64

4.5 na podstawie 64 recenzji klientów

46
12
2
1
3
Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Sony 55" AF8

139 cm (55") 07.05.2018 Autor: tobi59

Posiadam tydzień. Różnica kolosalna w porównaniu do oleda LG EG910

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

7

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Popsuty od nowości

139 cm (55") 18.09.2018 Autor: Tpog

Telewizor ma baaaardzo łasny obraz. Niestety cała przyjemność jest popsuta awarią telewizora. Od początku szwankowały wejśco hdmi z włączoną opcją ulepszonego sygnału. Dodatkowo, żeby włączyć telewizor trzeba wcisnąć przycisk power kilkanaście razy a jak już „zaskoczy” to resetuje się android. Została wymieniona płyta główna, co pomogło na hdmi a proble z włączeniem pozostał. Taka sytuacja w telewizorze w cenie 10 kpln za 55” jest absolutnie niedopuszczalne.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Słaba

1

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 66

2 Modele

Modele

0

Wyśmienity obraz i dźwięk

139 cm (55") 10.12.2019 Autor: Sławomir M

Po za klikającym przyciskami w pilocie oraz jego kwadratową budową tv jest super polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada super obraz

164 cm (65") 09.12.2019 Autor: Radar999

Udało mi się kupić w super cenie, jestem bardzo zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Tylko do oglądania telewizji

139 cm (55") 03.07.2019 Autor: Pumpus

Oglądanie filmów, nawet zwykłej jakości to sama przyjemność. Film w 4K to obraz nie do opisania. Ma wbudowany Netflix i You Tube. Teraz o multimediach. Telewizor zupełnie niedopracowany. Mój stary LG, gdy podpiąłem dwa dyski zewnętrzne poprzez USB, natychmiastowo je rozpoznawał. Można było podejrzeć co jest na każdym z tych dysków osobno. Każdy plik można było natychmiast odtworzyć, szybko przesuwać film do przodu itp. Sony nic nie zrobiło w tym kierunku!! Telewizor nie widzi plików. Gdy potrzymasz dyski kilka godzin, to większość zauważy, ale to nie znaczy , że odtworzy. Cały czas mam na myśli boczne gniazda USB. Porażka. Wszystkiemu zapewne winne jest głupie oprogramowanie,. które chce pokazać podgląd do każdego z plików, jak macie tego pełno, to mu brakuje pamięci, by wszystko pokazał i stąd się wiesza.Telewizor zapamiętuje też pliki, które macie na dysku i później mimo, iż je wykasujecie, to one są pokazywane, choć są wykasowane. Trzeba robić restart, bo ktoś zobaczy jakie sobie prywatnie zdjęcia oglądaliście lub filmy. Podsumowując , telewizor ze wspaniałym obrazem, ale multimedialnie słaby.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Dostateczna

1

3

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacja

139 cm (55") 11.06.2019 Autor: Michał Szczecin

Obraz? Niespotykany dotąd w telewizorach. Dźwięk? Olbrzymie wrażenie. W pomieszczeniu OK 25m2 dźwięk wręcz odbija się od ścian i dociera zza pleców. Materiały w dobrej jakości, przykładowo Netflix... nie wyobrażam sobie zmiany standardu oglądania filmów. Czas pokaże jak z żywotności. Pozdrawiam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Jakość wykonania kolory

164 cm (65") 13.05.2019 Autor: mikicz

Polecam Żywe naturalne kolory Jedyny minus pilot nie ma funkcji wskaźnika jak w telewizorach LG . Łatwiejsza nawigacja kursorem w LG.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

W naprwie

164 cm (65") 08.05.2019 Autor: bodek970

Po dwóch dniach telewizor popsuł się, wiecej nie musze dodawac

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

0

3

Zgłoś naruszenie
0

Sony Oled 65AF8

164 cm (65") 07.05.2019 Autor: Wiesław K

Górna półka, potwierdzają się wszystkie pozytywne opinie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Oled 4k

139 cm (55") 06.05.2019 Autor: Andrew1401

Tv jak najbardziej spełnia moje oczekiwania. Jestem zadowolony, a długo wybierała. Poza tym kupowalem to jako model poprzedni więc i cena była zadowalająca.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna czerń

164 cm (65") 02.05.2019 Autor: Stefan80

Znajomy polecił ten telewizor a potem sprzedawca w sklepie powiedział mi więcej na temat tv oled i jestem bardzo zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Po prostu SONY!

139 cm (55") 25.04.2019 Autor: Rkarb

Świetny obraz i dźwięk, czyli to co najważniejsze.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dużo funkcji

139 cm (55") 20.04.2019 Autor: wieczorek46

Jest OK-jak wszystkie moje sprzęty firmy SONY.POLECAM

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Cena mnie przekonała

139 cm (55") 13.04.2019 Autor: Janluk

Posiadam od 2 tygodnie i poznaję ta markie jest to mój pierwszy produktu Sony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Polecam

164 cm (65") 09.04.2019 Autor: mdk107

Bardzo dobry telewizor, spełnia wszystkie moje oczekiwania choć cena mogłaby być niższa

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

SUPER

164 cm (65") 09.04.2019 Autor: Marek Ca

Dawno temu zakupiłem kamerę marki Sony i mimo upływu lat i ogromnego postępu technicznego w elektronice dalej jest na chodzie i można z niej korzystać. Teraz zakupiłem TV AF8 65 cali i po dwóch tygodniach jestem zachwycony oglądanym obrazem i słuchaną jakością dźwięku. Ogólnie produkt jest SUPER i mam nadzieję, że nie będzie z nim dalej problemu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

zadowolona

139 cm (55") 04.04.2019 Autor: KASIULEK

swietny dzwiek obraz zyleta, kolory jak zwykle naturalne design zachwycający- w punkt !

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zacina się

139 cm (55") 02.04.2019 Autor: bialek123

Zacina się przy przelaczaniu z Internetu na tv muszę wyłączyć zasilanie aby było ok

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Cud, miód i orzeszki!

139 cm (55") 22.03.2019 Autor: pepus93

Fantastyczny sprzęt. Pozytywnie zaskakuje dźwiękiem, a sam Android jest całkiem przyjemny w użytkowaniu. Przy materiałach 4k hdr rzeczą oczywista jest, że olśniewa obrazem. Przy obrazie ze zwykłej anteny pozytywnie zaskakuje (jest dużo lepiej od konkurencji)! I to jest dla mnie bardzo ważne. Jeśli ktoś się zastanawia, czy warto - TAK! Nie żałuję ani złotówki.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Znakomity telewizor

139 cm (55") 13.03.2019 Autor: Piotr99

Posiadam ten telewizor od 2 miesięcy. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Obraz 4K rewelacyjny, wszystkie potrzebne wejścia/wyjścia, łatwa do skonfigurowania łączność internetowa, świetnie sobie radzi z odtwarzaniem dużych plików wideo z USB. Zaskakująco dobrej jakości obraz wideo ze źródeł internetowych. W sumie nie mam żadnych zastrzeżeń

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Absolutny w każdym calu !

139 cm (55") 10.03.2019 Autor: WiktorGdynia

Miałem wiele tv Sony, ten model to rewolucja, obraz idealny, dźwięk wbija w fotel, design minimalistyczny czyste piękno w każdym calu. Poprzednie modele bywaly wolne ten jest demonem internowanym. W sumie nie spodziewałem się aż tyle za tą kwotę ... dziękuje Sony.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajny

139 cm (55") 08.03.2019 Autor: srt8

Fajny i tyle...ale tylko 4 gwiazdki,ponieważ opcja kopiowania ekranu z iPhona jest utrudniona.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Sony to Sony

139 cm (55") 07.03.2019 Autor: BogdanH

Trochę kosztuje, ale nie żałuję zakupu. Obraz - pocztówka. Dźwięk jak w kinie. Super

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo szybka obsługa internetu

164 cm (65") 04.03.2019 Autor: witek46

Kupiłem ten telewizor dzwiek baja obraz też. Z względu na mój wiek niepotrafie wykorzystać pełnych możliwości tego modelu

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Przyjemność z oglądania

164 cm (65") 18.02.2019 Autor: Isnovi

Wielka przyjemność z oglądania. Ciemne sceny z dużą głębią. Czerń w oledzie robi różnicę. Trójwymiarowość szczególnie w 4k nie do osiągnięcia w tv led czy qled. Android, którego się obawiałem- nie zamienilbym na inny dedykowany i szybszy system. Dźwięk jak na tv b.dobry, jednak polecam podłączenie do sprzetu nagłaśniającego.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

1

Zgłoś naruszenie
0

Tv Sony KD-55AF TO DZIEŁO SZTUKI

139 cm (55") 10.02.2019 Autor: Domeno22

Oled Sony kupiony w sklepie Sony.Bardzo wysoka jakoś dźwięku mega jakość obrazu super filmy w dolby vision zwłaszcza z przystawki apple.To mój 3 tv Sony z każdego jestem zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

tx-65fz800e

164 cm (65") 03.02.2019 Autor: Pinkfloyd1

Słaby dekoder tv naziemnej i sat.Brak możliwości wyszukiwania pojedynczych programów na transponderach i dodawnie do listy.Kłopotliwe poruszanie się po liście programów i układanie list ulubionych.Długi czas przełączanie kanałów.Brąk instrukcji obsługi.Poznawanie możliwośći tv-hybił trafił.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dostateczna

1

3

Zgłoś naruszenie
0

POSIADA WSPANIAŁE KOLORY

164 cm (65") 02.02.2019 Autor: MOBILFILM

MA KONTRAST I KOLRY DUŻO WYRAŹNIEJSZE NIŻ INNI PRODUCENCJI W TEJ KLASIE PRODUKTU

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Funkcjonalny

139 cm (55") 28.01.2019 Autor: zhabera

Telewizor godny polecenia. Używam go ponad półtora miesiąca i narazie działa bez zarzutów. Mam nadzieję, że będzie tak dalej. Przy dobrym Internecie działa super. Obraz wyrazisty. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Ma wszystko na czym mi zależało

164 cm (65") 27.01.2019 Autor: przemekkam

Telewizor świetnie się sprawdza w codziennym użyciu. Piękna czerń oledowego ekranu znakomity obraz 4k. Dźwięk znośny na jak na telewizor obecnie uzupełniony soundbarem firmy Sony. Wszystko działa perfekcyjnie.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Delikatna ramka rewelacyjny obraz

164 cm (65") 25.01.2019 Autor: Damian 34

Dwa tygodnie od zakupu jestm w pełni zadowolony z zakupu , telewizor zachwyca nie tylko mnie .

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony KD-65AF8 świetny produkt, w końcu OLED

164 cm (65") 21.01.2019 Autor: MrCalavera

KD-65AF8 posiadam od dwóch tygodni. Dobry wybór. Nowoczesny design. Ultra cienki ekran.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

brak bezprzwodowego połączenia z laptopem

164 cm (65") 15.01.2019 Autor: chi2

Zdecydowałem się na zakup tv Sony, gdyż poprzednie dwa modele , które uzytkowałem były tej firmy i byłem z nich bardzo zadowolony. Kupiłem model TV AF8 w przekonaniu, że taki drogi produkt będzie miał bardzo dobre rozwiązania użytkowe pozwalające na duże możliwości wykorzystania w TV smart. Niestety jestem zawiedziony tym , że nie mogę podłączyć bezprzewodowo mojego laptopa z odbiornikiem ( mogę , ale musze dodatkowo zainwestować w odpowiednie urządzenia, które w tej klasie powinny byc standardem ). Nie podoba mi sie też to że Sony ogranicza mozliwości współdziałania z produktami innych firm. Gdybym wiedział o tym przed zakupem to mimo bardzo dobrej jakości obrazu i ładnego designu raczej bym się nie zdecydował na zakup af8. Tym bardziej , że już po zakupie słyszałem opinię o szybko wypalających się ekranach oled. Mam nadzieję, że mnie to nie spotka.Z uwagi na powyższe nie poleciłbym tego produktu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

2

Zgłoś naruszenie
0

jest o.k. jeżeli piksele nie zaczną się wypalać

139 cm (55") 12.01.2019 Autor: Jaskula1

Jeżel piksele nie zaczną się wypalać zbyt szybko to sony jest O.K.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Obraz miazga

139 cm (55") 12.01.2019 Autor: Domin5

Świetny zakup obraz to poezja a głębia czerni wymiata

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Brakuje mi prostszej i domyslnej obslugi pilotem !

164 cm (65") 07.01.2019 Autor: Vitold59

Swietny design, super obraz. Obsluga piloten nie dosc intuicyjna - brak przyciskow bezposredniego dostepu !

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry

164 cm (65") 07.01.2019 Autor: 0248300401102201812171440

Bardzo zadowolony jestem z Togo bardzo ladnego telewizora

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały

139 cm (55") 04.01.2019 Autor: Ciapsi

Zakup dokonany ok. miesiąca temu. Telewizor jest idealny w każdym aspekcie. Kolory wiernie odwzorowane i jakość 4k sprawiają, że nie chce się oderwać od niego oczu. Idealny do grania (PlayStation 4). Dźwięk na najwyższym poziomie dzięki zastosowanym technologiom.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Znakomity produkt lecz niedopracowany

164 cm (65") 04.01.2019 Autor: Jacek Korzniakow

Kupiłem miesiąc temu. Udało mi się go zainstalować samemu (bez pomocy "specjalistów"). Wystarczy znać podstawy obsługi komputera i internetu (pamiętać nazwy sieci i kody dostępu). Wszystko działa znakomicie(obym nie zapeszył) Jakość doskonała,filmy 4K imponujące ale odbiór TV również dużo lepszy. A teraz: Słaby dostęp do gniazd USB szczególnie 3.0. Po założeniu osłon trzeba bardzo uważać. Mógłby być dodany krótki przedłużacz. Pilot jak z poprzedniej epoki telewizor XXI wiek a sterownik jak za króla Ćwieczka. Odtwarzanie teledysków z USB w ciągu tylko z USB 3.0 . Z 2.0 trzeba każdy włączać pojedyńczo. Mało czytelny odtwarzacz do filmów i teledysków brak dobrego podglądu zasobów na nośnikach. W LG jest znacznie lepiej. Może jeszcze kiedyś kupię nowy telewizor (jestem zaawansowany wiekowo) ale najprawdopodobniej będzie to SONY. Od ponad 25 lat głównym odbiornikiem była zawsze ta marka. Gratuluję jakości.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada zestaw świetnych funkcji

164 cm (65") 29.12.2018 Autor: grzegorz61

udało mi się kupić jakiś miesiąc temu i się bardzo z tego cieszę

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

TV65

164 cm (65") 27.12.2018 Autor: Rzogerzg

Mam swój TV od kilku dni więc trudno mi ocenić go ale na pierwszy rzut oka (w porównaniu do poprzedniego, starsza wersja Bravii) obraz jest super. Możliwośc korzystania z internetu za pośrednictwem domowego WiFi wydaje sie bc bardzo użyteczną możliwością choć obsługa stro pilotem nie ulatwia kontaktu ze światem.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny hardware ze słabszym software

139 cm (55") 27.12.2018 Autor: Z3th0n

Świetny telewizor pokazujący swoje możliwości podczas oglądania filmów w 4K i Dolby Vision. Jakość obrazu w połączeniu z kolorami oraz czerń wbijają w fotel dlatego w mojej ocenie - zasługuje na więcej niż 5. Dzwięk jest na wysokim poziomie, jednak mój zestaw jest podłączony z Systemem HT-ZF9 i niestety ciężko dokonać oceny mając w pamięcie filmy 4k z dzwiękiem w Dolby Atmos. Jak to czasami bywa, idealne możliwości są zniekształcane przez słabo działającego Androida, który działa z widocznymi opóźnieniami oraz lubi się "zawiesić". Nie wiem dlaczego inżynierowie nie umieścili na pilocie dodatkowego przycisku pozwalającego na bezpośrednią zmianę ustawień obrazu zamiast każdorazowego wchodzenia do menu aby zmienić prametry np. na sport z kino domowe. Podsumowując - świetny sprzęt, za dobrą cenę, którego mankamenty może poprawi aktualizacja Androida.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Znakomity obraz

139 cm (55") 26.12.2018 Autor: tumciu

Udany model, obraz wspaniały, dźwięk zachwyca basami

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mieszane odczucia

139 cm (55") 20.12.2018 Autor: Trzeci

Dizajn, jakość obrazu i dźwięku ok. ale jeżeli macie zamiar na telewizorze odtwarzać zdjęcia z pendrive'a lub filmy przy pomocy czytników USB z kart SD z kamery to nie jest telewizor dla Was. Telewizor posiada aż 3 gniazda USB w tym jedno do nagrywania. Niestety nie możliwości wyboru konkretnego gniazda i przeglądania zdjęć czy filmów z kamery przy pomocy jak w innych telewizorach klawiszy multimedialnych pilota. Zdjęcia i filmy można tylko oglądać przy pomocy aplikacji, a te fabrycznie zainstalowane są do niczego. Aplikacja album umożliwia tylko ręczne przeglądanie zdjęć w kolejności ... od tyłu! Nie oferuje ona ani pokazu slajdów ani podkładu muzycznego. A aplikacja Video rozpoznaje każde ujęcie z kamery jako oddzielny film! Nie da się obejrzeć jednym ciągiem całego zarejestrowanego materiału. Można oczywiście ściągnąć sobie inne aplikacje na przykład Kodi (lub vlc), która umożliwia bardzo fajny pokaz slajdów ale trakcie nie można podejrzeć daty zrobienia zdjęcia czy innych informacji. Niestety filmu z karty SD wyjętej z kamery i włożonej do czytnika USB nie da się normalnie obejrzeć ponieważ telewizor każdą scenę rozpoznaje jako oddzielny film, a włączenie funkcji odtwórz wszystko powoduje, że owszem sceny odtwarzają się jedna po drugiej ale są pomiędzy nimi czarne przerwy w obrazie. Jedynym sposobem jest podłączenie do telewizora kamery lub włożenie czytnika USB do podłączonego kablem HDMI starego Blueraya. Tylko po co są w telewizorze 3 gniazda USB? Mam też ogólne przemyślenie dotyczące ekranów OLED. Czerń rzeczywiście jest niesamowita ale tak się rozejrzałem po mieszkaniu i realu nie ma takiej czerni. Ale AF8 w pokoju wygląda genialnie...

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Łatwa obsługa

164 cm (65") 15.12.2018 Autor: Manu46

Moje marzenie wreszcie się spełnienia. Kupiłem telewizor pierwsza klasa. Ten obraz czerń coś nie samowitego. Dźwięk rewelacja. Nic dodać nic ująć najwyższa półka polecam każdemu. MAGIA!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obraz

139 cm (55") 13.12.2018 Autor: szymond

Bardzo dobry zakup, wyrazisty obraz, łatwy w obsłudze, objaśnienie wszystkich funkcji w telewizorze po przez aplikację, polecam!!!

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Rozczarowanie

139 cm (55") 13.12.2018 Autor: face01

Rozczarowanie po wielu latach użytkowania wielu TV Sony z serii X. Jak na razie seria ZF w technologii LED go przewyższa.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Słaba

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Super Telewizor

164 cm (65") 30.11.2018 Autor: zoltek001

Długo się zastanawiałem bo cena odstraszająca ale obraz i dzwiek zniewalają to czysta przyjemność

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

SUPER OBRAZ

139 cm (55") 19.11.2018 Autor: pio35

Długo sie zastanawiałem jaki telewizor kupic.Wybrałem af8 i nie zawiodłem się

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Robert

139 cm (55") 18.11.2018 Autor: RobSi

Mam go dwa tygodnie jest wspanaiały i nic wicej. Wygląd, obraz, dźwięk wszystko super.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony Oled 4K

164 cm (65") 11.11.2018 Autor: JKS1957

Sony poszedł znowu do przodu i wyprzedził konkurencję- To jest doskonały telewizor .

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

KD-55AF8

139 cm (55") 11.11.2018 Autor: Rafixxxx

Długo się wahałem z kupnem nowego telewizora - Sony KD-55AF8 był dobrym wyborem. Jakość obrazu, dźwięku - perfekcyjna.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Wart swojej ceny

139 cm (55") 29.10.2018 Autor: Jackymi

Spełnia wszystkie pokładane w nim oczekiwania. Jedyny minus to brzydki pilot.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw wietnych funkcji.

164 cm (65") 28.10.2018 Autor: karol440

Posiadam od niedawna ,produkt jest świetny cały czas zaskakuje jakością obrazu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super TV

139 cm (55") 13.10.2018 Autor: Popekjan

Jestem posiadaczem tego telewizora od 3 tygodnie i jestem stale pod wielkim wrażeniem

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Opinja

139 cm (55") 12.10.2018 Autor: Rawy

Jestem zadowolony z zakupu pomimo wysokiej ceny obraz bardzo ładny dźwięk super

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Popsuty od nowości

139 cm (55") 18.09.2018 Autor: Tpog

Telewizor ma baaaardzo łasny obraz. Niestety cała przyjemność jest popsuta awarią telewizora. Od początku szwankowały wejśco hdmi z włączoną opcją ulepszonego sygnału. Dodatkowo, żeby włączyć telewizor trzeba wcisnąć przycisk power kilkanaście razy a jak już „zaskoczy” to resetuje się android. Została wymieniona płyta główna, co pomogło na hdmi a proble z włączeniem pozostał. Taka sytuacja w telewizorze w cenie 10 kpln za 55” jest absolutnie niedopuszczalne.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Słaba

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Super

164 cm (65") 23.08.2018 Autor: Klas1111111

Witam wszystkich sam telewizor robi oszołamiające wrażenie dźwięk wystarczający nie trzeba wydawać na saundbar, obraz żyleta, jest jeden minus jaki występuje w tym telewizorze brak HBO GO nie ma apki w Google sklep Play kolejny problem trzeba ściągnąć program do przeglądania plików bo inaczej sprzętowy się zawiesza i nie można oglądać filmów. To tyle.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

super

164 cm (65") 31.07.2018 Autor: DamianG

Po latach w końcu udało mi się kupić telewizor który spełnia wszystkie moje potrzeby dźwięk aż zapiera dech nie potrzeba żadnych innych urządzeń jak saund bary obraz żyleta na prawdę. Polecam wszystkim entuzjastom telewizji.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Bliżej obrazu doskonałego

139 cm (55") 20.07.2018 Autor: jerbor

Technologia OLED gwarantująca obraz 4k o nieporównywalnym z innymi technologiami kontraście i fantastycznym nasyceniu barw, praktycznie niezależnym od kąta patrzenia - to pierwsze wrażenia po zakupie nowego telewizora Sony AF8 55". Wszyscy domownicy uznali, że decyzja o zakupie tego modelu TV była przysłowiowym "strzałem w dziesiątkę".

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

ocena Sony OLED AF8 4K Ultra HD

139 cm (55") 03.07.2018 Autor: Zyrafa102

Zachwycający obraz szczególnie w 4K, doskonała czerń. Dzięki wbudowanemu mikrofonowi łatwe wyszukiwanie pozycji do oglądania w internecie. Wymaga poświęcenia czasu na naukę obsługi, ale warto.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

1

Zgłoś naruszenie
0

ma to co dobry telewizor powinien mieć.

139 cm (55") 26.06.2018 Autor: hebewi

obraz i dźwięk super,telewizor łatwo uruchomić i skonfigurować.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

1

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny odbiór

139 cm (55") 20.06.2018 Autor: Medyk59

Miałem w życiu wiele odbiorników telewizji różnych marek zawsze topowe modele i przekonałem się, że najlepsze produkuje sony odbiór jest rewelacyjny, dlatego jak szukam nowego telewizora to nie patrze na inne marki wiem, że sony mnie nie zawiedzie.Co prawda matryce mogą być jednakowe ale reszta jest bardzo istotna. OLED sony jest naprawdę super, żałuję jedynie, że kupiłem 55 cali a nie 65 cali.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

0

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor o nadzwyczajnej jakości obrazu i dźwięku

164 cm (65") 08.06.2018 Autor: tom777

Sony 65AF8 użytkuję od ponad dwóch tygodni. Niezwykle elegancki telewizor. Jego wygląd to prostota i minimalizm. Żadnych zbędnych dodatków, tylko czarna tafla szkła. Wspaniale prezentuje się w pomieszczeniu. Jakość obrazu przeszła wszelkie moje oczekiwania. Obraz jest ostry, bardzo kontrastowy, z bardzo wiernym odwzorowaniem barw. HDR funkcjonuje znakomicie, oglądanie filmów w 4K to niezapomniane wizualne wrażenia. Telewizor świetnie sprawuje się także przy oglądaniu transmisji sportowych. Płynność ruchu bez najmniejszych zastrzeżeń. Dźwięk na wysokim poziomie. Użytkowanie telewizora, po krótkim czasie prób i błędów, nie nastręcza żadnych problemów. Zainstalowany Android potwierdza swoją wyjątkową funkcjonalność. Zainstalowane Netflix i Google Play zwiększają jeszcze dostęp do kolejnych możliwości korzystania z bogatej kolekcji filmów oraz aplikacji. W jednym zdaniu, piękny telewizor dostarczający wspaniałych wrażeń wizualnych i dźwiękowych. Brawo Sony!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

2

Zgłoś naruszenie
0

Telewizor spełnia wszystkie moje oczekiwania

164 cm (65") 31.05.2018 Autor: jurek67

Kupiony 2 tygodnie temu działa bez zarzutu , podłączony internet , telewizja kablowa , satelita . Wrażenia z z oglądania obrazu jakości 4k są warte tej ceny

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

4

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest bardzo ok. i warty swojej ceny!

139 cm (55") 18.05.2018 Autor: Ulanr

Obraz jest powalający, a dźwięk mu dorównuje dotego stopnia, że przy ogladaniu TV zrezgnowaliśmy z kolumn i wzmacniacza.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

4

1

Zgłoś naruszenie
0

Sony 55" AF8

139 cm (55") 07.05.2018 Autor: tobi59

Posiadam tydzień. Różnica kolosalna w porównaniu do oleda LG EG910

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

7

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw różnych ciekawych funkcji

139 cm (55") 07.05.2018 Autor: uofrani

Bardzo ładny obraz w czasie transmisji meczów piłkarskich

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

7

6

Zgłoś naruszenie