27

4.7 na podstawie 27 recenzji klientów

20
6
1
0
0
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

Recenzje klientów: 27

0

super do robienia zdjęć ptaków

DSC-RX10 06.05.2020 Autor: nikac

dość duży, ciężki ale wygodnie leży w rękach, łatwy dostęp do wszystkich pokręteł, genialny wizjer - szczególnie gdy jest duże nasłonecznienie można robić zdjęcia bez ekranu tylnego, bardzo duże przybliżenie, niestety dość drogi jednak wart tej ceny

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat z dobrą optyką

DSC-RX10 20.02.2020 Autor: xrob7110

Użytkuje ten aparat od kilku lat. Wszystko ok do końca gwarancji. Później pasmo awarii.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały

DSC-RX10 21.12.2019 Autor: ZBYSZEK28

Kilka wycieczek z aparatem mam za sobą. Piękne zdjęcia i filmy. Jestem bardzo zadowolony. Ale nadal dużo nauki przede mną aby poznać wszystkie jego możliwości pomimo tego, że jest intuicyjny w obsłudze. Polecam ten aparat.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super aparat

DSC-RX10 06.11.2019 Autor: Jaro74

Aparat jest bardzo ciekawy ,ma sporo do zaoferowania robi super fotki

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Stary, ale jary

DSC-RX10 05.11.2019 Autor: Zbigs

Ten model ma już swoje lata, ale wciąż jest w sprzedaży i wciąż trzyma się blisko czołówki bezlusterkowców. Co oczywiście najważniejsze: nie można mieć żadnych zastrzeżeń do jakości tak zdjęć jak i filmów. Odwzorowanie kolorów jest bezbłędne. Zdjęcia w trudniejszych warunkach też są co najmniej do przyjęcia. Bardzo dobrze trzyma się go w dłoni, mimo sporej wagi. Trochę przeszkadzają: wolny zoom i tylko częściowo karbowany pierścień, po którym palce się ślizgają. No i ekran nie jest dotykowy. Poza tym nie sposób się do czegoś przyczepić. To że RX10 ma już parę lat ma swoją oczywistą zaletę - można go kupić o ponad połowę taniej niż w dniu premiery. Warto.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajny aparat

DSC-RX10 07.09.2019 Autor: photoinsider

Mały, zgrabny, perfekcyjny aparat fotograficzny - NIE jestem rozczarowany - bardzo ergonomiczny/wygodny.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały aparat

DSC-RX10 14.08.2019 Autor: iwc1

U mnie zastąpił lustrzankę Canon, lustrzankami fotografuję od 1975 roku ale tutaj przekonał mnie bardzo jasny obiektyw , zoom oraz możliwość filmowania i matryca .Nie muszę nosić ciężarów tylko jeden aparat zastępuje body i kilka obiektywów a jakość zdjęć jest naprawdę dobra.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

amatorskie zdjęcia wychodzą super

DSC-RX10 25.02.2019 Autor: tekwoj

aparat jaki zakupiłem posiada bardzo szeroki zakres możliwości (to wiem tylko z opisów i recenzji innych użytkowników, spoko wszystko jeszcze przed nami) w skrócie mogę powiedzieć tyle że moją przygodę z fotografią dopiero zaczynam i jestem całkiem zielony nie mam najmniejszego pojęcia i wszystko co działam to tylko na podstawie własnych prób poradników i etc. zdjęcia wychodzą super głównie moje kochane brzdące ale inne obiekty również jak mam jakiś problem to zawsze ratuje mnie "idiot kamer" czyli funkcja auto głównie na imprezach gdzie panuje duży ruch (zwłaszcza u dzieci ) ocena dobry bo nie uważam się za experta w tej dziedzinie ogniskowe, przesłony i wiele innych pojęć to dopiero poznaję więc dużym nietaktem byłoby ocenić coś o czym nie mam pojęcia jak dla mnie zupełnego amatora to ocena 10 w skali 1-6 a jak poznam podstawy chociażby to wtedy cokolwiek będę w stanie dopisać pozdrawiam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat dla wymagającego amatora.

DSC-RX10 28.01.2019 Autor: jpki

Aparat zakupiony 2 miesiące temu. Wykonałem nim już około 1000 zdjęć.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

SONY RX10 - uniwersalny aparat dla każdego...

DSC-RX10 13.12.2018 Autor: JurQs

Aparat robi dobre zdjęcia, ale trochę trzeba zagłębić się w menu z niektórymi ustawieniami. Stopka lampy jest za krótka przy tak dużym obiektywie, gdyż powstaje cień przy minimalnym zoomie. Bardzo dobry obiektyw Zeissa, dobra obudowa i trzymanie jak na tak dużą wagę... No i made in CHINA... bk...

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Recenzja RX10

DSC-RX10 23.10.2018 Autor: jurekg

Skupię się na jednej rzeczy, która są dla mnie wadą w tym modelu. Wcześniej posiadałem model rx100 m3, do którego miałem zakupioną dodatkową aplikację "zdjęcie w ruchu" Niestety, nie mogę skorzystać z tej aplikacji w modelu rx10 m1, którą można zainstalować dopiero w rx10 w wersji 3. W tym wypadku sx10 m1 został potraktowany po macoszemu. Cała reszta - jakość zdjęć, obsługa, wykonanie są na bdb poziomie.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest idealny a zarazem funkcjonalny.

DSC-RX10 06.06.2018 Autor: piobog

Aparat pomimo ze z 2013r. ma świetne parametry szczególnie jasny obiektyw. Leży w dłoni idealnie. Zdjęcia są świetne.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

jest świetnie wykonany

DSC-RX10 30.04.2018 Autor: Henryk271

kupiłem niedawno , jeszcze go nie poznałem dokładnie, ale wydaje mi sie interesujący

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

2

Zgłoś naruszenie
0

dobry

DSC-RX10 15.07.2017 Autor: mam kilka produktów jeden

aparat prosty o dość zaawansowanej matrycy , dobry obiektyw

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt na dokumentowanie podróży

DSC-RX10 12.06.2017 Autor: Henryk52

Jeśli nie musisz zarabiać na fotografii, to moim zdaniem jest to produkt dla Ciebie. Miałem różne sprzęty, klasy oczywiście amatorskiej. Z produktów Sony A100, A700, Nex-6 i stwierdziłem, że mam dość zabawy w wymianę obiektywów. Matryca co prawda nieco mniejsza, ale jak na mój gust , całkowicie wystarcza. Na moje potrzeby (krajobraz, fotki rodzinne) w sam raz.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

rx10 to aparat dla każdego

DSC-RX10 14.07.2016 Autor: machar

wspaniały prezent o prostej obsłudze a idealnych zdjęciach

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry zakup

DSC-RX10 28.03.2016 Autor: kiti

Bardzo dobry aparat. Funkcja nagrywania filmu była ważnym elementem decydującym o wyborze. Aparat świetnie się sprawdza i w zupełności odpowiada naszym potrzebom.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Wreszcie nastepca KULTOWEGO - DSC-R1

DSC-RX10 10.03.2016 Autor: AG_MEDIATOR

Długo czekałem na następcę DSC-R1. Od 2005 roku nic nie mogłem znaleźć co by zastąpiło ten model. Nie chciałem kupować aparatów z wymiennymi obiektywami i jednocześnie szukałem takiego korpusu aparatu co by z wyglądu miał zachowaną ergonomie aparatu profesjonalnego Nie szukałem aparatu z wymiennymi obiektywami, gdyż nie lubię chodzić z baterią obiektywów - bo do tego są stworzone takie aparaty. LUBIĘ natomiast mieć doskonały aparat z doskonałym jakościowo i jednocześnie optymalnym obiektywem do najczęściej wykonywanych zdjęć. Taki obiektyw jest właśnie zastosowano w modelu DSC-RX10 :Obiektyw CARL ZEISS ekwiwalentnych ogniskowych 24–200 mm i stałą światłosiłę 2.8. . Lubię aparaty typu kompakt z najwyższej półki. Miałem ich trochę z tej samej rodziny Począwszy od modelu : 1 - DSC-F505 <Aug 18, 1999> 2 - DSC-F707 <Aug 21, 2001> 3 - DSC-F717 <Sep 2, 2002> 4 - DSC-F828 <Aug 15, 2003> 5 - ostatni model DSC-R1 <Sep 8, 2005 >, który akurat w przeciwieństwie do poprzednich modeli nie miał możliwości robienia krótkich filmów. Firma SONY wróciła z ta możliwością przy modelu DSC-RX10 <Oct 16, 2013> SONY wypuściło już nowszy model < wersja RX10 II > i przez to DSC-RX10 jest dostępny w przystępnej cenie < jeszcze do dostania >

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

4

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy dla amatora z ambicjami !!

DSC-RX10 10.02.2016 Autor: punio24

Posiadałem wiele aparatów, od Nikona D90 50 1.8, 18-105, 35 1.8; Olympus E-30 ZD12-60, ZD 50 2.0, ZD 50-200; Olympus OMD E-M5 12-50, 50 1.8; Fujifilm X10 / X20. Uważam Sony RX10 za najlepszy z tych wszystkich, ponieważ: - super obiektyw ze stałym światłem, nie musze zmieniać obiektywów - bardzo ostry!! - jakość zdjęć do iso 1600 jak na tę matrycę BDB! - wideo i jego funkcje oraz pełne sczytywanie matrycy to już profesjonalny poziom; - obsługa aparatu i wizjer, bardzo dobra; choć menu czasem zwalnia; Generalnie wyleczyłem się z pogoni za jakością, noszeniem tych wszystkich szkieł, wymieniania itd. To jest to czego szukałem i jak narazie, nie zamierzam zmieniać. No i te uszczelnienia, można robić fotki kiedy pada :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

15

0

Zgłoś naruszenie
0

RX10 dobry sprzęt do filmowania i fotografii.

DSC-RX10 23.11.2015 Autor: szeryf

Świetny sprzęt .Jakość filmów HD oraz zdjęć rewelacyjna.Denerwuje mnie tylko duży luz na obiektywie od 100mm do 200mm oraz to że podczas filmowania nie można zmienić balansu bieli.Poza tym mnóstwo udogodnień(ustawień) i świetnych rozwiązań .

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat dla zaawansowanych użytkowników.

DSC-RX10 11.09.2015 Autor: KrzysztofD

Aparat jest uzupełnieniem lustrzanki. Powiem więcej, często zabieram tylko RX10. Aparat jest tak uniwersalny, że zastępuje mi 4 szkła + aparat i filtr ND. Doskonałe narzędzie do pracy i zabawy. Szczególnie podoba mi się sterowanie przez telefon.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Uniwersalny i bardzo dobry aparat

DSC-RX10 04.03.2015 Autor: Ximor50

Bardzo dobry aparat , dobrze"leży" w ręku. Robi świetne zdjęcia nawet jeżeli obsługuje go amator. Zastanawiałem się nad lustrzanką, ale jak dla kogoś kto robi tylko zdjęcia dla użytku własnego w zupełności wystarczy.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest to najlepszy kompakt !!!

DSC-RX10 20.02.2015 Autor: aafka

Moim zdaniem jest świetny , po 2 letniej przerwie z fotografowaniem chciałem mieć coś uniwersalnego ,bez konieczności dokupowania obiektywów .Miałem duży dylemat czy kupić , w końcu się zdecydowałem i nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na Sony RX10 ,choć nie mało kosztował . Jak na razie jestem zachwycony z jakości zdjęć i zabawy nim . Spełnił moje oczekiwania ,nawet lepiej niż przypuszczałem .Śmiało mogę polecić , robi b.dobre zdjęcia i świetne filmy - Zeiss to jednak Zeiss .Świetna robota panowie z Sony i Zeissa .

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

bardzo dobry

DSC-RX10 02.11.2014 Autor: rom34

kupiłem dwa tygodnie temu i jestem zadowolony z wyboru

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

RX10 drogi ale warto

DSC-RX10 12.09.2014 Autor: Kriss

Na plus - świetny obraz i stabilizacja podczas kręcenia Video , jakość zdjeć do ISO 640 ,powyżej już tak kolorowo nie jest.Szybki dostęp do ustawień aparatu .Na minus - wyjmowanie karty pamięci ,duży luz obiektywu który się wysuwa , gdy ładuje się bateria przez USB musi być ustawiony włącznik na OFF i wtedy nie działa aparat , ani przeglądanie zdjeć

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

7

0

Zgłoś naruszenie
0

najlepszy jakim sie posługiwałem.

DSC-RX10 23.06.2014 Autor: kurzus_m

super!!!! doskonały obiektyw , niezbyt ciężki, wart zainteresowania.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

1

Zgłoś naruszenie
0

Uniwersalny aparat dla kazdego

DSC-RX10 12.06.2014 Autor: Weekend

Jasny obiektyw + zoom + jakość zdjęć + filmy + niewielkie rozmiary. Super uniwersalny aparat dla każdego!

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

1

Zgłoś naruszenie