168

4.6 na podstawie 168 recenzji klientów

119
41
1
4
3
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

65' XF90 w promo 63..pln cena jakość b.ok

164 cm (65") 24.01.2019 Autor: seth7777

bardzo dobry dostep do youtube - android chodzi płynnie bo w sumie tego sie obawiałem czytając kilka innych recenzji przed zakupem, podswietlenie w 29 obszarach w xf90 znacznie wyprzedza np. krawędziowe i to widać wyraźnie podczas oglądania programów szczgólnie nakręconych w lepszej jakości od HD i w górę do 4K wydaje się być wystarczające (wyższe modele mają 99 obszarów .... zastanawiam sie kto to zauważy no ...pani cena na pewno) podłączenie telefonu i wyświetlanie na ekranie całej zawartości (mam S6) czyli nie sony a jednak kompatybilny -w moi9m przypadku trzeba było przestawić z ustawień z jakimi przyjechał do domu bo obraz był mleczny po ustawieniu/zmianie zarówno ciepła jak i kilku innych parametrów ...bardzo wyraźny nasycony pięknymi barwami Warto dołożyć kilka złotych do tego rodzaju podswietlenia ekranu, a nawet jesli przedkladasz jakosc nad wielkosc dokonać zamiany ja myslalem o SONY 75' o podświetleniu krawędziowym ,ale nie moglem sie oprzeć jakości obrazu mniejszej bo 65' XF90, a przecież to niewielki skok z 55'LG poprzednio posiadanego, lecz obraz i dostęp do smarta który łaczy wszystkie urządzenia z TV w tak łatwy sposób, a TV z internetem i Youtube czy Netflixem bezcenne tyle ode mnie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

5

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

problemy z Androidem 8.0

139 cm (55") 04.05.2019 Autor: Enki1952

Kupiłem w Media Markt w dniu 30 stycznia 2019r. Obraz bardzo ładny,ale stałe problemy występują z systemem Android TV 8.0, który bardzo często "się wiesza" i trzeba go resetować, Już dwukrotnie przywracałem go do ustawień fabrycznych. Zróbcie coś z tym, to bardzo utrudnia życie i pogarsza zadowolenie z produktu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 168

4 Modele

Modele

0

Kapitalny telewizor

139 cm (55") 13.09.2019 Autor: mopato

Super produkt. Bardzo fajny telewizor o pięknym obrazie z bardzo dużą ilością własnych ustawień. Obraz 4k HDR (np. z you tuba ) to bajka. Tv HD też całkiem fajnie oczywiście zależnie od sygnału. Kanały Sd już zdecydowanie gorzej. Kapitalna czerń, piękne nasycone kolory .Wbrew krążącym opiniom telewizor bardzo szybko reaguje na polecenia wydawane z pilota. . Teraz wady: no niestety bardzo marny dźwięk z wbudowanych głośników -trzeba się ratować kinem domowym lub saundbarem oraz słabe kąty widzenia. Na wprost obraz jest przepiękny niestety jak siedzimy na wysokości bocznej krawędzi Tv to obraz staje się wyblakły ( wiem że matryce VA tak mają ale mój poprzedni Samsung również na VA pod tym względem był dużo lepszy) Ogólnie zalety zdecydowanie przewyższają wady i z czystym sumieniem mogę polecić ten model

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super TV

139 cm (55") 08.09.2019 Autor: DarekG

Po ponad 20 latach wróciłem do Sony i ....jestem (w chwili obecnej miesiąc po zakupie) zadowolony. Obraz dla mnie jest ok (jeszcze bez kalibracji) sporo ustawień fabrycznych i manualnych ,dźwięk jak dla mnie trochę za tubalny ,ale da się wytrzymać. Żałuję tylko ,że proces aktualizacji systemu Sony przeprowadza tak ospale ,za długo jak na firmę z takim logo ( czekam na wersję przez net)tym bardziej ,że TV wyprodukowany po wypuszczeniu ostatniej aktualizacji . Wykonanie solidne i dla oka miłe. Tylko za brak aktualizacji gwiazdka mniej.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wszystko dobrze, ale ...

139 cm (55") 30.08.2019 Autor: CptMorgan

Obraz (kolory i ostrość) super, nieco słabsze odświeżanie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry telewizor w rozsądnej cenie

189 cm (75”) 26.08.2019 Autor: konik

Dwa tygodnie temu kupiłem ten telewizor (chyba ostatni nowy egzemplarz w Polsce) Ponieważ to model zeszłoroczny to cena była mocno obniżona (11800) aktualny model na rok 2019 niewiele się różni, a kosztuje około17 tyś zł Obraz bardzo naturalny kolory neutralne , nie przejaskrawione jak w Samsungu. Rewelacyjna funkcja mikrofonu wbudowanego w pilota i funkcji rozpoznawania głosu, wszystkie wyszukiwania np na YouTube dyktowane, klawiatura ekranowa w zasadzie zbyteczna

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dużo ciekawych funkcji

164 cm (65") 24.08.2019 Autor: tesia

Kupilam ok miesiac temu i jestem bardzo zadowolona

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mój nowy TV 55"

139 cm (55") 18.08.2019 Autor: 13Zbig

Wczoraj kupiłem nowy telewizor, stary Panasonic 42" 3D nie był zły na swoje czasy. Jednak po podłączeniu SONY BRAVIA 55" ....... Siedzieliśmy i podziwialiśmy całą rodziną, to co pozwala być tam na ekranie, a jednak w pokoju, ostrość barw, biel i czerń, wszystkie najmniejsze detale!!! To był cudowny wieczór!!!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super TV

164 cm (65") 17.08.2019 Autor: Pablo72

Jestem pod bardxo dużym wrażeniem. Jakoś obrazu idealna. Dużo funkcji. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

tv kd-55xf9005

139 cm (55") 09.08.2019 Autor: Matylda

Kupiłam ten telewizor w październiku 2018r i niestety zepsuł się po kilku miesiącach, tj w lipcu 2019r. Z przykrością stwierdzam, że firma Sony mnie rozczarowała i nie polecę tego telewizora kupującym. Nie dlatego, że tv nie jest ok (owszem, ma piękne kolory, dużo różnych funkcji, ładnie się prezentuje itd), ale dlatego, że jeśli płacę za markę Sony duże pieniądze, to oczekuję niezawodności i bezawaryjności w działaniu. Niestety dzisiejsze Sony to już nie jest to SONY co dawniej.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Jeszcze wszystkiego nie wiem.Mam go kilka godzin.

139 cm (55") 05.08.2019 Autor: jejek46

Wzajemny prezent z żoną z okazji 50-tej rocznicy ślubu.Chcieliśmy coś DOBREGO dlatego SONY.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Obsługa

164 cm (65") 21.07.2019 Autor: Irek5p

Wszystko działa do obsługi instalacji jest zbędn

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Dobra czerń jak na lcd

139 cm (55") 21.07.2019 Autor: tomaszko118

Po paru tygodniach użytkowania mogę stwierdzic ze tv jest oki czern w porzadku kolory super Fajna sprawa dolby vision w netfixie i filmach z blu ray 4k Wady....cena :) Ogólnie na ten moment polecam Mialem kupic oled lg ale strach przed wypaleniem i mala jasność ekranu przekonał mnie do zmiany decyzji

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Super TV

139 cm (55") 16.07.2019 Autor: Andrzej 49

W dniu 11.07.2019 kupiłem tv na platformie SFERIS.pl . Nie mam zastrzeżeń do jakości obrazu jak i jego obsługi. Polecam ten model.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

SONY XF90

123 cm (49'') 15.07.2019 Autor: barbakan

Sony to jakość, doskonały wygląd i szereg użytecznych funkcji. Połączenie z internetem bajecznie proste.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Przygotowany do odbioru 4K/UHD

139 cm (55") 12.07.2019 Autor: Jack0691

Świetny telewizor ale dopiero 2023 r. będzie można cieszyć się wszystkimi programami w UHD

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy

139 cm (55") 10.07.2019 Autor: Gbojda

Kupiłam dzisiaj i bardzo się cieszę że go wybrałam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

2

Zgłoś naruszenie
0

odpowiedni do korzystania z materiałów 4k

139 cm (55") 29.06.2019 Autor: 69emery

Super produkt zgodny z moimi oczekiwaniami i oczekiwaniami mojej rodziny

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw wielu funkcji

164 cm (65") 27.06.2019 Autor: Anton 1234

Przyjechał wczoraj, ale jest ok. Po uruchomieniu wszystko działa poprawnie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

sony xf90

139 cm (55") 24.06.2019 Autor: bobixx

jak na razie wszystko śmiga i nie narzekam myśle że dobry zakup

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Do oglądania na wprost

164 cm (65") 23.06.2019 Autor: Wiesław 14

Zdecydowałem się na fachową kalibrację, bo jest wiele nastawień które wpływają wzajemnie na siebie. Teraz telewizor spełnia moje oczekiwania. Brakuje w wyposażeniu przejściówki do podłączenia analogowego audio. Wejścia 2 HDMI nie są skalowalne do 4k.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dostateczna

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Znów dobry wybór :)

164 cm (65") 20.06.2019 Autor: Madost

Obraz i funkcjonalność, sony jak zawsze nie zawiodło.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Swietny telewizor

139 cm (55") 20.06.2019 Autor: Alisia55

Bardzo się cieszę z wyboru tego modelu, spełnia wszystkie moje oczekiwania

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Szybka praca z internetem itp.

139 cm (55") 19.06.2019 Autor: skrys

Kupiłem, testuję. Mam nadzieję, że opis zgadza się z rzeczywistością.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Krok wstecz w stosunku do poprzednich generacji

139 cm (55") 09.06.2019 Autor: Seba73r

Telewizor zastapił mój poprzedni model a dokładnie 55XD9305. Pilot do topowego telewizora jak z jakiejś najtańszej wersji, poprzedni był o niebo lepiej wykonany do tego w aluminiowej obudowie. Wyglada „poprawnie” ale nic w wyglądzie szczególnego. Brak 3D dla mnie porażka bo mam kupę filmów w 3D. To co napewno jest lepsze to kolorystyka matrycy, no i czerń - tu widać największą różnice. Podświetlenie strefowe to zdecydowany krok na przód. Poprzedni model ogólnie z lepszych materiałów wykończeniowych, dodatkowo w zestawie był wieszak na ścianę, w tym modelu brak. Tak samo jak wole osobiście centralny stojak niż dwie osobne nogi jak w opisywanym modelu. Menu, konfiguracja, sam styl bez zmian. Co do dźwięku się nie wypowiadam bo używam sounbar’a. Ogolnie rzec ujmując krok wstecz poza podświetleniem strefowym

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Zadowolony z zakupu. Świetny obraz.

139 cm (55") 08.06.2019 Autor: morph8

Kupiłem produkt około 2 miesiące temu. W międzyczasie zrobiłem update androida który usprawnił funkcje telewizora i troszkę przyspieszył jego działanie. W dalszym ciągu chciałbym aby android działał płynniej. Obraz jest świetny, dźwięk przyzwoity. Funkcjonalnie dobry produkt.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

sony - ładny telewizor ?

139 cm (55") 30.05.2019 Autor: jb2015

To mój czwarty tv i kolejny Sony. Jeśli chodzi o wygląd - mi się podoba. Obraz ładny. Niestety na razie jestem zawiedziony oprogramowaniem. Telewizor co najmniej raz dziennie zawiesza się. Zgłoszone do serwisu przy okazji uszkodzenia pilota. Sama reakcja serwisu wzorcowa, jednak na razie nieskuteczna jeśli chodzi o zawieszanie się - nadal zjawisko występuje. Pilot wymieniony na gwarancji. Po półrocznym używaniu czwartego już SONY trochę mam mieszane uczucia co do zakupu.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Szybki w działaniu, doskonały obraz

164 cm (65") 16.05.2019 Autor: ErnestPoz76

Telewizoj jest szybki w działaniu - przełączanie kanałów. Obraz jest bardzo wyrażny. Obsługa TV bardzo intuicyjna. Łatwe logowanie do internetu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor wart swojej ceny

164 cm (65") 15.05.2019 Autor: jurek2008

Telewizor używany od miesiąca,obraz doskonały,dźwięk trudno mi ocenić ponieważ od początku używam go z parze z soundbarem,funkcja wybierania głosowego działa rewelacyjnie.Jedyny mankament to słaba współpraca lub raczej brak współpracy z zewnętrzną klawiaturą,Ogólna ocena bardzo dobra.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

jeden z lepszych produktów

139 cm (55") 13.05.2019 Autor: kerai

Jestem zadowolony, obraz bezbłędny. Współczynnik kontrastu powyżej średniej, wysoka jasność, kolory znakomite.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super obraz

139 cm (55") 13.05.2019 Autor: Leszek19

Bardzo dobra jakość obrazu, dobrze działający system Android - prawdziwy smart.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Poprostu WOW

139 cm (55") 07.05.2019 Autor: miketrs

Telewizor kupiłem bo padła mi martyca w LG. Sony jednak to jest inna bajka. Obraz jest rewelacyjny. To jest moj pierwszy tv z Androidem. Jego możliwości daleko wykraczają poza to co oferował moj poprzedni telewizor(obraz, funkcje smart) . HDR w grach robi mega dobre wrazenie wizualne. 4k na Netflix wyglada super. Czernie też wyglądają świetnie. Mam go dopiero jeden dzień a już jestem zachwycony. Z początku zakladalem niższy budżet na tv, ale po porownaniu kilku modeli tanszych innych producentów, do tego modelu, zmieniłem zdanie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada fantastyczny obraz

139 cm (55") 06.05.2019 Autor: Bodek 66

Udalo mi sie kupić na promocji jestem super ,mega zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest spoko

139 cm (55") 05.05.2019 Autor: Kubełek22195

Mam ten tv od jakiegoś tygodnia i jest jak na razie super tylko bardzo odbijają się drzewa od ekranu

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

problemy z Androidem 8.0

139 cm (55") 04.05.2019 Autor: Enki1952

Kupiłem w Media Markt w dniu 30 stycznia 2019r. Obraz bardzo ładny,ale stałe problemy występują z systemem Android TV 8.0, który bardzo często "się wiesza" i trzeba go resetować, Już dwukrotnie przywracałem go do ustawień fabrycznych. Zróbcie coś z tym, to bardzo utrudnia życie i pogarsza zadowolenie z produktu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Mój sony

139 cm (55") 02.05.2019 Autor: taderman

kupiłem go po uprzednim długim czytaniu w internecie opinii internautów, następnie oglądałem w sklepie na żywo. będąc za granicą zdecydowałem nabyc go przez internet. Po dwóch tygodniach od kupna jestem bardzo zadowolony z dnia na dzięń na nowo go odkrywam. Na razie 4k oglądam z internetu [ filmy z yutube] czekam na sygnał 4k . jednak i tak bez tego obraz i dźwięk jest najwyższej jakości

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Swietny obraz i android

139 cm (55") 01.05.2019 Autor: Rob1903

Bardzo trafiony zakup polecam wszystkim lubiacym dobry obraz

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

DOSKONAŁY SPRZĘT ZA DOSKONAŁĄ CENĘ

139 cm (55") 17.04.2019 Autor: rawka61

TV zakupiłem w sklepie stacjonarnym po wcześniejszej dogłębnej analizie produktów sony. W pełni spełnia moje oczekiwania.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV skrojony na miarę

139 cm (55") 15.04.2019 Autor: KC47

Telewizor znakomity, kolory, rozdielczość, głos. Bez zastrzeżeń.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super HDR i dobra czerń

164 cm (65") 10.04.2019 Autor: darekka

Bardzo dobry tv, w swojej klasie nie ma konkurentów, bardzo dobry hdr oraz kontrast i czerń. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw funkcji

139 cm (55") 08.04.2019 Autor: Cezary Cezary

Kupiłem 1 miesiąc temu i jestem zawiedziony cena 5200 złotych i taka niespodzianka

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

0

9

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt

164 cm (65") 07.04.2019 Autor: mareczek76

Jeszcze nie zdołałem poznać wszystkich jego funkcji ale jest obłędny

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajne urządzenie

139 cm (55") 02.04.2019 Autor: Hapstyc

Udało mi się zakupić owy telewizor jakiś czas temu jestem zadowolony ma co potrzeba

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Pełne podświetlenie matrycy

164 cm (65") 27.03.2019 Autor: Mariola 27

Telewizor użytkuję od października zeszłego roku. w 100 % spełnił moje oczekiwania.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obraz.

164 cm (65") 27.03.2019 Autor: Tomasz1234

Mam ten TV od dwóch tygodni. Generalnie obraz to jest największa zaleta tego TV. Jasność ekranu, kąty widzenia - wszystko OK. Obraz super, odbiera sygnał Dolby Vision z Netflixa, ale z aplikacji zainstalowanej w telewizorze. I tu jest problem z dźwiękiem - po podłączeniu do amplitunera przez złącze HDMI z ARC nie mam dźwięku w standardach wyższych od DD lub DD+ 5.1 (Dolby Atmos, True-HD). Nie wiem jakiego standardu jest port HDMI w telewizorze - na jakiejś stronie znalazłem tylko informację, że 2.0 (brak informacji czy 2.0a czy 2.0b). A to robi różnicę.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

SONY jest najlepsze! Wybrałem go zamiast LG oled

164 cm (65") 23.03.2019 Autor: Jetzy1212

W moim LG OLED65B6V w ciągu 20 miesięcy matryca wypaliła się dwukrotnie. Za pierwszym razem wymieniono ją na nową a za drugim razem zaproponowano mi model B7. Nie zgodziłem się! Wybrałem SONY 65XF9005 i jestem MEGA zadowolony. Obraz rewelacja, system Android ma ogromny potencjał, mnóstwo możliwości, funkcje telewizora są bardzo pomyślane przez to wszystko robi się intuicyjnie i prosto. No a co najważniejsze jestem spokojny że za 10 miesięcy nie muszę dymać do serwisu... Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

1

Zgłoś naruszenie
0

Jestem zadowolony i lekko dopieszczony.

123 cm (49'') 22.03.2019 Autor: conrad 71

Używam od listopada 2018.Stopniowa przyzwyczajałem się do trochę porozrzucanego menu ale po aktualizacji androidu do 8 oreo polubiłem nową grafikę.Wszechstronne możliwości ustawień i doskonały procesor robi różnicę. Razem z sandbarem stanowi fajny zestaw .Polecam tv.Sony bo jest to mój 4. od 2005 roku i wszysekie chodzą do dzisiaj.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Całkowicie spełnia moje oczekiwania

139 cm (55") 18.03.2019 Autor: Kazimierz37

Kupiłem ten TV na wymianę 8 letniego HD 42 cale. Przed zakupem przeszukałem opinie i testy w internecie, nawet bardzo drobiazgowe. Pozytywne oceny całkowicie potwierdzają się w praktyce użytkowania, wiele parametrów oceniam na "zbyt dobre" dla więcej niż rozgarniętego użytkownika, którym jestem z tytułu wykształcenia i wieloletniej praktyki. Uzyskanie idealnego obrazu "dla mnie" wymagało ustawienia gamma na 2 i lekkiego przestawienia innych wielkości co jednak nie stanowi problemu. Ogólnie TV wart jest każdej złotówki z 4650, które za niego zapłaciłem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor LCD

139 cm (55") 15.03.2019 Autor: Damianos

Świetny telewizor , pieknie wyglada w pokoju , solidny , jakość obrazu żyleta może nie jest OLEDOWA ale po krótkiej zabawie w ustawieniach których jest sporo można uzyskać bardzo zbliżony obraz a i czernie dają rade . Dźwięk w telewizorze jest Ok ale nic ponadto polecałbym podpięcie jakiegoś zestawu HIFi przez wejście słuchawkowe , kąty widzenia nie są problemem gdy telewizor montujemy na ruchomym haku na ścianie . Obraz płynny bez efektów migotania Sony pod tym względem wymiata . Jedeynym sporym minusem jest system android i jego szybkość działania potrafi zmulić. Szkoda że Sony nie zrobiło własnego systemu na wzór Tizena

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny TV z matrycą VA

139 cm (55") 10.03.2019 Autor: Adidas99

TV ma bardzo ładne kolory i kontrast. Menu początkowo mnie denerwowało ale po 2 dniach się przyzwyczaiłem. Jakość dzwięku przyzwoita, taka standardowa, bo brakuje tonów niskich (bass). Android działa ok, nic sie nie zacina. Obudowa i całokształt jest ok. Szkoda, że nie mogę sterować pilotem od tv dekoderem od Orange. Ogólnie jestem zadowolony i nie żałuję zakupu. Polecam !

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jeżeli telewizor to firmy SONY

139 cm (55") 05.03.2019 Autor: prezes63

Kolejny mój telewizor SONY. Kolejny też będzie SONY. Polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obraz

139 cm (55") 03.03.2019 Autor: Figiel

Za 4500 zł. zakupiłem telewizor, który posiada bardzo dobry obraz (oczywiście po odpowiedniej kalibracji). Dzwięk przeciętny ale telewizor mam podłączony do kina domowego. Jeżeli chcesz telewizor, który posiada naturalny wspaniały obraz to dobrze kupisz. Nie żałuję zakupu i polecam go innym.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony FX9005

164 cm (65") 01.03.2019 Autor: Adiko

Super zabawka, obraz w 4K igła - jak na LEDa , dźwięk okej - chociaż w tej cenie mógłby być 2.1 subwoofer to podstawa, Android TV odziwo też śmiga bez problemu - jeszcze ma być aktualizacja do Oreo to zobaczymy czy czegoś nie popsują. Ogóle moja opinia to 9/10 Dla mnie jedyny minus to grubość, za mocno odstaje od ściany.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny obraz hd jeszcze lepszy 4k

139 cm (55") 26.02.2019 Autor: wch3

Kupiłem miesiąc temu świetnie się sprawdza gry xbox rewelacja

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest z dużym ekranem.

189 cm (75”) 24.02.2019 Autor: jendrek

Jest super. Posiadam inny sprzęt Firmy Sony. Są bez awaryjne.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada wiele przydatnych funkcji

123 cm (49'') 22.02.2019 Autor: sallenos

posiadam ten telewizor od miesiąca,jakość obrazu doskonała

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

opina

139 cm (55") 20.02.2019 Autor: 123456677

bardzo dobry odbiornik telewizyjny w przystępnej cenie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

prawie doskonały

139 cm (55") 15.02.2019 Autor: andrzejxxx

Tv ok. slabym punktem jest wolne oprogramowanie i czyszcząca obudowa.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Xf9005

139 cm (55") 15.02.2019 Autor: Grzela230

Od miesiąca. Prosty w obsłudze , intuicyjny interfejs i czytelny wygląd pilota

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt

139 cm (55") 12.02.2019 Autor: Lukas80

Jestem zadowolony z tego sprzętu bo za taką kasę to jest wart.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Perfekcja obrazu

164 cm (65") 08.02.2019 Autor: czorny28

Brak jakiejkolwiek konkurencji jeśli chodzi o odwzorowanie kolorów. Perfekcyjnie realistyczny obraz. Łatwość obsługi.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry telewizor

139 cm (55") 04.02.2019 Autor: Kamilio

Wysoka jakość obrazu, choć jak na Full array system podświetlenia matrycy widoczna jest winieta na rogach ekranu. Wygaszanie ekranu w ciemnych partiach jest super opcją, jednak moim zdaniem stref jest zbyt mało. Android jest super, ma dużo funkcji i możliwości, jednak nie zawsze działa płynnie, chociaż nie jest to bardzo uciążliwe

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Kompletny tv

139 cm (55") 04.02.2019 Autor: dccnowy

Po zakupie i używaniu przez miesiąc wszystko jest dobrze. Po kalibracji profesjonalnej wciska w fotel.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest niesamowity

164 cm (65") 01.02.2019 Autor: Ssas

Bardzo jestem zadowolony z jakosci obrazu i cena nie byla duza

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor Sony Bravia KD-55XF9005

139 cm (55") 29.01.2019 Autor: ikcar

Od dawna marzyłem o takim telewizorze i Sony mnie nie zawiodło. Mam nadzieje, że pozostanie ze mną na długie lata (poprzedni starczył na 10 lat), gdyż komfort oglądania i użytkowania jest dla mnie ważnym aspektem a w tym przypadku jest to zapewnione. Jedyny mankament - spadek jakości obrazu przy oglądaniu pod kątem mnie nie dotyczy bo TV oglądam tylko na wprost.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

SONY=wysoka jakość+świetne parametry+olbrzymia sat

139 cm (55") 29.01.2019 Autor: lukashenko90

Sony LED KD-55XF9005 jest świetnym tv, ale również źródłem domowej rozrywki. Przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę, iż obraz jest niesamowity. Głębia czerni jak i żywe kolory docenią najbardziej wybredni klienci. Design prosty i nowoczesny=piękny, jak przystało na Sony. Android działa fantastycznie co umożliwia wielkie możliwości wykorzystania telewizora jako "czasoumilacza" podczas korzystania z różnych aplikacji. TV wart każdej wydanej na niego złotówki. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

3

Zgłoś naruszenie
0

65' XF90 w promo 63..pln cena jakość b.ok

164 cm (65") 24.01.2019 Autor: seth7777

bardzo dobry dostep do youtube - android chodzi płynnie bo w sumie tego sie obawiałem czytając kilka innych recenzji przed zakupem, podswietlenie w 29 obszarach w xf90 znacznie wyprzedza np. krawędziowe i to widać wyraźnie podczas oglądania programów szczgólnie nakręconych w lepszej jakości od HD i w górę do 4K wydaje się być wystarczające (wyższe modele mają 99 obszarów .... zastanawiam sie kto to zauważy no ...pani cena na pewno) podłączenie telefonu i wyświetlanie na ekranie całej zawartości (mam S6) czyli nie sony a jednak kompatybilny -w moi9m przypadku trzeba było przestawić z ustawień z jakimi przyjechał do domu bo obraz był mleczny po ustawieniu/zmianie zarówno ciepła jak i kilku innych parametrów ...bardzo wyraźny nasycony pięknymi barwami Warto dołożyć kilka złotych do tego rodzaju podswietlenia ekranu, a nawet jesli przedkladasz jakosc nad wielkosc dokonać zamiany ja myslalem o SONY 75' o podświetleniu krawędziowym ,ale nie moglem sie oprzeć jakości obrazu mniejszej bo 65' XF90, a przecież to niewielki skok z 55'LG poprzednio posiadanego, lecz obraz i dostęp do smarta który łaczy wszystkie urządzenia z TV w tak łatwy sposób, a TV z internetem i Youtube czy Netflixem bezcenne tyle ode mnie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

5

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony KD-65xf9005

164 cm (65") 21.01.2019 Autor: Adamkus

Zanim zdecydowałem się na zakup tego modelu obejrzałem kilkanaście modeli telewizorów 65 calowych i tak naprawdę tylko ten model SONY serii XF 9 okazał się strzałem w dziesiątkę. Na plus przemawia pełne podświetlenie matrycy oraz doskonale kolory, a szczególnie głębia czerni. Telewizor świetne wykonany w przeciwieństwie do Samsunga, który doskonale wygląda zawieszony na ścianie i pozwala na oglądanie pod różnym kontem bez straty jakości obrazy. Świetnie działający Android. Jednym słowem polecam i kupił bym ten produkt jeszcze raz.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Fajny dzwięk i obraz

139 cm (55") 21.01.2019 Autor: Edek11

Mam ten telewizor od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Obraz bardzo żywy , dźwięk zaskakująco głęboki.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

2

Zgłoś naruszenie
0

dobra jakość w stosunku do ceny

164 cm (65") 16.01.2019 Autor: jarmes

fajny obraz, fajne funkcje, dobre wykonanie i estetyka i niezawodność.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny obraz!

164 cm (65") 15.01.2019 Autor: Lord_Mefisto

Ładny obraz, mało aplikacji trochę. Ogólnie polecam!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

zakup tv

139 cm (55") 14.01.2019 Autor: Antek 666

Telewizor jest świetny. Wygląda super ,obraz realistyczny, piękne kolory dla mnie rewelacja ,wcześniej miałem samsunga zmieniłem na sony i nie żałuje.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry TV

139 cm (55") 14.01.2019 Autor: Tomasz 753

Kupiłem miesiąc temu i jestem bardzo zadowolony. Obraz idealny, multimedia działają.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony XF9005

139 cm (55") 13.01.2019 Autor: krzysiek79

Obraz bardzo dobry , kolor , kontrast , jasność 5/5 polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie