129

4.6 na podstawie 129 recenzji klientów

89
32
3
3
2
Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

Uwaga: recenzje produktów mogą dotyczyć różnych wersji. Nie gwarantuje się dostępności we wszystkich krajach pewnych wersji produktów, usług i/lub funkcji wzmiankowanych w recenzjach produktów.

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Ogólnie ocena BDB-. Brakuje slowmotion i RAW

Z GPS 05.09.2014 Autor: mi_so Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Aparat użytkuje od miesiąca. "Wypstrykałem" 3000 zdjęć co łącznie z filmami zajęło 8GB na karcie. Do zalet szybki autofokus i super tryby automatyczne. Używałem GPS i zdjęcia są oznaczone położeniem - super. Do wad zaliczyłbym krótki czas pracy na jednym ładowaniu z zoomowaniem i oglądaniem zdjęć do 250 ujęć. Dla zabawy brakuje slowmotion, myślę że aparat ma sprzętowe możliwości tylko oprogramowanie tego nie przewiduje. Sony nie przewidziało, że istnieje jeszcze na rynku system Windows XP oraz Linux( którego używam) dla których nie ma oprogramowania zatem PlayMemories jest dla mnie nie dostępne, Jak również brakuje aplikacji od Sony dla WindowsPhone 8 (szczęśliwie jest aplikacja niezależna Scrap.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

10

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Szybko sie zepsuł

Z GPS 22.10.2019 Autor: Bysiu

Tuż po gwarancji się popsuł, naprawa zbyt droga, nie polecam

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 129

0

Lepszy od posiadanych dotychczas aparatów.

Z GPS 12.01.2022 Autor: endriu1956

Długo się zastanawiałem, przedtem posiadałem dwa aparaty Nikona, ale ten bije je na głowę. Jakość zdjęć jest super i taka sama jakość filmików. Polecam w 100 %.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry aparat ale aplikacja do niczego

Z GPS 05.01.2022 Autor: Augustyn

Dobry aparat ale aplikacja do niczego i ładowanie lampy błyskowej działa ślimaczo

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
13.01.2022

Witaj Augustyn!

Dziękujemy za nadesłaną opinię - pragniemy zapewnić, iż została ona przekazana do właściwego działu.
Każdy feedback ze strony Klientów jest dla nas niezwykle istotny i brany pod uwagę podczas pracy nad nowymi rozwiązaniami i udoskonaleniami produktów.
Chcielibyśmy doradzić Tobie w związku ze zgłoszonym problemem, który odnosi się do naszej aplikacji. Niestety, potrzebujemy większej liczby informacji.
Serdecznie zapraszamy do kontaktu: https://bit.ly/3fmatmo

Pozdrawiam,
Martyna @Sony PL

0

Super aparat

Z GPS 12.12.2021 Autor: otis83

jak na początek bardzo fajny aparat, mnóstwo opcji, idealny na wakacje

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zoom i obiektyw.

Z GPS 03.12.2021 Autor: Waldemar13

Jak na amatora próbującego coś sfotografować to jest aparat bardzo dobry. W słabym świetle mógł by mieć lepszą redukcję szumów. Przydała by się aktualizacja oprogramowania.

Jakość obrazu

Dobra

Jakość dźwięku

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealna jakość w stosunku do ceny.

Z GPS 14.11.2021 Autor: jack19739999

Kupiłem go trzy miesiące temu, pstrykam sporo zdjęć i jestem bardzo zadowolony. Dopiero uczę się fotografii ,ale sądzę że dla początkującego to idealny wybór.

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat Sony

Z GPS 13.10.2021 Autor: SewerynK

Kupiłem aparat DSCHX400 i jestem z niego mega zadowolony. szybka ostrość, bardzo dobry zoom. polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetne zdjęcia i duże przybliżenie optyczne

Z GPS 13.10.2021 Autor: sunlux

Świetne zdjęcia, duże przybliżenie optyczne, troszkę kłopotów przy łączeniu bezprzewodowym

Jakość obrazu

Znakomita

Jakość dźwięku

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

FOTOGRAFIA

Z GPS 23.09.2021 Autor: marian54

Świetnie rysuje i ostrzy, ustawienia osobiste bardzo dobre i funkcjonalne, świetnie nadaje się do zdjęć przrodniczych.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada funkcje, których brakuje innym aparatom.

Z GPS 13.09.2021 Autor: Andrzej287 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Super sprzęt, łatwy w obsłudze i wykonujący wspaniałe fotografie. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Dla mnie funkcji aż za dużo, super aparat

Z GPS 12.08.2021 Autor: marczu533

Korzystam z niego od 5-ciu lat i nigdy mnie nie zawiódł. Jak dla mnie robi świetne zdjęcia. Bardzo pomocne wbudowane funkcje. Dla amatorów wystarczające i bardzo pomocne.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada duży zoom

Z GPS 17.07.2021 Autor: wiktor37

pasuje do ręki i posiada dużo funkcji przydatnych poczatkującemu użytkownikowi

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry zoom i automatyka

Z GPS 10.07.2021 Autor: michal_pom1 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Aparat dobry by zacząć przygodę z fotografowaniem, zoom 50 krotny pozwala na szersze spektrum wykonywania ujęć. Na początek automatyka też daje radę i zachęca do stopniowego próbowania własnych ustawień. Wbudowane filtry są ciekawą opcją dla urozmaicenia zdjęć. Sam aparat jest poręczny, przyciski są dobrze rozplanowane, możliwość odchylania ekranu w górę i dół to świetny pomysł. Z minusów waga (lecz rozumiem że to co posiada aparat musi swoje ważyć), krótki pasek ( przydała by się regulacja). Podsumowując dla amatora bardzo dobry kompakt, rozbudowując go o statyw można już robić piękne zdjęcia krajobrazów, zoom jest naprawdę mocną stroną.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

świetna optyka w dobrej cenie

Z GPS 21.06.2021 Autor: PiotrW Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

doskonały stosunek ceny do jakości aparat doskonale leży w ręce, jak za takie pieniądze ma świetną optykę i dobry zoom z działającą stabilizacją, do pełnego szczęścia brak tylko zapisu do RAW

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry, ale koszmarnie drogi serwis.

Z GPS 05.05.2021 Autor: vegan53 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Wykonuję głównie zdjęcia przyrodnicze. To mój drugi aparat tego typu. Wcześniejszy Sony H7 służył bardzo długo. Ten niestety posłużył niespełna 4 lata. Po tym czasie zaczął się psuć. Głównym problem jest zacinanie się wysuwu obiektywu, co uniemożliwia sprawną pracę z aparatem. Odrębne problemy to zoom, który przestał płynnie działać, czy problem z podglądem zdjęć. Chciałem sprzęt naprawić, ale serwis (autoryzowany przez Sony) wycenił naprawę na 830 zł, czyli w zasadzie na poziomie obecnej wartości aparatu. Z tego względu sprzęt trafił do szuflady... A szkoda, bo póki działał, sprawdzał się bardzo dobrze. Co prawda w słabych warunkach oświetleniowych radzi sobie gorzej, ale przy dobrym świetle a także przy zdjęciach makro jakość jest doskonała. Przy tym poręczny i lekki, z dużym zoomem.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Wszystko w jednym

Z GPS 13.04.2021 Autor: BgBen Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Aparat kupiłem ok 5 lat temu i zrobiłem nim około 35000 zdjęć. Sporo. To też spowodowało, że ma już za sobą serwis. Ale działa wspaniale cały czas. Maszyna ta ma w sobie wszystko do zdjęć w rozmaitych warunkach dla fotografa półprofesjonalisty. Bo mam za sobą ok. 100000 zdjęć przez dziesiątki lat więc amatorem nie jestem. Do zdjęć sportowych potrzeba wielkich i jasnych obiektywów, do trudnej przyrody również. Ale i do tych celów mi służył i to świetnie. Wymaga dobrej, pewnej ręki. Do podróży szczególnie, bo z nim nie trzeba taszczyć kilogramów sprzętu, wymiennych obiektywów. Jest gotowy do zdjęć natychmiast, nawet bez statywu z wykorzystaniem potężnego zoomu. W nocy też. Więc ze statywu korzystam rzadko. Czekam na maszynę z jeszcze lepszym zoomem, stabilizacją i czulszym przetwornikiem najnowszych generacji. Dobry sprzęt.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

4

0

Zgłoś naruszenie
0

funkcjonalny i poręczny

Z GPS 28.03.2021 Autor: Michał Białowąs

Naprawdę udany zakup! 50-krotny zoom optyczny to, to czego potrzebowaliśmy, aby podziwiać zwierzęta w ich naturalnym środowisku.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry

Z GPS 27.03.2021 Autor: Rafcio83 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Użytkuje od 2 tyg. Świetnie się sprawdza w słabo oświetlonych pomieszczeniach. Świetny stabilizator oraz procesor obrazu. Automatyka doskonale dobiera parametry.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

HX400V

Z GPS 06.03.2021 Autor: Zbigniew Huet

po 21 miesiącach wystąpił na soczewce wewnatrz obiektywu odprysk. Serwis Sony twierdzi ze to moja wina ????? obiektwy nieszczelny i wpuszcza do środka pylki w czasie normalnej eksploatacji. Poprwaiam receznje gdyz poprzednia w której opisałem całą historie ze wszystkimi szczegółami nie uznała aplauzu sony co jest oczywiste.

Jakość obrazu

Dostateczna

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Średnia

1

2

Zgłoś naruszenie
0

sony dsc-hx400v po miesiący używania

Z GPS 19.01.2021 Autor: wlotop3237 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem używany ale stan sklepowy. Naprawdę super zdjęcia robi. Zoom jest super i stabilizacja spełnia zadanie nawet na max przybliżeniu. Zainstalowałem apki. Filmik właśnie przy pomocy jednej zrobiony. Druga apka to pilot do aparatu. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest idealny

Z GPS 28.12.2020 Autor: MRS25 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Najlepszy stosunek ceny do jakości Najlepszy stosunek ceny do jakości

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

świetny dobór parametrów aparatu fotograficznego.

Z GPS 19.09.2020 Autor: Krzywat Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Aparat jakby specjalnie dla mnie zaprojektowany. Zestaw funkcji bardzo czytelnie i intuicyjnie dostępny do użytku. Bardzo mile zaskoczyła mnie bardzo dobra jakość zdjęć wykonywanych w trudnych warunkach oświetleniowych. Widać szcegóły i w cieniach w jasnych partiach obrazu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

SUPER FUNKCJE

Z GPS 29.06.2020 Autor: MIREK13

DOPIERO SIĘ GO UCZĘ .JAK NARAZIE JEST BARDZO INTUICYJNY.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny i precyzyjny zoom.

Z GPS 27.05.2020 Autor: eryot Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Oprócz zoomu na uwagę zasługuje wykonanie oraz liczne świetne funkcje, np HDR w doskonałej jakości. Aparat jak na swoją cenę mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Jest poręczny, wygodny w podróży, na spacery... Polecam!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Ma wszystko, co potrzeba

Z GPS 25.05.2020 Autor: jerfer Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Uczę się, ma wiele funkcji, o których słyszę pierwszy raz.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

wiele przydatnych funkcji

Z GPS 19.05.2020

Nabyłem aparat od szwagra, jest na prawdę super. Nie dodano papierowej wersji instrukcji do pudełka.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

aparat

Z GPS 13.04.2020 Autor: romkie Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

poznaję go z dnia na dzień, i coraz bardziej mi się podoba

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

ALL OK!

Z GPS 12.03.2020 Autor: oerlikon72

Aparat najlepszy w swej klasie, niesamowite możliwopści . Duzy zoom+ stabilizacja.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bezawaryjny, poprzedni ma 5 lata i działa.

Z GPS 07.02.2020 Autor: m4niek Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Poprzedni kupiłem z ogromną kwotę krótko po premierze. Potrzebowałem kolejny aparat z zoomem, mały, szybki, z możliwością nagrywania filmów, stąd wybór na 400V. Aparat bez żadnej awarii, pracuje bardzo intensywnie ponieważ używam go w służbowo. Są dni kiedy obiektyw co chwilę jest wysuwany (czasem nawet trzy baterie dziennie wykończę). Ponadto aparat może pracować podłączony pod zasilenia (bez dodatkowych adapterów jak w Nikon P1000 i 900). Oczywiście mam świadomość różnicy w jakości i szybkości zdjęć do lusterkowca. Wady: wieczorem i nocą długo trwa naświetlanie stąd czasem rozmazane zdjęcia, kolejną wadą - drogie aplikacje i mało aplikacji na aparat. Nie rozwijają już aplikacji od 2016 roku.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały aparat do rozpoczęcia przygody z foto

Z GPS 28.01.2020 Autor: ___robi___ Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Świetny aparat do nauki fotografowania, posiada funkcje dla super początkujących które dają niesamowite efekty, posiada także bardzo dużo możliwości dla coraz bardziej zaawansowanych technik fotograficznych. Zoom powala, ściąga świetnie, najlepiej widać nad morzem. Niestety trochę gorzej wypada robienie zdjęć gwiazd tu szumy dają się we znaki, choć pewnie jest jakaś możliwość wyeliminowania ich. Stabilizacja obrazu - super. Filmy, hmm, cóż, powiedzieć mogę że w sklepie przy testowaniu TV 4K sprzedawca myślał że materiał jest nakręcony właśnie w 4K :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

100% Zadowolenia

Z GPS 25.01.2020 Autor: frodek64 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Dla mnie jest na 5 tkę ! Duży zoom bardzo pomaga nie trzeba się nachodzić,prosty w obsłudze.Programy tematyczne z podpowiedzią i oczywiście najlepsza na Świecie optyka ! Do tego rozsądna cena.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Praktyczny dla początkujących jak i nie tylko

Z GPS 14.01.2020 Autor: JankAndrzej Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Bardzo dobry system podpowiedzi znaczenia ustawień. Praktycznie instrukcja jest niepotrzebna. Zdjęcia na dobrym poziomie. Z uwagi na ilość możliwych ustawień wymaga trochę czasu na zapoznanie.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Przyjemny w użyciu

Z GPS 13.01.2020 Autor: Dzidka Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Najcenniesza jest możliwość ręcznego ustawiania parametrów. Zdjęcia są dobrej jakości. Aparat jest lekki i chyba dość wytrzymały, bo często biorę go do lasu, nieraz w wigoci. (Zawsze noszę w torbie, ale miewał kontakt np ze ściółką i przetrwał). Niestety po ok 25 miesiącach zepsuł się obiektyw i zdjęcie były nieostre, szczególnie te z zoomem. Po naprawie znów jest ok.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam dla początkujących i lekko zaawansowanych.

Z GPS 20.11.2019 Autor: adam1979p Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Polecam aparat Hx400v, ma wiele przydatnych opcji, fajną matrycę, dobry zoom no i Wi-Fi, NFC dla wymagających.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Moja opinia

Z GPS 17.11.2019 Autor: swaka

Bardzo dobry aparat... poza, uszkodzona stabilizacja obrazu. Koszt naprawy ok. 400zł. Szkoda że taki "bubel" w TAKIM aparacie.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Szybko sie zepsuł

Z GPS 22.10.2019 Autor: Bysiu

Tuż po gwarancji się popsuł, naprawa zbyt droga, nie polecam

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

kapitalne funkcje

Z GPS 07.07.2019 Autor: marian541221

bardzo fajny , prosty w obsłudze, zdjęcia bardzo ostre, świetna obsługa ręcznych własnych ustawień

Jakość obrazu

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajny aparat za fajne pieniądze

Z GPS 26.06.2019 Autor: krisolot Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Aparat sony dsc-hx400v to świetny wybór jak początkujących tak i zaawansowanych wielbicieli fotografii.Aparat ma wiele fajnych funkcji jak np możliwość dodania aplikacji z dodatkowymi funkcjami. Szkoda tylko, że aplikacje są płatne. Bardzo duże zbliżenie pozwoli na fotografie odległych przedmiotów czy miejsc a nawet księżyca. Szkoda, że nie ma dedykowanej funkcji dla zdjęć księżyca takich jak ma nikon. Wyświetlacz jest tu wychylny czyli można go skierować w górę i w dół taki patent firmy sony. Szkoda, że nie pokusili się o wyświetlacz uchylny we wszystkie strony i obrotowy do selfie. Jakość zdjęć jest bardzo dobra, nie mogę się niczego tu czepić. Polecam!!!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

prosty i cudowny w obsłudze

Z GPS 06.06.2019 Autor: vega023 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

kolejna marka aparatu który kupiłem,ale z Sony jestem najbardziej zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Niezły super-zoom

Z GPS 03.06.2019 Autor: WojtekP Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem używany na Allegro za 800 zł i jestem zadowolony. Szkoda że brak kilku aplikacji z playmemoriescameraapps dla tego aparatu jak filtr cyfrowy, smuga światła, ID photo

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dla osoby pragnącej zatrzymać chwilę.

Z GPS 09.05.2019 Autor: Miroslaw1954 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Od kilku ju.ż lat wykorzystuję aparat HX400v. Nie jestem doswiadczonym fotografem , nie znajduję w sobie też w tej materii talentów. Aparat ma mi służyć dla utrwalania chwil a i pewnych doznań. Automatyka pozwala mi uzyskać oczekiwany efekt , teleobiektyw znajduje jako bardzo przydatny. Polecam osobom które właśnie chcą zrobić zdjęcie, bez wcjodzenia w teorię fotografii, bez dodatkowego doboru parametrów naświetlania itp.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zbyt mała matryca na tak dużą ilość pikseli

Z GPS 27.12.2018 Autor: 13gajowy Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Będę musiał włożyć wiele wysiłku, aby zrobić dobre zdjęcie.

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

5

Zgłoś naruszenie
0

Sprawdzony sprzęt

Z GPS 21.12.2018 Autor: Kanapka Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Funkcje przystępne, skróty przycisków pomocne, a tym samym aparat daje szanse na zrobienie dobrych zdjęć.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super

Z GPS 21.12.2018 Autor: colo30

Jest w porządku. Produkt bardzo dobry i niezawodny .

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada potrzebny mi zestaw funkcji

Z GPS 24.11.2018 Autor: SJS47

Sprawdza się w zakresie moich oczekiwań. Ergonomiczny, dobre rozmieszczenie przycisków.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada wszystko do fotografii

Z GPS 20.11.2018 Autor: franio Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem czas jakiś temu i spełnia wszystkie wymagania.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super

Z GPS 19.09.2018 Autor: Lancek

Polecam.Super zdjęcia.prosta obsługa.Proste menu.przyjemnosc z fotografowania

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

funkcje

Z GPS 10.09.2018 Autor: rafa1966 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

funkcja przesyłania zdjęć 4k do telewizora jest niedostępna bardzo słabo

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

1

Zgłoś naruszenie
0

"Król aparatów" dla początkujących fotografików

Z GPS 27.07.2018 Autor: DarekK z Elblaga Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

HX400V to najlepszy "aparat-nielustrzanka" za przystępną cenę.Wcześniej używałem HX300V, który jednak miał bardziej "intuicyjne sterowanie" opcjami ustawień i filtrów, niż HX400V.Myślę, że z czasem jednak się przyzwyczaję.HX400V to idealny aparat dla amatora, osoby młodej, zaczynającej zabawę z fotografią. Niezawodny, szybki (zwłaszcza w trybie automatu), ładnie oddaje kolory, a przy odrobinie doświadczenia można nim zrobić "zdjęcia-perełki". Super optyczna stabilizacja obrazu, pozwalająca na ładne zdjęcia "z ręki" nie zawodzi, ale trzeba liczyć się z tym, że przy maksymalnym zbliżeniu x200 może powstawać ziarno (zwłaszcza przy słabszym świetle). Aparat pozwala też na filmowanie w FullHD 1080p.Również tu lepiej jest filmować w dzień i w "otwartej przestrzeni", niż w pomieszczeniach lub słabym świetle, ale to aparat , a nie kamera. więc obiektywnie "daje radę". Polecam i życzę miłej zabawy z tym sprzętem.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Pierwsze wrażenie

Z GPS 22.07.2018 Autor: Och11 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Apart kupiony 3-4 miesiące temu... Parę set zdjęć pstrykiete iiiii nie jest to aparat według mnie dla początkujących.... Oczywiście można włączyć funkcje "głuptaka" ale po co wówczas kupować taki produkt? A tak to polecam.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dostateczna

2

1

Zgłoś naruszenie
0

fajny sprzet

Z GPS 30.06.2018 Autor: krzys2412 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Mam okolo miesiaca jestem zadowolony ale keszcze wszystkich opcji nie odgryłem

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

rewelacja

Z GPS 23.06.2018 Autor: Mirek17 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

używam aparatu przez ponad miesiąc, spełnia wszystkie oczekiwania, zoom rewelacyjny, obsługa intuicyjna, jakość zdjęć bardzo dobra, WI-FI pozwala na szybki transfer zdjęć, gorąco polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry aparat dla zawodowca, jak i amatora

Z GPS 12.06.2018 Autor: Priidi Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Nie ma żadnych problemów. Robi super zdjęcia i tyle

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Swietny aparat

Z GPS 14.05.2018 Autor: dawust Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Swietny aparad wprzystepnej cenie super zoom lekki i dobrze lezy w dloni polelam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetnie robi zdjęcia

Z GPS 11.04.2018 Autor: Aga1 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Przede wszystkim robi całkiem dobre zdjęcia w trybie auto,a zoom optyczny to mocna strona aparatu. Filmy w trybie Full HD kręci bardzo przyzwoite

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

megazoom

Z GPS 06.04.2018 Autor: Olob Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Zakup Sony Hx 400V uważam za udany a za jedyną jak na razie "wadę" uważam brak obracanego i uchylnego na bok wyświetlacza.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Szukałem aparatu na safari

Z GPS 27.03.2018 Autor: mkhumkhu77 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Zwiedzałem na początku lutego Kenię i Tanzanię. Fotografie wykonywałem smartphonem Galaxy S6. Kompletnie zawiódł zoom elektroniczny. Zdjęcia okazały się rozmyte. Postanowiłem kupić aparat kompaktowy z możliwie dużym zoom'em optycznym. Eksperymentuję od trzech tygodni, robiąc zdjęcia wymagajace użycia zoom'u. Uzyskane rezultaty są więcej niż zadowalające.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nie żałuje zakupu

Z GPS 25.03.2018 Autor: Maly77 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Aktulanie w pełni spełnia moje oczekiwania, szybkie i precyzyjne działanie, chociaż zapis zdjecia na karte pamieci mogłby być szybszy. Karta to SanDisk ultra class 10 UHS-l.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sporo funkcji z którymi trzeba się zapoznać

Z GPS 28.01.2018 Autor: kietad Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Poszukiwałem aparatu fotograficznego , lustrzanki jednak ostatnie podwyżki cen spowodowało wybór kompaktu .Przypadek sprawił,że kupiłem HX400V . Zbyt krótko użytkuję,ażeby ocenić. Na pewno stwierdzam stosunkowo słaby akumulator i brak ładowarki do ładowania akumulatora zapasowego poza aparatem.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat dla nieco lepszych fotografów

Z GPS 05.01.2018 Autor: FotoJan Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Robi dość dobre zdjęcia z 50-krotnym zoomem. Np. to zrobione dla księżyca na początku 2017 roku

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Łatwość obsługi dzięki funkcji auto+

Z GPS 27.08.2017 Autor: markits Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem ten aparat gdzies dwa tygodnie temu i jak narazie jestem zadowolony z jakości zdjęć szkoda tylko ze mam problem z komunikacją telefonu z aparatem bo te funkcje nie sa w pelni wykorzystane np.funkcja pilota czy NFC.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

delikatny obiektyw...wykonany

Z GPS 15.06.2017 Autor: pat85jac Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Delikatny obiektyw...wykonany z gorszego materiału od poprzednika hx300v

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Prawie idealny kompakt...

Z GPS 05.04.2017 Autor: BKTiger Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

minusy: - brak wizjera optycznego (elektroniczny zbyt wolny) - wolna praca z siecią WiFi - brak pełnego wsparcia w aplikacji mobilnej

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat

Z GPS 24.03.2017 Autor: Zbigniewan Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Super zdjęcia polecam jest czym robić zdjęcia dobre powiększanie

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

rewelacyjne funkcje

Z GPS 04.03.2017 Autor: Kris17 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

kupiłem miesiąc temu jak na razie spełnia moje oczekiwania. prosty i intuicyjny w obsłudze. Polecam osobom zajmującym się fotografią amatorską.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajny kompakt

Z GPS 17.02.2017 Autor: Bajagdz Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Super wifi, możliwość robienia zdjęć za pomocą telefonu, aktualizacja oprogramowania i funkcji w aparacie. Trzeba trochę popracować nad nim aby wyciągnąć z niego co najlepsze. polecam

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

4

Zgłoś naruszenie
0

Zdecydowanie na +

Z GPS 16.01.2017 Autor: Yuuki1089 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Zakupiony zupełnie niedawno, poprzedni kompakt jest już prawie przedpotopowy ;-) Sony DSC- HX400v póki co sprawdza się bardzo dobrze. Jest wygodny (zarówno w łatwości użytkowania, jak i po prostu dobrze leży w dłoni).

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

5

2

Zgłoś naruszenie
0

Fantastyczny

Z GPS 21.12.2016 Autor: Creativ Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Najlepszy w tej kategorii , super zoom , idealne filmy w HD ☺

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

3

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dużo fajnych funkcji

Z GPS 14.10.2016 Autor: Wielebny1976 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Dostałem go w prezencie Minus to zbyt długi czas zapisu zdjęcia w porównaniu do sony dsc300

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

4

1

Zgłoś naruszenie
0

dobry dla amamtora takiego jak ja

Z GPS 17.09.2016 Autor: AndrzejB Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Polecono mi go nie żałuję. Najbardziej mi odpowiada odwzorowanie kolorów z natury, w szczególności rozdzielczość zdjęcia.

Jakość obrazu

Dostateczna

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

3

1

Zgłoś naruszenie
0

wada fabryczna

Z GPS 20.08.2016 Autor: WMA TG Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Nie otwiera mi się samoczynnie lampa błyskowa zacina się

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

1

3

Zgłoś naruszenie
0

Całkowicie zaspokaja moje potrzeby

Z GPS 10.08.2016 Autor: zkllkz Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Co prawda jestem amatorem ale aparaty Sony od lat są ze mną w podróży. Już dawno doceniłem ich zalety i nadal będę ich wiernym użytkownikiem.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

1

Zgłoś naruszenie
0

I TAK I NIE

Z GPS 29.07.2016 Autor: dziadek Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

JEŚLI KTOŚ PRZY ROBIENIU ZDJĘĆ POSŁUGUJE SIĘ GŁÓWNIE WIZJEREM (TAK JAK JA), TO STANOWCZO ODRADZAM. TROCHĘ DOŁOŻYĆ I KUPIĆ ALFĘ LUB INNY APARAT. JEŚLI WIZJER NIE PRZESZKADZA TO ZDECYDOWANIE POLECAM. BARDZO DŁUGA OGNISKOWA OPTYCZNA , ELEKTRONICZNEJ NIE POLECAM. APARAT DOSYĆ LEKKI DOBRZE SIĘ TRZYMA I DOBRZE WYKONANY. ZDJĘCIA NOCNE Z RĘKI LEPSZE NIŻ Z ALFY65. TYLKO TEN WIZJER, PRZECIEŻ APARAT NIE JEST NAJTAŃSZY. ŻAŁUJĘ ZE NIE SPRAWDZIŁEM APARATU (WIZJERA) W SKLEPIE. PIERWSZY PRODUKT SONY, KTÓRY MNIE ZAWIÓDŁ.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

4

Zgłoś naruszenie