553

4.6 na podstawie 553 recenzji klientów

422
80
22
9
20
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

Uwaga: recenzje produktów mogą dotyczyć różnych wersji. Nie gwarantuje się dostępności we wszystkich krajach pewnych wersji produktów, usług i/lub funkcji wzmiankowanych w recenzjach produktów.

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Wady produktu nie do usunięcia przez SONy

164 cm (65") 28.10.2023 Autor: Wojtek1982

Sony X90J ma wadę, której producent nie jest w stanie usunąć! Jeżeli korzysta się z modułu CAM w telewizorze to pojawiają się makrobloki (pikseloza) na wszystkich kanałach, niezależnie czy są to kanały kodowane czy nie kodowane. Serwis Sony twierdzi, że udało mu się znaleźć przyczynę problemu - prawdopodobnie chodzi o za duży pobór energii, gdy korzysta się z modułu CAM to pobór prądu jest za wysoki. Serwis twierdzi, że wymiana płyty głównej w telewizorze na mniej prądożerną definitywnie rozwiązuje problem. Niestety jest to nieprawda, miałem dwukrotnie wymienianą płytę i za każdym razem problem powraca. Jedynym sposobem wyeliminowania problemu, jest zakup TV innego producenta, ponieważ Sony od kilku lat zna problem i nie jest go w stanie rozwiązać. Ponadto nadal nie wycofali że sprzedaży wadliwy h produktów i wprowadzają kolejne TV, na których ten problem również występuje. Zgłoszenia reklamacyjne są przeciągane w czasie, aby osobom, których problem dotyczy minął okres gwarancji. Inny producent zapewne wycofał y wadliwe produkty, a Klientom którzy je już nabyli zaproponowałbym wymianę na nowy wolny od wad. Niestety dzisiejsze Sony to nie ta sama firma, co kiedyś.

Wydajność

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

7

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Świetny obraz, ale niestety...

139 cm (55") 28.11.2021 Autor: stalyklientsony

To już mój czwarty telewizor SONY. Poprzednio - rewelacja! Niestety, tym razem bardzo się zawiodłem. Telewizor - choć obraz i dźwięk jest naprawdę świetny - ma kilka bardzo istotnych wad. Po pierwsze i najważniejsze - nie ma - podstawowej i ważnej - opcji PIP/PAP z której ja często korzystam (jeden obraz na satelicie, drugi na naziemnej) - np, oglądam jakiś mecz bez głosu komentatorów - ekran duży, wszystko by było na dwóch obrazach świetnie widać - a tu się dowiaduję, że SONY z tego zrezygnowało!!! To jest naprawdę ważna i potrzebna opcja. Dodawane są jakieś Netfixy, Disney +, Google itp - po co mi to? To jest telewizor... Co więcej, nie ma o tym informacji w "metryczce" telewizora dostępnej na stronach w danych zakupowych. Jest masa różnych danych, które mi nic nie mówią - a tego nie ma,.. Co by szkodziło w "metryczce" wpisać PIP/PAP - nie ma? Po drugie - pilot. Bardzo niewygodny i niepraktyczny w użyciu. WAŻNE klawisze - "cofnij, guide, siła głosu" są malutkie i ciężko na nie trafić. Duże są klawisze Disney, Netflix... - Oglądam telewizor, jest ciemno - a tu muszę świecić światło, wytężać wzrok by trafić na mini-przycisk... Nieraz trafiam nie w to co trzeba i wyświetlają mi się dziwne rzeczy, mam kłopoty z powrotem. Poza tym przyzwyczaiłem się do naprawdę dobrych i praktycznych pilotów SONY. Dlaczego zmieniono ich styl? Numerki programów były na górze, są na dole... Pilot jest fatalny i ciężki w użyciu. Dodają na pilocie Disneya, youtube itp. - a tego NIE MA!!! Co więcej, nie ma o tym informacji. Co by szkodziło w "metryczce" wpisać PIP/PAP - nie ??? Po trzecie - gdy się wyświetla informacje o programie (pomijając już to, że nie jest tak łatwo do nich dotrzeć) to one są napisane takimi mini-mini literkami. Ekran ogromny, a te literki nieczytelne... Nie wiem czemu - w telewizorze o mniejszym ekranie wszystko było czytelne, a tu te literki takie malutkie... Ekran świetny, głos świetny - ale w życiu nie przypuszczałem, ze po ponad 30 latach kontaktu z SONY spotka mnie takie rozczarowanie. Firma zmienia produkt na gorszy... PS. Napisałem w recenzji mniej więcej to samo, i dostałem email, że recenzja nie została zamieszczona bo jest niezgodna z regulaminem. Co to - krytykować nie można? Bo za wycięcie opcji PIP/PAP naprawdę należą się firmie słowa ostrej krytyki. Cóż Wam to przeszkadzało?

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Słaba

4

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 554

Modele

0

Tv jest super posiada super funkcje i Obraz

164 cm (65") 15.05.2024 Autor: Suchy1313

Tv posiadam już 2 lata jest super obraz powala dźwięk super ogólna ocena to rewelacja

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry TV do pewnego momentu.

164 cm (65") 14.05.2024 Autor: heniob

TV zakupiony 2,5 roku temu. Rzeczywiście mógłbym rozpisywać się w samych superlatywach. Tak było do momentu zainstalowania kolejnej aktualizacji. Na początku myślałem, że to coś z sygnałem TV kablowej. Nie opisując wszelkich możliwych i polecanych prób rozwiązania problemu "pikselizacji" występującej podczas oglądania programów telewizyjnych (tuner wewnętrzny) okazało się, że to wina wewnętrznego tunera. Dużo informacji dotyczących tego problemu można znaleźć na forach internetowych. Auto po gwarancji, więc pozostaje naprawa odpłatna (1660,00 PLN) albo przejście na tuner zewnętrzny. Porażka,

Wydajność

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu @Sony Support PL
16.05.2024

Witaj!
Dziękujemy za opinię.
Jest nam bardzo nam przykro słyszeć o Twoich doświadczeniach związanych z problemami tunerem wewnętrznym po zainstalowaniu ostatniej aktualizacji telewizora. Zrozumiałe jest, że jest to dla Ciebie źródło frustracji, zwłaszcza po upływie okresu gwarancji. Chcielibyśmy podkreślić, że dbamy o doświadczenie naszych klientów i staramy się zapewnić jak najwyższą jakość naszych produktów.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy w tej sprawie, zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.
Pozdrawiamy,

0

Ogólnie tv oceniam dobrze

139 cm (55") 10.05.2024 Autor: Vitua

Jedyna rzecz która do końca mnie nie satysfakcjonuje to zbyt słabe głośniki

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu @Sony Support PL
13.05.2024

Witaj!
Dziękujemy za opinię.
Bardzo nam przykro, że nie jesteś w pełni zadowolony z efektu wbudowanych głośników.

Model XR-55X90J posiada 2 głośniki pełnozakresowe (Bass Reflex), 2 głośniki wysokotonowe.

MOC WYJŚCIOWA DŹWIĘKU to
10 W + 10 W

Warto zapoznać sie z możliwa konfiguracja dzwieku.

https://cutt.ly/DeeZREdG

W razie jakichkolwiek zapytań zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:
Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.
Pozdrawiamy,

0

Idealny do sypialni :)

139 cm (55") 15.04.2024 Autor: Mehu

Posiadam go w sypialni super sie sprawdza , super głos obraz i napisy które włączam jak żona śpi bo tak ściszam głos. Oglądam na nim wszystkie streamingowe platformy , wszystko współgra i działa poprawnie włacznie z rekomendacjami w głównym menu

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Sony XR-55X90J 55" Full Array LED 4K 120Hz

139 cm (55") 10.04.2024 Autor: mabacki

Aktualizacja wewnętrznego oprogramowania do wersji v6.7480 z tym borykają się telewizory sony. Po włożeniu modułu CAM z kartą operatora telewizji ma obraz w kratkę, nie da się oglądać. Do tego serwis mówi że nie może pomóc. Telewizor ma dwa lata i dowiedziałem się że pod koniec mojej gwarancji telewizor pobrał aktualizację która została wypuszczona w celu wyeliminowania takiej usterki, jednak mojemu telewizorowi zaszkodziła a nie pomogła. Na stronie SONY podane są symbole telewizorów zagrożonych tym problemem. To samo potwierdzili ludzie z serwisów do których dzwoniłem. Posiadam wiele sprzętów tej firmy ale po tym zdarzeniu zastanowię się czy kupić następny sprzęt tego producenta. Niech mi ktoś pomoże. Proszę.

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu @Sony Support PL
12.04.2024

Witaj!
Dziękujemy za opinię.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
W tej sprawie zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:
Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.
Pozdrawiamy,

0

moduł CI

139 cm (55") 30.03.2024 Autor: sr1960

poczatkowo, ok. 1 rok mogłem odbierać kodowane kanały kablówki, później coś się stało i na karcie CI nie odbiera. Nawet po włożeniu modułu inne kanały są zakłócane. Tsa sama karta na innych tv sony pracuje dobrze.

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu @Sony Support PL
02.04.2024

Witaj!

Dziękujemy za opinię.
Bardzo nam przykro, że masz problemy z odbiornikiem Sony.

Warto sprawdzić, czy posiadasz najnowsza wersje aktualizacji oprogramowania oraz przywrócić odbiornik do ustawień fabrycznych.

Zalecamy również kontakt z operatorem.

https://cutt.ly/2w36czUM

https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00170595

Jeżeli żadne z sugestii nie pomogły rozwiązać problemu, zachęcam do bezpośredniego kontaktu z linią wsparcia technicznego Sony:

Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.
Pozdrawiamy,

0

Świetny produkt

164 cm (65") 29.02.2024 Autor: JaROja

Najlepszy w swojej klasie. Posiada dużo funkcji. Jakość obrazu super. Polecam.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Dobra jakość obrazu

164 cm (65") 25.02.2024 Autor: gevin37

Kupiłem go w dobrej cenie i jestem z niego zadowolony

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Dobry produkt.

164 cm (65") 31.01.2024 Autor: PraMar108

Użytkuje od dwóch lat. Działa poprawnie. Czytelne menu, mięki obraz - trochę jak w starych tv, ja taki lubię. Dziwięk z tv płaski, i mało zróżnicowany (kiepska funcja ,,dialogi,,). Proponuję od razu rozważać zakup soundbara. To mój trzeci tv Sony, pierwszy nabylem w 1996 roku, jak do tej pory nie zawiodłem się na produktach Sony.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Pikseloza

139 cm (55") 30.01.2024 Autor: karawek

Jako monitor do wyświetlania obrazu z dekodera jak najbardziej ok. Obraz piękny. Jako telewizor, sorry ale to porażka. Sony ma problem z modułami CI+ i jeżeli ktoś myśli że wykorzysta go do kablówki to się mega przeliczy. Wystarczy poczytać fora dotyczące tego tematu. TV jest bezużyteczny, pikseloza nie pozwala oglądać ekranu. Jeżeli kupisz ten TV nie licz na taki sposób odbioru sygnału. Firma nic z tym nie robi, raz trafili z aktualizacją ale problem po około pół roku powrócił. Zachowanie rodem jak z piaskownicy a nie poważnej światowej firmy. OSTATNIE SONY W MOIM ŻYCIU. Tv chodzi z DVB-T a karta z modułem w innym znacznie tańszym telewizorze.

Wydajność

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Sony
01.02.2024

Witaj karawek!

