zalupilem w dobrej. Cenie z samego. Telewizora jestem zadowolony a najwiekszym. Mankamentem jest pilot

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Można było zrobić to lepiej

139 cm (55") 07.05.2021 Autor: Kaszubcio

Zacznę od minusów. Po pierwsze pilot - osoba odpowiedzialna za jego projekt powinna być natychmiast zwolniona. Zdecydowanie jest to najmniej funkcjonalny pilot jaki było mi dane obsługiwać, najgorzej wykonany i...jak można było w topowym telewizorze nie zaimplementować technologii Bluetooth?! Kolejny minus to miracast - nie działa to tak dobrze jak u konkurencji a napiszę wręcz, że NIE DZIAŁA. Na koniec najbardziej doskwierający minus to clouding obecny podczas odtwarzania Dolby Vision. Np. w ciemnej scenie w której w którymś rogu telewizora zaświeci lampa lub pojawi się intensywne źródło światła to wokół niej tworzy się mgła. Słabo to wygląda. Tv zdecydowanie lepiej odtwarza treści bez DV. To tyle z minusów. Reszta to same plusy. Obraz, działanie oprogramowania itp. naprawdę ok. Czy kupię telewizor SONY jeszcze raz? Chyba jednak wrócę do Phillipsa (jeśli oczywiście poprawi funkcjonalność oprogramowania, bo jeśli nie to nie ma opcji) jednakże za cenę 3600 zł myślę, że jakość obrazu jest bezkonkurencyjna.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor super, ale…

164 cm (65") 02.05.2021 Autor: Przemo198

Posiada zbyt agresywny HDR, z którego ustawieniami nie potrafię sobie poradzić.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest Ok

164 cm (65") 29.04.2021 Autor: Klag3

Kupiłem w dobrej cenie sprzęt genialny Moim zdaniem

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

do zdjęć i filmów 4k

139 cm (55") 14.04.2021 Autor: edgo59

zdecydowanie polecam, jestem użytkownikiem od dwóch lat, super jakość foto z Nikon, jeszcze lepsza 4k,POLECAM, minusem była cena

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny model.

139 cm (55") 13.04.2021 Autor: Bulik

Kupiony rok temu, wykonana profesjonalna kalibracja, obraz żyleta. Jedyne co bym zmienił to wielkość z 55 na 65 cali. Najlepszy tv nie oled gdzie obraz bije tańsze oledy na głowę.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor za rozsądną cenę

164 cm (65") 13.04.2021 Autor: Krzysztof L

Telewizor zapewnia bardzo dobry obraz , posiada większość niezbędnych funkcji, prosty elegancki design. Jedyny minus za jakość i wykonanie pilota. Po kilku miesiącach średnio intensywnego użytkowania plastiki trzeszczą, a spód jest porysowany. Wyglądem i jakością przypomina piloty sprzed dobrych kilkunastu lat.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Serwis to dno. Produkt nie wart polecenia

164 cm (65") 08.04.2021

Tv po roku się wiesza i restartuje. Serwis twierdzi, ze wszystko jest Ok. Dziś wiem, że nigdy więcej nie kupię nic od Sony. Szkoda pieniędzy i nerwów.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Słaba

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Produkt z najwyższej półki

139 cm (55") 04.04.2021 Autor: damian7612

Obraz wspaniały ,produkt spełnia moje oczekiwania.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

super obraz

139 cm (55") 29.03.2021 Autor: gruby22

Parametry jak na konstrukcję starej daty to i tak przebija niektóre nowe roczniki

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

SONY Bravia KD-55XF9005

139 cm (55") 19.03.2021 Autor: Janusz56

Telewizor użytkuję od sierpnia 2019 i do tej pory nie było źle, chociaż uciążliwe jest ciągłe upominanie się odbiornika o aktualizację oprogramowania (być może jest to wynik błędnych ustawień). Natomiast ostatnio wystąpiły problemy z komunikacja TV z pilotem. Odbiornik włączał i wyłączał się samodzielnie oraz utracił funkcje obsługi jednym pilotem z dekoderem 4K. Obecnie odbiornik jest w naprawie serwisowej. Mam nadzieję, że będzie działał bez zarzutu. Jestem zdania, że w tej klasie odbiorniku takie usterki nie powinny mieć miejsca.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dostateczna

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor super minus zuzycie prądu

139 cm (55") 02.03.2021 Autor: Tork10

Telewizor bardzo dobry jedny minus dla mnie zużycie prądu w czasie czuwania około 25 watów.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fantastyczny TV

139 cm (55") 02.03.2021 Autor: Mateuuuusz

Super TV: znakomity obraz, bardzo dobry dźwięk, płynna i szybka praca systemu. Polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobra jakość

164 cm (65") 14.02.2021 Autor: Łukaszmazi

Przydał by się szybszy procesor ale to nie pc więc gry jakieś bardziej wymagające odpadają, były drobne problemy z internetem ale po ostatniej aktualizacji naprawione, jakość dla mnie super 4k. Fajnie współpracuje z kinem domowym.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny tv

164 cm (65") 13.02.2021 Autor: Heniekstar

Rewelacyjny tv z bardzo kontrastowa i jasna matryca. Świetne kolory w fabrycznych ustawieniach . Android działa szybko.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajny telewizor, jednak zdumiewająca jest jego awa

164 cm (65") 12.02.2021 Autor: Warszawa

Mojego telewizora od czasu do czasu nie mogę uruchomić z pilotw. Ostatnio coraz częściej , nawet co drugi dzień. Problem na forach z tego typu usterka jest szeroko komentowany, nie wspomnę o problemach ze zgłoszeniem konieczności naprawy gwarancyjnej. Dziwie się , będąc użytkownikiem sprzętu Sony, że firma wiedząc o takich problemach z produktem, nie przeprowadza żadnej ani akcji informacyjnej ani korekcyjnej.W dużej mierze podważ tym samym zaufanie i niszczy wizerunek firmy.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny obraz, masa funkcji, drobne usterki

139 cm (55") 10.02.2021 Autor: FlaQ

Świetny obraz, masa funkcji, trybów i ustawień, kilka usterek obniżających ostateczną ocenę z maksymalnej. System operacyjny działa jak to Android, każdy zna to ze smartphone'ów: czasami się przytnie, czasami nie sparuje się z słuchawkami bluetooth, ale ogólnie na plus. Trzeba to trochę lubić, bo zdarza się spędzić kilka godzin na szukaniu w Internecie rozwiązania, np. dlaczego obraz miga po pojawieniu się napisów w filmie (okazuje się, że przez włączoną synchronizację obrazu i dźwięku, czyż to nie oczywiste?). Polecam każdemu, kto uwielbia mieć dowolność w wyborze aplikacji, doceni jakość obrazu siedząc w odpowiednio bliskiej odległości od ekranu i potrafi wytłumaczyć znajomym, czemu wydał na telewizor trochę więcej kasy ("Przecież 4k można już kupić za 1500"). Nie polecam nikomu, kto używa telewizora tylko do oglądania przy obiedzie, siedzi 10 metrów od niego i różnice w cenie samochodów rozumie, ale w cenie telewizorów już nie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

TV Sony

164 cm (65") 10.02.2021 Autor: Radaf

Kupiony w salonie Sony rok temu Jestem zadowolony z wyboru.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obraz

139 cm (55") 07.02.2021 Autor: Arusbak

Kupiony latem 2020 roku. Bardzo dobry obraz, super HDR, polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor SONY LED KD-55XF9005

139 cm (55") 03.02.2021 Autor: Irena1

Kupiliśmy ten telewizor kilka miesięcy temu i dlatego POLECAMY go SONY LED KD-55XF9005 . Kolory bardzo ładne ,glos też jest super a wszystkie funkcje bardzo przydatne; bardzo dobrze działa funkcja mikrofonu i jest super pomocna do szybkiego znajdowania np. ulubionego filmu/programu .

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Niesamowity telewizor lecz z drobnymi wadami

139 cm (55") 01.02.2021 Autor: Niksior

Jeżeli chodzi o obraz, czy jak to jest aktualnie popularna, głębię czerni to nie mam nic do zarzucenia. Telewizor działa sprawnie, płynnie, odwzorowuje kolory, dostosowuje się do sygnałów HDR, Dolby czy innych. Jeśli chodzi o HDR10 to nawet jeśli podłączony sprzęt nie obsługuje streamingu, leczy przesyła odpowiedni sygnał, to telewizor sam może go przetworzyć na HDR10. Ale tutaj pojawia się parę ALE 4k 60Hz działa Po przestawieniu telewizora w tryb ulepszonego sygnału niby da się włączyć 4k 60Hz HDR10, ale działa tylko parę sekund, a potem zrywa sygnał i stwierdza, że nie dostaje żadnego sygnału, a nawet potrafi się zawiesić (pomimo obsługi HDMI2.0 i certyfikowanego kabla HDMI2.1 z wyjściem z komputera HDMI2.1). Drugie ale to jest konieczność ręcznej aktualizacji do Androida 9, bo Android 8 stwierdza, że nie ma nowszych aktualizacji i trzeba wejść na stronę i wziąć pendrive. Trzecie ale to skomplikowanie. Telewizor, aby wyświetlał czernie absolutne, musi być odpowiednio ustawiony. Co prawda te ustawienia nie są tak szalone jak w przypadku konkurencji z ledami na tylnym panelu, ale trochę niepojęte. A tak przy okazji. To nie tak, że trzeba to ustawiać, ale wiele osób lecących na czerń się zawiedzie pierwszym wrażaniem, a po czasie przyzna, że tehnolgie zastosowane przy wyświetlaniu obrazu są o niebo lepsze niż to, do tego znacznie mniej męczą oczy i dodają dynamiki, więc to trzecie "ale" to czysty plus.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny obraz

139 cm (55") 31.01.2021 Autor: Sisiaosa1234

Posiadam od 2 lat jestem zadowolony obraz super czerń głębia i ostrość kolorów polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Smart ok brak obsługi głosowej

139 cm (55") 26.01.2021 Autor: Bakwojciech809

Tv kupiłem 2 lata temu jest ok pomimo braku obsługi głosowej

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonałe kolory i kontrast .

139 cm (55") 25.01.2021 Autor: Krzysztof Nowak

TV posiadam od pół roku i jestem bardzo zadowolony, procesor X1 naprawdę działa soczyste kolory, kontrast, HDR, Dolby vision. Gry z PS4 i XO wyglądają super. Jedynym minusem jest pilot , przełączenie dźwięku na kino domowe jest toporne , powinno być wybierane jednym kliknięciem a nie chodzenie w opcje. Jednak jakość wyświetlanego obrazu wynagradza wszystko. Dla miłośników filmów w dobrej jakości ten tv jest idealny . Polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obraz i piękny design.

139 cm (55") 19.01.2021 Autor: Bonet

Telewizor zakupiłem w 2018 r. Spisuje się świetnie. Bardzo dobry obraz i piękny design. Niestety załączony do niego pilot to jakby "łyżka dziekciu w beczce miodu".

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry telewizor

139 cm (55") 15.01.2021 Autor: Kob74

Jest to dobry telewizor z doskonałym ekranem i niezłym dźwiękiem. Na plus zaliczyć można to że posiada android tv a na minus że system działa ospale. Zdarza mu się także zawiesić i jedynym ratunkiem jest wyłączenie tv z kontaktu. Poza tym jestem zadowolony z zakupu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Jestem bardzo zadowolony z tego telewizora LCD , s

139 cm (55") 14.01.2021 Autor: Dundersztyc12

Bardzo dobry sprzęt, android tv dziala rewelacyjnie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony

139 cm (55") 10.01.2021 Autor: Sony24

Jakość obrazu jest super ale połączenie z internetem i innymi mediami to po prostu jakąś tragedia

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

W stosunku do poprzedniego 40" robi niesamowite wr

164 cm (65") 09.01.2021 Autor: Biniu

Zakupiony przed świętami w okresie pandemii jest głównym punktem zainteresowania rodziny

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV

164 cm (65") 09.01.2021 Autor: Toto99

Telewizor posiadam już 2 lata. Żadnych problemów. Kolory bajka. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry telewizor z androidem...

139 cm (55") 03.01.2021 Autor: Hanysek83

Super produkt.. polecam wszystkim. Od 6 lat posiadam też starszy model i jestem bardzo zadowolony. Świetna jakość obrazu...

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada androida

164 cm (65") 30.12.2020 Autor: Magmaniek

Dobre parametry dla telewizora w tej klasie telewizorów.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor

164 cm (65") 29.12.2020 Autor: Jedrekwrc

Telewizor kupiłem w kwietniu 2020, i naprawdę jestem zadowolony. Spełnił moje oczekiwania. Bardzo dobry obraz i dźwięk. Telewizor powiesiłem na ścianie i pięknie się prezentuje. Współpracuje z dekoderem i konsolą, niestety nie wiem jak odbiera programy naziemne, bo nie posiadam takiej anteny. Aplikacje działają bez problemów, jak zainstalowane w tv, jak i nowe, zainstalowane przeze mnie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Promocja

164 cm (65") 28.12.2020 Autor: Pankrac

Nowoczesny i o świetnym obrazie telewizor bardzo nowocześnie wygląda powieszony na ścianie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super Telewizor

139 cm (55") 23.12.2020 Autor: Zibiego

Jak na razie TV sprawuje się bez zastrzeżeń , kolorystyka i obraz rewelacyjna

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Uwaga...można się rozczarować...

164 cm (65") 19.12.2020 Autor: Aromek

Po ponad roku używania żałuję zakupu...brak opcji cofania podczas oglądania TV mimo podłączonego dysku USB, Android potrafi się zawiesić. OS działa wolno. Konkurencja posiada lepsze funkcje w tańszych produktach.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

telewizor godny polecenia , chwilowo same plusy .

139 cm (55") 18.12.2020 Autor: casio222

Mam już ten model ponad 6 miesięcy , jestem bardzo zadowolony na chwile obecną minusów się nie dopatrzyłem .

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super

164 cm (65") 18.12.2020 Autor: zbik63

Zadowolony ze wszystkiego, polecam, prosta obsługa

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Przyzwoity telewizor, ale nie widzi słuchawek bloo

139 cm (55") 15.12.2020 Autor: Kanilek

Jestem zadowolony, nawet bardzo zadowolony, mega plus

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Xf-9005

164 cm (65") 11.12.2020 Autor: Nikko07

Telewizor działał perfekcyjnie do czasu wystąpienia martwego paska pixeli. Tv wymieniony na nowszy model w ramach gwarancji. Polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony to Sony;)

164 cm (65") 01.12.2020 Autor: marpog

Jakość wykonania i design! Obraz w grach i filmach: b. dobry. Początkowo ( przed aktualizacjami) problem ze znalezieniem Wi-Fi i gubienie internetu:( Dobry serwis online(miałem kiedyś problem z kontrolerem do ps4) i wsparcie. Dosyć częste aktualizacje systemu.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry sprzęt, wiele funkcji

164 cm (65") 29.11.2020 Autor: Lublinmlody

Posiadam go od 5 miesięcy. Sprzęt bardzo dobry. Zanim zaczął działać prawidłowo trzeba było zmieniać dużo ustawień i dostosowywać do działania. Teraz już jest ok i mogę go polecić każdemu. Świetnie działa z soundbarem Sony. Śmiało mogę polecić.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

ZAKUP I FUNKCJE

139 cm (55") 25.11.2020 Autor: artur3378

udany zakup, zadowolenie z obrazu i większości funkcji poza przesyłaniem zdjęć i filmów z telefonu - ciężkie łączenie i często zrywa łączność

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajny

139 cm (55") 25.11.2020 Autor: Piotrek123

Bardzo doby obraz jedyny minus szybkość działania Androida

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Tlewizor

139 cm (55") 11.11.2020 Autor: Barilla

Świetna jakość obrazu Ddddddddddddddffddddddddddddd

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

OBRAZ W PEŁNI SPEŁNIA OCZEKIWANIA,

139 cm (55") 08.11.2020 Autor: WIDZ

UŻYTKUJEMY OD 5 MIESIĘCY I BEZ NIESPODZIANEK, JEDYNY NAPOTKANY PROBLEM TO NIE CZYTANIE NIEKTÓRYCH FILMÓW Z USB

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wyższa półka

164 cm (65") 26.10.2020 Autor: Tytus123456

Telewizor posiadam od roku. Obraz i funkcje bardzo zaawansowane, android działa bez zarzutu. Niestety wzywany był już serwis.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

jakość obrazu super, prosta obsługa,

139 cm (55") 20.10.2020 Autor: hisspano

kupiłem w trakcie wakacji na nowy sezon premier leauge - rewelacja!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały jakość obrazu

164 cm (65") 17.10.2020 Autor: Franulek

Jestem usatysfakcjonowany produkt godny polecenia a w dodatku w przystępnej cenie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jeden z najlepszych moich telewizorów

139 cm (55") 09.10.2020 Autor: Mario04

Bardzo się cieszę z tego zakupu Super telewizor z wyglądu i jakości obrazu

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nieprzeciętne efekty w przeciętnej klasie cenowej

139 cm (55") 07.10.2020 Autor: Gustaw1961

Kupiłem go pół roku temu. Sprzedawca proponował wybór spośród dwóch modeli dwóch różnych producentów (obydwie nazwy zaczynają się od "S"). Zdecydowałem się na SONY, mimo, że parametry konkurencyjnego produktu były nieco lepsze. O wyborze przesądził bardziej naturalny kolorystycznie obraz.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

nie posiada apki internet opera

139 cm (55") 05.10.2020 Autor: jerzy 21

tak tv jest bardzo dobry,ma ładny obraz ładnie sięprezentuje

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Naprawdę super tv

164 cm (65") 04.10.2020 Autor: Zybo777

Trochę późno bo po półtora roku użytkowania ale mimo wszystko jestem pełen podziwu

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super

164 cm (65") 02.10.2020 Autor: peru1

Jest Sony a reszta to telewizory ( marzenia się spełniają)

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry TV doskonały obraz

164 cm (65") 01.10.2020 Autor: Leonard57

TV kupiłem dwa tygodnie temu polecam wszystkim zainteresowanym

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie