38

4.8 na podstawie 38 recenzji klientów

31
7
0
0
0
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Recenzje klientów: 38

0

Uniwersalny aparat

ILCE-7RM3 11.09.2021 Autor: Flanaess

Świetny aparat, który sprawdzi się w większości przypadków. Doskonała jakość zdjęć, szybki autofocus, który idealnie sprawdza się podczas fotografowania małych dzieci. Przesiadłem się na body a7RIII z a7II i jestem bardzo zadowolony z decyzji. Oba body są świetne, natomiast a7RIII jest zdecydowanie aparatem wyższej klasy.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Po co komu a7R IV

ILCE-7RM3A 31.08.2021 Autor: IUwUI

No rewelacja! Miałem wiele systemów (micro4/3, Nikon, Canon) i od sony broniłem się, ze względu na kiepską ergonomie i straszne menu. Lecz z czasem wiele się zmieniło. Każda generacja wprowadzała wiele zmian i w a7 RIII (odnowionej A) wreszcie dało to co chciałem! Obrazek bardzo dobry nawet z tanimi obiektywami, czy firmami typu Sigma. Mocno polecam, sprzęt prawie doskonały ;)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna jakość i ogromne możliwości

ILCE-7RM3 15.08.2021 Autor: foop231

Aparat kupiłem 12.07.2021, jestem po pierwszych testach i małej sesji także mogę już coś napisać na temat tego sprzętu. Po pierwsze bardzo dobre pierwsze wrażenie - aparat świetnie leży w dłoni, jest wyraźnie cięższy od A7II (mój poprzedni model), ale też ma większy i dużo wygodniejszy grip - dla mnie same plusy. Jak zwykle wykonanie u Sony na wysokim poziomie. Teraz to co najważniejsze - jakość zdjęć. Muszę powiedzieć że zostałem zaskoczony, obrazek jest naprawdę super, zdjęcia są trójwymiarowe, z przyjemnym dla oka wyglądem. Wszystko jest podane ze smakiem: ostrość, świetne kolory, subtelne przejścia tonalne. Matryca generuje dużo szczegółów - robisz zdjęcie, duży crop i wszystko tam widać, każdy szczegół! Daje to możliwość korzystania z trybu APS- C. Rozdzielczość spada co prawda do ok. 18 Mpx, ale jest to do przyjęcia no i mamy dłuższą ogniskową. Teraz kwestia obsługi. W wielu opiniach jest dużo o menu które jest mało przyjazne dla użytkownika. Być może tak jest jeżeli ktoś do każdej zmiany parametrów zagląda do głównego menu. Nie ma takiej potrzeby. Aparat ma 10 programowalnych przycisków, przycisk Fn z dostępem do konfigurowalnego menu z 12 funkcjami, zakładki „moje menu” które można odpowiednio skonfigurować. Na dokładkę na pokrętle PASM jest możliwość zaprogramowania 3 ogólnych ustawień aparatu a na karcie pamięci dodatkowe cztery ustawienia. Jest tego naprawdę dużo , aparat obsługuje się bardzo wygodnie. Ja osobiście lubię korzystać z ekranu LCD pokazującego ustawienia aparatu - wszystko widać i oczywiście można każde ustawienie zmieniać na tym ekranie. Wspomniałem o jakości matrycy i zdjęć które generuje - moim zdaniem jest to naprawdę wysoki poziom. Wsparte jest to bardzo dobrym i szybkim system AF oczywiście z doskonałą funkcją priorytetu oczu. System AF został potraktowany przez producenta bardzo poważnie i jest to moim zdaniem jedna z silniejszych stron tego sprzętu. Aparat w ogóle jest szybki- zarówno podczas uruchamiania jak i robienia zdjęć. Wizjer EVF to kolejna rzecz na którą chciałem zwrócić uwagę. Świetna widoczność i ostrość, brak opóźnień, sama przyjemność podczas używania. Przy okazji słowo o ekranie LCD. Poprawiono rozdzielczość do 2,36 Mpx. To widać, obraz jest bardzo dobrej jakości. Na koniec chciałem wspomnieć o ISO AUTO. Wiele możliwości - od powiązania ISO z ogniskową obiektywu po zdefiniowane czasy otwarcia migawki. W zasadzie można zapomnieć o ręcznym ustawianiu tego parametru. Takie są moje pierwsze wrażenia z używania tego aparatu. Jak na razie same plusy i mam nadzieję że tak pozostanie. Pozdrawiam ! Krzysiek

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Ma wszystko co trzeba i jeszcze trochę więcej.

ILCE-7RM3 05.08.2021 Autor: Von1

Znów, po długiej przerwie, mam aparat który w pełni mnie zadawala. Mnogość funkcji oraz jakość zdjęć rewelacyjna.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rejestruje bardzo dużo szczegółów w bardzo dobrej

ILCE-7RM3 20.05.2021 Autor: Adamdms

Jestem bardzo zadowolony! Ilość rejestrowanych szczegółów i ogólna jakość zdjęć jest na poziomie wyższym niż się spodziewałem. Polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

świeży zakup jeszcze w fazie testowej

ILCE-7RM3 05.05.2021 Autor: Mich1

wydaje się ok jeszcze w fazie testowej, Dokupiony dodatkowy grip płytka z rękojeścią i mocowaniem do statywu teraz aparat trzyma się wygodnie bez gripa bardzo nie wygodny do trzymania.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sprzęt o ogromnych możliwościach

ILCE-7RM3 15.03.2021 Autor: ptaqptaq

To pierwsza pełna klatka dla mnie a zarazem pierwszy bezlusterkowiec. Zakupiłem go chcąc przenieść swoją fotografię na zupełnie nowy poziom, nieosiągalny przy poprzednim sprzęcie. Muszę przyznać, że aparat w tym zakresie nie zawiódł moich oczekiwań. Fenomenalny autofocus i bardzo dobra światłoczułość są rzeczami dla których kupiłem ten aparat. Największą wadą sprzętu jest intuicyjność w obsłudze, a w zasadzie jej brak. Do obsługi ustawień i skomplikowanego menu trzeba się przyzwyczaić. Obsługa dotyku jest tak niewielka, że w zasadzie można jej w ogóle nie włączać. Ustawianie przycisków c1-c4 to w zasadzie konieczność by móc sprawnie pracować. Wykonanie aparatu stoi na najwyższym poziomie, wg mojego wyczucia estety jest też całkiem ładny. Stosunek jakości oraz możliwości, jakie oferuje ten aparat jest bardzo, bardzo dobry.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

duży plus

ILCE-7RM3 05.03.2021 Autor: Camilly

Bardzo cieszy mnie ten zakup... jak dla mnie to dość spory przeskok z a7 na ten właśnie model. Zdecydowanie odczytała różnica.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

intuicyjny w obsłudze

ILCE-7RM3 19.01.2021 Autor: gpi1

Wybrałem się w pierwszą podróż 2 dnia po zakupie. Właśnie wróciłem i nie mogę doczekać się obejrzenia na komputerze końcowych efektów :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

bardzo dobre parametry techniczne

ILCE-7RM3 01.01.2021 Autor: jsm51

kupiłem go na początku roku 2020 i jak do tej pory jest moim numer 1, pracuję nim na planach filmowych, cicha migawka nieoceniona w teatrze i planie filmowym, równierz rozdzielczosc matrycy i niski poziom szumów

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny!

ILCE-7RM3 30.12.2020 Autor: Magicznie

Mam go dopiero od kilkunastu dni, a już jestem zachwycona! Świetnie pracuje zarówno ze współczesnymi jak i starymi manualnymi obiektywami. Solidnie wykonany. Szybki autofokus. Jakość zdjęć doskonała!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały aparat

ILCE-7RM3 24.12.2020 Autor: Sunday Photographer

Do tej pory używałem lustrzanki - topowego modelu konkurencji. Zamiana na alfę poszła gładko - aparat jest mały i poręczny a możliwości ma ogromne. Nie narzekam na ergonomię - niektóre opinie w tej kwestii są chyba przesadzone - no może jak ktoś ma duże dłonie to potrzebuje finger grip. Użytkowość doskonała - skonfigurowałem wszystko, co potrzebuje na codzień, na przyciskach - do menu zaglądam rzadko. Używam okularów więc bardzo cenię sobie możliwość komponowania kadru na ekranie, bez konieczności długiego przyciskania oka do wizjera. Jakość obrazka - rozdzielczość, kolory i dynamika - doskonale - fotografuje tylko w raw ach - spore pliki:) Wbrew niektórym opiniom uważam, ze jest to aparat zaprojektowany przede wszystkim z myślą o fotografach - tych, którzy robią zdjęcia a nie filmy. Chociaż pod względem filmowania tez jest pewnie ok - osobiście nie próbowałem. Jak na razie jestem bardzo zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super zdjęcia

ILCE-7RM3 12.12.2020 Autor: Marcinjakosc

Warto zmienić aparat z Apsc na pełną klatkę. Polecam, jakość zdjęć dużo lepsza, zależna od obiektywów.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Optymalny wybór

ILCE-7RM3 30.11.2020 Autor: RestArtGawlas

Bardzo dobry sprzęt, prze wszystkim bardzo uniwersalny. Zaleta są tanie i świetne małe szkła natywne o świetle 1.8 jeśli się chce mieć maly zestaw. Erka nie przeszkadza w robieniu zdjęć, można przycinać do woli, pliki są dobrej jakości, możliwości obróbki są duże tych plików. Śmiało można polecić jako uniwersalny sprzęt. Minus za dość wątłą konstrukcje, choć nie aż tak.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Przesiadka z A7RII na A7RIII

ILCE-7RM3 08.09.2020 Autor: Spayki

Bardzo duży skok jakościowy względem poprzedniej wersji, zdecydowanie warto, wszystko na plus. Polecam‼️

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Szybki zakup ostatniego dnia przed wylotem an waka

ILCE-7RM3 30.08.2020 Autor: Thatone

Na razie testowany głównie na ustawieniach automatycznych, ale jestem bardzo zadowolony ze zdjęć z wyjazdu (2 małych szybko biegających dzieci była głównym celem zdjęć).

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna jakość zdjęć ale skomplikowane menu

ILCE-7RM3 24.08.2020 Autor: Rafał Szymański

Mam ten aparat od miesiąca i przesiadłem się z innego bezlusterkowca. Na plus muszę zdecydowanie zaliczyć szybkość i celność AF. Praktycznie zawsze jest w punkt i w porównaniu z poprzednim systemem jest on szybki. Na minus chciałbym zaliczyć bardzo skomplikowane menu, gdzie dużo funkcji jest schowanych w nietypowych miejscach np: bracketing naświetlania jest ukryty w menu szybkości robienia zdjęć i nie ma jak ustawić go ze zdjęciami seryjnymi. Bardzo słaba jest współpraca z systemami zewnętrznych lamp błyskowych, aparat potrafi się zastanowić za długo po naciśnięciu spustu. Poleciłbym ten aparat wraz z uniwersalnym zoom 24-105 jako bardzo dobry wybór do codziennego użytku, gdzie ustawia się jedną pozycję w menu a szybki AF pomaga fotografować dzieci lub zwierzęta.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

aparat do zastosowań profesjonalnych

ILCE-7RM3 04.08.2020 Autor: Bogusław4321

Zakup przemyślany ze względu na zmianę platformy z Nikon aps-c na Sony, w związku z fotografowaniem ptaków i przyrody. Znakomity autofocus z możliwością śledzenia obiektu, ocena i ustawianie obrazu bezpośrednio z matrycy, cicha praca, dobrze dopracowana ergonomia - to właściwości sprzętu, których potrzebuję do pracy. Problemem jest jeszcze zbyt ograniczona oferta optyki "e" i zaporowe większości ceny obiektywów, zmuszające do korzystania z oferty Sigmy i Tamron.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry sprzęt

ILCE-7RM3 28.06.2020 Autor: SD_PL

Kupiony 3 tygodnie temu. Cały czas testuję. Ale sprzęt jest naprawdę dobry. Jedynie szkoda że szumy przy większych iso są dość wyraźne (ale niestety spodziewałem się tego biorąc pod uwagę rozdzielczość - coś za coś).

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt, świetna jakość

ILCE-7RM3 28.06.2020 Autor: JanoParano97

Jakiś czas temu udało mi się kupić Sony A7III wraz z obiektywem w zestawie, sprzęt naprawdę radzi sobie świetnie w różnych sytuacjach oświetleniowych. Polecam jak najbardziej!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Świetny kompan w każdej sytuacji.

ILCE-7RM3 18.05.2020 Autor: Andre858

Od niecałych 2 tygodni posiadam A7R III. Po pierwszych testach mogę powiedzieć, że aparat jest fenomenalny. Przeszedłem na system FF od sony z Fuji xt3. Duża matryca, radzi sobie świetnie na wysokich ISO, pozwala spokojnie pstrykać bez błyskania lampą. Piękny, przyciągający oko i plastyczny obrazek. Gdy pojawia się ziarno, jest przyjemne dla oka. Wysoki poziomy ISO nie degradują kolorów i detali. AF i duża matryca, dla których kupiłem A7RIII jest super wypadkową między a9 a a7rIV. EYE AF to bajka. EVF robi robotę, ekspozycja ustawiana na żywo to świetna sprawa. Wizjer robi wrażenie swoim powiększeniem bo bardzo przyjemnie się przez niego patrzy. Body Sony dodatkowo zyskuje ze względu na wagę, możliwość trzymania w jednej ręce całego zestawu jest miłym zaskoczeniem. Stabilizacja naprawdę robi różnicę.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

jest swietny

ILCE-7RM3 11.02.2020 Autor: wojcio05

pierwsze wrazenia sa pozytywne i bardzo jestem ciekaw dalszej zabawy z tym aparatem.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny, lekki, aparat

ILCE-7RM3 11.02.2020 Autor: Monisiax

Cieszę się, że był cashback. Rozpatrywanie wniosku na wysokim poziomie.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Narzędzie przyszłości!

ILCE-7RM3 21.12.2019 Autor: MarianoItaliano

Każdego dni pozytywnie mnie zaskakuje. Komfort pracy zmienił się diametralnie. Ta firma jest niesamowita!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna rozdzielczość, świetny AF, dobra ergonomia

ILCE-7RM3 21.12.2019 Autor: Ruudolfo

Przesiadłem się z Canona 5d Mark IV, jestem bardzo zadowolony! Świetny AF, rozdzielczość, dobra ergonomia - chociaż z gripem mi wygodniej, bardzo specyficzne menu, ale pomaga możliwość wyciągnięcia funkcji wg. własnego doboru na własne ostatnie karty menu. Na plus programowalne przyciski. Kilka cech, które w zależności od sytuacji pomagają lub przeszkadzają. Ogólnie super!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny apart

ILCE-7RM3 15.12.2019 Autor: Adam45X

Genialny sprzęt oraz doskonałe wyposażenie. Spełnił moje oczekiwania

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacja

ILCE-7RM3 23.11.2019 Autor: ALFA100

Przesiadłem się z Canona i nie żałuję. Aparat rewelacyjny

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

najlepszy wybór aparatu uniwersalnego

ILCE-7RM3 20.07.2019 Autor: pelik

A7R3 używam ponad rok. Pare tygodni temu kupiłem drugi, ten sam. Zastosowanie - reportaże ślubne, sesje fotograficne różne Wg mnie to najbardziej uniwersalny aparat do zdjęć. Ma duży zakres dynamiki w matrycy, dzięki czemu możemy odzyskać dużo swiatła w postprodukcji (z czego bardzo często korzystam), a i dzięki 42 mp można uzyskać efekt zooma, zbliżeń na zdjęciach zrobionych szerokim kątem, bezstratnie. Af jest bardzo dobry, choć nie najlepszy. Zdarzają się zdjęcia z bf i ff, trzeba uważać i poznać swój aparat. Na af-c jest bezpieczniej go używać. Af-s mimo, że czulszy, niestety może złapać ostrość na dalszy lub blizszy plan. Nawet w dobrych warunkach. Zresztą Af w Sony A7 series to już inna bajka niz lustrzankowe pkt fazowe. Podsumując, kupując pare tygodni temu mój drugi aparat miałem do wyboru Sony A7lll i A9 oraz A7R3. Kupiłem A9 z nadzieją na super AF, ale niestety matryca ma znacznie słabszą dynamike, a Af wydał mi sie podobny (czułość, nie śledzenie) do R3. Więc wróciłem do A7r3 i mam dwa. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

