169

4.6 na podstawie 169 recenzji klientów

120
41
1
4
3
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

65' XF90 w promo 63..pln cena jakość b.ok

164 cm (65") 24.01.2019 Autor: seth7777

bardzo dobry dostep do youtube - android chodzi płynnie bo w sumie tego sie obawiałem czytając kilka innych recenzji przed zakupem, podswietlenie w 29 obszarach w xf90 znacznie wyprzedza np. krawędziowe i to widać wyraźnie podczas oglądania programów szczgólnie nakręconych w lepszej jakości od HD i w górę do 4K wydaje się być wystarczające (wyższe modele mają 99 obszarów .... zastanawiam sie kto to zauważy no ...pani cena na pewno) podłączenie telefonu i wyświetlanie na ekranie całej zawartości (mam S6) czyli nie sony a jednak kompatybilny -w moi9m przypadku trzeba było przestawić z ustawień z jakimi przyjechał do domu bo obraz był mleczny po ustawieniu/zmianie zarówno ciepła jak i kilku innych parametrów ...bardzo wyraźny nasycony pięknymi barwami Warto dołożyć kilka złotych do tego rodzaju podswietlenia ekranu, a nawet jesli przedkladasz jakosc nad wielkosc dokonać zamiany ja myslalem o SONY 75' o podświetleniu krawędziowym ,ale nie moglem sie oprzeć jakości obrazu mniejszej bo 65' XF90, a przecież to niewielki skok z 55'LG poprzednio posiadanego, lecz obraz i dostęp do smarta który łaczy wszystkie urządzenia z TV w tak łatwy sposób, a TV z internetem i Youtube czy Netflixem bezcenne tyle ode mnie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

5

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

problemy z Androidem 8.0

139 cm (55") 04.05.2019 Autor: Enki1952

Kupiłem w Media Markt w dniu 30 stycznia 2019r. Obraz bardzo ładny,ale stałe problemy występują z systemem Android TV 8.0, który bardzo często "się wiesza" i trzeba go resetować, Już dwukrotnie przywracałem go do ustawień fabrycznych. Zróbcie coś z tym, to bardzo utrudnia życie i pogarsza zadowolenie z produktu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 205

4 Modele

Modele

0

Nowoczesny

164 cm (65") 06.12.2019 Autor: ewa12342

Cieszę się tym TV od wczoraj i jak na razie spełnia wszystkie mojej oczekiwania. Piękne, żywe kolory, możliwość oglądania pod kątem. Super.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

recenzja Sony XF9005

139 cm (55") 05.12.2019 Autor: Kuchar67

Produkt posiadam od dwóch tygodni i mogę powiedzieć że spełnia moje oczekiwania jeśli chodzi o obraz( ale nie jest idealnie, występują delikatne cienie na rogach ekranu) i działanie funkcji smart (tylko spotyfi wyłącza się czasem pewnie przez małą pamieć). Szkoda jednak ze Sony nie będzie już aktualizować tego modelu do nowszych wersji androida (zostanie na androidzie 8.0) jest to spowodowane najprawdopodobniej słabym procesorem i mała ilością pamieć ram (tańsze modele z roku 2019 np xg85 maja sporo mocniejszy układ i więcej pamieć ram). Przypadkowo sony poinformowało o tym fakcie po okresie największych wyprzedaży. Przepraszam że pisze głownie o wadach ale o zaletach to możecie sobie poczytać na stronie sklepu albo producenta.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Ogólna ocena 5

164 cm (65") 04.12.2019 Autor: cacek 54

Użytkuję dopiero drugi dzień, ale wrażenia są super. Może jedynie jak dla mnie brak świecącej diody w trybie czuwania. Bardzo archaiczny, wręcz zabawkowy wzór pilota.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor 4K HDR z procesorem obrazu 4K HDR X1™

139 cm (55") 02.12.2019 Autor: grat

Super obraz, bardzo prosta obsługa, b. ładny wygląd . Polecam w 100%

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super tv

139 cm (55") 30.11.2019 Autor: Bigu

Najlepszy tv do domu z połączeniem soundbar xf9000 najlepszy

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

SONY KD55XF9005 TV LED 4K Android

139 cm (55") 28.11.2019 Autor: markczar1

Telewizor miał dobrą ocenę w testach, na tle innych podobnych telewizorów.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry TV

139 cm (55") 27.11.2019

Świetna jakość obrazu, dużo ustawień obrazu, łatwa aktualizacja Android TV, trochę toporny pilot. Ogólnie bardzo polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Tv 65XF90 nie tego sie spodziewałem

164 cm (65") 24.11.2019 Autor: pawslo4649

Telewizor posiadam dwa tygodnie i jak na ten moment jestem rozczarowany.Co do obrazu nie mam zastrzeżeń choć głównie opieram swoją opinie się na treściach z internetu nie testowałem innych źródeł typ NC+ .Właśnie w tych celach został zakupiony telewizor z smartTV z myślą o łatwym dostępie do internetu platform typu VOD , łatwej funkcji wybierania głosowego a tym czasem TV już kilka razy się zawiesił, raz w drugi dzień użytkowania sam się wyłączył i zapaliło się logo androida i tv uruchomił się sam tak jak by sam z siebie sie restartował teraz już któryś raz z kolei TV ma problem z połączeniem z internetem przez wi-fi tzn telewizor jest połączony z siecią domową wszystko posprawdzane zasięg ful wszystkie inne urządzenia domowe działają a tv robi jakieś dziwne rzeczy,komunikat aby sprawdzić ustawienia sieciowe choć chwile wcześniej wszystko działało na tych samych ustawieniach.Robiłem przywracanie ustawień fabrycznych i natychmiast wszystko wróciło do normy ale cieszyłem się może kilka dni dzisiaj Tv znów był połączony z internetem ale brak dostępu do internety asystent głosowy nie działa internetu brak-można korzystać tylko z samej telewizji a to na smart tv chyba za mało.Po zresetowaniu TV przytrzymaniu przycisku Power na pilocie miękki reset natychmiast wszystko wraca do normy.Nie tego spodziewałem się po tej marce i sprzęcie za tyle pieniędzy.Jeśli sytuacja bedzie z czasem bez zmian bęndę musiał reklamować ten tv

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wzorowy

139 cm (55") 23.11.2019 Autor: m_wu

Najlepiej wydane pieniądze w tym roku, jestem pod mega wrażeniem

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada wymaganą ilość funkcji i aplikacji.

139 cm (55") 20.11.2019 Autor: Taddin

Cieszę się z zakupu Brakuje mi jednak pomocy w ustawieniach najbardziej optymalnego obrazu (kaliobracja).

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jakos obrazu oraz mozliwosc wielu ustawien na plus

139 cm (55") 19.11.2019 Autor: GrzeniekGT

Kupilem tv miesiac temu, byl drozszy względem samsunga i lg o podobnych parametrach ale wystarczyło porownac obraz w sklepie i sony wygrał. Jakosc obrazu super, dźwięk dobry, obsluga intuicyjna. Minusem jest tylko pilot gdyz konkurencja oferuje łatwiejsze wybieranie opcji na ekranie niz klasyczne poruszanie myszka na ekranie za pomoca strzałek na pilocie. Ogolnie zdecydowanie polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo napakowany różnorakimi funkcjami

139 cm (55") 19.11.2019 Autor: mawojewo

Użytkuję niecały miesiąc, jeszcze nie nauczyłem się swobodnej obsługi. To jednak żaden problem bo obsługa jest intuicyjna. Nie wiem dlaczego tak długo zwlekałem z jego zakupem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny zakup, jestem zadowolony

164 cm (65") 17.11.2019 Autor: shamanx

Długo przygotowywałem się do zakupu TV. Zdobyłem masę wiedzy, przeczytałem wiele recenzji, opinii z użytkowania i testów porównawczych. Miałem wiele obaw przed zakupem dotyczących tego, co przeczytałem o cloudingu, działaniu systemu FALD, jakości głosu i szybkości systemu android. Na miejscu w sklepie sprawdzałem 2 egzemplarze, pierwszy miał bad pixel'a (sic!), drugi był w porządku. Użytkuję TV od ponad tygodnia i jestem zadowolony z jakości obrazu. Żadne obawy się nie potwierdziły. Obraz jest świetny, nie widzę żadnych wad o ktorych wcześniej tyle czytałem. Niestety jest coś innego - w samych narożach ekranu jest lekkie winietowanie - dosyć widoczne na jednolitym tle, muszę się dowiedzieć, czy inni użytkownicy mają tak samo. Poza tym z obrazu jestem bardzo zadowolony. Dźwięk jest przeciętny - wydaje mi się, że lepszy był w starym trinitronie KV-32FX66. Ale nie oczekiwałem niczego więcej. Menu i ergonomia obsługi jest znacznie poniżej możliwości takiej firmy jak SONY - goła nakładka Android Nougat jest bardzo przeciętnej jakości. Jeszcze nie aktualizowałem do Oreo więc nie wiem czy będzie lepiej. Ale to drugorzędna sprawa w porównaniu z jakością obrazu. Zainstalowanie managera plików i odtwarzacza VLC na razie zaspokaja moje aktualne potrzeby. Pilot jest bardzo dobrej jakości, niestety projekt pilota sięga poprzedniej epoki. Po co komu 54 przyciski? Kto jeszcze używa telegazety? Ale to są wszystko nieco wymuszone utyskiwania, ponieważ TV kupuje się ostatecznie dla obrazu. Generalnie jestem bardzo zadowolony, ale nie w pełni ze względu na winietowanie w narożach.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada wszystko czego można chcieć od tv

164 cm (65") 15.11.2019 Autor: Jarecki1992

Kupiłem w Sony Center miesiąc temu i jestem naprawdę miłe zaskoczony. Jest wszystko czego można oczekiwać od dzisiejszego tv z Androidem. Godny polecenia.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

nie do wykorzystania wszystkich swietnych funkcji

164 cm (65") 14.11.2019 Autor: ryszard1

kupiłem miesiac temu i sprawuje się jak na razie idealnie według moich wymagań

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry Tv wart swojej ceny

139 cm (55") 12.11.2019 Autor: Marcin1985r

Tv zakupiłem w wrześniu i jestem bardzo zadowolony.Wczesniej posiadalem Samsunga ale niestety co Sony to Sony jest jakość.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

wszystko oprocz adroida

139 cm (55") 12.11.2019 Autor: tomek1975

ponad rok na promocji jest świetny, obraz doskonały

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mały minus

164 cm (65") 11.11.2019 Autor: sygul

Brak atmos duży minus. Plus za dolby vision. Ale jedno bez drugiego to porażka i nie pisać że mogę dokupić soundbar . Lg ma w swoich modelach jedno i drugie. Ale aktualizacja może rozwiązać ten minus. Bez tego to nie będzie król średniej półki.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Po prostu Sony

139 cm (55") 10.11.2019 Autor: Andreas6303

Mam go od miesiąca i jestem b. zadowolony. Super obraz, b. dobry dźwięk. Moim zdaniem najlepszy w swojej klasie i ma dobrą cenę... Polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Przyszłościowy wybór.

139 cm (55") 08.11.2019 Autor: DrHouse

Dobry wybór. Świetny obraz intuicyjny pilot. Świetna komunikacja z siecią.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jakość bardzo dobra, ergonomia najwyżej średnia

139 cm (55") 05.11.2019 Autor: Dr Zuo

Kiedy postanowiłem kupić drugi telewizor do sypialni w celach rozrywkowych, bardziej jako wyświetlacz niż ściśle odbiornik TV, postanowiłem wrócić do modelu branego pod uwagę ponad rok temu jako alternatywę dla OLEDa. Wtedy telewizor miał zastąpić plazmę. W porównaniu do OLEDa, przede wszystkim obraz już z pudła ma świetne kolory. OLED bez kalibracji był tragiczny. HDR i 4K są świetne. W jasnych scenach i z dużym kontrastem światła jest ogrom. Reflektory świecące w kamerę rażą. Prezentacje (te jaśniejsze) 4K HDR z YT czy materiały z odtwarzacza 4K pokazują do czego jest zrobiony ten telewizor. Trudno oczekiwać czegoś więcej, kiedy ma się wrażenie, że to najwyższej jakości obraz. Co do czerni, mam mieszane odczucia. W pewnych scenach czerń bywa OLEDowa. W innych dość wyraźnie pokazuje się efekt podświetlania strefowego. Na pewno ogólny efekt daleko wyprzedza podświetlanie krawędziowe i można uznać, że potrafi zbliżyć się do OLEDa. Przy czym korzystne znowu jest to, że telewizor nie gubi w czerni żadnych detali, co w pewnych ustawieniach obrazu w OLEDzie się zdarza. Płynność, szybkość, szczegółowość i ogólna plastyka obrazu jest bardzo dobra, naturalna i ”przyjazna dla oka”. Równomierność podświetlenia jest więcej niż satysfakcjonująca. Jedynie w samych narożnikach są widoczne zaciemnienia, które nie mają wpływu na odbiór wyświetlanego materiału, tym bardziej, że większość filmów jest węższa i nie korzysta z tego obszaru. Mniej korzystnie prezentują się kąty. Bardzo szybko z czerni wychodzi szarość, a z bieli lekki róż. Od takich wad wolny jest OLED, choć tam zdarza się, że np. na krawędziach obraz jest trwałe przebarwiony niezależnie od kątów... Dźwięk to chyba największa słabość tego telewizora. Poniżej 100 Hz nie ma nic... Dedykowany soundbar to wyposażenie obowiązkowe. Przy czym zaoszczędziłem nieco miejsca i kupiłem HT-X8500 z wystarczającym do niewielkiego pokoju, wbudowanym subwooferem. Ergonomia pilota i Android TV to również słabe punkty. Jest powoli, nieintuicyjne, podstawowe funkcje wymagają grzebania w głębszych warstwach menu, a na wierzchu, pod dedykowanym przyciskiem mamy np. zbędne informacje dotyczące parametrów technicznych materiału. W okół kołowego „wybieraka” na pilocie mamy sześć kolejnych klawiszy tworzących drugi krąg, w które łatwo trafić męskim kciukiem przez przypadek. Do tego klawisz „back” w wielu przypadkach nie wraca nas do poprzedniego ustawienia/ekranu/funkcji. WebOS jest dużo bardziej ergonomiczny, pomimo, że w pierwszym kontakcie wydał mi się dziwny. Zmiana trybu obrazu? Dwa kliknięcia i już wybieramy konkretne ustawienie. Tutaj? Trzeba kliknąć SZEŚĆ razy zanim dotrzemy do tej podstawowej funkcji. Jeśli chce wyjść np. z trzeciego poziomu menu, muszę trzykrotnie wcisnąć „back”. Przytrzymanie tego klawisza nie powoduje, że całkiem zamknę ekrany menu, choć wydaje się to zupełnie intuicyjne. Ogólnie do bardzo dobry telewizor z wadami obrazu wynikającymi z zastosowanej technologii, ale mocno trzymanych w ryzach. Poważne braki dotyczą dźwięku, ale tutaj wielu użytkowników i tak będzie chciało mieć kino domowe, które uzupełni świetny obraz. No i ten drażniący Android TV z menu jak z prototypu do testowania funkcji, ale bez ergonomicznego interfejsu dla użytkownika. A... i na koniec aplikacja HBO GO. Koszmar! Kiedy przełączam pomiędzy głośnikami TV i soundbarem - aplikacja przerywa odtwarzanie. Kiedy próbuję zmienić parametry obrazu - aplikacja przerywa odtwarzanie :-(

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada zestaw świetnych funkcji

139 cm (55") 03.11.2019 Autor: jarojack67

Bardzo ładny wygląd cienka ramka super obraz prosty w obsłudze

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super obraz

139 cm (55") 03.11.2019 Autor: Lewyklm

Posiadam od dwoch tygodni tv naprawde z super obraazem

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Niezły panel z bardzo małym kątem widzenia

139 cm (55") 30.10.2019 Autor: Navers_

Matryca VA zastosowana w telewizorze cechuje się świetnym kontrastem, bogactwem kolorów i niezwykle małym kontem widzenia, degradacja czerni i gammy widoczna jest już pod kątem 14 stopni, natomiast całkowite wybielenie ekranu (wyprane kolory) widoczne jest przy zaledwie 24 stopniach. Z tego względu jest to doskonały TV dla samotnych osób, nie dla rodzin lub na pewno nie dla graczy którzy lubią grać z przyjaciółmi bądź oglądać razem filmy. Inną nieoczekiwaną wadą są błędy oprogramowania, np. sporadyczne wyłączanie się i włączanie telewizora, nawet podczas gry (przegrałem już sporą liczbę wyścigów i meczy grając Online, kiedy podczas gry wieloosobowej telewizor wyłącza się na ok. 2 sekundy i włącza ponownie), nie wiem czym jest to spowodowane i czy można to jakoś naprawić. Jednak poza tym obraz to "żyleta", naprawdę świetny kontrast, dobre czernie, imponujący HDR i bogactwo barw. Telewizor lubi dostawać dobre źródło, tzn. gry na PS4 Pro / Xbox One X / Gaming PC, jak i filmy z Blu Ray. Na filmikach z YouTube widoczne są straszne artefakty, nawet tych w 4K, każda kompresja jest mocno widoczna, szczególnie kompresja ciemnych scen, dlatego telewizor trzeba karmić wyłącznie filmami bądź grami dobrej jakości. Jednak Netflix czy Amazon Prime prezentuje się okazale i tam kompresja nie jest aż tak widoczna, jedynie YouTube wygląda często słabo (kompresja kuje w oczy). Dźwięk jest ok, jednak nie mam o nim opinii ponieważ w 99% przypadków korzystam z własnego zestawu HiFi. Technologia X Media Clarity fenomenalnie sprawdza się w grach, pomimo że jak podaje instrukcja, telewizor ma jedynie 60Hz, jednak technologia ta pozwala na doskonałą dynamikę nawet w bardzo szybkich grach. Input lag może spaść do ok. 26 w trybie gry. Poruszanie się po menu jest dosyć powolne, jednak jest już troszeczkę lepiej po aktualizacji. Mam mieszane uczucia po wydaniu ponad 4000zł, myślę że można zainwestować w OLED jeśli ma się przyjaciół bądź rodzinę (kąty widzenia są naprawdę tak złe), jednak polecam gorąco samotnym osobom. Przynajmniej mamy pewność że obraz się nie "wypali" przy statycznych logach programów telewizyjnych bądź przez HUD w grze jak w OLED. Osobom które oglądają TV wspólnie z przyjaciółmi, partnerami bądź z rodziną polecam telewizory Sony z matrycą IPS.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor na miarę z funkcjami z tzw górnej półki

164 cm (65") 30.10.2019 Autor: Maksiu2307

Kupiłem kilka dni temu , opłaciłem dodatkowe ubezpieczenie , oraz płatną kalibrację telewizora ok 500 zł ..... i tutaj się zaczęło !!! Czuję się oszukany, ponieważ zapłaciłem za coś czego nie można było oglądać !! Obraz był nie czytelny ciemny i wyglądał jakby obraz przez dziurkę od klucza !!! To był szok , który przeżyłem za namową sprzedawcy w sklepie !! Byłem pewien że nabywam coś szczególnego że będę z tego dumny że mój obraz w telewizorze będzie wyjątkowy za co zapłaciłem !!! Dopiero po ustwieniu funkcji fabrycznych obraz wrócił do normalnego trybu !!!! Ostrzegam wszystkich aby tę usługę nigdy nie wykupywali !! To wyrzucone pieniądze !!! Sklep powinien tę usługę natychmiast wycofać !!! Powtarzam telewizor super ale zepsuty ustawieniami tzw kalibracji (płatnej) !!!!

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada wiele funkcji , estetyczne wykonanie

139 cm (55") 26.10.2019 Autor: Scyzor

Korzystna cena do dobrej jakości , świetna jakość obrazu, polecam innym

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Kolejny TV Sony i kolejny dobry zakup

139 cm (55") 22.10.2019 Autor: marfam

To już mój czwarty TV Sony. Poprzednie działały bezusterkowo przez kilkanaście lat. Mam nadzieję, że także i ten będzie dobrym zakupem. Użytkuję go dopiero kilka dni. Obraz z tv kablowej /via internet/ - chyba lepszego nie widziałem. Obsługa prosta. Montaż i instalacja bez problemu. Wygląd - rewelacja. Głos - trochę słaby, ale melomanem nie jestem, co do ustawień szczegółowych i funkcji - niestety jeszcze nic powiedzieć nie mogę.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Tv xf 9005

164 cm (65") 21.10.2019 Autor: Rafsony

Ogólnie telewizor okej ale nie da się zaktualizować Androida oraz zrywa dźwięk po przejściu z bluetooth i występuje clouding w rogach obrazu

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Na razie sprawdzam dostępność funkcji

139 cm (55") 21.10.2019 Autor: Tomek i Isia

Na razie oglądam drugi dzień i jest ok. Uczę się dostępnych funkcji

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

no nie tak fajnie jak się wydawało...

139 cm (55") 21.10.2019 Autor: ser_tom

Kupiłem w salonie Sony, zachwalane podświetlanie działa śmiesznie. Mamy ciemną scenę w dreszczowcu ale jest wielka plama podświetlenia tam gdzie na logo kanału - wiec tak sobie. Druga sprawa to zawieszanie się przy funkcji mikrofonu. trzeba wyciągać wtyczkę z gniazdka sieciowego by zaczął reagować na cokolwiek (sprzedawcy zarzekali się ze TV z androidem to nie takie już jak kiedyś....okazuje się bzdura

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny obraz ale nic za darmo

139 cm (55") 21.10.2019 Autor: ghostsweb

Telewizor został zakupiony w październiku 2018 roku. Na początku wszystko było bez zastrzeżeń. Obraz ostry jak brzytwa, kolory nasycone, w połączeniu z kolumnami 2.0 dał przyjemny efekt kina domowego. Pierwsze zgrzyty zauważyłem po pierwszej aktualizacji która dodawała Dolby Vision. Na filmach na YouTube przy poruszających się obrazach dało się zauważać przycięcia i migotanie, i nie było to wyłącznie przy najwyższej rozdzielczości. Dla porównania ten sam film wyświetlany w tym samym momencie na telefonie i laptopie nie miał takich problemów. Sytuacja z przycięciami poprawiła się w momencie aktualizacji do Androida 8.0. Jednak w tym samym czasie pojawił się nowy problem który trwa do dzisiaj. Mianowicie telewizor strasznie długo się włącza. Średni czas to 5 min, czasami nawet 10 min. Bywa też tak że nie chce się w ogóle włączyć. Dodam że mówimy tutaj po naciśnięciu przycisku Power na telewizorze, nie w pilocie. Jedyną opcją jest wtedy odpięcie go od zasilania na chwilę i wtedy jednorazowo uruchamia się szybciej. Jeżeli chodzi o opcję telewizora to mam wyłączony tryb Eco żeby TV był cały czas w czuwaniu, dezaktywowane wszystkie Kanały żeby system nie był obciążony reklamami o nowościach do obejrzenia oraz wyłączone większość aplikacji. Mimo wszystko nic nie pomaga. Najnowsza aktualizacja miała to poprawiać jednak nie zmieniła tego. Podsumowując, telewizor oferuje naprawdę dobry obraz i jest fajną alternatywą na wypalające się OLED-y. Jednak system na nim zainstalowany (Android) powoduje że czasami TV nie nadaje się do użycia. Nie wiem czy jest to defekt tylko jakiejś serii czy wszystkie tak mają, ale przy zakupie trzeba się z tym liczyć że tak właśnie będzie wyglądało użytkowanie tego telewizora.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry jak to od Sony.

139 cm (55") 21.10.2019 Autor: papryczek82

Obraz brzytwa zwłaszcza na Netflix. Kablówka już ciut gorzej ale nadal bardzo ładnie. Guziki a pilocie mogłyby być inaczej rozplanowanie. Wybierając kontent na HBO Go czy Netflix czasem omyłkowo wciska się powrót do oglądania TV. Android TV póki co bez zarzutu. Nie zamula jak straszą niektórzy. Głosowy asystent też fajny gadżet. Szkoda że mówiąc Netflix nie uruchamia aplikacji tylko szuka o niej więcej informacji w necie. Ogólnie wrażenie bardzo pozytywne.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

awaria po miesiącu od zakupu :(

139 cm (55") 18.10.2019 Autor: raddek

Telewizor zaczął się psuć po miesiącu od zakupu, nie wiem czy trafiłem na pechowy egzemplarz czy Sony dobił z jakością do marketowej konkurencji. Na pewno następny produkt nie będzie ze znaczkiem Sony, nie warto dopłacać do znaczka za którym nic nie idzie.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

fane tv

139 cm (55") 12.10.2019 Autor: cdf6

super tv tylko pisanie na ekranie daremne .........

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

KD65XF9005

164 cm (65") 09.10.2019 Autor: Jareckigsxr

Posiadam TV od roku zero problemów. Bardzo dobry produkt

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada siwietne funkcjie

139 cm (55") 29.09.2019 Autor: Tanita O

Kupilem miesiac temu bardzo dobry i ladnyy produkt

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Bra stałego zegara na ekranie

139 cm (55") 17.09.2019 Autor: paletka

Brakuje mi jednej opcji - brak stałego wyświetlania godziny na ekranie (np. dyskretny zegar w lewym dolnym rogu); Próbowałem ustawić ale nie znalazłem w menu. Poza tym wszystko OK.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Kapitalny telewizor

139 cm (55") 13.09.2019 Autor: mopato

Super produkt. Bardzo fajny telewizor o pięknym obrazie z bardzo dużą ilością własnych ustawień. Obraz 4k HDR (np. z you tuba ) to bajka. Tv HD też całkiem fajnie oczywiście zależnie od sygnału. Kanały Sd już zdecydowanie gorzej. Kapitalna czerń, piękne nasycone kolory .Wbrew krążącym opiniom telewizor bardzo szybko reaguje na polecenia wydawane z pilota. . Teraz wady: no niestety bardzo marny dźwięk z wbudowanych głośników -trzeba się ratować kinem domowym lub saundbarem oraz słabe kąty widzenia. Na wprost obraz jest przepiękny niestety jak siedzimy na wysokości bocznej krawędzi Tv to obraz staje się wyblakły ( wiem że matryce VA tak mają ale mój poprzedni Samsung również na VA pod tym względem był dużo lepszy) Ogólnie zalety zdecydowanie przewyższają wady i z czystym sumieniem mogę polecić ten model

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Super TV

139 cm (55") 08.09.2019 Autor: DarekG

Po ponad 20 latach wróciłem do Sony i ....jestem (w chwili obecnej miesiąc po zakupie) zadowolony. Obraz dla mnie jest ok (jeszcze bez kalibracji) sporo ustawień fabrycznych i manualnych ,dźwięk jak dla mnie trochę za tubalny ,ale da się wytrzymać. Żałuję tylko ,że proces aktualizacji systemu Sony przeprowadza tak ospale ,za długo jak na firmę z takim logo ( czekam na wersję przez net)tym bardziej ,że TV wyprodukowany po wypuszczeniu ostatniej aktualizacji . Wykonanie solidne i dla oka miłe. Tylko za brak aktualizacji gwiazdka mniej.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wszystko dobrze, ale ...

139 cm (55") 30.08.2019 Autor: CptMorgan

Obraz (kolory i ostrość) super, nieco słabsze odświeżanie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry telewizor w rozsądnej cenie

189 cm (75”) 26.08.2019 Autor: konik

Dwa tygodnie temu kupiłem ten telewizor (chyba ostatni nowy egzemplarz w Polsce) Ponieważ to model zeszłoroczny to cena była mocno obniżona (11800) aktualny model na rok 2019 niewiele się różni, a kosztuje około17 tyś zł Obraz bardzo naturalny kolory neutralne , nie przejaskrawione jak w Samsungu. Rewelacyjna funkcja mikrofonu wbudowanego w pilota i funkcji rozpoznawania głosu, wszystkie wyszukiwania np na YouTube dyktowane, klawiatura ekranowa w zasadzie zbyteczna

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dużo ciekawych funkcji

164 cm (65") 24.08.2019 Autor: tesia

Kupilam ok miesiac temu i jestem bardzo zadowolona

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mój nowy TV 55"

139 cm (55") 18.08.2019 Autor: 13Zbig

Wczoraj kupiłem nowy telewizor, stary Panasonic 42" 3D nie był zły na swoje czasy. Jednak po podłączeniu SONY BRAVIA 55" ....... Siedzieliśmy i podziwialiśmy całą rodziną, to co pozwala być tam na ekranie, a jednak w pokoju, ostrość barw, biel i czerń, wszystkie najmniejsze detale!!! To był cudowny wieczór!!!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super TV

164 cm (65") 17.08.2019 Autor: Pablo72

Jestem pod bardxo dużym wrażeniem. Jakoś obrazu idealna. Dużo funkcji. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

tv kd-55xf9005

139 cm (55") 09.08.2019 Autor: Matylda

Kupiłam ten telewizor w październiku 2018r i niestety zepsuł się po kilku miesiącach, tj w lipcu 2019r. Z przykrością stwierdzam, że firma Sony mnie rozczarowała i nie polecę tego telewizora kupującym. Nie dlatego, że tv nie jest ok (owszem, ma piękne kolory, dużo różnych funkcji, ładnie się prezentuje itd), ale dlatego, że jeśli płacę za markę Sony duże pieniądze, to oczekuję niezawodności i bezawaryjności w działaniu. Niestety dzisiejsze Sony to już nie jest to SONY co dawniej.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Jeszcze wszystkiego nie wiem.Mam go kilka godzin.

139 cm (55") 05.08.2019 Autor: jejek46

Wzajemny prezent z żoną z okazji 50-tej rocznicy ślubu.Chcieliśmy coś DOBREGO dlatego SONY.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

3

Zgłoś naruszenie
0

Obsługa

164 cm (65") 21.07.2019 Autor: Irek5p

Wszystko działa do obsługi instalacji jest zbędn

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Dobra czerń jak na lcd

139 cm (55") 21.07.2019 Autor: tomaszko118

Po paru tygodniach użytkowania mogę stwierdzic ze tv jest oki czern w porzadku kolory super Fajna sprawa dolby vision w netfixie i filmach z blu ray 4k Wady....cena :) Ogólnie na ten moment polecam Mialem kupic oled lg ale strach przed wypaleniem i mala jasność ekranu przekonał mnie do zmiany decyzji

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Super TV

139 cm (55") 16.07.2019 Autor: Andrzej 49

W dniu 11.07.2019 kupiłem tv na platformie SFERIS.pl . Nie mam zastrzeżeń do jakości obrazu jak i jego obsługi. Polecam ten model.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

SONY XF90

123 cm (49'') 15.07.2019 Autor: barbakan

Sony to jakość, doskonały wygląd i szereg użytecznych funkcji. Połączenie z internetem bajecznie proste.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Przygotowany do odbioru 4K/UHD

139 cm (55") 12.07.2019 Autor: Jack0691

Świetny telewizor ale dopiero 2023 r. będzie można cieszyć się wszystkimi programami w UHD

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy

139 cm (55") 10.07.2019 Autor: Gbojda

Kupiłam dzisiaj i bardzo się cieszę że go wybrałam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

2

Zgłoś naruszenie
0

odpowiedni do korzystania z materiałów 4k

139 cm (55") 29.06.2019 Autor: 69emery

Super produkt zgodny z moimi oczekiwaniami i oczekiwaniami mojej rodziny

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw wielu funkcji

164 cm (65") 27.06.2019 Autor: Anton 1234

Przyjechał wczoraj, ale jest ok. Po uruchomieniu wszystko działa poprawnie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

sony xf90

139 cm (55") 24.06.2019 Autor: bobixx

jak na razie wszystko śmiga i nie narzekam myśle że dobry zakup

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Do oglądania na wprost

164 cm (65") 23.06.2019 Autor: Wiesław 14

Zdecydowałem się na fachową kalibrację, bo jest wiele nastawień które wpływają wzajemnie na siebie. Teraz telewizor spełnia moje oczekiwania. Brakuje w wyposażeniu przejściówki do podłączenia analogowego audio. Wejścia 2 HDMI nie są skalowalne do 4k.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dostateczna

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Znów dobry wybór :)

164 cm (65") 20.06.2019 Autor: Madost

Obraz i funkcjonalność, sony jak zawsze nie zawiodło.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Swietny telewizor

139 cm (55") 20.06.2019 Autor: Alisia55

Bardzo się cieszę z wyboru tego modelu, spełnia wszystkie moje oczekiwania

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Szybka praca z internetem itp.

139 cm (55") 19.06.2019 Autor: skrys

Kupiłem, testuję. Mam nadzieję, że opis zgadza się z rzeczywistością.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Krok wstecz w stosunku do poprzednich generacji

139 cm (55") 09.06.2019 Autor: Seba73r

Telewizor zastapił mój poprzedni model a dokładnie 55XD9305. Pilot do topowego telewizora jak z jakiejś najtańszej wersji, poprzedni był o niebo lepiej wykonany do tego w aluminiowej obudowie. Wyglada „poprawnie” ale nic w wyglądzie szczególnego. Brak 3D dla mnie porażka bo mam kupę filmów w 3D. To co napewno jest lepsze to kolorystyka matrycy, no i czerń - tu widać największą różnice. Podświetlenie strefowe to zdecydowany krok na przód. Poprzedni model ogólnie z lepszych materiałów wykończeniowych, dodatkowo w zestawie był wieszak na ścianę, w tym modelu brak. Tak samo jak wole osobiście centralny stojak niż dwie osobne nogi jak w opisywanym modelu. Menu, konfiguracja, sam styl bez zmian. Co do dźwięku się nie wypowiadam bo używam sounbar’a. Ogolnie rzec ujmując krok wstecz poza podświetleniem strefowym

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Zadowolony z zakupu. Świetny obraz.

139 cm (55") 08.06.2019 Autor: morph8

Kupiłem produkt około 2 miesiące temu. W międzyczasie zrobiłem update androida który usprawnił funkcje telewizora i troszkę przyspieszył jego działanie. W dalszym ciągu chciałbym aby android działał płynniej. Obraz jest świetny, dźwięk przyzwoity. Funkcjonalnie dobry produkt.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

sony - ładny telewizor ?

139 cm (55") 30.05.2019 Autor: jb2015

To mój czwarty tv i kolejny Sony. Jeśli chodzi o wygląd - mi się podoba. Obraz ładny. Niestety na razie jestem zawiedziony oprogramowaniem. Telewizor co najmniej raz dziennie zawiesza się. Zgłoszone do serwisu przy okazji uszkodzenia pilota. Sama reakcja serwisu wzorcowa, jednak na razie nieskuteczna jeśli chodzi o zawieszanie się - nadal zjawisko występuje. Pilot wymieniony na gwarancji. Po półrocznym używaniu czwartego już SONY trochę mam mieszane uczucia co do zakupu.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Szybki w działaniu, doskonały obraz

164 cm (65") 16.05.2019 Autor: ErnestPoz76

Telewizoj jest szybki w działaniu - przełączanie kanałów. Obraz jest bardzo wyrażny. Obsługa TV bardzo intuicyjna. Łatwe logowanie do internetu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor wart swojej ceny

164 cm (65") 15.05.2019 Autor: jurek2008

Telewizor używany od miesiąca,obraz doskonały,dźwięk trudno mi ocenić ponieważ od początku używam go z parze z soundbarem,funkcja wybierania głosowego działa rewelacyjnie.Jedyny mankament to słaba współpraca lub raczej brak współpracy z zewnętrzną klawiaturą,Ogólna ocena bardzo dobra.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

jeden z lepszych produktów

139 cm (55") 13.05.2019 Autor: kerai

Jestem zadowolony, obraz bezbłędny. Współczynnik kontrastu powyżej średniej, wysoka jasność, kolory znakomite.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super obraz

139 cm (55") 13.05.2019 Autor: Leszek19

Bardzo dobra jakość obrazu, dobrze działający system Android - prawdziwy smart.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Poprostu WOW

139 cm (55") 07.05.2019 Autor: miketrs

Telewizor kupiłem bo padła mi martyca w LG. Sony jednak to jest inna bajka. Obraz jest rewelacyjny. To jest moj pierwszy tv z Androidem. Jego możliwości daleko wykraczają poza to co oferował moj poprzedni telewizor(obraz, funkcje smart) . HDR w grach robi mega dobre wrazenie wizualne. 4k na Netflix wyglada super. Czernie też wyglądają świetnie. Mam go dopiero jeden dzień a już jestem zachwycony. Z początku zakladalem niższy budżet na tv, ale po porownaniu kilku modeli tanszych innych producentów, do tego modelu, zmieniłem zdanie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada fantastyczny obraz

139 cm (55") 06.05.2019 Autor: Bodek 66

Udalo mi sie kupić na promocji jestem super ,mega zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest spoko

139 cm (55") 05.05.2019 Autor: Kubełek22195

Mam ten tv od jakiegoś tygodnia i jest jak na razie super tylko bardzo odbijają się drzewa od ekranu

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

problemy z Androidem 8.0

139 cm (55") 04.05.2019 Autor: Enki1952

Kupiłem w Media Markt w dniu 30 stycznia 2019r. Obraz bardzo ładny,ale stałe problemy występują z systemem Android TV 8.0, który bardzo często "się wiesza" i trzeba go resetować, Już dwukrotnie przywracałem go do ustawień fabrycznych. Zróbcie coś z tym, to bardzo utrudnia życie i pogarsza zadowolenie z produktu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Mój sony

139 cm (55") 02.05.2019 Autor: taderman

kupiłem go po uprzednim długim czytaniu w internecie opinii internautów, następnie oglądałem w sklepie na żywo. będąc za granicą zdecydowałem nabyc go przez internet. Po dwóch tygodniach od kupna jestem bardzo zadowolony z dnia na dzięń na nowo go odkrywam. Na razie 4k oglądam z internetu [ filmy z yutube] czekam na sygnał 4k . jednak i tak bez tego obraz i dźwięk jest najwyższej jakości

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Swietny obraz i android

139 cm (55") 01.05.2019 Autor: Rob1903

Bardzo trafiony zakup polecam wszystkim lubiacym dobry obraz

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie