39

4.8 na podstawie 39 recenzji klientów

31
7
1
0
0
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Dziękuję ci SONY

Sam korpus 05.04.2019 Autor: IrekS

Dziękuję Ci SONY za arcydzieło . To co stworzyliście nie ma konkurenta . Wszystko dopracowane do perfekcji . Sztuczna inteligencja.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Uniwersalny i dobry - gdy nie używamy lamp

Sam korpus 10.12.2018 Autor: fotografsportowy

Aparat jest dobrze wykonany, jest bardzo zaawansowany. Chyba aż za bardzo naszpikowany elektroniką. Gdy używamy lamp błyskowych dedykowanych pod Sony Multi Interface, występuje opóźnienie wyzwolenia migawki około 1/4 sekundy. Ten sam problem dotyczy modelu A7R3 oraz flagowego A9. Po nagłośnieniu tego problemu, myślałem że Sony ruszyło z tym tematem, jednak bez skutku. Zdjęć z HSS oraz TTL nie da się robić bez opóźnienia. Dla mnie - jako fotografa sportów ekstremalnych używającego zewnętrznych lamp, taki problem eliminuje ten aparat z użytku sportowego i reportażowego, wtedy muszę wypożyczać sprzęt konkurencyjnej firmy.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 39

2 Modele

Modele

0

Sony a7III

Sam korpus 21.04.2019 Autor: Nicola0809

Niezwykły i wymagający przyjaciel. Uczy pokory. Ityle.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony A7 III

Sam korpus 18.04.2019 Autor: pc667

Jestem zawodowym fotografem, przesiadłem się na A7III. Aparat pod wieloma względami jest wyśmienity. Olbrzymie plusy za matrycę, śledzenie AF, celność AF, użytkowanie. Ale jest też bardzo duży problem dla osób którzy kochają łapanie nagłych sytuacji, pokazanie obszaru AF w wizjerze trwa za długo, ok 0.2-0.5 sekundy, po tym czasie dopiero wiemy gdzie mamy obszar AF na kadrze, pojawia się na wizjerze i możemy ostrzyć, to rozwiązanie odrzuca ten aparat w wielu przypadkach, naprawcie to, to olbrzymi problem. Za każdym razem jak przykładam oko do wizjera nie mam pola AF dopiero pojawia się za chwilę, a już akcja się przed nami zmieniła. Mam inne bezlustra (nie mówiąc już o lustrzankach) innych firm i ten obszar jest od razu w wizjerze. Kolejna rzecz to bateria nie używany aparat ale włączony połyka baterię (wyłączony LCD), ale to już chyba taka zależność bezluster. Podsumowując aparat byłby praktycznie doskonały ale niweczy to jeden poważny błąd, wolne pokazanie AF w wizjerze co jest dużym problemem dla zawodowych fotografów.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

α7 III

Sam korpus 16.04.2019 Autor: Tomek2570

Polecam, super sprzęt do foto. Moim zdaniem najlepszy aparat w swoje klasie do fotografowania.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

bezkonkurencyjny

Sam korpus 15.04.2019 Autor: Jerzy Ledziński

stosunek ceny do jakości, miażdży konkurencje. Po 10 latach przeszedłem z Canona na sony z powodu tego modelu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Majstersztyk

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 11.04.2019 Autor: Michał1983

Polecam pod każdym względem. Świetne wykonanie i szybkość działania bardzo dobra.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dziękuję ci SONY

Sam korpus 05.04.2019 Autor: IrekS

Dziękuję Ci SONY za arcydzieło . To co stworzyliście nie ma konkurenta . Wszystko dopracowane do perfekcji . Sztuczna inteligencja.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonale sobie radzi przy słabym świetle

