23

4.2 na podstawie 23 recenzji klientów

10
9
2
2
0
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Prawie ideał...

DSC-RX100M4 21.06.2016 Autor: mops

Aparat idealny dla osób ceniących sobie mobilność i przyzwoite możliwości ustawień zaawansowanych. Bardzo jasny obiektyw i sprawny AF. Pod względem szumów użyteczność zdjęć do 1600 ISO. Bokeh może nie tak ładny jak w DSLR, ale i tak jak na takie rozmiary bardzo fajnie wygląda. Matryca daje radę, przy obróbce RAW ogromne możliwości wyciągania miejsc zbyt jasnych i niedoświetlonych bez straty jakości. Myślę, że większe niż w M3. Na koniec kropla dziegciu: bardzo słaba bateria, to na pewno wymaga zmiany w następnych wersjach. Szkoda, żeby aparat o takich możliwościach miał taką słabą wydajność. Nie wiem gdzie podziała się opcja automatycznej jasności ekranu LCD w porównaniu z M3?? Chyba zaginęła. Pod tym kątem software do poprawki.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

7

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Mikro ktore zawsze jest przy mnie

DSC-RX100M4 22.05.2017 Autor: Tomuniek

Kupilem jakis miesiac temu, bardzo dobry aparat, ale za mala bateria. Zakup podyktowany budzetem, zamienie na V lub kolejna generacje. Zoom moglby miec lepszy zasieg. Przydalby sie bardziej ergonomiczny uchwyt i do niego skorany futeral. Pomimo uwag bardzo polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 23

0

Rx100m4

DSC-RX100M4 24.01.2020 Autor: Pjoter2020

Gabaryty pozwalaja miec go zawsze przy sobie. Bardso jasny obiektyw sprawia ze nawet w trudnych warunkach oświetleniowych aparat daje radę a 1 calowa matryca jakosciowo stanowi inną lige niz nawet najlepszy aparat w telefonie. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dom Ogród Cardemo Twoje Centrum Ogrodnicze

DSC-RX100M4 02.01.2020 Autor: Dzidek123

Mały lecz mający wszystko, lubię go bo mogę go mieć zawsze przy sobie.

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mały i lekki, doskonały na wycieczki.

DSC-RX100M4 30.08.2019 Autor: Dobo65

Świetny aparat o niskiej wadze i szybkim działaniu. Zdjęcia w jpg. i raw. Mały a może wiele. Zdjęcia ostre. Zoom mógł by być trochę większy jak w następcy. Polecam

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fatalne menu i fatalna sychronizacja ze smartfonem

DSC-RX100M4 15.03.2019 Autor: totek

Posiadam nowy model Samsunga. Uczcie się od nich, jak należy, w intuicyjny sposób, wspierać użytkowników i służyć wsparciem technicznym.

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Przyjaciel którego zawsze masz u swojego boku

DSC-RX100M4 18.12.2018 Autor: Ramzes Oslo

Sprzęt zakupiony w promocji po cenie niższej niż starszy model m3. Many, szybki w miarę celny a przede wszystkim miły w codziennym używaniu.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

RX100 IV

DSC-RX100M4 27.08.2018 Autor: Trociak

Bardzo dobry produkt gorąco polecam. Najlepszy wybór w tym przedziale cenowym.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Wspaniały aparat podręczny z funkcją kamery

DSC-RX100M4 15.08.2018 Autor: golata

Aparat robi wspaniałe zdjęcia i filmy. Po włączeniu- zdjęcie lub początek kręcenia w czasie poniżej sekundy. Jakość i poziom szumów przy słabym oświetleniu- wspaniałe. Jakość w 4K- rewelacyjna. Stabilizacja obrazu- wspaniała.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Wielkie możliwości w niewielkiej odbudowie

DSC-RX100M4 15.07.2018 Autor: SBylina

Niesamowity tryb filmowy z 4K i profilami obrazu (!), które nawet w nocy oszałamiają jakością. Zdjęcia wakacje, czy to miasto czy krajobraz porównywalne jakością z lustrzankami amatorskimi. W tym segmencie cenowym najlepszy wybór, dostajemy wszystko w zestawie, przede wszystkim cudowny obiektyw. Jedyne czego mi brakuje to trybu timelapse. Polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Zdjęcie czarnego kota w ciemnej piwnicy

DSC-RX100M4 22.06.2018 Autor: rsulik1

Jasny obiektyw pozwala robić zdjęcia w pomieszczeniu. Slog2 rozszerza zakres dynamiczny czego nie mają nawet najdroższe telefony komórkowe, bo niektórzy twierdzą, że zrobią zdjęcie telefonem takie samo jak tym aparatem. Żaden telefon nie zrobi zdjęcia takiego jak ten aparat z Slog2 sprawdziłem to sam korzystając z pożyczonego drogiego telefonu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

2

Zgłoś naruszenie
0

Amator, który widzi różnicę w jakości zdjęć

DSC-RX100M4 14.04.2018 Autor: klosia10

Jakość zdjęć tym aparatem w porównaniu do aparatów klasy kompakt zdecydowanie większa. Zdjęcia w trudnych warunkach (słabe światło) rewelacyjna. Wykorzystuję może 10% możliwości sprzętu. Większość w automacie. Ale lekka zabawa innymi funkcjami zadziwia. Krótkie filmiki w trybie HFR długo przetwarzane i krótkie (ok.25sekund). Jakość najlepiej widać na dużych telewizorach, ale i albumy zachwycają wiernością detali, które ten "kieszonkowiec" widzi.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Zawsze pod ręką.

DSC-RX100M4 04.01.2018 Autor: zorro123

Zakupiony aparat ma jedną z najważniejszych zalet : ze względu na rozmiar jest zawsze pod ręką.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

1

Zgłoś naruszenie
0

robi dobre zdięcia bez flasha

DSC-RX100M4 27.12.2017 Autor: mac9

mam ten aparat od 2 tyg. i nadal walczę z instrukcja obsługi. Trudno jest uruchomić funkcje przesyłania zdjęć przez wi-fi - nie ma jasnej i dobrej instrukcji po polsku która by krok po kroku przeprowadziła przez różne procedury aparatu. Podstawowe ustawienie obiektywu po włączeniu aparatu jest zbyt szerokokątne co daje pewne zniekształcenia po bokach obrazu.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dostateczna

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Zdjęcia i filmy

DSC-RX100M4 01.11.2017 Autor: Bush123

Jestem bardzo zadowolony, super zdjęcia i filmy. Bardzo mały- wszędzie się mieści. Polecam wszystkim.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy aparat dla amatora FOTO/VIDEO-all in one

DSC-RX100M4 02.07.2017 Autor: ShoG

Aparat zakupiłem około 6 miesięcy temu, początkowy wybór był trudny.... Nikon D5600 czy mały RX100 IV. Wybór padł na kompakt z racji małych rozmiarów świetnego video oraz trybu HFR. Obawiałem się czy materiał z takiego maleństwa będzie jakościowo dorównywał zdjęciom zaawansowanych lustrzanek i.... Sony nie zawiodło w prawie żadnym aspekcie. Czyste pełne kolorów i ostrości zdjęcia, ostre video w 4k strefa twórcza. Do poprawy jedynie żywotność baterii i pojemność bufora.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Mikro ktore zawsze jest przy mnie

DSC-RX100M4 22.05.2017 Autor: Tomuniek

Kupilem jakis miesiac temu, bardzo dobry aparat, ale za mala bateria. Zakup podyktowany budzetem, zamienie na V lub kolejna generacje. Zoom moglby miec lepszy zasieg. Przydalby sie bardziej ergonomiczny uchwyt i do niego skorany futeral. Pomimo uwag bardzo polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Ocena SONY RX100MIV

DSC-RX100M4 15.02.2017 Autor: Modul

Aparat posiada wszystko czego może oczekiwać najbardziej zaawansowany fotograf. Przede wszystkim sprawdza się doskonale jako drugi aparat po lustrzance

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Sony RX100 IV

DSC-RX100M4 29.11.2016 Autor: Ansta

Jestem bardzo zadowolony. RX100 IV posiadam od miesiąca. Wcześniej miałem RX100.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

1

Zgłoś naruszenie
0

Faktycznie mistrz prędkości

DSC-RX100M4 26.08.2016 Autor: Pikardo

Aparat zaskakuje szybkością i jakością. Nie jestem profesjonalistą i używam trybów automatycznych. Mam jednak sporo doświadczenia - wiele fotografuję. To co oferuje aparat robi wrażenie. Z minusów - ma trochę za delikatny wyświetlacz.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

1

Zgłoś naruszenie
0

Jakość lustrzanki w kieszonkowym wydaniu

DSC-RX100M4 17.08.2016 Autor: EKRA

Zakupiłam ten model ponad miesiąc temu. Aparacik niemalże doskonały... Fantastycznie pasuje do dłoni. Zabieram go wszędzie. Robi piękne zdjęcia w każdych warunkach pogodowych i oświetleniowych... Wygodny automat. Solidna obudowa. Śliczny design. No i te RAWY - na życzenie można sobie dopracować wg własnego "widzimisię" Gorąco polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

5

0

Zgłoś naruszenie
0

Prawie ideał...

DSC-RX100M4 21.06.2016 Autor: mops

Aparat idealny dla osób ceniących sobie mobilność i przyzwoite możliwości ustawień zaawansowanych. Bardzo jasny obiektyw i sprawny AF. Pod względem szumów użyteczność zdjęć do 1600 ISO. Bokeh może nie tak ładny jak w DSLR, ale i tak jak na takie rozmiary bardzo fajnie wygląda. Matryca daje radę, przy obróbce RAW ogromne możliwości wyciągania miejsc zbyt jasnych i niedoświetlonych bez straty jakości. Myślę, że większe niż w M3. Na koniec kropla dziegciu: bardzo słaba bateria, to na pewno wymaga zmiany w następnych wersjach. Szkoda, żeby aparat o takich możliwościach miał taką słabą wydajność. Nie wiem gdzie podziała się opcja automatycznej jasności ekranu LCD w porównaniu z M3?? Chyba zaginęła. Pod tym kątem software do poprawki.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

7

0

Zgłoś naruszenie
0

Ogólnie pozytywnie, ale...

DSC-RX100M4 20.02.2016 Autor: henrykdr

Nie można aparatowi, przecież kompaktowemu odmówić zalet. Przede wszystkim znakomitej jakości zdjęć. Jednak chciałbym się podzielić kilkoma uwagami. Obudowa nie sprawia wrażenia solidnej. Za tą cenę spodziewałem się obudowy przynajmniej optycznie odbiegającej od standardowego plastiku. Obsługa jest trudna z powodu zbyt małych przycisków. Praktycznie nie można czegokolwiek wybrać bez kontroli wzroku, co utrudnia manipulację, a przecież miejsca jest dosyć. Pozytywnie oceniam pierścień sterowania, lecz i tutaj "skok" zoomu jest zbyt duży (nie obejmuje pełnego zakresu jednym uchwyceniem). Lampa błyskowa rozczarowuje. Intensywność błysku jest skuteczna jedynie na niewielkim dystansie. Jednak największym mankamentem jest blokowanie się lampy. Najczęściej trzeba pokrywę najpierw mocniej docisnąć, aby lampa wyskoczyła. Spory minus. Cyfrowy wizjer tez mnie rozczarował. Wbrew zapowiedziom obraz w wizjerze sprawia wrażenie małego. Kontrola obiektu jest trudna. Brak osłony okularu (przy niewielkich rozmiarach) powoduje "wpadanie" światła z boku. Przy intensywnym nasłonecznieniu (a przecież wtedy wizjer ma sens) fotografowanie jest trudne. Aparat kupiłem, gdyż wykonuję zdjęcia psów. Zachęciła mnie prędkość i specjalny program (pets). I tu jestem rozczarowany. Nie wiem do czego ten program, skoro do wykonanie psom zdjęcia w ruchu ta scena się nie nadaje. Mój następny aparat raczej będzie innego producenta.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

13

3

Zgłoś naruszenie
0

Duże możliwości w funkcjach kieszonkowego kompaktu

DSC-RX100M4 27.01.2016 Autor: kbro

Sony Cyber-Shot RX100 IV jest zaawansowanym, bogatym w funkcje kieszonkowym kompaktem. W aparacie zainstalowano 1-calową matrycę co przekłada się jakość zdjęć, szybki system AF, tryb seryjny 16 kl./s, kontrastowy i jasny wizjer elektroniczny, rozbudowane możliwości personalizacji, odchylany ekran i przede wszystkim możliwość nagrywania filmów w rozdzielczości 4K czy Full HD 1080p z prędkością 120kl./s. Aparat daje możliwość nagrywania filmów w zwolnionym tempie z prędkościami w zakresie 240-1000 kl./s, oczywiście już w gorszej jakości. Do minusów należy przegrzewanie się elektroniki podczas filmowania z dużą rozdzielczością które uniemożliwia dalszą natychmiastową sprawną pracę po komunikacie o przegrzaniu. Brakuje też gorącej stopki i wejścia mikrofonowego. Do wad też należy niewygodne, wielozakładkowe menu, które może przeszkodzić w szybkim zrobieniu dobrego zdjęcia. Poza tym aparat prezentuje się naprawdę bardzo dobrze.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

7

3

Zgłoś naruszenie
0

Mistrz prętkości i grzania się

DSC-RX100M4 14.12.2015

Aparat w pokoju temp ok 17C nagrywa łącznie 12 min w trybie 4K (60) komunikat przegrania pojawia się pojawia się po około 9 minutach aparat gasi się po około 13 min z komunikatem o przegrzaniu. Po ponownym włączeniu możliwe jest nagranie tylko 1:15 sek w tym trybie. Po krótkiej przerwie ok 1 min można nagrać max 2 min Tak samo dzieje się gdy filmowane jest w trybie XAVCSHD 100 kl/s w FullHD (60) Po ponownym odczekaniu 1 min zmienieniu trybu na XAVCSHD FullHd 50p (50) komunikat o przegraniu zapalił się już po minucie aparat zgasił się po około 5 min a następnym razem po 4:30 sek. Po przełączeniu w trym XAVCSHD FullHd 25p (50) w aparacie pojawił się komunikat o przegrzaniu po 2:30 sek. aparat zgasił się również w tym trybie po około 13 min. Kilkakrotnie komunikat o przegrzaniu pojawił się przy zwykłym włączonym aparacie ( nie filmowałem tylko cały czas aparat był włączony bo "ogarniałem" opcje i menu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

18

16

Zgłoś naruszenie