50

4.1 na podstawie 50 recenzji klientów

26
12
5
3
4
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Moje 65" XD9305

164 cm (65") 29.09.2016 Autor: gazbi69

Telewizor posiadam od miesiąca parę perypetii było otóż, najpierw nabyłem wersję 55" po 46" ,które posiadałem po tygodniu okazał się za mały :P wymieniłem bez problemu na 65" jednak okazało się ,że ma strasznie nierównomiernie podświetloną matrycę oraz świecące pixele.Po kolejnej wymianie jest 99% lepiej :). Obraz w 4k bajka cyfrowe HD są naprawdę ok ,576i da się też oglądać czyta wszystko z USB nawet pamięta po wyłączeniu gdzie zakończyliśmy oglądanie po ponownym włączeniu.Android jak dla mnie sprawa super nikt mi nie powie ,że to zło instalujesz KODI i telewizor zamienia się w nieograniczone możliwości do tego jak ktoś lubi gry z padem od PS4 niesamowita sprawa ! Najsłabszym punktem tego obrazu jest ....... dźwięk ! Płaski bez wyrazu cały czas na poziomie 1kHz :) pomimo regulacji nie jest to poziom ,który by mnie satysfakcjonował i niestety zostaje do tego zakup soundbara wtedy będzie ok i pełnia szczęścia ! Co do minusów jeszcze to niestety cena ale poszalałem raz kozie śmierć :P.Jakieś pytania chętnie odpowiem pzdr.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

12

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Mogło by być lepiej

164 cm (65") 03.02.2017 Autor: Cinekm

1. Obraz Na ustawieniach standardowych całkiem ok. Głęboka czerń itd. Po "podkręceniu" ustawień obrazu na mocniejsze robi się trochę dziwnie. Przy dynamicznie przemieszczających się obiektach zauważyłem problem z odpowiednio szybkim powrotem ekranu do odwzorowania tła za przemieszczającym się obiektem (tak jakby smużysta pixeloza) co jest efektem odwrotnym do zamierzonego przy modyfikacji ustawień. 2. Procesor Odnoszę wrażenie, iż zastosowana jednostka obliczeniowa (zdaje się dwu-rdzeniowa) jest nieco za słaba do tego sprzętu. Przykład chociażby jw. z odwzorowaniem dynamicznych obrazów. Druga sprawa to aplikacje w Android TV które, przycinają się i pracują raczej jak w smartfonach z przed kilku ładnych lat. Trochę tak, jakby do fajnego auta wsadzić słaby silnik. 3. Podświetlenie obrazu Nie do końca takie super. Przy jednolitym ciemnym ekranie z niewielką ilością wyświetlanych elementów (np. ekran uruchomienia system czy też ekran ustawień podłączonych urządzeń) widoczne jaśniejsze "chmurki". Trochę denerwujące. Nie zauważyłem tego jednak podczas ciemnych scen w filmach. 4. Dźwięk Taki sprzęt zasługuje na podłączenie go do porządnego zewnętrznego systemu audio :) 5. Wygląd Bardzo elegancki i smukły telewizor. Jakość wykonania bardzo dobra. Na pochwałę zasługuje dedykowana (dostępna w standardowym wyposażeniu) ramka do montażu telewizora na ścianie, dzięki której telewizor przylega ładnie do ściany.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

7

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 50

3 Modele

Modele

0

Unikajcie tego modelu

164 cm (65") 29.07.2019 Autor: Adam71

Mam telewizor niecałe 3 lata. Zepsuł się już dwa razy. Pierwszy raz wymieniona została w ramach gwarancji płyta zasilająca. Drugi raz padła płyta główna, za której naprawę musiałem zapłacić blisko 1,4 tys PLN. Telewizor drogi w zakupie 14 tys. PLN, jak i w użytkowaniu. Nie polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Super jakość obrazu

164 cm (65") 16.12.2018 Autor: Sony1Sony2Sony3

Użytkuję od 10 miesięcy. Jestem bardzo zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV JEST SUPER

139 cm (55") 15.11.2018 Autor: Tadeo71

Po 2 latach jest jak nowy pełen smart funcji, kolory są debest.Wieszak na ścianę w komplecie jest rewelka.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Technologiczny bubel

164 cm (65") 02.11.2018 Autor: vlodek3

Zaufałem firmie Sony i zrobiłem można powiedzieć zakup życia (tylko wyszedł cena była jak dla mnie astronomiczna, ale cóż zakup na długie lata....). Jednak pomyliłem się. Telewizor przez rok był sporadycznie używany może 1 miesiąc. Po tym okresie przestał działać. Okazało się że wysiadł układ zasilania. Ok! Wymieniono całą płytę bez problemu. Mniej więcej po takim samym czasie użytkowania (sporadycznie używany) jednak już po gwarancji ta sama awaria. Na szczęście na tą awarię przdłużono gwarancję do stycznia 2022 r. Ponownie naprawiono. Chwała im za to........! , ale co będzie po tym okresie? Skoro ta sama usterka powtarza się sukcesywnie. Telewizor jest po gwarancji i tak jak się dowiedziałem, nie można go już wymienić, jedynie wspomniany układ zasilania (oby już nie nawalił). Według mnie to taka prestiżowa firma jak "Sony" powinna go wymienić skoro to wada fabryczna (ot tak dla prestiżu). Poza tym kiepsko podświetlone krawędzie (plamy). Jakość obrazu zadowalająca wygląd też. Jak wisi na ścianie trudny dostęp od wewnątrz do wejścia antenowego. Lepiej by było od zewnątrz. Przy następnym zakupie chyba rozejrzę się za inną firmą. LG wisi już bezproblemowo 10 lat i jest bardzo dużo używany.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Słaba

1

0

Zgłoś naruszenie
0

To naprawdę coś więcej niż telewizor

139 cm (55") 30.07.2018 Autor: Dariusz 61

Jestem bardzo zadowolony z tego zakupu dał mi on wiele satysfakcji

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

idealny do oglądania sportu

139 cm (55") 22.07.2018 Autor: witja

Telewizor wygląda świetnie, znakomita jakość wykonania, wieszak na ściane w komplecie z telewizorem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Android

139 cm (55") 23.06.2018 Autor: TommyG82

TV kupiłem przez Internet i jestem zadowolony z szybkości dostawy

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Notoryczne awarie i wolny system

164 cm (65") 16.04.2018 Autor: mlawniko

Kupiłem w Sony Centre głównie ze względu na 5 lat gwarancji. Niestety nie był to najlepszy wybór, ponieważ w okresie 14 miesięcy telewizor uległ aż dwóm awarią pomimo tego, że jest używany sporadycznie (max. 10h w tygodniu). Wadliwa okazała się konstrukcja modułu zasilania wewnątrz telewizora. Mam nadzieje, że SONY coś poprawiło w konstrukcji tego modułu i nie doświadczę ponownie tej awarii. Podświetlenie krawędziowe to również porażka. Pojawiają się spore plamy i przebarwienia na ekranie, zwłaszcza widocznie podczas korzystania z napisów dialogowych. Generalnie nie kupił bym tego telewizora ponownie. Raczej bym się zastanawiał nad OLEDem lub telewizorem z dobrym tylnym podświetleniem ekranu.

Jakość obrazu

Dostateczna

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Średnia

6

0

Zgłoś naruszenie
0

Obraz w 100% idealny ale po za tym dużo wad

139 cm (55") 27.03.2018 Autor: Kapao1

Z początku byłem zadowolony ale po 4 miesiącach muszę stwierdzić że już zmieniłem zdanie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada super wieszak do zamocowania na ścianie

164 cm (65") 26.02.2018 Autor: Kali15

kupiłem ponad rok temu ale w okresie gwarancji został wymieniony na nowy

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dobry wybor

164 cm (65") 25.12.2017 Autor: woytek

telewizor spelnil wszystkie oczekiwania. obraz i funkcjonalność na najwyzszym poziomie

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny obraz, świetny telewizor

139 cm (55") 04.10.2017 Autor: macsmacs

Kupiłem na początku roku, nie żałuję decyzji, niedościgły obraz oraz jakość wykonania.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Życzył bym sobie

139 cm (55") 07.06.2017 Autor: Kaszubisko

Produkt popsuł się zaledwie 2 miesiące od czasu zakupu,to mówi samo za siebie

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Dostateczna

6

0

Zgłoś naruszenie
0

Wygląd super pilot do niczego

164 cm (65") 04.05.2017 Autor: Krzysztof29

Słabo działający system po aktualizacji trochę lepiej ale za te pieniądze to porażka.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Słaba

5

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny realistyczny obraz

139 cm (55") 18.04.2017 Autor: BABEL68

Flagowy model 2016....i nawet w 2017 robi kolosalne wrażenie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

3

Zgłoś naruszenie
0

Są plusy ujemne i minusy dodatnie he

139 cm (55") 17.04.2017 Autor: Kaszubisko

Witam Postaram się krótko , jest to mój trzeci soniak tv ,ale pierwszy z Androidem .System pracuje delikatnie mówiąc wolno tak ze lipa,druga wtopa to aplikacje np. Do odtwarzania filmów z podłączonego pena uwaga bo nie czyta pewnych formatów ,brak kodeków .Odnosnie jakości obrazu ,czerń mogła by być lepsza u mnie trochę szarówa.Tv ogólnie ok ,bardzo ładny kształt ,obraz itp.w sklepach na "m"i "s" wciskali mi samsungi i lg ,ale wybrałem tego ze względu na opinie w sieci.Nastepny będzie oled ,niekoniecznie firmy Sony

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

3

1

Zgłoś naruszenie
0

Latwy w obsłudze

139 cm (55") 07.04.2017 Autor: as61

Polecam, intuicyjna obsługa,wadą jest słabej jakości głos(głośniki)

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

1

Zgłoś naruszenie
0

Obraz bardzo dobry, Android beznadziejny...

139 cm (55") 25.03.2017 Autor: marojot

Obraz OK, system operacyjny Android TV - totalna lipa. Mam TV 10 dni za sobą 10 restartów prądowych TV i finalnie reset ustawień i konfigurację od nowa. Porażka.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony! Tylko dla koneserów

139 cm (55") 12.02.2017 Autor: krzynow

Super funkcje i ważne! Czyta bez problemu pliki MKV

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

6

1

Zgłoś naruszenie
0

Mogło by być lepiej

164 cm (65") 03.02.2017 Autor: Cinekm

1. Obraz Na ustawieniach standardowych całkiem ok. Głęboka czerń itd. Po "podkręceniu" ustawień obrazu na mocniejsze robi się trochę dziwnie. Przy dynamicznie przemieszczających się obiektach zauważyłem problem z odpowiednio szybkim powrotem ekranu do odwzorowania tła za przemieszczającym się obiektem (tak jakby smużysta pixeloza) co jest efektem odwrotnym do zamierzonego przy modyfikacji ustawień. 2. Procesor Odnoszę wrażenie, iż zastosowana jednostka obliczeniowa (zdaje się dwu-rdzeniowa) jest nieco za słaba do tego sprzętu. Przykład chociażby jw. z odwzorowaniem dynamicznych obrazów. Druga sprawa to aplikacje w Android TV które, przycinają się i pracują raczej jak w smartfonach z przed kilku ładnych lat. Trochę tak, jakby do fajnego auta wsadzić słaby silnik. 3. Podświetlenie obrazu Nie do końca takie super. Przy jednolitym ciemnym ekranie z niewielką ilością wyświetlanych elementów (np. ekran uruchomienia system czy też ekran ustawień podłączonych urządzeń) widoczne jaśniejsze "chmurki". Trochę denerwujące. Nie zauważyłem tego jednak podczas ciemnych scen w filmach. 4. Dźwięk Taki sprzęt zasługuje na podłączenie go do porządnego zewnętrznego systemu audio :) 5. Wygląd Bardzo elegancki i smukły telewizor. Jakość wykonania bardzo dobra. Na pochwałę zasługuje dedykowana (dostępna w standardowym wyposażeniu) ramka do montażu telewizora na ścianie, dzięki której telewizor przylega ładnie do ściany.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

7

0

Zgłoś naruszenie
0

Diabeł tkwi w szczegółach

139 cm (55") 01.02.2017 Autor: Steven28

Nie dopracowane parametry fabryczne obrazu - mnie niestety nie pasowały.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

6

1

Zgłoś naruszenie
0

Wszystko jak oczekiwałem

139 cm (55") 25.01.2017 Autor: gryszard

Jakość 4K zachwycająca, dźwięk zadawalający, łatwa instalacja.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

6

1

Zgłoś naruszenie
0

Brak funkcji PIP PAP

139 cm (55") 16.01.2017 Autor: Norbert31

Brak funkcji PIP PAP .W tej klasie TV TO PODSTAWA ,starsze modele które posiadam ( 40Z5500 22EX320 ) radzą sobie z tą funkcją bardzo dobrze a tu ROZCZAROWANIE

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

7

0

Zgłoś naruszenie
0

Porażka

164 cm (65") 04.01.2017 Autor: MSZ1

Po niespełna 2 miesiącach używania popsuł się i to w Wigilię. Do dzisiaj jest nienaprawiony. Jest to mój któryś kolejny produkt Sony. Pozostałe działają bez zarzutu. Ten telewizor to nieudany, moim zdaniem model a może trafiłem na taki egzemplarz. System android też nie najlepszy , powolny ,zawiesza się. Od produktu w takiej cenie wymagałbym więcej.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Słaba

18

7

Zgłoś naruszenie
0

Sony KD-55XD9305

139 cm (55") 02.01.2017 Autor: Marek2967

Kupiony 23.13.2017. Problemy z podłączeniem się z androida do sieci i dysków wewnątrz sieci. Dobrze ze mam Apple TV

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

6

1

Zgłoś naruszenie
0

Dobry TV, ale bez kilku "ale"

164 cm (65") 29.12.2016 Autor: Krzychu383

Generalnie bardzo dobry telewizor, dobra - lub nawet bardzo, jakość obrazu, rewelacyjny wygląd, relatywnie łatwy w obsłudze. W zestawie dopasowany uchwyt ścienny. Problemy? Ekran jest mocno błyszczący i odbija światło ze wszystkich stron, wieczorem przy ciemnych scenach widzę dobrze lampę na suficie. Głośniki dość żałosne, ale realistyczne do takiego TV aż się prosi o wzmacniacz AV. Tryb HDR - super, przy czym wariuje przy odtwarzaniu z Netflixa w trybie HDR z napisami, rozjaśnia się cyklicznie ekran na dole i jest to strasznie denerwujące. Chociaż musze podkreślić ze serwisy VOD działają bardzo szybko i sprawnie. Android jest powiedzmy że ok, większość rzeczy działa i to dość płynnie. Na razie miałem jeden przypadek kiedy konieczny był restart, TV stracił całkowicie łączność z Internetem. Wbudowane aplikacje - Media Player nie widzi domowego serwera DLNA, pomimo że inne urządzenia nie mają z tym problemu. Trzeba Kodi albo Plexa. Jest też rzecz z wyjściem audio - TV sam decyduje kiedy przełączyć z systemu audio (HDMI ARC) na głośniki - czasem dzieje się to w połowie filmu. Może jeszcze muszę czegoś doszukać w ustawieniach.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

7

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest świetny!

139 cm (55") 27.12.2016 Autor: mario770108

Spełnił moje oczekiwania odnośnie tv. Jestem bardzo zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

2

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor!!! Genialny obraz!!!

139 cm (55") 22.12.2016 Autor: venomeo

Tv u mnie już ponad miesiąc. Cały czas zachwyca obrazem. Funkcji bardzo dużo. Prawie wszystkie przydatne w PL ;) WiFi działa świetnie, nawet mikrofon w pilocie daje radę. Ale coś co jest główną zaletą to niesamowity obraz!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

6

6

Zgłoś naruszenie
0

trochę skomplikowane przełączanie

164 cm (65") 16.12.2016 Autor: krzymia

Przy użyciu innych źródeł dzwięku połączenie TV z sundbarem jest skomplikowane

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

5

2

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy

139 cm (55") 11.12.2016 Autor: Zygmunt K

Bezkonkurencyjny świetny obraz bardzo dobry dźwięk prosta obsługa . Polecam !!!!!!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

5

1

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor to prawdziwy kombajn

139 cm (55") 09.12.2016 Autor: Beniusia0448

Telewizor ma wspaniały obraz, funkcje spełniają moje oczekiwania.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

1

Zgłoś naruszenie
0

Nie żal wydanych pieniędzy

139 cm (55") 08.12.2016 Autor: KGA1954

Telewizor ma bardzo dobrą jakość obrazu i dźwięku, zestaw aplikacji jest bardzo bogaty. Plus za wreszcie funkcjonalny pilot. Ocenę bardzo dobrą obniża kiepska jakość instrukcji instalacyjnej (z podstawą) i opis zaawansowanych funkcji, np. sterowanie przy pomocy smartfona.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

4

1

Zgłoś naruszenie
0

Szybki i cienki

139 cm (55") 04.12.2016 Autor: tomren25

Obraz bardzo dobry: czerń, kontrast i płynność ruchu oceniam bardzo, bardzo wysoko. Słabiej wypadają kąty widzenia - co podobno jest typowe dla tej matrycy. Wzornictwo i jakość wykonania na najwyższym poziomie. Chwilę musiałem przyzwyczaić się do nieco innej prezentacji barw niż w starym telewizorze. Szerokie możliwości korekty obrazu nie ułatwiają niestety ustawienie optymalnych parametrów zgodnych z własnymi preferencjami. Muszę jednak podkreślić, że już zdefiniowany obraz "standard" jest dobry i pokazuje możliwości telewizora. Programy z telewizji nc+ nadawane w HD oraz z blu-ray pozwalają uzyskać ostry i komfortowy obraz. Bardzo pozytywnie oceniam obsługę telewizora: pilot jest wygodny i intuicyjny, bardzo szybki internet, wyszukiwanie głosem działa bez zarzutu. Filmy z YT ładują się błyskawicznie. Dźwięk trochę rozczarowuje, do codziennego oglądania wystarcza ale do dobrego kina myślę, że warto coś poprawić np.o soundbar. Telewizor jest zamontowany na ścianie (przy użyciu dostarczonego oryginalnego wieszaka) , jest bardzo cienki, przylega bezpośrednio do ściany co wygląda naprawdę dobrze. Pomimo swoich 55 cali optycznie wydaje się niewiele większy od poprzednika 46 calowego. Bezpośrednie przyleganie do ściany stwarza jednak problem ze schowaniem kabli. Z zakupu jestem bardzo zadowolony i produkt polecam.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

1

Zgłoś naruszenie
0

doskonały obraz ale ...

139 cm (55") 27.11.2016 Autor: sonytvowner

Obraz jest doskonały ale mam następujące problemy: 1. Gubienie części kanałów satelitarnych (wystąpiło kilkakrotnie) - np. z kanałów 1 - 10 pozostały tylko 3, 6 i 9, pozostałe trzeba było na nowo wyszukać (powędrowały na miejsca w 3-ciej setce) i przenieść na pierwotne miejsce 2. Podczas edycji kanałów występuje zamiana kanałów miejscami zamiast wstawiania kanału na wskazane miejsce (z przesunięciem kanałów od tej pozycji w górę) 3. Brak skokowego przewijania listy kanałów 4. Problem z otrzymaniem pomocy 5. Brak instrukcji opisującej wszystkie funkcje przy bardzo ubogim wbudowanym systemie pomocy

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

6

1

Zgłoś naruszenie
0

Jest git

164 cm (65") 26.11.2016 Autor: Rogu

Posiadam od dwóch miesięcy, zero zwiech mimo androida ,obraz żyleta,dżwięk średniak ,ale to tylko tv.Czyta 4k z pendriva bez problemu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

5

1

Zgłoś naruszenie
0

Znakomity obraz i kilka wad w programowaniu

139 cm (55") 03.11.2016 Autor: t1s11

Telewizor posiada znakomitą jakość obrazu, jednak pewnym minusem jest mało przejrzyste menu, a szczególnie wolno działające funkcje związane np. z programowaniem tunera satelitarnego oraz - co bardzo dziwne - brak takich funkcji, jak np.PIP czy PAP.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

8

2

Zgłoś naruszenie
0

Kochamy ten telewizor!

164 cm (65") 30.10.2016 Autor: dominik g

Bardzo, ale to bardzo dokładnie przeanalizowałem dostępne telewizory. Brałem pod uwagę Samsunga KS8000 oraz nawet LG B6 (tak, 2 razy droższy). Samsunga odrzuciłem po przeczytaniu wielu recenzji użytkowników. Większość egzemplarzy ma co najmniej kilka bad pikseli, wszystkim odkleja się ramka. Najważniejsze były narzekania na obraz i męczenie się wzroku. Ludzie wymieniają telewizor na Sony XD93 i pozytywnie się o tej zmianie wypowiadają. XD93 w 65 calach mamy już ponad miesiąc. Obraz jest doskonały. Najbliższy OLEDowi z telewizorów bez pełnego wygaszania lokalnego. Nie obserwuję także żadnych problemów z Android. Nic się nie zawiesza. Youtube ładuje filmy natychmiast, nawet szybciej niż na topowych smartfonach. Kodi także ekstra działa. Bardzo, ale to bardzo polecam. Szczegółową, dłuższą recenzję po zakupie umieściłem na Ceneo jak kogoś interesuje.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

6

3

Zgłoś naruszenie
0

Nie polecam

164 cm (65") 14.10.2016 Autor: Bogdan1963

Telewizor przestał działać 3 tygodnie po zakupie... czekam na naprawę.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

4

9

Zgłoś naruszenie
0

Piękny wygląd , doskonała jakość

139 cm (55") 11.10.2016 Autor: Ryszard 52

od 20 lat kupuję RTV tylko firmy SONY. W trybie czuwania pobiera od 13 do 18 wat prądu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

5

4

Zgłoś naruszenie
0

TELEWIZOR GODNY UWAGI MIMO IŻ NIEDOSKONAŁY

139 cm (55") 09.10.2016 Autor: SAPSUN67

Minusem TV jest nierównomierne podświetlenie ekranu, przy ciemnym tle są jaśniejsze miejsca na ekranie tzw. CHMURKI. Druga sprawa to kolory, przy ustawieniu Standartowym przesycone, nienaturalne szczególnie kolor czerwony. Po zmianie na inny tryb np. KINO PRO obraz jakby za mgłą. Ja musiałem szybko kupić TV bo zepsuł MI się poprzedni TV. Gdyby nie zaistniała sytuacja zaczekałbym aż stanieją TV oled. Jak ktoś ma możliwości finansowe to polecam TV oled LG 55B6J

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

6

8

Zgłoś naruszenie
0

Moje 65" XD9305

164 cm (65") 29.09.2016 Autor: gazbi69

Telewizor posiadam od miesiąca parę perypetii było otóż, najpierw nabyłem wersję 55" po 46" ,które posiadałem po tygodniu okazał się za mały :P wymieniłem bez problemu na 65" jednak okazało się ,że ma strasznie nierównomiernie podświetloną matrycę oraz świecące pixele.Po kolejnej wymianie jest 99% lepiej :). Obraz w 4k bajka cyfrowe HD są naprawdę ok ,576i da się też oglądać czyta wszystko z USB nawet pamięta po wyłączeniu gdzie zakończyliśmy oglądanie po ponownym włączeniu.Android jak dla mnie sprawa super nikt mi nie powie ,że to zło instalujesz KODI i telewizor zamienia się w nieograniczone możliwości do tego jak ktoś lubi gry z padem od PS4 niesamowita sprawa ! Najsłabszym punktem tego obrazu jest ....... dźwięk ! Płaski bez wyrazu cały czas na poziomie 1kHz :) pomimo regulacji nie jest to poziom ,który by mnie satysfakcjonował i niestety zostaje do tego zakup soundbara wtedy będzie ok i pełnia szczęścia ! Co do minusów jeszcze to niestety cena ale poszalałem raz kozie śmierć :P.Jakieś pytania chętnie odpowiem pzdr.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

12

0

Zgłoś naruszenie
0

świetna jakość obrazu, świetna czerń

139 cm (55") 18.09.2016 Autor: slawekd

kd-55xd9305 użytkuję od miesiąca. Wspaniała jakość obrazu, świetna "czerń" i zadowalające jakość dźwięku. Dostosowanie ustawień do własnych potrzeb wymagało niewielkiej korekty ustawień standardowych. Wspaniały design i doskonałe wykonanie, jedyna niedoskonałość dotyczy maskownic osłaniających przyłącza urządzeń zewnętrznych (nie trzymają zatrzaski). Linia odbiorników xd9305 potwierdza, że SONY jest niekwestionowanym liderem na rynku telewizorów we wszystkich kategoriach (jakość odbioru, wzornictwo, wykonanie, funkcjonalność, itd).

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

7

1

Zgłoś naruszenie
0

Naprawdę OK

164 cm (65") 06.09.2016 Autor: Dudzio

TV mam od 3 tygodni - obraz na najwyższym poziomie , funkcje również , ogólnie rewelacja, przy powieszonym TV na fabrycznym wieszaku należy używać cienkich HDMI

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

6

1

Zgłoś naruszenie
0

super sprzęt

164 cm (65") 26.08.2016 Autor: Babie Lato

Telewizor drogi, lecz wart swojej ceny.Polecam wszystkim.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

4

1

Zgłoś naruszenie
0

W sposób doskonały i wierny przekazuje obraz

139 cm (55") 16.07.2016 Autor: Józwa

Pozwala zobaczyć więcej niż oko ludzkie.Fotograficzna dokładność i wierność kolorów (oglądam zwykle programy Full HD, 4K są dostępne w małym zakresie). Dźwięk nie dorównuje standardowi obrazu. Produkt wyprzedza jakość i standard oferty programowej telewizji cyfrowej.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

11

2

Zgłoś naruszenie
0

Swietny.

164 cm (65") 12.07.2016 Autor: kazjuz

KD65XD9305 mam go od 05.06.2016.Polecam SWF-BR100.Bez niego tony niskie słabe.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

6

1

Zgłoś naruszenie
0

Świetny telewizor

139 cm (55") 05.07.2016 Autor: ewa1

Bardzo ładny odbiór, łatwa obsługa, dużo przydatnych funkcji i piękny wygląd. Polecam,warto kupić.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

6

1

Zgłoś naruszenie
0

Super obraz mnostwo funkcj

164 cm (65") 29.06.2016 Autor: Jamajka1

Jestem bardzo zadowolony polecam ten model mino wysokiej ceny

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

1

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor kompletny

139 cm (55") 24.05.2016 Autor: jacber

Model XD93 użytkuję od około 3 tygodni, jakość obrazu jest doskonała podobnie z dźwiękiem. Interfejs czytelny i prosty w obsłudze. Godny polecenia model z wyższej półki.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

8

7

Zgłoś naruszenie
0

sony KD 65 XD 9305

164 cm (65") 20.05.2016 Autor: 195609rom

bardzo dobry obraz HD i 4K średni SD.Największym mankamentem dla mnie jest brak PIPlub POP wtym telewizorze tej klasy sprzęt powinien to posiadać,

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

11

6

Zgłoś naruszenie