Sam korpus 09.03.2019 Autor: Paweł_M

Przeszedłem na alfę 7III z poprzedniego modelu 7II. Trochę się wahałem czy lepiej zainwestować w nowe lepsze szkła z serii G master czy zostać przy starych szkłach i wejść w nowe body. Ostatecznie wybrałem nowe body i był to strzał w 10-kę. 7III ma kapitalny autofokus. Ostrzy znacznie lepiej i szybciej. Znacznie więcej strzałów wychodzi ostro, a kiedy zależy mi na ostrości całego kadru nie ma problemu z ostrzeniem na hiperfokalną (co sprawiło mi problem w 7II). W zasadzie za każdym razem wstrzelam się bez pudła. 7III ma też znacznie większy zakres użytecznego ISO. Zdjęcia w słabym oświetleniu z ciemniejszym obiektywem w 7III nie stanowią problemu. Ten aspekt dokuczał mi szczególnie w 7II (oraz autofokus) aż ostatecznie zainicjował pomysł na zmianę. Teraz poprzednie bolączki nie mają miejsca, a szkła te same! Do tego dochodzi wydajniejsza bateria. w 7II starczała na ok 250 zdjęć. 7III ostatnio kręciłem przez ok 50min film po czym wykonałem ok 90 zdjęć. Poziom baterii po wszystkim ok 80%. Przeskok jakościowy do 7II jest ogromny, absolutnie wart swojej ceny. Ostrzy fantastycznie, dużo lepiej sobie radzi w słabym świetle, wreszcie nie dokucza szybki ubytek baterii.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Auto Focus najlepszy !!!!!!!!!!!

Sam korpus 06.03.2019 Autor: Arkadi

Aparat kupiłem miesiąc temu i to był bardzo dobry wybór w 100%

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zdecydowałem się po długim namyśle.

Sam korpus 27.02.2019 Autor: fotoamor

Do aparatu nie ma co się czepiać w necie jest mnóstwo recenzji , ale... no właśnie jest jedno ale mianowicie oprogramowanie do obróbki RAW od firmy Sony jest ciężkie ,słabo się na nim pracuje ,mając 1000 zdjęć w ARW obróbka zajmuje wieki. Trzeba korzystać z oprogramowania firm trzecich ,bo w Sony\Imaging Edge nie da się edytować kilku fotek jak np.LR.A kupując aparat PRO. trzeba pamiętać że fotki trzeba wywołać z RAW. Myślę że Sony ma jeszcze nad czym pracować i w oprogramowaniu jest daleko za C... i N... . Sam aparat jest naprawdę rewelacyjny AF bez mała idealny,ISO szok, jednej rzeczy Mi brakuje możliwości zapisu RAW na jednej karcie a JPG na drugiej czy RAW skompensowany na 1 a nie skompensowany na 2 itd.. Ogólnie na 10 dam 8,5.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

idealny w każdym caly

Sam korpus 11.02.2019 Autor: lukekulon

aparat kupiony jako następca pierwszego modelu. AF idealny, bateria starcza na całą sesję zdjęciową, bardzo dobrze leży w dłoni. podwójny slot kart pamięci, joystick i perfekcyjny EYE AF!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Tego potrzebowałem !

Sam korpus 06.02.2019 Autor: Adrian_Zal

Sony a7III używam od grudnia 2018 roku. Wcześniej moim głównym aparatem był Canon 5D Mk III i jestem bardzo zadowolony z przesiadki.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

doskonały autofokus

Sam korpus 12.01.2019 Autor: Rajtuzy

mam go dopiero 2 dni, ale polubiłem bardzo ten sprzęt

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry

Sam korpus 09.01.2019 Autor: macinsy

Używany od ponad 6 miesięcy. Sprzęt godny polecenia

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam!

Sam korpus 07.01.2019 Autor: użytkownika7iii

9/10, Jeden punkt mniej za brak 60fps w 4K. Poza tym, sztos!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat spełnia wszystkie moje wymagania!

Sam korpus 02.01.2019 Autor: Pmrepo

Aparat posiadam niespełna miesiąc i jestem zadowolony. Nie mogę powiedzieć zbyt wiele w tak krótkim czasie ale dotychczas aparat wydaje mi się łatwy w obsłudze, ma wszystkie potrzebne funkcje, pracuje na wysokich czułościach, nagrywa świetne filmy, stabilizacją jeszcze nie do końca sprawdzona chociaż muszę napisać że mogę teraz robić zdjęcia na czasach naświetlania o których mógłbym zapomnieć na poprzednim aparacie jakim był Nikon D800. Jak narazie same plusy co do czułości to ma ona swoje granice i napewno nie są tak duże mimo wszystko są bardzo wysokie.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wspaniały autofokus i czułość matrycy

Sam korpus 31.12.2018 Autor: luna1964

Plastyka pełnej klatki i sporo dostępnej optyki Sony i nie tylko

Jakość obrazu

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

piekny obraz

Sam korpus 12.12.2018 Autor: Gosia65

Uzywam A7 III od czterech miesiecy. Ciagle jestem oczarowana mozliwosciami i pieknem obrazow jakie daje. Wczesniej przez kilka lat uzywalam A700. Skok technologiczny jest olbrzymi :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Uniwersalny i dobry - gdy nie używamy lamp

Sam korpus 10.12.2018 Autor: fotografsportowy

Aparat jest dobrze wykonany, jest bardzo zaawansowany. Chyba aż za bardzo naszpikowany elektroniką. Gdy używamy lamp błyskowych dedykowanych pod Sony Multi Interface, występuje opóźnienie wyzwolenia migawki około 1/4 sekundy. Ten sam problem dotyczy modelu A7R3 oraz flagowego A9. Po nagłośnieniu tego problemu, myślałem że Sony ruszyło z tym tematem, jednak bez skutku. Zdjęć z HSS oraz TTL nie da się robić bez opóźnienia. Dla mnie - jako fotografa sportów ekstremalnych używającego zewnętrznych lamp, taki problem eliminuje ten aparat z użytku sportowego i reportażowego, wtedy muszę wypożyczać sprzęt konkurencyjnej firmy.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealny do filmowania

Sam korpus 09.12.2018 Autor: Kapsel1963

Długo czekałem na zakup, mam i bardzo się cieszę ;-)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Ogólne wrażenia z użytkowania

Sam korpus 24.11.2018 Autor: zbyszko_111

Jeśli chodzi o jakość zdjęć czy filmów nie się do czego przyczepić są na dobrym poziomie, ale obsługa to droga przez mękę użytkowałem przez wiele lat canona i tam menu jest o wiele czytelniejsze i nie mówię tu o tym co się wchodzi i wszystko ustawia, ale o tym wyświetlanym podczas pracy. Co skłoniło mnie do zakupu sony stabilizacja matrycy i filmy fhd w slow motion oraz możliwość wykorzystania obiektywów canona. Ogólnie jestem zadowolony daje duże możliwości w kreowaniu filmów i robi dobre zdjęcia

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetne body dla początkujących jak i zaawansowany

Sam korpus 05.11.2018 Autor: jimmy87

Używam od kwietnia 2018 i uważam za świetny sprzęt. W moim przypadku głównym przeznaczeniem jest filmowanie, zdjęcia oczywiście w wolnych przebiegach również. Uchwycenie zorzy polarnej czy drogi mlecznej to z tym sprzętem po prostu istna przyjemność ;) Świetnie sprawdza się również podczas kręcenia B-ROLLi w 120fps. Jednym słowem polecam!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

super

Sam korpus 21.10.2018 Autor: mk_cafe

Polecam........................................super sprzęcik :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Nowoczesny

Sam korpus 09.09.2018 Autor: Nairam

Jestem na etapie testowania i nauki obsługi.Dotychczasowy kontakt ze sprzętem utwierdza mnie w przekonaniu o poprawności wyboru.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony szybkostrzelny

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 04.09.2018 Autor: zjawa

Działa szybko z celnym autofokusem w zdjęciach seryjnych

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

świetny aparat

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 15.08.2018 Autor: debu

Jestem miło zaskoczony, aparat super ostrzy, zrobiłem już kilkaset zdjęć i każde ostre jak brzytwa. Coś niesamowitego. Wcześniej korzystałem z lustrzanki Canona i różnica ogromna. Jakośc filmów perfekt.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wszystko czego potrzeba i więcej.

Sam korpus 06.08.2018 Autor: seikossss

Używam A7 III od kilku tygodni i jestem zachwycony. Autofocus deklasuje wszystkie których dotychczas używałem a bateria pozwala na spokój w trakcie dnia zdjęciowego.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Aparat Sony a7 Mark iii to cena jakość

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 18.07.2018

Sony a7 Mark iii zakupiłem miesiąc temu i był to wydatek ktury był wart swojej ceny szybki auto fokus i niezwykle ostre z małą ilością szumów zdjęcia i do tego nagrania w 4k nic dodać nic ująć po prostu świetny aparat dla początkującego fotografa niezbyt wygórowanym budżetem jak dla mnie cud miód malina.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony A7 III

Sam korpus 10.07.2018 Autor: Piwowar

Niesamowita kamera, mam wiele zalet, mało wad, w pełni warta polecenia. Narzekam na brak pełnej kontroli z pomocą ekranu dotykowego a także niską rozdzielczość ekranu i wizjera, po za tym jest to wspaniały sprzętu zarówno do filmowania jak i fotografii

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

1

0

Zgłoś naruszenie
0

dobrze wyposażony

Sam korpus 09.07.2018 Autor: viol

pozytywne zaskoczenie- fenomenalny w prawie całkowitych ciemnościach

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyny aparat

Sam korpus 28.06.2018 Autor: Mr Pollack

Wszystko pięknie działa i praca na tym urządzeniu to prawdziwa przyjemność Jedyny problem to 30 minutowy limit nagrywania video jednego klipu ! Ponieważ nagrywam własne koncerty i już kilka razy straciłem utwory bo na czas nie wyłączyłem i włączyłem przycisku record ! Proszę o zdjęcie tego idiotycznego limitu ! Poza tym miodzio :-)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Lekki, wygodny, do streetu

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 25.06.2018 Autor: izaurb

Jako wieloletni użytkownik lustrzanki, czyli dość ciężkiiego sprzętu, doceniam gabaryty, wagę i "umiejętności" aktualnie posiadanego przeze mnie Sony 7 III, radzi sobie świetnie w praktycznie każdych warunkach, choć nie ukrywam że jakość obrazu z lustrzanki bardziej jest w moim guście. Do streetów jest doskonały, cichy, mały, prawie niezauważalny i jak dla mnie najważniejsza cecha to lekkość i gabaryty. Polecam zatem dla osób jak ja, uzależnionych od fotografowania :)

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada szybki autofocus z nową funkcją AF-A

Sam korpus 10.06.2018 Autor: bowit

c pod uwagę fakt dotychczasowego wykorzystywania a7m2. Zdjęcia świetne!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zebra, peaking, APSC mode, AF, EE

Sam korpus 08.06.2018 Autor: simons1987

Kupiony miesiąc temu, zrobione 3 produkcje, najlepszy sprzęt na jakim pracowałem.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

The best entry camera there is.

Sam korpus 05.06.2018

I have tested the functionalities and performance of the camera for around a month now. The Auto-focus, Colors and Low Light capabilities are amazing. Photography is my passion rather than main source of income so spending 2000$ for it was quite an expense for me, however, I do not regret this buy at all. Regardless of what kind of photography you are doing this camera will get the job done. I am attaching couple of shots. The only down side would be lack of battery charger included.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

pełna klatka w małej obudowie

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 01.06.2018 Autor: mariusz46

Uważam zakup za bardzo ciekawy .Trochę czasu zajmie zanim ogarnę wszystkie funkcje,ale zapowiada się bardzo dobrze.Jakość zdjęć 1 klasa z obiektywem 1.4 35mm. Spodziewałem się że bateria będzie trwalsza.Szkoda że nie ma lampy.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajny aparat

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 22.05.2018 Autor: maxior

Kupiłem z najtańszą stałką 50 mm i taki zestaw świetnie się sprawdza w wielu zastosowaniach. Piękne zdjęcia nawet na iso 6400 przy 1/10 s. Autofokus w trybie seryjnym działa całkiem nieźle. Można nawet nagrywać koncerty - wbudowany mikrofon dorównuje temu z dobrego rejestratora dźwięku !

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

a7 III

Sam korpus 15.05.2018 Autor: Eltagoras

Bardzo dobry aparat, w relatywnie nie najgorszej cenie. Duże możliwości "customizacji", dobra matryca, świetny af.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Całkowicie nowe możliwosci

Sam korpus 06.05.2018 Autor: fotomazurek24

Jestem zachwycony czułością matrycy i jakością zdjęć.Na minus muszę zapisać fakt ,że mój Lightroom 6 nie czyta plików ARW

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wysoka jakość obrazu, precyzja działania

Sam korpus 02.05.2018 Autor: dgwaw

A7 III to wysokiej klasy narzędzie fotograficzne dla wymagających fotografów.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie