28

4.6 na podstawie 28 recenzji klientów

19
8
0
0
1
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Recenzje klientów: 28

0

nieogarnięty

ILCE-7RM2 29.04.2021 Autor: bolesta

Jak dla mnie epicki - tak jak nie doszedłem nigdy do końca internetu tak tu nie zbadałem wszystkich funkcji i ustawień - przesiadłem się z Nikon D300 (zaawansowany amator ; ) Zachwyca, choć nieumiejętność radzenia sobie z zastanym światłem jarzeniowym rozwala - ale to podobno tak jest, w najnowszych matrycach problemu nie ma. Macie jakiś program upgrade dla matryc?

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest doskonały

ILCE-7RM2 16.02.2021 Autor: SpeeDis

Trzeba się śpieszyć bo zostało mało sztuk ale naprawdę warto. Aparat za taką cenę oferuje praktycznie wszystko czego oczekujemy. Jedyną rzeczą do której można się przyczepić do baterii.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Z perspektywy czasu

ILCE-7RM2 25.02.2020 Autor: musimisie

Mój Sony A7R II jest już ze mną parę ładnych lat, kupowałem go ponieważ w tamtym czasie była to moim zdaniem najlepsza hybryda na rynku. Ostatnio miałem okazje spędzić więcej czasu z Sony A7R IV. Porównując oba aparaty, napiszę tylko, że jestem wciąż bardzo zadowolony z jakości zdjęć oraz jakości filmów. Względem nowego modelu aparatu, mój Sony A7R II cechuje się niestety dużo gorszą jakością podglądu. Szczególnie praca w studiu przy macro fotografii z wyłączonym trybem live view (i podbitą ekspozycją) obnaża niskiej jakości podgląd, oraz trudność manualnego ostrzenia. Również tryb continuous autofocus w trakcie filmowania działa zdecydowanie gorzej (podczas filmowania A7R IV, właściwie w wielu wypadkach można sobie odpuścić manualne ostrzenie)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Do portretu i krajobrazu

ILCE-7RM2 08.02.2020 Autor: AndrzejD

Wybór mój był pomiędzy A7ii oraz A7Rii. Zdecydowałem się dopłacić do "R" ze względy na jakość matrycy. Dużo podróżuję i do zdjęć krajobrazu i atrakcji turystycznych jest wygodnie robić zdjęcia w większej rozdzielczości. Później można wykadrować najlepszy fragment.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Z a6000 na A7RII dla pół prof.

ILCE-7RM2 02.01.2020 Autor: KamilA7RII

Kupiłem około miesiąca, nadal testuję, ale do zakupu skłoniła mnie jakość i stabilizacja matrycy. Zdecydowana przewaga nad a6000 jest możliwość nagrywania w 4K z czego planuje korzystać oraz wewnętrzna stabilizacja. Liczę że w parze z gimbalem uzyskam profesjonalna jakosc. Kolejnym plusem jest możliwość nagrywania w 4K na obiektywach do APSC, a nawet i fotografia ma wtedy 18 MP! Całkiem ok. Minusem jest szybka konsumpcja energii, do tego aparatu po prostu trzeba mieć więcej niż dwie baterie, plusem jest możliwość pracy na power banku.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony a7 r2

ILCE-7RM2 25.08.2019 Autor: Misia

APARAT UDAŁO MI SIĘ KUPIC JAKIŚ MIESIĄC TEMU, JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Z CZYSTYM SERCEM POLECAM!!!!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zdecydowanie polecam!

ILCE-7RM2 23.07.2019 Autor: Shoxi

Zdecydowanie polecam! Produkt w pełni spełnia wymogi fotografa.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Recenzja α7R II z pełnoklatkowym przetwornikiem wy

ILCE-7RM2 22.01.2019 Autor: Marcin12

Polecam wszystkim zakup tego aparatu, przesiadka z lustrzanki na bezlusterkowiec była dobrą decyzją. Live view, stablilizacja matrycy i pełna klatka w tym aparacie robi świetną robotę.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo intuicyjny

ILCE-7RM2 21.12.2018 Autor: Jędrzej89

Robi świetne zdjęcia bardzo lubię produkty Sony mam trzy aparaty i kamerę

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest ostry jak brzytwa i szczegółowy.

ILCE-7RM2 17.12.2018 Autor: felipe777

Kupiłem podczas balck friday Jest ostry jak brzytwa i szczegółowy.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest mniejszy i lżejszy od lustrzanki

ILCE-7RM2 25.11.2018 Autor: Mario 68

Dzisiaj kupiłem na black friday w Euro AGD,to najmniejszy aparat jaki dotychczas miałem

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry sprzęt

ILCE-7RM2 25.11.2018 Autor: Rdk201

Fajny konkretny sprzęt dla profesjonalistów . Jeden minus Bateria - bardzo niewydajna

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Do ideału jeden krok

ILCE-7RM2 01.10.2018 Autor: corralls

Pomimo niewątpliwych zalet jak: świetna jakość wykonania, szerokie możliwości konfiguracji elementów sterujących, przejrzyste menu zawierające mnóstwo ustawień, doskonała jakość zdjęć, ISO 12800, bardzo szybki autofocus, znakomita stabilizacja matrycy, do poprawy pozostają: zbyt mała pojemność akumulatorów, zbyt czuły sensor przy wizjerze, niepotrzebna blokada kółka trybów,

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dobry następca lustrzanki

ILCE-7RM2 25.09.2018 Autor: Andic2

kupiłem 3 tygodnie temu jako body i kompletuję obiektywy

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada wszystko co potrzebne

ILCE-7RM2 10.06.2018 Autor: janmi45

Polecam wszystkim wprawdzie cena jest wysoka ale warto.Myślę że z czasem cena trochę spadnie. Miałem już dość dźwigania klasycznej lustrzanki i obiektywów.Przyszłość będzie należała do bezlusterkowców.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna konstrukcja, jednak obarczona wadami.

ILCE-7RM2 20.02.2018 Autor: wlaprzyt

Znakomity produkt, ale obarczony paroma istotnymi wadami jak: - mało intuicyjne menu, - współpraca tylko z lampami SONY ( co jest prawie dyskwalifikujące). Poradziłem sobie z tym problemem przy użyciu dostępnych przejściówek firmowych SONY, ale skandalem jest, że metody tej nie znają nawet w firmowym serwisie, - brak możliwości dokładnego ustawienia temperatury koloru, - brak możliwości oznaczenia zdjęcia - fatalna, wręcz tragiczna instrukcja obsługi. Co dziwniejsze w poprzednim modelu NEX-7 była bardzo dobra.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny w każdym calu !

ILCE-7RM2 12.02.2018 Autor: bsmultimedia

Przeszedłem na Sony z Canona 5dMK3 i nie żałuję. Rewelacyjna "puszka". Super działająca stabilizacja, bardzo dobra czułość i możliwość nagrywania filmów. Słowem REWELACJA !

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dobry aparat

ILCE-7RM2 11.02.2018 Autor: Krzd

Bardzo dobra jakość zdjęć, poprawiona ergonomia, lepszy autofokus i wspomaganie ręcznego ustawiania ostrości, solidne wykonanie

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Pełnoklatkowiec Sonya7RII.

ILCE-7RM2 22.12.2017 Autor: zibill1

Mam go tydzień w pełni opanowałem intuicyjną obsługę.Nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto.Przy sześciu obiektywach i adapterze można zrobić bardzo dobre zdjęcia.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry bezlusterkowiec

ILCE-7RM2 08.09.2017 Autor: Kamil_A

Aparat spełnia moje oczekiwania. Nie jest co prawda przeznaczony do każdego rodzaju fotografii, ale w portrecie i krajobrazach spisuje się świetnie.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nie radzi sobie w słabym świetle.

ILCE-7RM2 26.05.2017 Autor: 65krzysztof

Kupiłem dlatego że wszyscy z którymi rozmawiałem polecali ten aparat. Drugi raz nie kupił bym gotowy nigdy, jestem zawiedziony w 100% I odradzam wszystkim co stawiają na ISO.

Jakość obrazu

Słaba

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dostateczna

3

10

Zgłoś naruszenie
0

klasa

ILCE-7RM2 20.05.2016 Autor: wlad7

Dużo zostało juz napisane o tym aparacie....mogę tylko potwierdzić że nic lepszego nie miałem w rekach.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Najwyższa jakość wykonania

ILCE-7RM2 09.04.2016 Autor: Elescir

Bezlusterkowiec zakupiłem po przeczytaniu licznych recenzji i informacji o produkcie. Początkowo miałem obawy przed aparatem bez lustra, jednak teraz mogę stwierdzić że jest to doskonały wybór. Sprzęt jest mniejszy od lustrzanki przy czym to co oferuje jego wnętrze jest niesamowite. Zdjęcia są doskonałej jakości, matryca zdaje egzamin w 100%. W wielu sytuacjach mając jeden krótki obiektyw bez problemu mogłem wycinać fragment zdjęcia który był dobrej jakości. Dodatkowo opcja zapisu nieskompresowanego RAW jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Filmy 4K są bardzo dobrej jakości, obsługa aparatu prosta, jakość wykonania obudowy idealna, czuć to w dotyku. Zdecydowanie polecam sprzęt, wart jest swojej ceny a pieniądze nie zostaną źle wydane.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

5

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest OK

ILCE-7RM2 06.04.2016 Autor: SlawekK

Struktura menu jest fatalna. Cena jest troche za wysoka. Balans bieli jest daleki od doskonałci. Reszta, w tym IBIS jest OK Zdecydowanie zbyt duze są nowe obiektywy. nie taka była idea mirrorless, żeby mieć sprzęt tak duży i cięzki jak lustrzanka.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Słaba

2

2

Zgłoś naruszenie
0

Dobre narzędzie do eksperymentów

ILCE-7RM2 30.03.2016 Autor: artra

Dobre narzędzie dla eksperymentującego fotografa, wysoka jakość, wciąż drobne braki...

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wady i zalety 7RII

ILCE-7RM2 14.03.2016 Autor: niepoprawny optymista

Pracuję na tym aparacie zawodowo i cenię sobie jego jakość wykonania i jakość plików. Ponieważ mój aparat jest cały czas podpięty kablem USB do komputera, zajęty jet port multi, co uniemożliwia korzystanie ze zdalnego wyzwalacza. Dla mnie jest to uciążliwy mankament. Sugeruję dodatkowy port multi. Jako zaletę uznaję ładowanie baterii w czasie pracy po tym samym kablu USB. Na jednej baterii można pracować non stop. Często korzystam też z tylnego monitora w celu ustawienia płaszczyzny ostrości. Brak wygodnego zagłębienia pod palec umożliwiającego odgięcie monitora może doprowadzić do jego uszkodzenia.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zwartość konstrukcji i jakość zdjec

ILCE-7RM2 09.03.2016 Autor: Piosan

Fotografuje 40 lat (od 6 roku życia) aparat bliski doskonałego jakość zdjeć, poręczność ,AF jedynie mam problemy z połączeniem usb przy sciąganiu aplikacji - nieudani sie " błąd sieci" ?

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony 7RII - doskonałość!!

ILCE-7RM2 02.11.2015 Autor: yul3588

Sony 7RII - doskonałość pod każdym względem!! A z obiektywami stałoogniskowymi - nie ma równych na rynku!!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

6

1

Zgłoś naruszenie