Dziękujemy za nadesłanie opinii! Wiemy jak istotne jest dla klientów posiadanie róznych funkcji i alternatyw dla nich w telewizorach, dlatego też cały czas pracujemy nad ich udoskonaleniami. Sprawa, którą opisałeś istotnie może być problematyczna, jednakże jako producent nie jesteśmy zawsze w stanie zapewnić pełnej kompatybilności działania z urządzeniami zewnętrznymi, niemniej staramy się zminimalizować problemy tego typu poprzez np. wprowadzanie nowych aktualizacji. Niestety nie mamy wpływu na technologie wprowadzane przez innych producentów, przez co sytuacje tego typu mogą się zdarzać :(
Mamy nadzieję, że mimo tej niedogoności zakupiony przez Ciebie telewizor spełnia resztę swoich funkcji :)

Pozdrawiam,
Joanna @Sony Support PL

0

Bardzo wydajny, i ma świetny obraz

164 cm (65") 10.01.2024 Autor: kacperm

Wcześniej kupowałem telewizory różnych marek z niższej półki, ten telewizor jest świetny, szybkość działania po 2 latach bez zarzutu, śmiga jak nowy. Warto było dopłacić parę złotych,

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry telewizor w rozsądnej cenie

189 cm (75”) 08.01.2024 Autor: Pablo666

Używam telewizora od 1,5 roku, jestem bardzo zadowolony. Obraz jest bardzo ostry, czernie głębokie a obsługa telewizora ogólnie bardzo intuicyjna.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony X90L

126 cm (50") 07.01.2024 Autor: Kris7208

#OPINIA WYSTAWIONA W AKCJI PROMOCYJNEJ SONY# Tv godny polecenia ,obraz bajka. Internet Google konto Dźwięk spokojnie starcza w pomieszczeniu 20 m2 Tv i Gry w 4K 120hz Polecam w 100% ,Tv na lata. 7 stycznia 2024 rok.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony x90J

164 cm (65") 28.12.2023 Autor: Niunias777

Bardzo fajny tv. Ustawienia niektórych rzeczy jak na przykład kolejność wyświetlanych aplikacji stwarza wiele problemów. Ale na przykład jeśli chodzi o obsługę jednym pilotem wielu urządzeń to o wiele lepiej niż Samsung.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zacina się system

164 cm (65") 30.11.2023 Autor: janek1651

Kupiłem ponad rok temu przed Świętami Wielkanocnymi.

Wydajność

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Patrycja @Sony Support PL
04.12.2023

Witaj,
Dziękujemy za Twoją opinię.
Bardzo nam przykro że doświadczasz problemów z telewizorem, proponuję sprawdzić czy posiadasz aktualną wersję oprogramowania urządzenia. W przypadku dalszych problemów zapraszam do kontaktu z nami.

Aktualizacja:
https://cutt.ly/0wPdut6I

Kontakt:
https://cutt.ly/0wPduTIC

Pozdrawiam,
Patrycja @Sony Support PL

0

Plecam.

164 cm (65") 08.11.2023 Autor: OSADAMOS

TV użytkowany od około roku. Jak na razie wszystko działa ok. Bardzo dobry obraz, łatwy w obsłudze. Polecam.

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wady produktu nie do usunięcia przez SONy

164 cm (65") 28.10.2023 Autor: Wojtek1982

Sony X90J ma wadę, której producent nie jest w stanie usunąć! Jeżeli korzysta się z modułu CAM w telewizorze to pojawiają się makrobloki (pikseloza) na wszystkich kanałach, niezależnie czy są to kanały kodowane czy nie kodowane. Serwis Sony twierdzi, że udało mu się znaleźć przyczynę problemu - prawdopodobnie chodzi o za duży pobór energii, gdy korzysta się z modułu CAM to pobór prądu jest za wysoki. Serwis twierdzi, że wymiana płyty głównej w telewizorze na mniej prądożerną definitywnie rozwiązuje problem. Niestety jest to nieprawda, miałem dwukrotnie wymienianą płytę i za każdym razem problem powraca. Jedynym sposobem wyeliminowania problemu, jest zakup TV innego producenta, ponieważ Sony od kilku lat zna problem i nie jest go w stanie rozwiązać. Ponadto nadal nie wycofali że sprzedaży wadliwy h produktów i wprowadzają kolejne TV, na których ten problem również występuje. Zgłoszenia reklamacyjne są przeciągane w czasie, aby osobom, których problem dotyczy minął okres gwarancji. Inny producent zapewne wycofał y wadliwe produkty, a Klientom którzy je już nabyli zaproponowałbym wymianę na nowy wolny od wad. Niestety dzisiejsze Sony to nie ta sama firma, co kiedyś.

Wydajność

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

7

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam

189 cm (75”) 13.10.2023 Autor: ToMBuToM

Produkt spełnił moje oczekiwania. Użytkuje go od dwóch lat i jeszcze działa :)

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV ma wadliwą matrycę (wada ujawnia się po czasie)

164 cm (65") 09.10.2023 Autor: Sławek666

UWAŻAJ NA TEN TV! Telewizor ma montowaną wadliwą matrycę. Wada ujawnia się po czasie. Wada ta polega na pojawieniu się ciemnych plam na ekranie co widać bardzo wyraźnie na obrazach z jednorodnym tłem. Sklep umywa ręce gdy reklamujesz produkt z tytułu rękojmi powołując się na ekspertyzę serwisu Sony. Ekspertyza serwisu Sony stwierdza wystąpienie wady, ale w pokrętny sposób wyjaśnia, że wada jest spowodowana "siłami zewnętrznymi niezwiązanymi z produktem" bez podania informacji co to niby za siły nieczyste spowodowały taką wadę. A sprzedawca EURO RTV AGD, powołując się na to idiotyczne wyjaśnienie odrzuca roszczenie reklamacyjne twierdząc, że produkt sprzedawany był bez wady. Ja wyjaśniam, że wada produktu była ukryta, polegała na tym, że zamontowany ekran rozwarstwił się doprowadziło do dostania się pyłu pomiędzy warstwy ekranu i w wyniku siły elektrostatycznej osadzenie się na powierzchni jednej z wewnętrznych warstw. Moje wyjaśnienie mimo iż było bardzo szczegółowe i bazowało na wiedzy naukowej jak i wiedzy o budowie ekranów w telewizorach, zostało jednak całkiem zignorowane. No ale co ja się znam na siłach. Mam tylko doktorant z fizyki, ale za to serwisant Sony to z pewnością jakiś znany profesor. No cóż, niech sąd i niezależna ekspertyza innego specjalisty dowiedzie, kto tu ma rację. Mój przypadek nie jest odosobniony, w sieci wiele osób zgłaszało ten sam problem i dokładnie tak samo zostali potraktowani przez sklep i serwis Sony. Są to praktyki godzące w interes klienta i z pewnością zgłoszę to również do UOKiK, że Sony stosuje takie praktyki, aby uniknąć odpowiedzialności za wady produkcyjne.

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Dobra

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Świetne funkcje,dużo możliwości

139 cm (55") 06.10.2023 Autor: Franczesko

Cieszę się z zakupu ,funkcjonalny z różnymi możliwościami

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony x90j

139 cm (55") 14.09.2023 Autor: Jarek Załęczny

Kupiłem za 2650 zl i za tą cenę PETARDA Wszystko w temacie

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Nie polecem

139 cm (55") 05.09.2023 Autor: Marcin Rybak

Czele szczęście ze telewizor jeszcze na gwarancji, płyta głowa do wymiany po półtora roku użytkowania TV. NIE POLECAM

Wydajność

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
07.09.2023

Witaj Marcin Rybak!

Bardzo nam przykro z powodu problemu. Mamy nadzieję, że płyta zostanie szybko i sprawnie wymieniona przez nasz autoryzowany serwis.
Dziękujemy też za nadesłaną opinię. Pragniemy zapewnić, że każdy feedback od klientów jest dla nas niezwykle ważny i brany pod uwagę w procesie udoskonalania produktów.

Pozdrawiam,
Amelia @Sony Support PL

0

Całkiem fajny sprzęt

164 cm (65") 05.09.2023 Autor: Deku09

Kupiłem, używam, jestem całkiem zadowolony. Plusy: dobra cena, bardzo ładny obraz (pod warunkiem nie korzystania z napisow) Minusy: słabe wbudowane głośniki, napisy na ciemny tle tworzą poświatę do czego można przywyknac, jednak oceniam to negatywnie, mała ilość stref wygaszania, kiepski pilot, fatalne poruszanie się przez przeglądarkę internetową. Mimo tego, poleciłbym ten tv. Ostatecznie obraz jest naprawdę fajny choć nieidealny.

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
07.09.2023

Witaj Deku09!

Dziękujemy za nadesłaną opinię. Pragniemy zapewnić, że każdy feedback od klientów jest dla nas niezwykle ważny i brany pod uwagę w procesie udoskonalania produktów.
W razie kolejnych problemów z dźwiękiem lub przeglądarką zalecamy skorzystanie ze wskazówek zawartych w artykułach:
https://cutt.ly/ywl29dRY
https://cutt.ly/0wl29GVj

Warto także zaktualizować odbiornik do najnowszej wersji: https://cutt.ly/Bwl23Q2a

Pozdrawiam,
Amelia @Sony Support PL

0

Funkcje

164 cm (65") 04.09.2023 Autor: Wiesiolek8

Posiada takie funkcje które dla mnie są wystarczajace

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super

164 cm (65") 03.09.2023 Autor: Borus

W dobrej cenie super jakość. Wcześniej miałem KD-65XF9005 i przepaść na plus dla X90J.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Głos mógł być mocniejszy

164 cm (65") 02.09.2023 Autor: Dziadek 123

Ogólnie jestem bardzo zadowolony obrad jest bajka czerń to czerń

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Funkcje i obraz ponad konkurencję

164 cm (65") 28.08.2023 Autor: Ja Jarecki

Najlepszy w swojej klasie.Cena odpowiednia , funkcje i obraz w tej klasie nie ma konkurencji.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry tv

139 cm (55") 01.08.2023 Autor: Moniq

Telewizor kupiliśmy 20 miesięcy temu i niestety ostatnio się popsuł. Padła płyta główna. Oczywiście skorzystaliśmy z gwarancji i płyta została wymieniona na miejscu ale nie zmienia to faktu, że to spory minus że tak szybko się coś popsuło. Za to gwiazdka mniej. Tv ma bardzo ładny obraz, 4k robi wrażenie. 4 wejścia hdmi i 2 usb dla nas akurat. Duża swoboda ustawień. Fajny tryb gry który od razu rozjaśnia tv na maxa. Głośniki mogłyby być lepsze ale dźwięk jest naprawdę spoko.Nie ma się do czego przyczepić. Android chodzi płynnie, aplikacje hulają, nic się nie zacina. Polecam.

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
03.08.2023

Witaj Moniq!

Dziękujemy za nadesłaną opinię. Pragniemy zapewnić, że każdy feedback od klientów jest dla nas niezwykle ważny i brany pod uwagę w procesie udoskonalania produktów.
Cieszymy się, że problem został szybko rozwiązany w naszym autoryzowanym serwisie.

Pozdrawiam,
Amelia @Sony Support PL

0

Najgorszy telewizor, który (7) kupiłem

139 cm (55") 24.07.2023 Autor: marekpla

Kupiłem w grudniu 2021, po roku pikselizacja (z modułem Conax) na pozostałych 4 telewizorach SONY z tym samym modułem jakość obrazu wyśmienita - zgłoszenie do naprawy. Naprawa w 04 .2023. Po 3 miesiącach ponownie pikselizacja tylko na tym telewizorze. Minęło 14 dni od zgłoszenia telewizor nie naprawiony

Wydajność

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
27.07.2023

Witaj marekpla!

Dziękumemy za Twoją opinię, bardzo nam przykro z powodu napotkanych niedogodności. Zgodnie z warunkami gwarancji serwis na 30 dni na naprawę lub wymianę. Poniżej przesyłam link do warunków gwarancji i mamy nadzieję że telewizor wkrótce wróci z naprawy.

Ogólne Warunki Gwarancji:
https://tiny.pl/w33pr

Pozdrawiam,
Patrycja @Sony Support PL

0

Nie stety

189 cm (75”) 09.07.2023 Autor: Damianwp

To mój trzeci TV Sony. Ten wytrzymał półtora roku.Uszkodzona płyta główna.Serwis nie był w stanie dokonać naprawy w domu.

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
12.07.2023

Witaj Damianwp,

Dziękujemy za Twoją opinię, bardzo nam przykro z powodu napotkanych niedogodności. Mamy nadzieję że telewizor szybko wróci z naprawy.

Pozdrawiam,
Patrycja @Sony Support PL

0

Świetny do konsoli

139 cm (55") 05.07.2023 Autor: Swirek

Wszystko działa doskonale, kolory niezwykle żywe, możliwość wykorzystania funkcji VRR i 40 mhz na konsoli, minus to wykrywanie dekodera i sterowanie nim - nie zawsze działa jak należy.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV X90J Bravia XR

139 cm (55") 04.07.2023

Telewizor po wymianie na nowy. Po roku uszkodzeniu uległa karta główna a na drugi dzień po wymianie ekran. Sony wymienił telewizor na nowy

Wydajność

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
07.07.2023

Witaj Marcus Goldmann,

Dziękujemy za Twoją opinię, przykro nam z powodu napotkanych problemów i mamy nadzieję, że nowy telewizor sprawdzi się lepiej.

Pozdrawiam,
Patrycja @Sony Support PL

0

Polecam Sony

164 cm (65") 01.07.2023 Autor: Grabek

Sprzęty spełniają moje oczekiwania, nawet przy zakupie trafione go telewizora, w końcu to tylko urządzenie. Niemiałem problemu z serwisem i gwarancja. Polecam

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony x90j

126 cm (50") 12.06.2023 Autor: Jan Winnicki

Bardzo fajny telewizor szczególnie do oglądania na wprost nie rozumiem dlaczego Sony nie daje powłoki która daje szerszy kąt widzenia (były to najlepszy tv w swojej klasie)Już dwa razy mi się zacioł nic nie mogłem zrobić musiałem odłączyć od zasilania.Tetaz plusy kolory (na wprost)rewelacja nawet czerń jest super.System android bardzo.Bardzo duży plus że można nagrywać na dysk zewnętrzny ( inne firmy mają z tym problem)a jednocześnie oglądać inny program brawo Sony.Brak funkcji pip to jest słabe fana funkcja szkoda.

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
14.06.2023

Witaj janwinnicki,

Dziękujemy za Twoją opinię, zostanie ona uwzględniona w procesie udoskonalania naszych produktów. Od 2021 roku modele Google TV™/Android TV™: Telewizor nie ma funkcji obrazu w obrazie. Użycie podobnych funkcji mogą jednak umożliwiać serwisy zewnętrzne, kanały sportowe lub filmowe itp. Aby uzyskać szczegółowe informacje, skontaktuj się z operatorem telewizji kablowej lub satelitarnej.

Pozdrawiam,
Patrycja @Sony Support PL

0

Pixeloza, nie dziala

164 cm (65") 29.05.2023 Autor: Kabids

Nie działa z dekoderami canal+. Dekoder nie działa z pilota telewizora. Nie współpracuje poprawnie z modułem CAM Canal plus. Pixeloza. Nie polecam.

Wydajność

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
31.05.2023

Witaj Kabids!

Dziękujęmy za Twoją opinię. Zapraszam do bezpośredniego kontaktu ze wsparciem, postaramy się pomóc.
https://tiny.pl/cqrfm

Pozdrawiam,
Patrycja @Sony Support PL

0

Produkt nowy jest ok.

164 cm (65") 05.05.2023 Autor: szaula

Udało mi się kupić ten tv w styczniu, ale po tygodniu zauważyłem ciemne przebarwienia(plamy) na matrycy. Przypuszczam że to było od momentu zakupu. Na obecną chwilę był serwis i stwierdził, że to kurz i czekam na info od media expert co dalej z w związku z rękojmią. Na obecną chwilę nie polecam tego tv.

Wydajność

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
08.05.2023

Witaj szaula!

Dziękujemy za Twoją opinię. Przykro Nam z powodu napotkanych niedogodności. Kurz i zanieczyszczenia pod matrycą są spowodowane czynnikami zewnętrznymi. Telewizor nie jest i nie może być hermetycznie szczelny, ponieważ musi mieć zapewnioną cyrkulację powietrza w celu chłodzenia podzespołów.

Pozdrawiam,
Patrycja @Sony Support PL

0

Idealny!

139 cm (55") 21.04.2023 Autor: Artur1985

Telewizor posiadam już od roku, więc mogę coś o nim powiedzieć. Jakość obrazu jaki oferuje jest doskonała, menu jest proste i intuicyjne. Łatwo jest dodawać nowe aplikacje i usuwać stare. Sam software działa bardzo sprawnie i szybko. Pilot wygodnie leży w dłoni oraz jego obsługa też jest intuicyjna. Zarówno pilot jak i sam telewizor są bardzo ładnie zaprojektowane i wykonane.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor duży, wyraźny dynamiczny. Jako TV super!

189 cm (75”) 20.03.2023 Autor: whitebox

Używam już ponad rok i niestety czasami zachowanie jest mało intuicyjne, parowanie urządzeń czy udostępnianie ekranu jest utrudnione. Do tego telewizor jest na androidzie, ale niestety nie do końca. Google TV ma pewne ograniczenia, o których człowiek dowiaduje się jak zaczyna coś potrzebować :-(. Np. aplikacja F1TV jest w sklepie Play ale nie na ten telewizor.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
24.03.2023

Witaj whitebox!

Dziękujemy za nadesłaną opinię. Pragniemy zapewnić, że każdy feedback od klientów jest dla nas niezwykle ważny i brany pod uwagę w procesie udoskonalania produktów.
Odnośnie parowania urządzeń czy udostępniania ekranu zalecamy posiłkowanie się instrukcją ze strony https://bit.ly/42zJQSy
Jeśli potrzebowałbyś dalszej pomocy, zapraszamy do szerszego opisania problemu w kontakcie z naszą infolinią. Numer telefonu oraz adres e-mail znajdziesz w linku: https://bit.ly/405xL5V

Pozdrawiam,
Amelia @Sony Support PL

0

Rewelacyjny telewizor

164 cm (65") 16.03.2023 Autor: darekats

Telewizor mam już pół roku i jestem z niego bardzo zadowolony. Bardzo dobry stosunek ceny do jakości.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

problem z matrycą

164 cm (65") 09.03.2023 Autor: Paweł R

w moim egzemplarzu matryca ma wadę, nie odwzorowuje prawidłowo kolorów. Czerwony lekko wpada w pomarańczowy i nie da się tego wyregulować bo przy zwiększaniu nasycenia wpada w buraczkowy. Błąd czerwonego ma też wpływ na inne wyświetlane kolory. Niestety serwis po ocenie "na oko" stwierdził że jest ok i że mogę sobie sam regulować temperaturę barwy czerwonej zwiększając nasycenie zielonego.

Wydajność

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
13.03.2023

Witaj Paweł R!

Dziękujemy za nadesłaną opinię. Pragniemy zapewnić, że każdy feedback od klientów jest dla nas niezwykle ważny i brany pod uwagę w procesie udoskonalania produktów.
W celu samodzielnego wyregulowania obrazu zalecamy skorzystanie ze wskazówek zawartych w artykule: https://bit.ly/2EatnLA
Warto także upewnić się, że wgrana aktualizacja jest najnowsza oraz przywrócić odbiornik do ustawień fabrycznych: https://bit.ly/3LApOBt

Pozdrawiam,
Amelia @Sony Support PL

0

Telewizor posiada problemy z obsługą modułu CAM

139 cm (55") 06.03.2023 Autor: JacekSz

Telewizor posiadam od grudnia 2020 po ok 2 miesiącach zaczął się problem z obsługa modułu CAM ( pojawiały się rozmazane piksel). W lutym pojawiła się firmware, który rozwiązał te błędy. Jednak po roku problem znów się pojawił a nowego firmware który by to naprawiał brak.

Wydajność

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
08.03.2023

Witaj JacekSz,

Dziękujemy za Twoją opinię. Poniżej przesyłam link do kontaktu z nami, postaramy się pomóc.

Kontakt z nami
https://bit.ly/3Zt7ldP

Pozdrawiam,
Patrycja @Sony Support PL

0

Telewizor rewelacja

164 cm (65") 04.03.2023 Autor: Kristo77

Telewizor ma bardzo bobre parametry rewelacyjny dźwięk szybkie działanie aplikacji obraz igła

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Uważam serię 9 za bardzo udaną.

139 cm (55") 28.02.2023 Autor: Andrzej2023

Mam telewizor od ponad roku i jestem zadowolony. Ma wgrane potrzebne mi apki a tych których nie było wgrałem bez problemu.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw świetnych funkcji

139 cm (55") 24.02.2023 Autor: Wityda1

Telewizor został mi polecony przez sprzedawcę. Ponadto była atrakcyjna cena. Poprzedni telewizor miałam również Sony Bravia. Użytkuję go od 3-ch dni więc trudno mi coś więcej napisać.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry tc

164 cm (65") 08.02.2023 Autor: annaijacek

Posiada jakość obrazu, która bardzo mi odpowiada. Niestety ma też wady. Przy jednolitych kolorach widoczne są zaciemnienia w narożnikach. Ponadto po niecałym roku użytkowania matryca wymagała czyszczenia.

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
13.02.2023


Witaj annaijacek!

Dziękujemy za nadesłaną opinię. Pragniemy zapewnić, że każdy feedback od klientów jest dla nas niezwykle ważny
i brany pod uwagę w procesie udoskonalania produktów.
Ciemne narożniki są zgodne ze specyfikacjami produktu i mogą zostać zniwelowane poprzez zastosowanie odpowiednich ustawień: https://bit.ly/2EatnLA

Pozdrawiam,
Amelia @Sony Support PL

0

Super uniwersalny tv

164 cm (65") 29.01.2023 Autor: Max11223344

Super jakość obrazu ! Łatwy w obsłudze.Dobry do ps5.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony x90j

139 cm (55") 16.01.2023 Autor: Mo0vce

Udany zakup, świetne nasycenie kolorów, dobre katy widzenia, android tv nie zamula Polecam

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dobry zakup

139 cm (55") 09.01.2023 Autor: Kwiatek77

Jestem zadowolony z zakup, obraz i dźwięk spełnia oczekiwania, aplikacje szybko i sprawnie działają. Świeży zakup więc nie zdążyłem się zapoznać jeszcze z wszystkimi opcjami ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Krystaliczny obraz

164 cm (65") 04.01.2023 Autor: AutomatycznyPjoter

Telewizor posiadamy od miesiąca i jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Kolory są nasycone ale nie męczą wzroku, wszystko działa płynnie. Nie jest to jeszcze OLED ale czerń jest czarna a nie jak w przypadku konkurencji szara. Polecamy serdecznie

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

To jest to !

139 cm (55") 03.01.2023 Autor: Miro L

Zakup jak najbardziej udany. Jeszcze nie wszystko w tym TV jest opanowane /zakup w miesiącu listopadzie ub.r./, ale jest moc w funkcjonowaniu tego odbiornika. Po prostu polecam.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Pierwszy telewizor od sony

139 cm (55") 31.12.2022 Autor: Mario__oiraM

Pierwszy raz zakup Sony i bardzo pozytywnie. Użytkuje od miesiąca i jak dotąd żadnej usterki, czy kłopotów nie było. Konfiguracja prosta i obraz nawet z ustawieniami oszczędzania energii ostry i jasny. Jedyny mały minus to dźwięk. Chyba dość płaski nawet z tymi wszystkimi Atmosami.

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
04.01.2023


Witaj Mario__oiraM!

Dziękujemy za nadesłaną opinię. Pragniemy zapewnić, że każdy feedback od klientów jest dla nas niezwykle ważny
i brany pod uwagę w procesie udoskonalania produktów.

W celu samodzielnego ulepszenia ustawień dźwięku zalecamy skorzystanie ze wskazówek zawartych w artykule: https://bit.ly/3GEMXiU

Pozdrawiam,
Amelia @Sony Support PL

0

Świetny obraz i szybka praca

164 cm (65") 18.12.2022 Autor: Darek1234

Kupiłem miesiąc temu i jestem bardzo zadowolony, żywe kolory oraz bardzo szybka praca aplikacji, polecam,wart swojej ceny

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wróciła przyjemność oglądania wieczornych seansów

189 cm (75”) 13.12.2022 Autor: Marwer84

Kupiłem go z wystawki lecz z ubezpieczeniem pięcioletnim w bardzo atrakcyjnej cenie. W porównaniu z poprzednim modelem innej marki na matrycy ips i podświetleniem z 6 strefami wygaszania ten model od Sony dosłownie miażdży! Jestem naprawdę zachwycony kontrastem. Kolory są piękne oglądam głównie Netflix, Disney+, Amazon. Dolny Vision i HDR w końcu działa. Polecam z czystym sumieniem. Google home działa szybko i sprawnie. Fajnie że pilot ma skróty akurat do tych VOD które subskrybuje.( Dokupiłem sobie podświetlany z wyższego modelu) O ile nie będzie się psuł to na pewno tak szybko nie zmienię.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony. Przejście na wyższy poziom

139 cm (55") 05.12.2022 Autor: Paweł99

Chwilę mój nowy TV czekał na montaż. Po remoncie zawisł w salonie świetny telewizor. Jakość obrazu znakomita, masa opcji. No i coś czego nie ma konkurencja - od razu zainstalowana możliwość połączenia z komputerami i sprzętem Apple.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

X90J | BRAVIA XR

139 cm (55") 05.12.2022 Autor: andrzejperyskop

Jestem bardzo zadowolony. POLECAM wszystkim. Kupiłem 55" a teraz trochę "żałuję" bo mogłem 65".

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo ładny obraz. Fajny dzwięk

139 cm (55") 05.12.2022 Autor: Jonash0

Puki co jestem zadowolony. Kolory żywe, Aplikacje działają poprawnie. Zmieniają tryby A/V proponowane przez aplikacje, np Dolby Atoms.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Masa funkcji, dopiero się zapoznaję

164 cm (65") 27.11.2022 Autor: ja i ja

Zainstalowany dopiero w mijającym tygodniu, jeszcze nie wszystko opanowane, ale menu czytelne, intuicyjne, duża różnica do poprzedniego TV (też Sony Brawia). Doskonałe kolory, kontrast itd.

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Ocena zakupionego telewizora Sony

164 cm (65") 21.11.2022 Autor: Ula65

Kupiłam ten telewizor w promocyjnej cenie, z czego bardzo się cieszę, bo o 500 zł taniej. Poprzedni telewizor był również z firmy Sony, ale mial 55 cali. Nowo zakupiony jest o 10 cali większy. Poza tym jest super, świetny obraz, dźwięk i fajny pilot. Jeszce go nie poznałam w pełni ale codziennie coś w nim odkrywam nowego...

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV sony

164 cm (65") 20.11.2022 Autor: 1234Prezydent

Niby wszystko ok ale niestety telewizor nie że wszystkimi modułami CI współpracuje. W starszym modelu tv też sony nie było z tym problemu. Na początku miałem wrażenie że to coś z sygnałem z anteny ale po sprawdzeniu okazało siw że to tv jest winny zaistniałej sytuacji. Taka firma jak sony i za takie pieniądze jak cena tego tv powinna bardziej się postarać.

Wydajność

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
22.11.2022

Witaj 1234Prezydent!

Dziękujemy za nadesłaną opinię. Pragniemy zapewnić, że każdy feedback od klientów jest dla nas niezwykle ważny i brany pod uwagę w procesie udoskonalania produktów.
Niestety, producent nie gwarantuje pełnej kompatybilności z urządzeniami innych marek, jak i wszystkimi modułami CI.

Pozdrawiam,
Amelia @Sony Support PL

0

świetny wybór, po raz kolejny

139 cm (55") 17.11.2022 Autor: wojtek53

klasa sama w sobie. polecam zdecydowanie. doskonały odbiór

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nie można oderwać oczu

139 cm (55") 17.11.2022 Autor: Tomi855

Doskonały telewizor. Chce się oglądać i oglądać. Fantastyczna jakość obrazu i dźwięku. Świętnie sprawdza się w grach. Wynosi rozgrywkę na wyższy poziom. Nie męczy wzroku pomimo dużej przekątnej ekranu. Bardzo szybkie działanie. Nie zacina się, aplikacje działają szybko i płynnie. Konfiguracja pod dostawcę usługi tv pozwala na sterowanie jednym pilotem. Świetny design, widać, że to klasa premium.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Opinia o produkcie

164 cm (65") 10.11.2022 Autor: q2e4t6u8

Posiadam juz tv Brawia 40'' ale nie posiada Wi-Fi ale jestem z niego zadowolony bo używam go juz prawie ponad 10 lat bez zadnych awarji a teraz kupiłem tv Brawia 65'' który posiada większe możliwości od poprzednika. Sądzę że będzie sie sprawował tak długo jak poprzednik jest funkcjonalny

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Delikatne lagi

139 cm (55") 06.11.2022 Autor: CenZurA

Kupiłem jakis miesiąc temu, generalnie spoko obraz dźwięk nieco pozbawiony basu do słuchania muzyki polecam słuchawki od Sony wh1000xm3. Generalnie jestem zadowolony z tv. Ale obsługa interfejsu często jest pozbawiona płynności co jest kluczowe dla tego typu sprzetu!!! Męczące jest wpisywanie fraz w klawiaturze. Zdecydowanie brakuje tam czujnika ruchu ktory pełni funkcje myszki :)

Wydajność

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
09.11.2022

Witaj CenZurA!

Dziękujemy za Twoja opinie, zostanie ona uwzględniona w procesie ulepszania naszych urządzeń.

Aby usprawnić funkcjonowanie telewizora, polecam wyczyszczenie pamięci podręcznej aplikacji i śledzenie dostępności nowych oprogramowań, poniżej tez przesyłam link z instrukcją do kalibracji dźwięku, która może pomóc w poprawieniu jakości.

https://bit.ly/3NSqwJg

Pozdrawiam,
Patrycja @Sony Support PL

0

Świetny obraz

139 cm (55") 03.11.2022 Autor: Unis

Decydując się na zakup, w znacznym stopniu kierowałem się opiniami osób, które nabyły ten telewizor a także opinią sprzedawców. W zdecydowanej większości opinie te były pozytywne.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV warty zakupu

139 cm (55") 29.10.2022 Autor: Piast

Bardzo dobry obraz choć to nie najnowsza technologia OLED, dźwięk jest OK dla małego pomieszczenia. W większym warto dodać dodatkowe głośnik. Łatwy w obsłudze, dobrze działający googleTV,

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nie posiada zbyt wielu funkcji.

126 cm (50") 25.10.2022 Autor: okaj

Za tą cenę mógłbym kupić lepszy. Np. Samsung lub Philips albo LG.

Wydajność

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wszedłem po Oleda LG wyszedłem z Sony:)

164 cm (65") 24.10.2022 Autor: KEMNI

Telewizor LEDOWY ale doskonale daje sobie radę z obrazem. Niezłe głośniki w telewizorze. Tak jak napisałem w tytule wszedłem po OLEDA LG. Profesjonalizm sprzedawcy Pawła z Media Expert w Szczecinie Ku Słońcu uświadomił mi atuty tego telewizora. Zakup był w zestawie z Soundbarem. Polecam! Wart swojej ceny!

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry wybór dla wielkości ekranu 55 i ceny

139 cm (55") 22.10.2022 Autor: paszcza

Bardzo dobry stosunek ceny do jakości odbiornika , obraz i dźwięk na celujący min. 5 , trochę mało intuicyjne przeglądanie i segregowaniom programów . dla uzyskania optymalnego obrazu należy trochę poustawiać poszczególne wartości i funkcje , ale jest to czytelne i funkcjonalne ! pilot Ok , wszystkie funkcje internetowe i aplikacje OK !

Wydajność

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony... Nie trzeba więcej tłumaczyć.

139 cm (55") 21.10.2022 Autor: Rixx

Jeśli szukasz sprzętu który jest świetnej jakości, działa jak powinien, ma świetne parametry to jest wybór dla Ciebie. Sprzęt 1 liga. Polecam. Drugi 75 cali te będzie tej marki.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry pod gry

189 cm (75”) 21.10.2022 Autor: Walen

posiadam go już rok i jestem mega zadowolony, świetny do gier

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super telewizor

164 cm (65") 18.10.2022 Autor: Madziagoc

Mieliśmy Sony Bravia 20 lat. Doszliśmy do wniosku że się nam zwyczajnie znudził i zedydowalismy się na nowy, padło na Phillips kupiliśmy i po dwóch dniach oddaliśmy. Fajnie się podświetlał i to tyle plusów, potem był LG. Ostatecznie znów kupiliśmy Sony. Naprawdę świetny telewizor,. Sony to jakość i kto szuka jakości ten wie. Obraz, dźwięk pilot i dodatki SUPER.

Wydajność

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nie działa jak powinien moduł Ci

164 cm (65") 17.10.2022 Autor: Arek Toruń

Pixeloza podczas oglądania tv przy używaniu modułu Ci. Telewizor kupuje się do tv reszta to dodatki a jednak najważniejszy mechanizm nie działa. Jestem rozczarowany. Najpierw sony potrzebował 8 miesiecy aby wydać aktualizacje która naprawiła błąd a następna spowrotem zepsuła.

Wydajność

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer Support
19.10.2022

Witaj Arek Toruń!

Dziękujemy za nadesłaną opinię. Niezwykle nam przykro z powodu takiego problemu z Twoim telewizorem. Pragniemy zapewnić, że każdy feedback od klientów jest dla nas niezwykle ważny i brany pod uwagę w procesie udoskonalania produktów.
Problem z pikselizacją powinien zostać wkrótce rozwiązany poprzez nową aktualizację oprogramowania.

Pozdrawiam,
Amelia @Sony Support PL