11

4.5 na podstawie 11 recenzji klientów

8
2
0
0
1
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Dobry uniwersalny aparat

DSC-RX10M3 09.08.2017

Kupiłem ten aparat z myślą o uniwersalnym zastosowaniu, sprawdza się. Wygoda bez zmiany obiektywów Jest to pewien kompromis i trzeba się z tym pogodzić

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Niechlujny proces produkcji

DSC-RX10M3 01.07.2017 Autor: Jerzy 65

Przednia soczewka obiektywu jest zabrudzona od środka w procesie produkcji. Koliste nacieki od wewnętrznej strony. Niemożliwe do usunięcia przez użytkownika. Serwis autoryzowany Sony odmawia interwencji twierdząc, że jest to zgodne z poziomem jakości Sony. To skandal. Zostałem z aparatem na gwarancji, który do niczego się nie nadaje.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Dobra

19

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 12

0

Zawiedzione nadzieje

DSC-RX10M3 07.10.2019 Autor: krzysfoto

Pierwsze wrażenie: solidny, ładnie i starannie wykonany duży i dobrze leżący w dłoniach aparat. Wkładamy akumulator, kartę (kartę nieergonomicznie dość) .Dla mnie podstawowym ustawieniem jest preselekcja przysłony. Świetne pokrętło korekcji ekspozycji (polecam podgląd histogramu w bardzo dobrym wizjerze). Korekcja nie działa przy Programach "Scena". Program P (program) preferuje otwarty obiektyw i krótkie czasy . Menu jest dla użytkowników SONY intuicyjne czyli podobne jak w starszych modelach. Robimy z przyjemnością zdjęcia i: 1. Dobrze dobrana prędkość serii w programie sport. 2. Bardzo dobry HDR 3. Bardzo dobry odcień skóry przy ustawieniu Portret ( lecz patrz brak możliwości korekcji). Można też profil portretu ustawić w podmenu np. ustawienia "Apreture" 4. Bardzo dobrym pomysłem jest pokazanie w wizjerze aktualnej ogniskowej w mm a nie tylko pasek (i na obiektywie tez). Jak się ma taki wizjer to można. Autofokus powoduje irytujące niespodzianki gdy chcemy sfotografować pająka na pajęczynie. Działa za to fajnie manualna ostrość z podglądem przedziału odległości dostępnych dla aktualnej ogniskowej. Dobiegaczka jest dobra gdy fotografujemy pociąg wjeżdżający na stację, ale gdy jest to ptak w locie niekoniecznie. Przy długich ogniskowych i słabszym oświetleniu AF się czasem gubi, tak samo jak na krawędziach chmur przy zachodzie słońca. Za to przy zdjęciach w pomieszczeniach w ciemności wspomaganie AF działa dobrze i gdy nic nie widzimy (prawie) normalna zielona automatyka robi dobre zdjęcia. Lampa błyskowa wbudowana nadspodziewanie skuteczna. 5. Stabilizacja (podobno) jest. Działa bezszmerowo w tle i do tego skutecznie, ale nie liczmy że zawsze technika obejdzie nasze drżące rączki na 1/6 sekundy. 6. Tylny ekran jest tylko odchylany i trzeba się do tego przyzwyczaić. Obraz na nim lubi się od pierwszego wejrzenia. Nawet jak poziomica dyscyplinuje nasz pogląd na świat. 7. Obiektyw z softem prostują kolumny i ewentualne poduszki, zdjęcia wyglądają bardzo naturalnie. 8. Poręczne przyciski 2 funkcji i szybkiego dostępu do menu, poręczne rozwiązanie zmiany Wide/Tele w układzie przy spuście i pierścieniu. Ekranik LCD z liczbą zdjęć, czułością itp czytelny i przejrzysty. 9. Wysokie czułości - dobrze, ale wiadomo że cudów nie będzie 10. Akumulator to 390-480 zdjęć pojedynczych. 11. Dziwnym i irytującym pomysłem jest brak moletowania pierścienia przysłony od spodu, czyli tam gdzie się go chwyta. (zmienione w modelu IV) 12. Przegubowe zawieszenie na pasku powoduje dyndanie aparatu z obiektywem zwieszonym w dół. Niby dobrze, bo ekran nawet z doklejoną szybką nie ma możliwości ocierania się o guzik (zawsze jakiś się znajdzie), ale polubić potrzeba. 12. Ale niestety obiektyw, matryca i soft w mojej ocenie poległy w rozdzielczości i oddawaniu szczegółów. Dramatycznie mniejsza jest w stosunku do IV ilość linii/mm i zdjęcia są dostateczne (ale w tej cenie aparatu powinny być bardzo dobre). Dotyczy to ilości szczegółów ptasich piórek oświetlonych słońcem, skrzącej się kropli na krawędzi liścia pod światło i każdego motywu, gdzie rozdzielczość gra istotną rolę. Czyli albo wychodzi zdjęcie, albo mydło. 13. Temat filmowania - nie używałem.

Jakość obrazu

Dostateczna

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry sprzęt

DSC-RX10M3 19.01.2019 Autor: Dolek1916

Przez blisko miesiąc testowania musze przyznać, że sprzet ma rewelacyjny obiektyw. W dobrym świetle zdjęcia są wprost niesamowicie ostre.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

super funkcje

DSC-RX10M3 11.11.2018 Autor: Rafalg25

super aparat,jestem bardzo zadowolony z tego zakupu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony wydłużony

DSC-RX10M3 04.09.2018 Autor: zjawa

Duży zakres ogniskowych i jakość obiektywu to zalety, nie wiem czy dla kobiety, bo waży sporo, niestety.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mieszane uczucia

DSC-RX10M3 25.03.2018 Autor: marekG

Aparat niezwykle zaawansowany robiący rewelacyjne zdjęcia i filmy a do tego naprawdę dobry obiektyw. Nie mogę jednak cały czas wyjść z podziwu jak można zrobić tak beznadziejne menu i instrukcję obsługi. Czytałem przed zakupem że jest to słaba strona aparatu ale nie przypuszczałem że aż tak bardzo. Do tego przyciski słabo wyczuwalne i chyba nie najlepiej umieszczone nie poprawiają obsługi. Jeżeli wyjdziemy poza automatykę lub chcemy skorzystać z różnych funkcji to lepiej to potrenować przed plenerem.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wszystko w jednym. Doskonała precyzja.

DSC-RX10M3 03.10.2017

Aparat obecnie testuje. Do tej chwili spełnia moje oczekiwania.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry uniwersalny aparat

DSC-RX10M3 09.08.2017

Kupiłem ten aparat z myślą o uniwersalnym zastosowaniu, sprawdza się. Wygoda bez zmiany obiektywów Jest to pewien kompromis i trzeba się z tym pogodzić

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Niechlujny proces produkcji

DSC-RX10M3 01.07.2017 Autor: Jerzy 65

Przednia soczewka obiektywu jest zabrudzona od środka w procesie produkcji. Koliste nacieki od wewnętrznej strony. Niemożliwe do usunięcia przez użytkownika. Serwis autoryzowany Sony odmawia interwencji twierdząc, że jest to zgodne z poziomem jakości Sony. To skandal. Zostałem z aparatem na gwarancji, który do niczego się nie nadaje.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Dobra

19

0

Zgłoś naruszenie
0

rewelacyjny aparat kompaktowy

DSC-RX10M3 07.06.2017 Autor: Grzegorz123

jestem bardzo zadowolony z aparatu z wielu powodów: - robi bardzo ładne kolorystycznie zdjęcia - duży zoom pozwala na wszechstronność robienia zdjęć - opcja automatyczna sprawdza się w przypadku szybkiej potrzeby zrobienia zdjęcia - bez kłopotów można robić zdjęcia w pomieszczeniach bez lampy - jest dobrze dopasowana opcja automatyczna dla sceny w ruchu - zdjęcia są wyraźne i jasne - bogata możliwość konfiguracji aparatu w zależności od potrzeb - super opcja zapamiętywania ustawień aparatu w kilku pamięciach - rewelacyjna opcja ustawienia manualnie ostrości - przybliżenie 5x a później jeszcze można kolejne 2x - na opcji automatycznej i każdej innej można ustawić manualny focus - istotne elementy sterowania są pod pokrętłami i przyciskami

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

7

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat kompaktowy

DSC-RX10M3 14.02.2017 Autor: janmi45

Udało mi się go kupić troszkę taniej , miałem dość dźwigania ciężkiej lustrzanki , robi doskonałe zdjęcia i kręci jeszcze lepsze filmy zwłaszcza 4K ,nie kosztuje mało ale za jakość i wszechstronność trzeba płacić.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

9

Zgłoś naruszenie
0

Idealna hybryda

DSC-RX10M3 17.06.2016 Autor: Adam B

Doskonały zakres z super jakością i waga 1kg !!! to coś co zdecydowało o zakupie. mam kilka aparatów (3 lustrzanki APS-C i FF + 4 bezlusterkowce FF i APS-C) ale ten aparat jest dopełnieniem z imponującym zakresem, jakością dzięki BSI oraz światłem 2.4 do 4.0 !!!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

9

9

Zgłoś naruszenie
0

Nowy Sony z kwietnia 2016 roku

DSC-RX10M3 14.06.2016 Autor: krzydere

Obudowa aluminiowa, znakomity obiektyw, elektroniczny wizjer. Widzisz w nim to samo co matryca. Szybki i precyzyjny. Reklamowany przycisk na obiektywie do zatrzymania ostrości niepotrzebny, to samo robisz spustem. Drażni mini końcówka usb. Nigdy nie wiem czy dobrą stroną wkładam. W IPhonie dużo lepiej.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

13

15

Zgłoś naruszenie