IDEALNE NARZĘDZIE DO CHITEKTURY I PORTRETU

ILCE-7RM3 09.07.2019

Świetna pojemność tonalna matrycy i rewelacyjny AF. Idealnie współpracuje z kompletem obiektywów Canon TS-E (24, 45 i 90 mm), L-kami 24, 100 mm i ART-ami Sigmy (35 i 50 mm.). Od kilkunastu lat używam systemy Canon a korpus Sony kupiłem z ciekawości za rekomendacją Waszego managera a mojego dobrego kolegi. Znamy się od kilkunastu lat więc przyszedł na kawę i przy okazji zrobił mi prywatne, 2-godzinne szkolenie. Oswajam się nadal z przeogromną ilością funkcji i znacznie mniejszym korpusem, niemniej jednak dla tej jakości obrazu warto chwilę się pomęczyć!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

hybryda foto/video

ILCE-7RM3 27.06.2019 Autor: KOSMOSKOSMOS

Kupiłem aparat a7R3 ponieważ żaden inny model nie dawał mi takiej swobody i różnorodności. Jest to fajne rozwiązanie dla osób filmujących i fotografujących

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jakość fotografii

ILCE-7RM3 29.05.2019 Autor: Wojtek48

Mam go dopiero dwa tygodnie. Zajmuję się przede wszystkim zdjęciami makro i krajobrazem. W fotografii makro jest niesamowita szczegółowość. Pixel shift pozwala uzyskać jeszcze więcej i działa bez zarzutu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada funkcje na których mi zależało

ILCE-7RM3 19.05.2019 Autor: Makphoto

Czekałam na niego i nie zawiodłam się ,bardzo lubię robić nim zdjęcia

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

przesiadka na nowy system

ILCE-7RM3 15.01.2019 Autor: monikalub

do tej pory pracowałam jako fotograf ślubny na innym systemie. Trochę się obawiałam przejścia bo nigdy sony nie trzymałam w rękach,ale niepotrzebnie! od pierwszej chwili sony mnie zachwycił i znów czuję przyjemność z wyciągania aparatu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat

ILCE-7RM3 13.07.2018 Autor: qnc1

Przesiadłem się z a77, więc jest to całkowita zmiana ligi. Przeskok jest widoczny w absolutnie wszystkim: jakość zdjęć, jakość filmów, wielkość aparatu, mnogość funkcji... Wykorzystanie aparatu w pełni zajmie mi dużo czasu, ale i zapewne będzie dużo frajdy z użytkowania na lata.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Szybkość działanie

ILCE-7RM3 13.06.2018 Autor: Piosan

Znacznie lepsza bateria to duży + do 7ll.niestety brak funkcjonalności z dodatkowymi aplikacjami np zdjęcia interwałowe.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Prawdziwa rewolucja w fotografii

ILCE-7RM3 04.04.2018 Autor: kodebral

Eye AF w trybie ciągłym to największy wynalazek od chwili wynalezienia autofokusa - kadrowanie stało się wygodne jak nigdy dotąd - totalna swoboda, koniec konieczności podpowiadania aparatowi,co jest głównym tematem zdjęcia. W połączeniu z Flexible Spot AF i multi-selektorem oferują wszystko czego mógłbym chcieć od AF. AF w tym aparacie ma jeszcze jedną zaletę - sensory AF znajdują się na sensorze rejestrującym obraz, nie występuje potrzeba kalibrowania obiektywów - front focus, czy back focus zwyczajnie nie występują. Użyłem z tym aparatem obiektywów Sigma Art z mocowaniem Nikona. Okazało się, że te obiektywy są o wiele ostrzejsze z AF a7 (mimo adaptera) w stosunku do AF Nikona. Jakość wizjera jest rewelacyjna. Możliwość podglądu live obrazu takiego jaki uzyskamy po zrobieniu zdjęcia lub możliwość wyłączenia tej opcji jeśli działamy z fleshami (obraz w wizjerze podobny do tego w lustrzance) wydawałoby się, że wyczerpuje to czego mogli byśmy chcieć. Ale dostajemy o wiele więcej. Kiedy jest mało światła w lustrzance nic nie widać, a a7 pokazuje jasny obraz umożliwiając kompozycję zdjęcia. Opcja podglądu głębi ostrości w lustrzance jest niewiele warta (obraz staje się zbyt ciemny), a w a7 działa idealnie. Możliwość zamontowania obiektywów średnioformatowych za pomocą adaptera o mnożniku 0.7 czynią z tego aparatu najtańsze i najszybsze cyfrowe plecki do średniego formatu (mam nadzieję że pojawią się adaptery z mnożnikiem 0.4 - klatka 6x6 wciśnięta w 24mmx24mm - 28 mega pixeli z niezwykłą plastyką). Opcje Peaking (wizualizacja obszaru ostrości) w połączeniu z Focus Magnifier czynią ręczne ostrzenie łatwiejsze i bardziej precyzyjne niż w manualnych aparatach średniego formatu. Brakuje tylko opcji do ustalenia czy opcje Peaking powinny być pokazywane zawsze, czy tylko w trybie Magnifier - powinno dać się zrobić w następnych wersjach firmware.. Ilość przycisków, które można kastomizować i ilość funkcji, które można do nich przypisać praktycznie przekraczają potrzeby fotografa. Trochę szkoda ergonomii wypracowanej w a700 - a99 (przełączniki, wyprofilowanie, rozmiar), ale wydaje się, że jest całkiem nieźle. Używając gripa w pozycji poziomej zauważyłem, że dolną częścią dłoni naciskam spust do zdjęć w układzie pionowym. Daje się to obejść, jest to cena miniaturyzacji. Jest to pierwszy aparat, w którym korzystam z wysokich wartości ISO i trybu manualnego z AutoISO - jakość obrazu jest niesamowita. Jedyny problem jaki wystąpił dotąd kilka razy to obsługa kart pamięci. Korzystam z Lexara UHS II 256gb i Sundisk UHS I 128gb - pojawił się kilkakrotnie komunikat o błędzie, nie było możliwe nawet sformatowanie kart w aparacie. Po zgraniu zdjęć na komputer i sformatowaniu karty zaczynały działać w aparacie aż do kolejnej awarii. Mam nadzieję że nowszy firmware wyeliminuje te problemy.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Kombajn uniwersalny

ILCE-7RM3 02.04.2018 Autor: zboro1234

Z pewnymi problemami udało mi się kupić około 2 miesiące temu. "Przesiadłem się" z innego systemu na "C", z którego byłem również bardzo zadowolony. Zmiana na bezlusterkowca była wywołana chęcią zmniejszenia wagi. Co do body - na pewno mi sie udało. Ale kupiłem obiektyw 50mm 1,4 Zeissa. Cudowne szkło, ale ciężkie. Ogólnie zestaw ogromnie na plus. No i robi zdjęcia, jakie sobie wymarzyłem :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Żegnajcie lustrzanki

ILCE-7RM3 26.02.2018 Autor: lostgiant

To dopiero kilka tygodni zabawy A7R3 ale już mogę napisać, że to świetny sprzęt. Sony oczywiście nie ustrzegło się kilku wad (koszmarny UI/UX menu, brak uszczelnienia na spodzie aparatu z bezpośrednim dostępem do elektroniki, powolny bufor, czy tylko jedno złącze UHS-II). Jednak poza nimi to idealny aparat i świetny moment na przesiadkę z innych systemów.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie