59

4.6 na podstawie 59 recenzji klientów

39
16
3
0
1
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Wszystko ok - prawie

DSC-RX100 13.04.2015 Autor: mariuszcygan

Kupiłem go już jak wyszedł M3. 3ka niestety niesamowicie droga. Dwójka jak miałem do zabawy to nie wiele lepsza od 1ki. Zakupiony do robienia zdjęć mojego małego synka - autofokus szybko łapie, przy gorszym oświetleniu też daje rade. Max iso do 3200 (6400 już nieakceptowalne raczej). Denerwujące to np. : - nie da się użyć kilku efektów kreatywnych razem. Możemy sobie wybrać tylko jeden i koniec. Wiec do zabawy i nakładania efektu na efekt zbytnio nie - brak opcji przeglądania zdjęć i filmów jednocześnie. - brak nagrywania 1080p z 25 klatkami. Da się tylko 50 a wtedy np. na tv już się nie da oglądać. Można 1080i50 co de facto jest 25 i wtedy tv działa. Na komputerze trzeba właczac opcję usuwania przeplotu. - czasem nie można kółeczkiem zmieniać trybów fotografowania - można tylko pokrętłem przy obiektywie. Czemu nie można kółkiem ?? Głupota moim zdaniem. - zapamiętywanie po wyłączeniu trybu samowyzwalacza... Włączam, aby szybko zrobić zdjęcie i ...eee.. co jest.. aa dwa dni temu robiłem sobie zdjęcie z rodziną z samowyzwalaczem 10s.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

6

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Poręczny aparat na każdą okazję.

DSC-RX100 12.02.2018 Autor: reme

RX 100 kupiłem trzy miesiące temu,bo mój poprzedni aparat ,choć dzielnie mi służył (od2008r ok.16tys.fotek) ,mocno odbiegał od obecnych standardów. Po analizie wielu modeli compaktów wybór padł na RX 100 ze względu na 1 calową matrycę oraz Full HD, a także "rozsądną cenę". Dla mnie- turysty pieszego- idealny:poręczny, lekki, robi świetnej jakości zdjęcia w dzień jak i nocą, zastępuje kamerę ,jasny obiektyw umożliwia fotografię w warunkach domowych bez użycia lampy ,ogromna ilość funkcji i parametrów . Obsługa podstawowych funkcji jest banalnie prosta. Mały, zgrabny, solidny aparat.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 59

0

Mały zgrabny funkcjinalny

DSC-RX100 20.06.2021 Autor: Wojtek G

Kupiłem czytając jego parametry ,rekomendacje osób które się na tym znają .Mam aparat Sony RX 100 VA od kilku dni, jeszcze go nie poznałem a to trochę potrwa bo dość skomplikowany aby wyciągnąć z niego to co potrafi .Po zakupie poczytałem opinie ludzi z całego Świata nawet Japończyka Google przetłumaczył na Polski .Wiele negatywnych opinii jeśli chodzi o przesyłanie zdjęć z aparatu poprzez WiFI i NFC ,narzekają że to niemożliwe jest ich RX 100 nie przesyła zdjęć do Smartfona .Instrukcji nie czytałem bo pewnie żle napisana jest .Sam jednak mogę napisać lepszą bo laikiem jestem - przy procesie konfiguracji RX 100 i jakiegokolwiek smartfona trzeba się skupić i czytać co jest napisane na ekranie smartfona oraz RX 100 .Smartfon zapamiętuje inne sieci Wi FI i tą pamięć mu trzeba skorygować .Potem łączy się natychmiast kiedy tylko tego chcemy tak przez Wi Fi jak i NFC .

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony RX100 - przyjemność używania

DSC-RX100 29.03.2020 Autor: faza000

Aparat w swojej klasie cenowej jest jakościowo bardzo dobry, jestem zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny kompaktowy i mały aparacik.

DSC-RX100 24.02.2020 Autor: Mariusz7430

Jestem zadowolony z zakupu tego aparatu. Wcześniej miałem Sony DSC HX 300. Różnice to zoom optyczny , wizjer , ekran odchylany i wielkość oraz waga aparatów. Zdjęcia z RX100 robione w automacie wychodzą super. Jest stabilizacja obrazu. Filmy można nagrywać w Full Hd w 60 kl/s. Aparacik jest lekki i mały. Cóż więcej potrzeba. Ja jestem zadowolony .

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Wow

DSC-RX100 12.02.2020 Autor: pgalka

Nie wierzę że ten aparat ma 8 lat. Pierwsze wrażenie doskonałe. Kiedyś miałem A100, ten aparat jest o niebo lepszy. Kompletnie intuicyjna obsługa a jakość zdjęć miażdży.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada super funkcje

DSC-RX100 19.11.2019 Autor: stasiu52

jak dla mnie super aparat bardzo uniwersalny niedawno kupiłem - podobny miałem wcześniej ale mi się popsuł

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Super Sony

DSC-RX100 16.10.2019 Autor: Bastet1223544

Świetny aparat, niewielki, lekki, robi doskonałe zdjęcia. Polecam!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

bardzo funkcjonalny o dobrych parametrach

DSC-RX100 23.08.2019 Autor: edgr 1951

Bardzo się cieszę że dokonałem zakupu tego aparatu ,wcześniej sprawdzając na forach. Stwierdzam,że w pełni potwierdziło się to wszystko w użytkowaniu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Super aparat.

DSC-RX100 28.06.2019 Autor: Laako

Aparat bardzo fajny. Ma wszystkie funkcje na jakich mi zależało. Przede wszystkim zapis w formacie RAW.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Kompaktowe wymiary+ jakość obrazu

DSC-RX100 27.04.2019 Autor: popper

Jest ze mną już 4 lata. Spisuje się znakomicie, niemal w każdych warunkach. Niestety kilka przypadkowych (z mojej winy) upadków na podłoże i czasami system nie do końca słucha poleceń. Niemniej to znakomity wybór dla każdego amatora fotek wysokiej jakości. Filmuję niewiele ale spisuje również się dobrze.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat

DSC-RX100 18.01.2019 Autor: Arkadiusz Dąbkowski

Kupiłem aparat jakieś 2 lata temu.po tym czasie, mogę stwierdzić, że na pewno ,gdybym miał zasoby finansowe, to kupił bym najnowszy model .Bez chwili zastanowienia.Bo występuje u mnie ciągły niedosyt i przyjemność z robienia tym aparatem zdjęć'

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat w dobrej cenie

DSC-RX100 08.11.2018 Autor: GedGed

Aparat jest bardzo dobry, robi niezłe zdjęcia w trybie automatycznym, duża ilość ustawień w trybie manualnym daje sporo dodatkowych możliwości.

4

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry zawsze mam przy sobie.

DSC-RX100 24.10.2018 Autor: jankoo

Bardzo poręczny mam go cały czas przy sobie bo mieści się w kieszenia.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

5

0

Zgłoś naruszenie
0

Spełnia wymagania laika i osoby wymagającej.

DSC-RX100 18.09.2018 Autor: mach1966

Posiada wiele funkcji umożliwiających tworzenie własnych kompozycji i ujęć. Taka trochę niby lustrzanka z funkcjami robienia dobrych zdjęć dla zwykłych "pstrykaczy" Jedyna wada to trochę w złym miejscu przycisk migawki.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

The best

DSC-RX100 20.08.2018 Autor: Old Nomad

Posiadam od dwóch lat i jestem zachwycony tym aparatem. teraz przesiadam się na nowszy model Sony RX 100 M4

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Mały ale wariat

DSC-RX100 20.08.2018 Autor: Firefox3

Poręczny, dobre, ale nie bardzo dobre zdjęcia. Jak na aparat kompaktowy całkiem dobry. Po ładnych kilku latach użytkowania lustrzanki stwierdzam, że na wyjazdy wakacyjne jest co najmniej wystarczający. Bateria starczy na jeden dzień dość intensywnej pracy. Filmy kręci dobre, a dźwięk jest wyraźny. wiele w tym aparacie zależy od "pewnej ręki" bo jest nieduży. Stabilizacja obrazu działa dobrze ale nie doskonale. Uwaga: folia za ekranie praktycznie od razu obłazi z warstwy antyodblaskowej, ale mnie akurat to nie zraziło. Kupiłem go po zwróceniu innego aparatu kompaktowego, który był 2 razy cięższy i większy ale zdjęcia robił bardziej ziarniste (matryca robi swoje).

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Opinia amatora

DSC-RX100 28.07.2018 Autor: Arczello

Aparat super.Budzi chęć zakupu nowszej wersji,ale jak to zrobić.Czym więcej ustawiam tym mniej wiem.No ito jest fajne.Kto kupi to będzie miał ciągły uśmiech na twarzy.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat kompaktowy

DSC-RX100 29.06.2018 Autor: cydry

Aparat dobrze sprawdza się w czasie wyjazdów turystycznych. Zdjęcia robione aparatem w trybie inteligentne auto są wyraźne i szczegółowe prawie w każdych warunkach. Przydatna funkcja wykonywania zdjęć seryjnych.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry

DSC-RX100 19.06.2018 Autor: Bogusław40

kupiłem jakiś rok temu ,aparat, RX 100, zbyt wolno reaguje z ustawieniem jasności gdy wyjdzie się z ciemniejszego pomieszczenia na zewnątrz

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

doskonałe zdjęcia nocne

DSC-RX100 16.05.2018 Autor: machalas

Zbyt krótko użytkuję aparat, aby dokonać pełnej oceny. Kilka cech już jednak dostrzegłem. 1. Świetnie spisuje się w warunkach marnego oświetlenia. Zdjęcia nocne (bez statywu) są bez zarzutu, lub niemal bez zarzutu. Podobnie fotografie w niedostatecznie oświetlonych pomieszczeniach; 2. Fotografie są ostre, kolory nieprzekłamane; 3. Liczne warianty ustawień pozwalają na zróżnicowanie efektów; 4. Nieco gorzej aparat radzi sobie ze scenami o silnych kontrastach światła i cienia (ale to raczej typowe wśród cyfrówek). Jedynym minusem jest pewna trudność w przyjęciu wygodnego uchwytu aparatu, spowodowana rozmieszczeniem przycisków, pokręteł i lampy błyskowej. Tego trzeba się nauczyć i do tego przyzwyczaić.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Otrzymałem produkt, którego oczekiwałem.

DSC-RX100 14.05.2018 Autor: MariuszO

Zakupiony przed miesiącem i przez ten czas intensywnie wykorzystywany. Aparat prosty w obsłudze z wystarczającym zoomem. Idealny na wycieczki z uwagi na gabaryty i wagę. Nieźle radzi sobie nawet przy słabszym oświetleniu.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

jasny obiektyw, wielkość matrycy

DSC-RX100 13.05.2018 Autor: stanples

kupiłem i jestem zadowolony z jakości zdjęć mimo niewielkiego aparatu, który mogę schować do kieszeni spodni.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry aparat, w dobrej cenie robi dobre zdjęcia.

DSC-RX100 03.04.2018 Autor: Daron

Nie jestem zaawansowanym fotografem, więc opiszę moje wrażenia jako "Janusza". Można mnie nazwać fotografem wakacyjnym. Użytkownikiem tego aparatu jestem od 2 miesięcy i już go użyłem na jednej z moich wakacyjnych wypraw. Potrzebowałem prostego w obsłudze, małego i poręcznego aparatu, który robi dobre zdjecia. robienie zdjęć z komórki jest zbyt ryzykowne. Ze względu na cienki kształt ciężko utrzymać komórkę w dłoniach. Często musiałem ją łapać w locie. Ten aparat dobrze "siedzi" w dłoniach. Minus, że trzeba ekstra dokupić gumowy uchwyt na palec wskazujący (miejsce przyklejenia tuż przy obiektywie). Fabrycznie aparat jest tylko z uchwytem na kciuk. Matryca 1cal to jest dobre rozwiązanie. Różnorodność funkcji również jest na +. Robi bardzo dobre zdjęcia przy niewielkim oświetleniu. Nocne zdjęcia wychodzą rewelacyjnie. Menu jest proste do opanowania. Dla mnie i dla "Januszy" jest to bardzo dobry wybór. Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o nim, dane techniczne, itd., proponuję przestudiować fabryczną stronę SONY. Gdybym miął wybierać to jeszcze raz wybrałbym ten aparat.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

5

0

Zgłoś naruszenie
0

aparat z jasną matrycą - to jest strzał w "10"!

DSC-RX100 31.03.2018 Autor: barnaba

Robi fajne, ostre zdjęcia, jest poręczny. migawka działa bardzo szybko.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

wygodny i uniwersalny

DSC-RX100 24.03.2018 Autor: 13Janusz

bardzo dobry,wyrażne zdjęcia w każdych warunkach, wygodne uzytkowanie

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry aparat choć drogi ale warty tej ceny.

DSC-RX100 21.03.2018 Autor: witia58

Jedna wada to bardzo mało zdjęc z jednego ładowania baterii.W instrukcji napisane jest około 250 robi dużo mniej.Ale poza tym Swietny.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Super że ma tryby manualne

DSC-RX100 15.03.2018 Autor: MarekW1741

Kupilem ten aparat po przeczytaniu wielu recenzji i cieszę się z zakupu ponieważ spełnia moje wymagania.W trybie M wykonuje super zdjęcia nocnego miasta.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

RX100

DSC-RX100 26.02.2018 Autor: jaceqq

Aparat kupiłem ponieważ zależało mi na dobrej jakości zdjęć oraz filmów. Duże monstrum w małym opakowaniu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Poręczny aparat na każdą okazję.

DSC-RX100 12.02.2018 Autor: reme

RX 100 kupiłem trzy miesiące temu,bo mój poprzedni aparat ,choć dzielnie mi służył (od2008r ok.16tys.fotek) ,mocno odbiegał od obecnych standardów. Po analizie wielu modeli compaktów wybór padł na RX 100 ze względu na 1 calową matrycę oraz Full HD, a także "rozsądną cenę". Dla mnie- turysty pieszego- idealny:poręczny, lekki, robi świetnej jakości zdjęcia w dzień jak i nocą, zastępuje kamerę ,jasny obiektyw umożliwia fotografię w warunkach domowych bez użycia lampy ,ogromna ilość funkcji i parametrów . Obsługa podstawowych funkcji jest banalnie prosta. Mały, zgrabny, solidny aparat.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

To już chyba ostatni mój aparat

DSC-RX100 16.01.2018 Autor: olzo70

Fotografią zajmuję się ok 70 lat, zaczynałem od miechowego 6x9cm, zachwyca mnie rozwój tego sprzętu fotograficznego. RX100 dla mnie,takiego sobie amatora,to takie cudo techniki o niezwykłych możliwościach. Ponieważ jest również ciekawym podręcznikiem wiedzy,od kilku dni uczę się poznając ten sprzęt. Wykonałem już wiele zdjęć próbnych domowych i w terenie. Widzę że to super aparat, piękny w dotyku, super optyka i jakość zdjęć. Dla mnie to kolejna piękna przygoda z nowym sprzętem

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

3

0

Zgłoś naruszenie
0

kompakt alternatywą dla dużej lustrzanki

DSC-RX100 07.01.2018 Autor: Helen1

Ogólnie jestem zadowolona, ale zdjęcia w słabym oświetleniu i we wnętrzach słabe, nieostre. Kupiłam głównie na wyjazdy - w plenerze sprawdza się, choć oczywiście nie jest to jakość lustrzanki.

Jakość obrazu

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Jasny obiektyw

DSC-RX100 25.12.2017 Autor: KubaSI

Zakupiony jako zamiennik lustrzanki w kwestiach fotografii domowej - świetnie się sprawdze ze względu na jasny obiektyw (nie trzeba używać lampy) i szybką celność autofocusa. Bez problemu łapie ostrość na biegających po domu dzieciach a przy dostępnych nastawach manualnych można też porobić zdjęcia zwierząt domowych w akcji - moje koty są zachwycone.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Niebywała jasność obiektywu

DSC-RX100 18.10.2017 Autor: dominson

Jak już się zdecydowałem na ten model to się okazało że w Olsztynie są tylko 2 aparaty.Jestem bardzo zadowolony z jakości zdjęć i prostoty obsługi aparatu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

mały "olbrzym"

DSC-RX100 17.10.2017 Autor: zbychz

Fajnie zapowiadający się kompakt, niestety z kulejącym AF, sporo zdjęć na tym odpada ale mogę mieć uszkodzony egzemplarz bo oczekuje na naprawę w serwisie Sony potrafi zaskoczyć rozwiązaniami, super ułatwieniami w menu ale jednocześnie mimo małych rozmiarów ma niesamowicie poręczne i możliwe do spersonalizowania funkcje ułatwiające ustawienia ekspozycji, czasów naświetlania przysłony itp no i fajny pierścień który można ustawić i użyć do rożnych potrzebnych funkcji aparatu

Jakość obrazu

Dostateczna

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry,ale mało czytelny

DSC-RX100 14.10.2017 Autor: Derwisz

Dostałęm w prezencie. Zawsze używałem lustrzanek. Brakowało mi filmu. Ten aparat miał to uzupełnić. Byłoby wszystko ok,niestety ikony na obudowie są mikro,no i brak wizjera.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Pełna profeska.

DSC-RX100 11.09.2017 Autor: piotruś

Witam. Mam go dopiero tydzień a mimo to jestem bardzo miło zaskoczony. Zdjęcia w słabym oświetleniu są idealne. W ogóle zdjęcia są idealne. Przed kupnem sprawdzałem na różnych forach opinie o nim. Mój poprzedni aparat też był dobry i też był drogi i też Sony. Jakość zdjęć jest idealna, aku trzyma też bardzo dobrze. Jestem amatorem ale fotografią zajmuję sie ponad 40 lat. Więc aparat jest naprawdę idealny. Pozdrawiam terź

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat dla blondynki!

DSC-RX100 21.07.2017 Autor: asiagm

Nabyłam aparat w przeddzień wyjazdu do Chin, bo nie mogłam znaleźć starego Ixusa.Nie jestem geniuszem elektronicznych gadżetów i bałam się, że sobie nie poradzę. Obawy okazały się płonne - aparat okazał się wyjątkowo "przyjazny" i bardzo funkcjonalny. PS. Jestem brunetką:-)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mały ale jary

DSC-RX100 27.02.2017 Autor: Leszek2017

Szukałem dobrego aparatu, szkoda ze nie posiada w zestawie chociaż najmniejszej karty SD

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Maluch z dużą mocą

DSC-RX100 03.01.2017 Autor: Jerzy123

Używam go krótko ale jestem bardzo zadowolony. Jak w tytule. Maleńki aparacik z bardzo wieloma przydatnymi funkcjami i doskonałym obiektywem.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały maly towarzysz

DSC-RX100 28.12.2016 Autor: Grzyb

Juz po pierwszym kontakcie z aparatem widac, ze nie jest to zwykly kompakt. Po zapoznaniu sie z nim bliżej mozna pokusić sie o stwierdzenie, ze blizej mu do lustrzanki, z ktorej sie przesiadlem. Jakosc zdjec i filmow jest swietna. Ogrom funkcji upakowanych w malym urzadzeniu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

RX100

DSC-RX100 27.12.2016 Autor: unsu275

Wyśmienity produkt o bardzo małych wymiarach,Cena mogłaby być niższa.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Udany zakup

DSC-RX100 21.12.2016 Autor: BzyQ

Kupiłem jako uzupełnienie do lustrzanki, mały, lekki, jasny, szeroki nie wykluczam że stanie się głównym aparatem

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały kompakt w rozsądznej cenie.

DSC-RX100 06.09.2016 Autor: Majkel_BB

Bardzo dobry aparat, którego używam w zastępstwie lustrzanki. Bardzo dobra 1 calowa matryca w połączeniu ze świetną optyką daje niesamowite możliwości. Zoom pozwala na wykonanie zbliżenia bez utraty jakości zdjęć. Doskonały tryb HDR działający w automacie lub skokach do 6EV pozwala na wyciągnięcie niesamowitej kolorystyki i nasycenia. Aparat nie szumi przy ISO 3200 natomiast można spokojnie pracować na 6400. Tryb nocny rewelacyjny. Podsumowując - dobry sprzęt za przystępne pieniądze.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

3

Zgłoś naruszenie
0

Intuicyjny w obsłudze

DSC-RX100 01.08.2016 Autor: Kwasek

Kupiony niedawno pod włpywem osoby, która takiego aparatu już używa. Dobre zdjęcia, układa się w dłoni, poręczny.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

All in One

DSC-RX100 09.07.2016 Autor: ebir

W tej kategorii najlepszy, brak mu tylko ruchomego ekranu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Jasny obiektyw

DSC-RX100 24.04.2016 Autor: Pinio60

Zdjęcia robione w pomieszczeniach bez flesza naprawdę świetne

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada dużo funkcji przydatnych funkcji

DSC-RX100 11.04.2016 Autor: Rych

Dobra cena za tak dobry i funkcjonalny aparat. Robi świetne zdjęcia

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Idioten kamera niczego sobie

DSC-RX100 20.02.2016 Autor: misiekmaster

Działa, porządnie zrobiona, nie psuje sie, daje rade

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Dlaczego wybrałem RX100

DSC-RX100 19.01.2016 Autor: BiWM

Aparat wyposażony jest w obiektyw o jasności 1,8 - 4,9, malutki zoom oraz regulacje ręczną ostrości. Posiada, oczywiście wszystkie inne, też przydatne funkcje. Ale, obrobić, czyli popsuć dobrze wykonane zdjęcie jest dużo łatwiej niż poprawić źle wykonane. Wszystko można zrobić później, ale najpierw trzeba mieć pewność, że zdjęcie będzie poprawnie wykonane. Czy polecam ten aparat innym użytkownikom ?? Nie, ponieważ każdy z nas ma inne oczekiwania i musi podjąć tę decyzję samodzielnie.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Średnia

2

4

Zgłoś naruszenie
0

Małe bywa wielkie...

DSC-RX100 01.01.2016 Autor: Sylwek

Kupiłem ten aparacik ze względu na moje potrzeby i wymagania. Kierowałem się firmą ale i też opinią moich znajomych, którzy zakupili taki model już wcześniej. Aparat posiada bardzo duże możliwości i wysoką jakość wykonywanych zdjęć, a przy tym małe gabaryty co powoduje że mogę zabierać go wszędzie.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna jakość zdjęć, nie boi się ciemności

DSC-RX100 17.11.2015 Autor: Jurkolczat

Mały, zgrabny aparat z dużymi możliwościami, cieszę się z jego zakupu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Robi naprawdę świetne zdjęcia.

DSC-RX100 30.06.2015 Autor: eMia

Używam aparat od niecałego miesiąca, jestem bardzo zadowolona z jakości zdjęć. Jedyne co budzi moje obawy to wyskakująca lampa błyskowa akurat w miejscu, gdzie trzyma się zazwyczaj aparat, jestem leworęczna i tu muszę się jeszcze przyzwyczaić.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

OPTYMALNY COMPAKT

DSC-RX100 18.04.2015 Autor: PIOTR51

Polecam, świetny produkt, działa według moich oczekiwań.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Wszystko ok - prawie

DSC-RX100 13.04.2015 Autor: mariuszcygan

Kupiłem go już jak wyszedł M3. 3ka niestety niesamowicie droga. Dwójka jak miałem do zabawy to nie wiele lepsza od 1ki. Zakupiony do robienia zdjęć mojego małego synka - autofokus szybko łapie, przy gorszym oświetleniu też daje rade. Max iso do 3200 (6400 już nieakceptowalne raczej). Denerwujące to np. : - nie da się użyć kilku efektów kreatywnych razem. Możemy sobie wybrać tylko jeden i koniec. Wiec do zabawy i nakładania efektu na efekt zbytnio nie - brak opcji przeglądania zdjęć i filmów jednocześnie. - brak nagrywania 1080p z 25 klatkami. Da się tylko 50 a wtedy np. na tv już się nie da oglądać. Można 1080i50 co de facto jest 25 i wtedy tv działa. Na komputerze trzeba właczac opcję usuwania przeplotu. - czasem nie można kółeczkiem zmieniać trybów fotografowania - można tylko pokrętłem przy obiektywie. Czemu nie można kółkiem ?? Głupota moim zdaniem. - zapamiętywanie po wyłączeniu trybu samowyzwalacza... Włączam, aby szybko zrobić zdjęcie i ...eee.. co jest.. aa dwa dni temu robiłem sobie zdjęcie z rodziną z samowyzwalaczem 10s.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

6

0

Zgłoś naruszenie
0

RX100

DSC-RX100 17.01.2015

zakupiłem aparat kilka miesięcy temu i jestem bardzo zadowolony. Robi bardzo dobre zdjęcia na dziennym jak i zarówno nocnym tle. Przy tak nie wielkim gabarycie i cenie ciężko znaleźć coś lepszego. Łatwy w obsłudze i dobry dla początkujących fotografów ,którzy cenią sobie małą budowe aparatu dzięki której łatwo zabierać go z sobą jak i również szerokie menu .Polecam

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Funkcjinalny

DSC-RX100 10.01.2015 Autor: pierzu81

Produkt bardzo dobry. Mnogość funkcji. Bateria bardzo słaba i do tego brak powiadomienia o stanie jej naładowania. oprogramowanie dołączone - bardzo fajne , ale wymaga mocnego komputera. Brak dodatkowych informacji na temat zmiany (dogrania) języka na polski. Francuski niemiecki angielski i włoski to trochę mało. Naprawdę super filmy full hd 60p.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

1

2

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry kompakt

DSC-RX100 03.12.2014 Autor: Mar778

Rozmiar absolutnie kompaktowy, zdjęcia są bardzo wysokiej jakości. Do tego posiada wiele zaawansowanych funkcji, które wykorzystuję do nauki fotografowania. Jestem z tego sprzętu całkowicie zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna jakość zdjęć przy tych gabarytach.

DSC-RX100 14.08.2014 Autor: Lodz1

Jeżeli zależy Ci na b.dobrej jakości zdjęć i kieszonkowym aparacie to lepszego nie znajdziesz.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

1

Zgłoś naruszenie
0

Świetny kompakcik

DSC-RX100 29.07.2014 Autor: henry3

Wybór dokonany po długiej analizie. Wart każdej złotówki

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

1

Zgłoś naruszenie
0

swietny sprzęt foto i dla amatora i dla profesjona

DSC-RX100 02.06.2014 Autor: ciemiorek8

kupłem ok pół roku temu przed wyjazdem do Palestyny zrobiłem ok 1 tys zdjeć i kilkaset filmów jakość super polecam szczególnie następne wersje tego modelu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie