Ważne dla
- Android 9.0 lub wyższy
Rozwiązanie
Kiedy resetujesz ustawienia sieciowe( wyczyść wszystkie dane połączenia) Przywrócono domyślne ustawienia wielu funkcji. Dotyczy to ustawień Wi-Fi®, danych mobilnych i Bluetooth® .
Co się stanie, gdy zresetujesz ustawienia sieciowe
- Umożliwia synchronizację danych w tle.
- Znosi limity danych mobilnych.
- Usuwa wszystkie identyfikatory SSID sieci Wi-Fi ®.
- Rozłącza wszystkie podłączone interfejsy.
- Zapomina sparowane urządzenia.
- Usuwa wszystkie ograniczenia danych aplikacji.
- Ustawia tryb wyboru sieci na automatyczny.
- Ustawia preferowany typ sieci komórkowej na najlepszy dostępny.
- Wyłącza tryb samolotowy.
- Wyłącza się Bluetooth® .
- Wyłącza roaming danych.
- Wyłącza mobilny punkt dostępu.
- Wyłącza VPN.
- Włącza transmisję danych mobilnych.
- Włącza Wi-Fi® .
Kroki resetowania ustawień sieciowych
- Znajdź i stuknij Ustawienia → System →( Zaawansowany) → Resetuj opcje → Resetuj ustawienia sieciowe .
- Kliknij RESETUJ USTAWIENIA .
Notatka :
- Z Android Od 14 lat, Resetuj ustawienia sieci komórkowej i Resetuj Bluetooth & Wi-Fi zostały rozdzielone, co pozwala na ich niezależne resetowanie.
- Proszę zapoznać się z link do informacji o znaku towarowym.
Ten artykuł został przetłumaczony maszynowo. Tłumaczenia maszynowe nie uwzględniają kontekstów i mogą niedokładnie oddawać sens wersji angielskiej.