Identyfikator artykułu : SX670173 / Ostatnia modyfikacja : 24.08.2021

Jak zresetować ustawienia sieciowe? (Android 9.0, Android 10 lub Android 11)

    Dotyczy

    • Android 11
    • Android 10
    • Android 9.0 Pie

    Po co resetuje się ustawienia sieciowe

    • Gdy telefon nie pozwala nawiązywać lub przyjmować połączeń
    • Przy braku sygnału w telefonie
    • Problemy z Wi-Fi: trudności z łączeniem się i nagłe przerwy w odbiorze Wi-Fi
    • Bluetooth: brak łączności lub zrywanie połączenia

    Co dzieje się przy resetowaniu ustawień sieciowych

    Kiedy resetujesz ustawienia sieciowe (czyścisz wszystkie dane o połączeniach), szereg właściwości przyjmuje domyślne ustawienia — takie jak w nowym telefonie.

    Zresetowanie ustawień sieciowych:

    • Umożliwia synchronizację danych w tle.
    • Usuwa limit komórkowej transmisji danych.
    • Usuwa wszystkie zapamiętane nazwy sieci Wi-Fi®.
    • Rozłącza wszystkie połączenia wykonane przez tethering.
    • Czyści informacje o wszystkich sparowanych urządzeniach.
    • Usuwa wszystkie ograniczenia związane z danymi aplikacji.
    • Ustawia automatyczny tryb wyboru sieci.
    • Ustawia preferowany typ sieci komórkowej na najlepszy dostępny.
    • Wyłącza tryb samolotowy.
    • Wyłącza Bluetooth®.
    • Wyłącza roaming danych.
    • Wyłącza hotspot mobilny.
    • Wyłącza VPN.
    • Włącza komórkową transmisję danych.
    • Włącza Wi-Fi®.

    Resetowanie ustawień sieciowych

    Aby zresetować ustawienia sieciowe

    1. Odszukaj i stuknij opcje Ustawienia → System → Zaawansowane → Zresetuj opcje Resetuj ustawienia sieci.
    2. Stuknij ZRESETUJ USTAWIENIA.