24

4.3 na podstawie 24 recenzji klientów

11
11
1
1
0
Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Kamerka jest dobra co do swojej ceny

HDR-CX405 12.08.2017 Autor: MrRozgunek

Kupiłem ją około 3 tygodnie temu i udało mi się już nakręcić parę filmików, które w połączeniu ze stabilizatorem i stabilizacją optyczną w kamerce wychodzą bardzo dobrze. Jestem z niej zadowolony. Jakość może nie jest rewelacyjna, ale jest wystarczająca.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Zawiedzione nadzieje

HDR-CX405 29.11.2015 Autor: Omaley

Po lekturze kilku tekstów reklamujących kamerę HDR-CX405 spodziewałem się może nie produktu "topowego", ale jednak wysokiej jakości, zwłaszcza jeśli chodzi o rejestrowany obraz. Tymczasem w praktyce okazało się, iż jest to sprzęt dość pośledni, przede wszystkim właśnie pod względem jakości standardowego automatycznego obrazu, który jest zbyt ciemny i przekontrastowany Również plastikowa obudowa nie sprawia dobrego wrażenia, a ponadto sam chwyt kamery (wynikający przede wszystkim z jej kształtu) pozostawia wiele do życzenia. Z tym, że nie jest to tylko wada tej kamery, a modnego obecnie wzornictwa. Niemniej używanie przycisków, zwłaszcza start/stop obsługiwanego kciukiem nie jest zbyt niewygodne. Bardzo niewygodne jest natomiast otwieranie i zamykanie obiektywy, które trzeba wykonać jeszcze przed uchwyceniem kamery lub zrobić to później drugą ręką. Sporym mankamentem jest - jak dla mnie - brak możliwości wyprowadzenia nagrań z kamery poprzez USB (Windows "nie widzi" kamery podłączonej przez USB jako dysku zewnętrznego), a tajemnicze wyjście "multi" (o kształcie gniazda mikro USB) nie wiadomo czym i do czego podłączyć, bo w załączonej książeczce a'la instrukcja nie jest to objaśnione. Trzeba też wspomnieć o bardzo marnej, jak na mój gust, jakości zdjęć Z pozytywnych wrażeń: cicho i płynnie działający zoom z regulowaną prędkością, który przy wolnym tempie zbliżania lub oddalania pozwala zachować ostrość obrazu. Przejrzyste, intuicyjne menu.

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Średnia

9

7

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 24

0

bardzo fajna

HDR-CX405 11.02.2019 Autor: kk70

szkoda, że nie ma bateri 2x większej do zamontowania po usunięciu zaślepki

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

wspaniay produkt na wyjazdy turystyczne

HDR-CX405 07.02.2019 Autor: patita22

Posiadam trzeci rok i nigdy mnie nie zawioda ta kamera.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna kamerka

HDR-CX405 30.01.2019 Autor: Ibanez

Dobrze wykonana nagrania super jakość dobra stabilizacja obrazu polecam ten produkt z czystym sumieniem

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

uniwersalna kamera sietna dla rodziny,

HDR-CX405 27.12.2018 Autor: marian73

dla mnie rewelacja.kamera lekka. jakosc obrazu bardzo dobra. dobrej jakosc obiekyw zaissa. . cena niecale 1000pln. ale gniazdo mikrofonowe by sie przydalo..polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Minimum ceny maximum korzyści

HDR-CX405 17.10.2018 Autor: many58

Idealna amatorska kamera do rejestracji rodzinnych wydarzeń,używam jej w górach do uwieczniania górskich krajobrazów.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

FAJNA KAMERA ZA MAŁE PIENIĄDZE

HDR-CX405 10.09.2018 Autor: Jacek_zg

Kamera nagrywa bardzo ładnie- i obraz i dźwięk. Dobrze leży w dłoni, choć jest za mała i za lekka. Jednak powstaje problem przy obróbce filmu - Sony Play Memories totalnie się nie nadaje.... Brak wielu funkcji jak tytuły, przejścia, regulacja podkładu muzycznego itd.... Ogólnie REWELACJA :)

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Jestem zadowolony z kamery

HDR-CX405 02.09.2018 Autor: Wiltord

Jestem zadowolony z kamery ale brakuje mi oprogramowania do wycięcia niechcianych scen z plików MTS. Dobrze aby chociaż prosty program był dołączony do produktu.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony - CX405: kamera Handycam®

HDR-CX405 01.07.2018 Autor: SZARY

JEST TO MOJA PIERWSZA KAMERA I JESTEM Z NIEJ BARDZO ZADOWOLONY

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

KAMERA do zabawy w domowe KINO

HDR-CX405 30.04.2018 Autor: wgr9

Bardzo sympatyczna , prosta i poręczna zabawka do dokumentowania rodzinnych wydarzeń.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

kamera

HDR-CX405 19.03.2018 Autor: ritimin

Bardzo ciekawa kamera posiada wiele ciekawych funkcji

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry stosunek jakości do ceny

HDR-CX405 17.03.2018 Autor: Trockey

Dobra optyka, bardzo dobra stabilizacja, dobra jakość obrazu. Kamera lekka. Dużo opcji. Możliwość tworzenia filmu w kamerze. Obawiałem się o czas pracy na baterii ale okazało się, że czas pracy mi zupełnie wystarczająca.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada wiele funkcji bardzo przydatnych

HDR-CX405 08.03.2018 Autor: tomasz 30

sprzęt został zakupiony około miesiąc tenu i jestem z niego bardzo zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

doskonaly stabilizator,dobra cena

HDR-CX405 09.02.2018 Autor: jank23

Dobra stabilizacja,dobra cena,jakość obrazu mogłaby być lepsza

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Kamerka jest dobra co do swojej ceny

HDR-CX405 12.08.2017 Autor: MrRozgunek

Kupiłem ją około 3 tygodnie temu i udało mi się już nakręcić parę filmików, które w połączeniu ze stabilizatorem i stabilizacją optyczną w kamerce wychodzą bardzo dobrze. Jestem z niej zadowolony. Jakość może nie jest rewelacyjna, ale jest wystarczająca.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Przydatna-wygodna-przyjazna

HDR-CX405 22.07.2017 Autor: Yoda 2

Kamera jest OK, natomiast program PlayMemories Home jest za trudny i mało czytelny dla amatora, a także nie nadaje się do robienia dobrych i efektownych filmów. Ja używam PowerDirector 14 (CyberLink). Filmów w internecie jeszcze nie zamieszczałem.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Dostateczna

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jakość do ceny

HDR-CX405 17.06.2017 Autor: JMOWB

Zakup spontaniczny, film nakręcony. Jakość filmu w słabym świetle bardzo dobra (duże pomieszczenie z lekkim doświetleniem), stabilizacja obrazu znakomita. Mało "wodotrysków" - krótki czas nagrywania - (brak możliwości nagrywania z podłączonym zasilaczem sieciowym)

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest łatwa w obsłudze

HDR-CX405 16.07.2016

Jestem zadowolony z zakupu.polecam do domowego użytku.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Lekka i poręczna.

HDR-CX405 26.01.2016 Autor: mldream

Kamera posiada jedną zaletę w tej cenie...stabilizacja optyczna nie cyfrowa...reszta bez rewelacji...Ale na pewno lepsza od kamer Samsunga.

Jakość obrazu

Średnia

Jakość dźwięku

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobra kamera dla turysty.

HDR-CX405 05.01.2016 Autor: Ambross

Kupiłem kamerkę CX405 w celach typowo turystycznych. Interesowała mnie rejestracja wspomnień. Zakup naprawdę bardzo udany. Za tak małe pieniądze dostałem świetną jakość HD z podstawowymi funkcjami. Nie oszukujmy się, że kupując kamerę będziemy jej używać bardzo często. Nie użyjemy też większości funkcji proponowanych w drogich modelach. W tym przypadku mamy wszystko co potrzebne pod ręką, w dodatku tanio. Zbliżenie x60 po prostu mnie zabiło. Trzeba się przekonać, ale po użyciu wbija w ziemię. Jakość HD przy odtwarzaniu również nie pozostawia wiele do użyczenia. Na TV '42 wygląda po prostu wyśmienicie. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Na pierwszym po zakupie wyjeździe nagrałem ponad 300 krótkich filmów. Super! Zastanawiałem się przed zakupem, czy dołożyć kilka stów i kupić tożsamą kamerę Sony z projektorem, ale na szczęście zrezygnowałem. W pokoju hotelowym podłączyłem się do TV i spokojnie oglądałem efekt zabawy. Kamera jest bardzo lekka. Prawie jej nie czuć w dłoni. Przez to cały czas starałem się na nią uważać, a i tak zostawiłem na taśmie przy odprawie :) . System automatyki działa bez zarzutu. Menu po polsku. Dźwięk, mimo braku mikrofonu kierunkowego, działa wyjątkowo dobrze. Posiada system stabilizacji optyczny, co było warunkiem koniecznym przy zakupie. Na koniec dodam, że Sony wymiata!

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

3

2

Zgłoś naruszenie
0

Super jakość

HDR-CX405 02.01.2016 Autor: Gallusik

Mała, lekka, ładnie nagrywa przy dobrym i średnim oświetleniu. Przy słabszym oświetleniu widoczne pogorszenie obrazu, ale i tak jest ok. Łatwa obsługa. Obraz jest ładny, ale nie rewelacyjny. Polecam jeśli ktoś chce nagrywać chwile spędzone z rodziną i dzieckiem. Ładnie przybliża.

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

3

Zgłoś naruszenie
0

Zawiedzione nadzieje

HDR-CX405 29.11.2015 Autor: Omaley

Po lekturze kilku tekstów reklamujących kamerę HDR-CX405 spodziewałem się może nie produktu "topowego", ale jednak wysokiej jakości, zwłaszcza jeśli chodzi o rejestrowany obraz. Tymczasem w praktyce okazało się, iż jest to sprzęt dość pośledni, przede wszystkim właśnie pod względem jakości standardowego automatycznego obrazu, który jest zbyt ciemny i przekontrastowany Również plastikowa obudowa nie sprawia dobrego wrażenia, a ponadto sam chwyt kamery (wynikający przede wszystkim z jej kształtu) pozostawia wiele do życzenia. Z tym, że nie jest to tylko wada tej kamery, a modnego obecnie wzornictwa. Niemniej używanie przycisków, zwłaszcza start/stop obsługiwanego kciukiem nie jest zbyt niewygodne. Bardzo niewygodne jest natomiast otwieranie i zamykanie obiektywy, które trzeba wykonać jeszcze przed uchwyceniem kamery lub zrobić to później drugą ręką. Sporym mankamentem jest - jak dla mnie - brak możliwości wyprowadzenia nagrań z kamery poprzez USB (Windows "nie widzi" kamery podłączonej przez USB jako dysku zewnętrznego), a tajemnicze wyjście "multi" (o kształcie gniazda mikro USB) nie wiadomo czym i do czego podłączyć, bo w załączonej książeczce a'la instrukcja nie jest to objaśnione. Trzeba też wspomnieć o bardzo marnej, jak na mój gust, jakości zdjęć Z pozytywnych wrażeń: cicho i płynnie działający zoom z regulowaną prędkością, który przy wolnym tempie zbliżania lub oddalania pozwala zachować ostrość obrazu. Przejrzyste, intuicyjne menu.

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Średnia

9

7

Zgłoś naruszenie
0

Kamera bardzo lekka, zastępuje także fotoaparat.

HDR-CX405 14.11.2015

CX405 jest lżejsza niż moja starsza kamera HDR-TG3E (tam niestety dość szybko przestała działać funkcja foto), dobrze leży w dłoni i ma większe możliwości . Wygodne m.in. to, że można ją ładować z USB zintegrowanym kabelkiem. NIESTETY ma błyszczący ekran i DENERWUJĄCO odbija się w nim to, co jest za plecami utrudniająć filmowanie, dlatego z niej zrezygnowałem i pozostałem przy "starej" HDR-TG3E która ma odpowiedni ekran...

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

3

5

Zgłoś naruszenie
0

Mała, poręczna i ma bardzo dobre parametry

HDR-CX405 17.04.2015 Autor: michamik

Kamera jest moją drugą, którą użytkuję. Jak na tą cenę posiada duże możliwości filmowania w różnych warunkach dzięki rozbudowanemu menu ustawień manualnych. Duży zoom i dobra stabilizacja obrazu - to zaleta kamery.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

5

4

Zgłoś naruszenie
0

Dora kamera za doracenę

HDR-CX405 14.02.2015 Autor: Mark57

Kupiłem miesiąc temu jestem zadowolony. polecam ...

Jakość obrazu

Słaba

Jakość dźwięku

Słaba

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Słaba

7

35

Zgłoś naruszenie