Identyfikator artykułu : 00226516 / Ostatnia modyfikacja : 15.05.2019

Użycie funkcji pamięci i przywołania pamięci w aparacie

Produkty i kategorie związane z tym artykułem

Funkcje Pamięć MRPrzywołanie pamięci pozwalają zapisywać i wczytywać często używane ustawienia aparatu.

Jakie ustawienia można zapisać?

  • Tryb fotografowania
  • Przysłona i/lub czas otwarcia migawki
  • Ustawienia z kartyIkona aparatu (z pewnymi wyjątkami)

Zapisywanie ustawień w pamięci

  1. Wybierz tryb fotografowania, na przykład M, S, A, P, Auto, SCN, S&Q, Panorama (panorama) lub Film(film).
  2. Wybierz w aparacie ustawienia, które chcesz zapisać.
  3. Naciśnij przycisk MENU.
  4. Z karty Ikona aparatuwybierz opcję Pamięć MR.
  5. Przyciskami w lewow prawo wskaż żądane miejsce zapisu.
    • W przypadku pamięci wewnętrznej aparatu: 1, 2 lub 3.
    • W przypadku karty pamięci: M1, M2, M3 lub M4.
  6. Naciśnij przycisk centralny.

Przywoływanie zapisanych ustawień

Wykonaj odpowiednie czynności, zależnie od miejsca zapisu ustawień:

  • 1, 2 lub 3
    1. Obróć pokrętło trybu do położenia MR, 1, 2 lub 3.
      • Tryby dostępne w aparacie zależą od modelu. Informacji o konkretnym modelu należy szukać w jego instrukcji obsługi.
        • ILCE-6000

          Alfa 6000

        • ILCE-7

          Pokrętło trybu alfa 7

        • ILCE-9

          Pokrętło trybu alfa 9

      • Jeśli aparat ma tryb MR, naciskaj przycisk w lewo lub prawo i wybierz 1 lub 2.
    2. Naciśnij przycisk centralny.
  • M1, M2, M3 lub M4
    1. Obróć pokrętło trybu do położenia MR, 1, 2 lub 3.
    2. Przyciskiem w lewo lub w prawo wskaż miejsce zapisu.

      Zapis na karcie pamięci

    3. Naciśnij przycisk centralny.

Inne informacje

  • Funkcję Przywołanie pamięci lub Przywołanie można wybrać z menu, aby przełączać ustawienia między kartą pamięci a pokrętłem trybu.
    • Funkcja Przywołanie pamięci lub Przywołanie jest aktywna (nie przyciemniona) tylko wtedy, gdy pokrętło trybu jest ustawione na MR, 1, 2 lub 3.
  • Po wybraniu opcji Przywołanie pamięci lub Przywołanie można skontrolować zapisane ustawienia. Aby zobaczyć wszystkie ustawienia, naciśnij przycisk w dół.

    Ustawienia

  • Zapisane ustawienia pozostają w pamięci nawet po użyciu funkcji Reset. ustawień aparatu.
  • Wybór opcji Inicjuj powoduje usunięcie ustawień z pamięci 1, 23.
  • Sformatowanie karty pamięci powoduje usunięcie ustawień z pamięci M1, M2, M3M4. Dostęp do zapisanych ustawień nie jest możliwy po wyjęciu lub wymianie karty pamięci.