107

4.8 na podstawie 107 recenzji klientów

90
15
1
1
0
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Rewelacyjny aparat

Sam korpus 12.01.2020 Autor: Kriskros

Super aparat. Brakuje do niego jedynie odpowiednich obiektywów w znacznie niższych cenach

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Uniwersalny i dobry - gdy nie używamy lamp

Sam korpus 10.12.2018 Autor: fotografsportowy

Aparat jest dobrze wykonany, jest bardzo zaawansowany. Chyba aż za bardzo naszpikowany elektroniką. Gdy używamy lamp błyskowych dedykowanych pod Sony Multi Interface, występuje opóźnienie wyzwolenia migawki około 1/4 sekundy. Ten sam problem dotyczy modelu A7R3 oraz flagowego A9. Po nagłośnieniu tego problemu, myślałem że Sony ruszyło z tym tematem, jednak bez skutku. Zdjęć z HSS oraz TTL nie da się robić bez opóźnienia. Dla mnie - jako fotografa sportów ekstremalnych używającego zewnętrznych lamp, taki problem eliminuje ten aparat z użytku sportowego i reportażowego, wtedy muszę wypożyczać sprzęt konkurencyjnej firmy.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 107

2 Modele

Modele

0

Już wiem że aparat spełni moje oczekiwania !

Sam korpus 16.02.2020 Autor: Janek48

Używałem a6000 ale a7 III jest wyjątkowy , szybki , jakość zdjęć perfekcyjna . Ale trzeba mieć też dobre obiektywy i to będzie teraz kolejnym celem . Sel FE 50mm/f/2,8 macro mam , Tamron FE 17-28 tak i stare z obiektywy Zeiss Pancolor 50mm F/1,8 i Tonkina 70200 po założeniu adapterów są doskonałe. Bravo Sony i starocie !

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny aparat. Polecam

Sam korpus 15.02.2020 Autor: Paweł Es

Świetny aparat, robienie nim zdjęć to sama przyjemność. W połączeniu z "jasnymi" obiektywami tworzy przecudne zdjęcia.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

autofokus powala...

Sam korpus 09.02.2020 Autor: Bracia Studio

Trochę mały do mojej łapy... ISO nie powala - nie jest tak pięknie jak obiecywali - ale też nie jest źle. Dużo bardzo przydatnych funkcji - gniazdo na 2 karty - super. Przesyłanie zdjęć przez WiFi, stabilizacja obrazu - extra. Minusów jest mało - właściwie im dłużej z niego korzystam - tym te minusy znikają... Myślę, że trzeba się przestawić do niego. POLECAM każdemu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam

Sam korpus 07.02.2020 Autor: staszek 2

naprawdę fajny aparat ma bardzo dobre parametry robi fajne fotki

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam

Sam korpus 05.02.2020 Autor: Jurek2010

Kupiłem w grudniu i jestem bardzo zadowolony z tego aparatu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

bardzo dobry!

Sam korpus 03.02.2020 Autor: ital

kupiw miesac temu, wszustko ok, bardzo ladny, sie ciesze

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

W końcu to, czego chcialem

Sam korpus 02.02.2020 Autor: MarekW

Podwójny cashback pomógł podjąć decyzję. A72 jest ok, ale autofocus v. 3 jest tym., czego szukałem do ptaszkow i portretu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony A7 III

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 30.01.2020 Autor: Albert1S

Świetny aparat, ma bardzo duży potencjał. 2 sloty na kartę SD na plus, eye autofocus szybki i bezbłędny. Niestety wadą wciąż jest uchwyt aparatu, jest stosunkowo mały Ale wystarczy dokupić grip i po sprawie. 2gą wadą jest wizjer który przy Z6 jest po prostu średni. Co nie zmienia faktu że zamiast Z'ki jednak wolałem A7III.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Znakomity aparat do filmowania

Sam korpus 30.01.2020 Autor: Radio Wrocław

Aparat bardzo dobrze sprawdza się przy filmowaniu, jakość obrazu 4K jest znakomita, jednak czasem przytłacza nadmiar jego funkcji. Przy filmowaniu brakuje ergonomii normalnej kamery, ale zestaw akcesoriów dodatkowych rozwiązuje sprawę. Szkoda że slow motion to tylko 4-krotne zwolnienie i nie 4K a jedynie HD.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat znakomity, ale jest jeden mały minus.

Sam korpus 23.01.2020 Autor: mifranz

Bardzo dobry aparat. Zgodnie z wszelkimi opiniami spełniający moje oczekiwania. Niemniej nie mogę zrozumieć jak to możliwe, że w aparacie na tym poziomie i przy takiej cenie producent nie dołącza ładowarki zewnętrznej do baterii, tylko trzeba ją nabyć osobno, żeby nie ładować akumulatora za pomocą aparatu. Naprawdę Sony?

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy aparat na świecie!

Sam korpus 22.01.2020 Autor: monia111820

Aparat jest wspaniały, to bardzo inteligętna maszyna, a tryb sportowy działa niczym karabin maszynowy. Jestem bardzo zadowolona

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nowa A7

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 19.01.2020 Autor: maciej93

Bardzo dobry aparat, można sporo pisać o zaletach takich jak super AF, duży wybór profili kolorystycznych, świetna jakość w słabym świetle, dobra bateria czy stabilizacja matrycy... ale przyzwyczajony do innej marki z którą z powodu A7m3 się rozwiodłem, skupię się na tym, czego mi brakuje w Sonym, jednocześnie podkreślę, że gdyby A7m3 był wyposażony w poniższe opcje, byłby w moim odczuciu aparatem rewelacyjnym. Tak czy inaczej zmiana marki była świadoma dlatego też nie żałuję. Braki : -obrotowy dotykowy wyświetlacz, doceniam, że jest możliwość ustawienia dotykowo AF, ale brak możliwości korzystania w pełni z dotykowego menu czy ustawień ekspozycji trochę doskwiera. -lepszy spust migawki, w a7m3 spust jest bardzo miekki, "gąbczasty", jest naprawdę ciężko wyczuwalny przez co strzela się nie kontrolowane fotki. Ale być może jest to kwestia przyzwyczajenia. -przy video bitrate maks 100 w 1080p, uważam że w 2020r jak i przy tej klasie/cenie sprzętu to trochę mało. -brak ładowarki w zestawie

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Naprawdę super.

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 18.01.2020 Autor: Klaudia653

Korzystam od jakiegoś czasu i jestem w nim zakochana.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Spełnione marzenie :)

Sam korpus 17.01.2020 Autor: Nati92

Bardzo pożądny, dość łatwy w obsłudze :) jestem na tak !

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zmieniłem z Canona

Sam korpus 16.01.2020 Autor: HASSEL_PL

Mój pierwszy aparat nikon d700. Potem Canon 5dm3. Teraz zmieniłem na sony a7iii i to jest mój najlepszy aparat

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny aparat

Sam korpus 12.01.2020 Autor: Kriskros

Super aparat. Brakuje do niego jedynie odpowiednich obiektywów w znacznie niższych cenach

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo przydatne funkcje( dla mnie)

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 09.01.2020 Autor: JJjja

Super aparat.Widać duże róznice po zmianie z A6300.Jestem mega mega zadowolona.

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealny zarazem do filmowania, jak i zdjęć!

Sam korpus 07.01.2020 Autor: arturrrrr20

W końcu udało mi się znaleźć idealny aparat do tworzenia filmów, jak i zdjęć, z łatwością wykonuje obie opcje. Niezwykle szybki, celny autofokus. Zapisuje obraz szczegółowo, zawsze z ostrością na oczy! Dla mnie na fotografowanie i filmowanie wesel jest świetny, z przyjemnością się z nim pracuje :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

A7III - rewelacja

Sam korpus 02.01.2020 Autor: MofDoom

Kupiłem w świetnej cenie w polskiej dystrybucji na C którą bardzo polecam. Porównójąc do A7II jest świetnie. Jakoś lepiej mi leży to body.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat

Sam korpus 29.12.2019 Autor: Alan 555556

Dobrze zachowuje się w ciemnym pomieszczeniu, zdjęcia wychodzą ostre.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Body praktycznie bez wad

Sam korpus 24.12.2019 Autor: superbiedronka

Przesiadka z różnych lustrzanek praktycznie bezproblemowa. . Nie widzę żadnych wad w porównaniu do Canona 5D III i 1D IV. Może tylko trochę za mały ale kwestia przyzwyczajenia mam nadzieję.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Duże możliwości

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 21.12.2019 Autor: Waldemar1602

kupiłem kilka dni temu, dopiero poznaję jego ogromne możliwości

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nareszcie

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 21.12.2019 Autor: k_aziol

Po wielu, wielu latach używania cyfrówek Sony doczekałem się urządzenia kompletnego. Ostrość, celność AF, szumy, rozdzielczość obrazu, wygoda użytkowania i wszystkie inne ważne dla mnie funkcje są takie jakie potrzebowałem. Bardzo się cieszę że jestem posiadaczem tego aparatu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest rewelacyjny blyskawiczny auto-fokus

Sam korpus 19.12.2019 Autor: cezary013

Marzenie spelnione -pelna klatka ,rewelacyjne kolory szybki auto-fokus

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wyśmienity sprzęt.

Sam korpus 17.12.2019 Autor: Piter 123

Używam go od miesiąca i jestem nim zachwycony, przede wszystkim wyśmienity szybki autofocus.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zadowolony.

Sam korpus 16.12.2019 Autor: Elmo77

Fantastyczny aparat. Służy mi do filmowania i z zestawem jasnych obiektywów art to mega kreatywne narzędzie. Fantastyczny autofokus w trybie filmowania. Ja jestem zachwycony, choć zły, że na A7SIII czekamy tyle lat....

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony alfa7II

Sam korpus 10.12.2019 Autor: prawie fotograf

bardzo fajny aparat z obiektywem tamron 24 - 75 zdjęcia doskonale ostre w każdych warunkach

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wspaniały sprzęt

Sam korpus 10.12.2019 Autor: Michał Wiltosz

Aparat kupiłem miesiąc temu, przesiadłem się z innego aparatu Sony (a6000). Sprzęt jest genialny, polecam każdemu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały aparat

Sam korpus 01.12.2019 Autor: XC70

Świetnie dopracowany sprzęt, doskonała jakość zdjęć.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

intuicyjna obsługa

Sam korpus 01.12.2019 Autor: skaner121

Dopiero testuję ale nie mam problemu z obsługą, kiedyś posiadałem A350 obsługa bardzo podobna.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajny sprzęt

Sam korpus 26.11.2019 Autor: jdtcp

Super, po przesiadce z a900 to kosmos. polecam ten fajny aparat

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy bezlusterkowiec na runku

Sam korpus 19.11.2019 Autor: gorczes

Świeży zakup, ale już mogę napisać, że to kosmiczna technologia w porównaniu do luster.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Kodek, instrukcja obsługi i połączenie USB

Sam korpus 17.11.2019 Autor: Luvi

Sony A7M3 to świetny aparat ale ma wkurzające cechy. Przy połączeniu przez USB, np. do gimbala wyłącza się zapis na drugą kartę pamięci ! Instrukcja obsługi nie wyjaśnia prawie niczego - jest tak napisana, że w zasadzie trzeba wszystko i tak ustawiać metodą prób i błędów. Menu w języku polskim jest również niezrozumiałe - skrócone wyrazy sprawę pogarszają. Kodek do Windows nie wyświetla Rawa 1:1 tylko podgląd 1600 pix.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry sprzęt ze stabilizacją matrycy

Sam korpus 02.11.2019 Autor: WW57

To był mój świadomy wybór. Pomijając średniej jakości ekran i jego funkcjonalność - reszta jest ok.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny aparat

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 31.10.2019 Autor: wolly79

Mam go od miesiąca i po jakiś 100 zrobionych zdjęciach mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że były to naprawdę dobrze wydane pieniądze. Polecam!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobra decyzja!

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 03.10.2019 Autor: Biziu

Długo zastanawiałem się nad kupnem nowego sprzętu ale obawiałem się zmiany systemu. Jak się okazało nie potrzebnie. Wszystko działa jak należy a nawet powyżej oczekiwań. Polecam!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

szybki i precyzyjny

Sam korpus 03.10.2019 Autor: Bankai910421

Aparat dobry zdjęcia i video tworzy w bdb jakości. Szkoda ze nie ma 4k60p. Minusem jego najwiekszym jest to, że obiektywy do niego są strasznie drogie. Mam sigmę 35mm 1.4 art E-mount, w fotach sprawuje się świetnie, do filmów z A7m3 już ciut gorzej. Dla porówniania AF z sony zeiss 35mm 1.4 distargon sprawuje się w nagrywaniu z a7m3 lepiej. Aparat dobrze wykonany, jedynie tył aparatu ( tam gdzie są przyciski) taki trochę plastikowy ale premium quqlity jest. Stabilizacja 5 osiowa niby jest, ale jednak pozostawia wiele do życzenia. 2 sloty na kartę pamięci robią robotę. Szkoda ze ekran nie wysuwa się tak jak w lumixach, ale cóż wszystkiego mieć nie można. Ps. Aparat nie grzeje się tak jak jego poprzednicy, jest bardzo spoko

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat

Sam korpus 02.10.2019 Autor: tonywetfiger

Warty swojej ceny. Zdjęcia i jakość filmów jet po prostu nie z tej ziemii.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealna hybryda

Sam korpus 19.09.2019 Autor: kklc

Świetnie sprawdza się w filmowaniu, a zdjęcia robi praktycznie sam. Szkoda tylko że na 4K30p jest crop, nie ma go jedynie na 4K25p. To jak i skomplikowane menu (kompletny brak logiki, wszystko porozrzucane - np. chcąc ustawić AF np do wideo to część ustawień jest w dziale do foto, część do wideo) to IMO jedyne wady.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw fajnych funkcji.

Sam korpus 12.09.2019 Autor: Robcio77

Udało mi się miesiąc temu to kupić i bardzo się cieszę. Posiada zlepek różnych fajnych funkcji nie do końca potrzebnych. trudno się przyzwyczaić do miniaturki do której podpięte są teleobiektywy. Brak instrukcji papierowej. Można stosować tylko obiektywy SONY bez uszczerbku na nagraniu i zdjęć.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Krok w przód!

Sam korpus 09.09.2019 Autor: Tensa

Sony a7III to najlepszy aparat jaki dotąd miałem - zamieniłem nikona na stajnie sony (a7ii) później wymieniłem starszy model na mk3 i jestem zachwycony szybkością , celnością AF, trybem filmowym ...jednym słowem rewelacja!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

eye autofokus

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 07.09.2019 Autor: grzegorz1890

Super aparat.Jest to pierwszy mój bezlusterkowiec.Zawsze juz pozostanę przy Sony

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry sprzęt z nowoczesnymi technologiami.

Sam korpus 06.09.2019 Autor: kamfot

Nowy zakup tego roku najlepszy zestaw 2 aparaty Sony A7 m 3 z obiektywem sony 50mm 1.4

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat w pięknej obudowie.

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 06.09.2019 Autor: duplom5

Aparat godny polecenia. W kompaktowej obudowie jakość lustrzanki. Bardzo dobre wykonanie. Jakość materiałów znakomita. Aż chce go się trzymać w ręce. Jeszcze tylko profesjonalny obiektyw i zestaw naprawdę idealny choć z tym obiektywem w komplecie zdjęcia i filmy również wchodzą nie najgorzej.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zdumiewający C-AF i DR o jakim nie śniłem!

Sam korpus 02.09.2019 Autor: solutia

Przesiadłem się z EM10 MK II. To, co mnie zachwyca: 1. Jakość matrycy - jej zakres tonalny Nie mogę się nadziwić, ile pozornie utraconych informacji udaje się odzyskać z RAW, zwłaszcza ze świateł. 2. Ergonomia tego body. 3. Żywotność baterii jest świetna. 4. Podwójny slot kart. 5. C-AF - po prostu genialny. Najlepszy, jaki w życiu widziałem. EYE-AF to mistrzostwo świata. S-AF nieco słabszy, ale C-AF jest tak dobry, że S-AF w zasadzie nie używam. To, co mogłoby być lepsze: 1. Jakość głównego wyświetlacza. W słoneczy dzień jest niemal bezużyteczny, kolory i szczegółowość obrazu są w tyle za tańszą konkurencją. 2. Stabilizacja IBIS (jest znacznie słabsza niż w Olympusie) 3. Działanie samowyzwalacza. O ile ustawienia w self-timer są ok, przewidują nawet kilka zdjęć pod rząd - o tyle problemem jest AF. Nie ma możliwości ustawienia systemu tak, żeby ostrość była ustawiona przed samym wykonaniem zdjęcia. Zawsze jest ona ustawiana w chwili naciskania spustu, a to w wypadku selfie z self-timerem oznacza całkowitą nieprzydatność. Pozostaje ostrzenie ręczne albo korzystanie z telefonu / pilota - w obu rozwiązaniach jednak trzeba mieć osobne urządzenie ze sobą (i pamiętać, aby było naładowane). Konkurencja robi to lepiej. 4. Kolory skóry w LR- wiem, że można sobie w LR popracować na krzywych czy HSL, ale jakoś tak... byłoby miło mieć lepszy kolor zaraz po imporcie.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny aparat, wszechstronne możliwości

Sam korpus 01.09.2019 Autor: Jerzy_Sz

Produkt, który jest w stanie zarówno amatorów, jak i profesjonalistów. Bardzo dobry autofocus i kolorystyka obrazu. Szerokie możliwości, zarówno w fotografii, jak i filmowaniu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

świetne zdjęcia i filmy

Sam korpus 27.08.2019 Autor: jaro2704

Od dwóch msc w moich rękach i bardzo jestem zadowolony .Za konstrukcję daje 4+ bo jednak jak dla mnie muszę dokupić gripa :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat

Sam korpus 24.08.2019 Autor: to ja

Generuje wysokiej jakości obraz. Szybki. Dokładny. ma dużo bardzo przydatnych funkcji. Dla mnie najważniejsza jednak jest jakość zdjęć.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat funkcjonalny, dobrze trzyma się w dłoni

Sam korpus 12.08.2019 Autor: jan2306

Aparat zakupiłem w czerwcu, jestem z niego zadowolony. Posiada wiele funkcji i ma dużo możliwości ustawień. Do tej pory używałem aparatu kompaktowego i robiłem zdjęcia w trybie auto. Ten aparat wymaga większej wiedzy o technice fotografowania. Każde zdjęcie wymaga innych ustawień, aby w pełni wykorzystać możliwości jakie nam daje aparat.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

najlepszy aparat w moim życiu!

Sam korpus 04.08.2019 Autor: deszcz69

Po lustrzankach cyfrowych Nikon FF, sony Alfa 7M1 (bardzo wolny autofokus), mam wreszcie aparat, który za mną nadąża :). Bardzo szybki autofocus, migawka elektroniczna dająca wielki komfort pracy w idealnej ciszy, zdjęcia seryjne no i stabilizacja matrycy. rewelacyjny aparat! Dobre szkła są trochę za ciężkie i za duże, ale to musi iść w parze z jakością optyki. czysta przyjemność fotografii! Polecam każdemu, kto robi zdjęcia na zaawansowanym poziomie, o profesjonalistach nie wspominając.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada świetne parametry techniczne

Sam korpus 30.07.2019 Autor: daro75

Kupiłem go 2 tygodnie temu i testuje . Narazie robi ogromne wrażenie pod kątem jakości zdjęć a film to bajka.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

posiata celny AF ale słaby wizjer

Sam korpus 29.07.2019 Autor: marioben

Byłby doskonalszy gdyby nie wizjer. Ogólnie lekki i poręczny.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

SONY Alfa 7 III + converter

Sam korpus 28.07.2019 Autor: EricBelgijskiepiwo

Szukałem super aparat na które mógł korzystać moje stare obiektywy MINOLTA AF 35-105 oraz 75-300 (Made in JAPAN 1985). Sony Alfa 7 III razem z konwerterem był najlepsze opcja. Zdjęci są rewelacyjne!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super aparat

Sam korpus 27.07.2019 Autor: Piter69

Kupiłem kilka dni temu i może moja ocena nie jest jeszcze obiektywna ale wg mnie jest bardzo dopracowany.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny Aparat wielozadaniowy

Sam korpus 08.07.2019 Autor: Andrzej_M

Ten aparat sprawił że ostatecznie przesiadłem się z innego konkurencyjnego systemu. Nie było to łatwe bo byłem z nim związany od wielu lat. Były rozterki czy pozbywać się już całkiem sporej ilości obiektywów i kupować wszystko od nowa. Ostatecznie nie żałuje tej decyzji ani godziny. Aparat ma szereg zalet: świetny wręcz fenomenalny AF (najlepiej pracuje z dedykowanymi obiektywami) wysokie użyteczne ISO, świetna wydajna bateria, ergonomia, zdjęcia seryjne, rewelacyjna jakość nagrań, dwa sloty na kart, nie zbyt "ciężkie " RAW-y, nagrania 4K, komunikacja ze smartfonami, bardzo lekka konstrukcja, nowe menu i wiele wiele innych. Wady: nie zawsze precyzyjnie działająca stabilizacja matrycy, Jeden aparata mam od roku, ale w tym czasie dokupiłem jeszcze 3, gdyż doskonale sparuje się w pracy przy filmach i zdjęciach. Jeden z lepszych wyborów na rynku na tą chwile za te pieniądze, nie tylko ze względu na dobre parametry, ale na szereg nowych obiektywów, które się pojawiają i fakt że do tego modelu można dobrać każde z potrzebnych akcesoriów. Aparat nie jest wybitny przy robieniu zdjęć czy filmu - inne modele na pewno potrafią więcej ale tylko w jednej z tych dziedzin, ten to absolutny wielozadaniowiec.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

A7iii - rewelacja

Sam korpus 08.07.2019 Autor: jarekmecina

Daje nieograniczone możliwości foto i video, na pewno nie wykorzystuję wszystkich jego możliwości, ale staram się je doskonalić. Serdecznie polecam :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

foto

Sam korpus 01.07.2019 Autor: krispii

Umówiłem się z dziewczyną na zdjęcia posiadając jedynie jeden obiektyw przy sobie 135mm f1.8 no i oczywiście Sony Ala7 III. Osobiście zawsze pracowałem na Canon i posiadam Canon 5d Mark IV. Skusiłem się na odmianę kupując Sony. Po wstępnych próbach kilka dni przed z obsługi, ustawień, parametrów skusiłem się ruszyć w tere na foto. Powiem krótko nie spodziewałem się takich efektów i wyników pracy... Mimo małej matrycy w zupełności spisał się rewelacyjnie, szybkość, ostrzenie, wyszukiwanie twarzy i oko rewelacja. Polecam serdecznie. Krzysztof ( krispi)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

W 100% spełnia oczekiwania

Sam korpus 26.06.2019 Autor: TomaszG

Długo nosiłem się z zamiarem zakupu aparatu/kamery. Zależało mi na hybrydzie, którą mogę nagrać film, ale też czasem robić zdjęcia. Po obejrzeniu setek recenzji na youtube zdecydowałem się na Sony A7III. Teraz widzę, że to był świetny wybór ze względu na jakość obrazu video w Low-Light, ilości dobrej jakości tutoriali z obsługi i ustawień, jakości zdjęć oraz video. Wraz ze sprzętem zakupiłem obiektyw Tamron 28-75mm 2.8 oraz Sony 85mm 1.8 - turbo rozmycie, ostrość i świetne zdjęcia/video nawet z ręki amatora.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt

Sam korpus 26.06.2019 Autor: WuPe85

Używam tego sprzętu już od roku i powiem szczerze, że zakup ten był strzałem w dziesiątkę! Bardzo dobra matryca,świetny układ AF, eye af <3, bardzo dobra jakość zdjęć, świetny czas pracy na akumulatorze - to takie najważniejsze rzeczy, ale ogólnie sprzęt jest świetny! Niestety jest też łyżka dziegciu. Z minusów - bardzo niski chwyt - brakuje niestety miejsca na mały palec przez co puszka potrafi być mocno niewygodna z cięższymi szkłami. Gumowy feeling przycisków - nie potrafię tego opisać ale przyciski w tej puszce wydają się "tanie", jakość wizjera i wyświetlacza - tu mam wrażenie jakby sprzęt zatrzymał się w czasie - niestety zarówno wyświetlacz jak i wizjer są po prostu słabe. Mnie osobiście strasznie irytuje umiejscowienie ucha do paska przy chwycie aparatu - pasek zawsze trzeba odwijać aby nie wchodził automatycznie pod dłoń - jest to strasznie irytujące. Trochę za bardzo rozpisałem się o minusach :) Podsumowując - sprzęt za te pieniądze jest po prostu REWELACYJNY pod kątem jakości zdjęć i sprawności systemu AF - BAJKA. Niestety aparat jest słabo zaprojektowany ergonomicznie i za to właśnie zabrałem 1 gwiazdkę - jeśli macie małe dłonie lub będziecie używać aparatu tylko z lekkimi szkłami to śmiało do mojej oceny możecie tą 1 gwiazdkę dodać :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna maszyna

Sam korpus 16.06.2019 Autor: SolarStudio

Wprawdzie ciągle jestem w fazie testów, to już na ten moment mogę powiedzieć, że jest to niesamowity aparat, trochę zatoczylem koło, bo pierwszym moim był właśnie ze stajni Sony i wróciłem bedac w pełni zadowolonym. Polecam zwłaszcza reporterom ślubnym

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Ogólnie super! Brakuje tylko aplikacji

Sam korpus 07.06.2019 Autor: Blexy

Klasa wyżej niż A6500 który posiadam, brakuje tylko apek do zainstalowania, w tym do zdjęcia limitu nagrywania.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Ogólnie polecam,

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 06.06.2019 Autor: Gregrr74

Używam do zdjęć i do filmowania. Używam równolegle sprzętu firmy C****, po pierwszym włączeniu menu przerażenie, mniej uporządkowane ale do ogarnięcia. Duży minus za brak AF przy filmowaniu z obiektywami C*****.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

af .matryca

Sam korpus 31.05.2019 Autor: lechu321

super aparat polecam każdemu kto robi fotografie oraz filmuje

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada zestaw swietnych funkcji jak np. autofokus

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 27.05.2019 Autor: stiga1

aparat posiadam od miesiaca-gdybym mial go kupic jeszcze raz? zrobil bym to

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony A7III świetny aparat

Sam korpus 27.05.2019 Autor: Piotrd2

Zakupiłem aparat głownie pod fotografie i film i to jego wielka zaleta. Jakość filmu rewelacja. Fotografie świetne. Jestem mega zadowolony z zakupu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna pełna klatka zamiast lustrzanki

Sam korpus 25.05.2019 Autor: Markobienko

Po kilkunastu dniach używania jestem zadowolony. Wcześniej używałem lustrzanki w formacie dx - do tej pory wszystko pozytywnie mnie zaskakuje. Szybki AF, świetny zakres ISO. Dla mnie ważnym aspektem jest ergonomia użycia - wszystkie najpotrzebniejsze ustawienia jestem w stanie zmienić bez wchodzenia do menu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Działa.

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 18.05.2019 Autor: Stempel72

Robi zdjęcia, kręci filmy. Drogie obiektywy. Dobra dostępność akcesoriów.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Brakuje mi funkcji blokady przycisków

Sam korpus 04.05.2019 Autor: jorgus

Podczas noszenia aparatu,kiedy jest włączony,bo wiem że za moment może być "moment"zmieniają mi się samoczynnie ustawienia.Po prostu przyciski dotykają mojego ciała i się zmieniają ustawienia.Konsekwencja :chcę zronić zdjęcie a tu jest np: tryb samowyzwalacz albo iso 3000. Fajna by była możliwość blokady przycisków którymś z górnych przycisków.

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony a7III

Sam korpus 21.04.2019 Autor: Nicola0809

Niezwykły i wymagający przyjaciel. Uczy pokory. Ityle.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony A7 III

Sam korpus 18.04.2019 Autor: pc667

Jestem zawodowym fotografem, przesiadłem się na A7III. Aparat pod wieloma względami jest wyśmienity. Olbrzymie plusy za matrycę, śledzenie AF, celność AF, użytkowanie. Ale jest też bardzo duży problem dla osób którzy kochają łapanie nagłych sytuacji, pokazanie obszaru AF w wizjerze trwa za długo, ok 0.2-0.5 sekundy, po tym czasie dopiero wiemy gdzie mamy obszar AF na kadrze, pojawia się na wizjerze i możemy ostrzyć, to rozwiązanie odrzuca ten aparat w wielu przypadkach, naprawcie to, to olbrzymi problem. Za każdym razem jak przykładam oko do wizjera nie mam pola AF dopiero pojawia się za chwilę, a już akcja się przed nami zmieniła. Mam inne bezlustra (nie mówiąc już o lustrzankach) innych firm i ten obszar jest od razu w wizjerze. Kolejna rzecz to bateria nie używany aparat ale włączony połyka baterię (wyłączony LCD), ale to już chyba taka zależność bezluster. Podsumowując aparat byłby praktycznie doskonały ale niweczy to jeden poważny błąd, wolne pokazanie AF w wizjerze co jest dużym problemem dla zawodowych fotografów.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

α7 III

Sam korpus 16.04.2019 Autor: Tomek2570

Polecam, super sprzęt do foto. Moim zdaniem najlepszy aparat w swoje klasie do fotografowania.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

bezkonkurencyjny

Sam korpus 15.04.2019 Autor: Jerzy Ledziński

stosunek ceny do jakości, miażdży konkurencje. Po 10 latach przeszedłem z Canona na sony z powodu tego modelu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie