132

4.5 na podstawie 132 recenzji klientów

73
50
8
0
1
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Świetny uniwersalny aparat

Sam korpus 07.08.2018 Autor: ArturM

Aparat posiadam od ponad 2 miesiący i używam go w zestawie z obiektywem Tamron 28-75mm f/2.8 Di Iii rxd. Świetnie sprawdza się w pracy i na wakacyjnych wyjazdach. Funkcja DRO i 14 bitowa głębia kolorów okazały się być niezbędne w wykonywaniu zdjęć pod tekstury i fotogrametrii. Niestety nie mogę tego samego napisać o dołączonym oprogramowaniu Imaging Edge. Dokładnie chodzi o Edit, które jest bardzo powolne i nie posiada obsługi niestandardowych profili generowanych za pomocą ColorChecker'a. Dane o DRO z pliku ARW odczytywane są tylko przez oprogramowanie Sony. Do pełni szczęścia brakuje mi obsługi profili kolorów DNG lub ICC. Szczytem marzeń byłaby obsługa 3D LUT. Obsługa DRO w Capture One, też byłaby dobrą alternatywą, no ale Sony nie ma wpływu na nie własne oprogramowanie. Pomimo tego, że muszę skakać z programu na program, co znacznie wydłuża czas edycji plików, to uważam zakup Sony a7 II za udany. Jak zwróci się ten aparat to pomyślę nad takim z dopiskiem R.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Dobry, choć do ideału mu daleko

Sam korpus 06.02.2018 Autor: jsuch71

Fotografowałem lustrzankami Minolta i Sony. Dysponuję tez bezlusterkowcem Sony NEX-5 i muszę przyznać, że najlepszy pod względem ergonomii był A-700. Niestety nie wytrzymał próby czasu i w efekcie kupiłem Sony A7ii. Jeszcze poznaję ten korpus ale po miesiącu użytkowania mogę już zestawić jego wady i zalety. Wady: 1. Największa jego wada do elektroniczny wizjer. Niestety nie nadaje się do pracy podczas bardzo słonecznego dnia. Niewiele daje daje zwiększenie jasności (co dodatkowo jeszcze zwiększa zużycie prądu - vide wada 2.). Jeżeli będziesz fotografować głównie tam gdzie słońca jest dużo, to zdecydowanie odradzam aparaty z wizjerem elektronicznym. 2. Prądożerność/mała pojemność baterii. Aparat ma ogromny apetyt na energię. Zrobienie 200 zdjęć tym aparatem to już ogromny sukces. Trzeba zawsze pamiętać, żeby mieć ze sobą zapasową baterię. Uwaga! Oryginalne baterie są koszmarnie drogie więc lepiej posiłkować się zamiennikami. 3. Bardzo drogie obiektywy systemowe (rynek wtórny praktycznie nie istnieje) Zalety: 1. Lekki, uszczelniony i ergonomiczny korpus. Dzięki temu aparat może być dobrym towarzyszem podróży o ile nie jedzie się tam gdzie jest dużo słońca i gdzie jest daleko do źródła prądu (vide wady). 2. Możliwość podpięcia (przed odpowiednie przejściówki) obiektywów konkurencji i obiektywów z mocowaniem A. To duża zaleta, bo starsze obiektywy Minolta/Sony i obiektywy konkurencji są zdecydowanie tańsze niż obiektywy Sony z bagnetem FE. 3. Stabilizacja w korpusie, co umożliwia prace z niestabilizowanymi obiektywami. Tu jednak małe "ale" - bo stabilizacja nie jest za bardzo wydajna. Lepiej jednak ją mieć, niż nie mieć ;-) Czy kupiłbym ten korpus ponownie? Hmmm... Nie wiem.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

2

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 132

2 Modele

Modele

0

Polecam

Sam korpus 06.07.2021 Autor: Adi85

Pomimo wielku to nadal swietny aparat, swietna matryca i odwzorowanie kolorow, af mize nie tak dobry jak w wersji MKIII ale wystarczajacy, jestem zadowolony z aparatu i polecam innym

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada świetne funkcje

Sam korpus 04.06.2021 Autor: Madlenn

kupiłam jakoś 2 tyg temu i już widzę ze posiada dużo fajnych i przydatnych funkcji.

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

wystarczająca ilość funkcji, bardzo dobre zdjęcia

Sam korpus 19.03.2021 Autor: Julekg

Kupiłem i jestem bardzo zadowolony z wyboru. Mam alphę 900 i obiektywy z bagnetu A które wykorzystuję z A7.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony A 7 II

Sam korpus 16.03.2021 Autor: Szeja

Aparat posiada bardzo solidną konstrukcję, częściowo magnezowy korpus. Wszystkie elementy świetnie spasowane, co w połączeniu z wyglądem daje obraz profesjonalnej konstrukcji. Bardzo dobrej jakości i wyświetlacz i wizjer, w którym obraz widoczny jest świetnie nawet w słoneczny dzień. Imponuje ilość informacji widocznych w wizjerze (!). Menu bardzo przejrzyste i przyjazne. Można wiele ważnych funkcji przyporządkować dodatkowym klawiszom funkcyjnym. Dzięki czemu mamy "pod palcem" najważniejsze funkcje aparatu. A jedną z ważniejszych rzeczy jest możliwość bezproblemowego zakupu bardzo dobrej jakości przejściówek na pozostałe systemy (Canon, Nikon, Pentax czy M42), co daje możliwość wykorzystania swoich posiadanych obiektywów ze stajni innych producentów - rzecz nie do przecenienia, tym bardziej, że aparat posiada stabilizację w korpusie i nawet z nie firmowymi obiektywami mamy tę funkcję dostępną. Z pewnością jednak należy zaopatrzyć się w obiektyw dedykowany do Sony, aby mieć możliwość korzystania ze świetnego autofokusa. Jednym słowem za bardzo przyzwoite pieniądze można kupić wygodny, lekki korpus pełnoklatkowca. Polecam !

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Solidny aparat, który mógłby być lepszy

Sam korpus 11.02.2021 Autor: FloFW

Sony a7 II to mój świadomy wybór. Potrzebowałem pełnej klatki, stabilizacji obrazu, możliwości podpięcia starych analogowych manualnych obiektywów. Spełnia moje oczekiwania fotografa - pasjonata. Pewnie, gdybym był profesjonalistą wybór by padł na droższy a7 III. Natomiast to, co mogłoby być lepsze, gdyby Sony się postarało to przede wszystkim oprogramowanie aparatu, np.: - chciałoby się mieć i histogram i poziomicę na jednym ekranie równocześnie w trakcie robienia zdjęć, - chciałoby się mieć możliwość wpisania z ręki ogniskowej manualnego obiektywu na potrzeby ustawienia stabilizacji, ale są tylko presety, co powoduje brak niektórych popularnych ogniskowych np. brak ogniskowej 58 mm - czyli popularnego Heliosa 44. - wiele funkcji zarezerwowanych dla JPG nie da się uruchomić w trybie RAW+JPG, - brak możliwości wpisania informacji dot. praw autorskich fotografii - trzeba dodawać w postprodukcji, - ograniczone możliwości ustawienia formatu obrazu tylko do 3:2 i 16:9; a gdzie 1:1 czy 4:3? - brak możliwości geotagowania zdjęć - nie mówię o gps w aparacie, ale choćby przez aplikację w telefonie. Inni producenci aparatów, jak np. Olympus (też posiadam), nawet w aparatach entry level dla początkujących nie mają takich problemów. Poza tym oprogramowanie towarzyszące aparatom Sony - np. Sony Imaging Edge Mobile - porażka, wieczne problemy z rozłączaniem. Czyszczenie matrycy - nie działa, atrapa. Brak elektronicznej migawki - dziwne, bo chyba mogłaby być, a czemu nie ma? Podsumowując - aparat dobry, solidny, ale mógłby być jeszcze lepszy, gdyby tylko Sony umiało, bo jest to w większości kwestia oprogramowania. Ograniczenia wynikają raczej z braku kompetencji lub chęci Sony do aktualizacji i ulepszania firmware i wsłuchiwania się w głosy użytkowników (wiem, że w kolejnych wersjach A7 nie jest z pewnymi rzeczami lepiej) niż z ograniczeń technicznych samego sprzętu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Super wykonanie. Wspaniałe zdjęcia.

Sam korpus 09.02.2021 Autor: Przymar

Przygodę z aparatem zacząłem miesiąc temu. Z zakupu jestem bardzo zadowolony. Aparat świetny. Wykonanie, funkcjonalność, ostrość i jakość wykonanych zdjęć zachęca do robienia kolejnych. Nawet przy niewielkim wysiłku i minimalnej znajomości obsługi aparatu zdjęcia wychodzą rewelacyjnie.

Jakość obrazu

Słaba

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny dla amatora

Sam korpus 24.01.2021 Autor: Janerouly

Jestem bardzo zadowolona, myślę że jest świetny dla amatora

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat pełnoklatkowy za niską cenę

Sam korpus 07.01.2021 Autor: Artur_Z_

To mój pierwszy aparat pełnoklatkowy. Jestem bardzo zadowolony, biorąc pod uwagę rozmiar taki sam ja lustrzanki APSC, którą nadal mam, oraz o wiele lepszej jakości fotki. Obsługa A7II jest intuicyjna, po zdefiniowaniu przycisków mam wszystko czego potrzebuję pod ręką. Muszę też dodać, że moje zadowolenie wynika również z tego, że prawdopodobnie po wejściu A7III, cena mojej wersji A7II jest teraz niska (zapłaciłem ok. 3200 PLN po rabatach w sklepie).

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Naprawdę dobre zdjęcia

Sam korpus 31.12.2020 Autor: Winiary2137

Uzbierałem na ten aparat jakiś miesiąc temu i jestem zadowolony. Na plus należy zaliczyć pełną klatkę i naprawdę niezłą jakoś zdjęć,natomiast na minus bardzo słabą baterię oraz duże koszty np obiektywów spowodowane pełną klatką(muszą być większe przez rozmiar matrycy więc cena adekwatnie leci do góry)

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

najlepszy aparat jaki miałem w rękach

Sam korpus 30.11.2020 Autor: marcin33356

zakupiłem do jakieś dwa tygodnie temu. Nie jest to pierwszy mój aparat sony i na pewno nie ostatni. Jakość obrazka jest świetna. W porównaniu do poprzedniego aparatu użytkowanego przeze mnie (marka na N) bije na głowę go w jakości obrazka, czułości iso, kolorach na zdjęciach. Menu jak dal mnie jest przejrzyste, zrozumiałe, guziki są rozmieszczone w przemyślany sposób. Jedyny minus to bateria, która dość szybko się wyczerpuje.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada swietne funkcje

Sam korpus 25.11.2020 Autor: Dawidkosaka

Kupilem tydzień temu i się z tego bardzo cieszę ...

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetne możliwości w tej cenie

Sam korpus 25.11.2020 Autor: zkbba

Użytkowany niecałe dwa lata i ogólnie byłbym bardzo zadowolony i byłoby 5 gwiazdek, gdyby nie to, że po niespełna 25 tysiącach zdjęć padła mi migawka. Na szczęście stało się to niedługo przed zakończeniem okresu gwarancyjnego, więc w ciągu tygodnia została ona wymieniona. Wciąż jednak jeśli chodzi o taki sprzęt, to jest do nie do pomyślenia. Domyślam się, że po prostu trafiłem na felerny egzemplarz, ale w takim wypadku ciężko mi docenić aparat za swoje funkcje, skoro wiem, że bywa wadliwy i nie mogę na nim polegać.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Dobry aparat

Sam korpus 24.11.2020 Autor: adam 1234

Bardzo dobra jakość wykonania aparat spełnia moje oczekiwania

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Wystarczająca ale i zaskakująca

Sam korpus 06.09.2020 Autor: rotos

Produktów foto Sony używam około 15 lat. pierwsze A100, A700, A550, Nex3, Nex6, A6000. O ile w A100 i trochę A700 było widać geny Minolty to Nex6 i A6000 były dla mniue pozytywnym zaskoczeniem. Zdecydowałem się na pełną klatkę pomimo posiadania w zasadzie wystarczającej szklarni pod APSC. A7mk II kupiłem nową. Miałem okazję oglądać wcześniej mk I. O wyborze dwójki zdecydowała poprawiona ergonomia - spust migawki, dołożone programowalne przyciski funkcyjne i zmieniona ich lokalizacja na korpusie oraz stabilizacja matrycy. trochę urosła waga i wymiary w porównaniu z mk I ale nie jest to jak dla mnie znaczącym minusem. Stabilizacja działa nieźle, z pewnością daje około 3EV. Plusem jest programowanie ogniskowych manualnych szkieł, parę fajnych staruszków zyskuje szansę na użycie w gorszych warunkach. Matryca jest bardzo dobra chociaż ma już swoje lata, rozdzielczość świetna, ISO 6400 używalne. Wykonanie korpusu lepsze niż mk I, dobre okładziny i dobry matowy lakier na powierzchni przodu i góry aparatu. nieco głębszy grip poprawia trzymanie aparatu z cięższymi szkłami. AF celny chociaż demonem szybkości nie jest z co niektórymi szkłami Sony. Trzeba poeksperymentować gdyż np FE 50mm w AFS mierzy czas ustawiania ostrości klepsydrą a w AFC robi to zdecydowanie szybciej.

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Zaskoczenie i komfort

Sam korpus 18.08.2020 Autor: MrMnMs

Postanowiłem odświeżyć swój sprzęt i padło na ten aparat, w porównaniu z klasyczną lustrzanką zaskoczyły mnie rozmiar korpusu w porównaniu do lustrzanki i waga... nie sądzę żebym zatęsknił za lustrem... kompaktowe rozmiary jak na TAKĄ matrycę, w dłoni leży pewnie... niech służy jak najdłużej.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Skok jakosci

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 28 – 70 mm 11.08.2020 Autor: mmitis

Wczesniej uzytkowalem aparaty o matrycy mniejszej, troche bojac sie przeskoku na pelna klatke. Miala byc wieksza waga, wiekszy rozmiar - nic z tych rzeczy mi aktualnie nie przeszkadza. To wciaz mobilny sprzet ktory jakosciowo wyprzedza wszystkie moje apraraty. Szczerze polecam ten model.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mały lekki poreczny

Sam korpus 24.06.2020 Autor: leos69

kupilem przez internet za dobra cene,Juz dawno nosilem sie z zamierem jego kupna

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny stosunek ceny do możliwości

Sam korpus 19.03.2020 Autor: Themeter

W obecnej cenie raczej bezkonkurencyjny, jako mały, wszystkomający korpus. Nie jest demonem prędkości, ale w sposób bardzo dobry wywiązuje się ze swoich zadań - jakość obrazka wciąż bardzo dobra, przyzwoity AF, dobra ergonomia, do tego mały i poręczny - nie stanowi balastu w podróży i pozwala przywieźć zdjęcia w świetnej jakości

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

fajny aparat

Sam korpus 02.03.2020 Autor: ChrisCherryPhoto

Od jakiegoś czasu myślałem by kupić ten aparat ale jakoś nie było mi po drodze. Przesiadłem się z A77 i ogólnie jestem mega zadowolony, dobra czułość i jakość zdjęć w porównaniu do poprzedniego aparatu. Zachwalać można długo ale napiszę co mnie wkurza: 1. fajnie, że jest odchylany ekran ale nieraz przydałby się ekran obrotowy jak w A77, 2. ładowanie po kablu, wolałbym jednak podłączyć baterię do ładowania a nie cały aparat

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny sprzęt

Sam korpus 27.02.2020 Autor: Stefan6

Aparat świetnie się spisuje, nie mam żadnych zastrzeżeń

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Spełnia wszystkie moje oczekiwania.

Sam korpus 26.02.2020

Bardzo dobry sprzęt, jestem maxymalnie zadowolony z zakupy

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super aparat

Sam korpus 21.02.2020 Autor: Arttursli

Super aparat za dobrą cenę, spełnia wszystkie moje oczekiwania.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jakość do ceny która dobrze leży w dłoni

Sam korpus 19.02.2020 Autor: Bombel131

Sprzęt kupiony ok. miesiąc temu. Do tego standardowy obiektyw 28/70. Jakość wykonania oceniam bardzo dobrze. Body solidne i dobrze wyważone. Przyciski są na "swoim miejscu" - pod ręką i funkcjonalne. Menu obsługi oceniam na poziomie dobrym. Co do zdjęć to wygładają one bardzo ładnie. Dobra ostrość i stabilizacja obrazu w trudnych warunkach oswietleniowych. Nie ma lampy ale przy FF i oferowanym poziomie ISO nie widzę potrzeby jej używania. Przy dobrych warunkach oświetleniowych zdjęcia wychodzą "żyleta". Myślę, że przede mną wiele możliwości tego aparatu jest jeszcze do odkrycia ale po przesiadce ze starego widzę przepaść. Jak juz mam dać coś na minus to brak możliwości wyłączenia dzwięku migawki (albo ja tego jeszcze nie znalazłem). Generalnie polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony Alpha A7 ll doczeka się miana kultowego

Sam korpus 06.02.2020 Autor: Rajinx21

Jest świetny, używam go z obiektywami tamrona które są desygnowanie do alf. Body ergonomiczne, menu łatwe mimo przesiadki z canona. Stabilizacja i szczelne body i to za śmieszną kwotę 5k

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Chyba nie tak doby jak oczekiwałem

Sam korpus 02.02.2020 Autor: elmer83

Kupiłem A7II bo wcześniej używałem A6500. Zamarzyła mi się pełna klatka :) Być może jest to spowodowane beznadziejnym obiektywnym który dokupilem, czyli SEL50F18F, ale to już inna historia, że Sony wypuszcza takie obiektywy, ale jestem lekko rozczarowany. Funkcja odszumiania, nawet w trybie niskim w A7 strasznie zniekształca obraz. Dopiero po wyłączeniu tej funkcji obraz ma szczegóły. Ponad to aparat dobrze sobie radzi a ilość funkcji, które można przypisać do przycisków jest ogromna. Autofokus nie jest tak dobry jak w A6500 i ma mniej punktów.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Przyciski do programowania ustawień aparatu

Sam korpus 19.01.2020 Autor: kyca

Kupiłem miesiąc temu. Do końca jeszcze go nie poznałem. Ale już się cieszę.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zadowolenie

Sam korpus 15.01.2020 Autor: Majka1251

Bardzo się cieszę, że ostatecznie wybrałam ten model.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Udana konstrukcja

Sam korpus 11.01.2020 Autor: rok2

Dobra sprawdzona konstrukcja. Możliwość wykorzystania już posiadanych obiektywów.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat nie do końca dopracowany.

Sam korpus 11.01.2020 Autor: vobo70

Zakup był przemyślany od początku do końca - w skrócie - miała być pełna klatka bez przeliczania ekwiwalentu przysłony i ogniskowej i dostęp do doskonałych obiektywów producentów niezależnych. Cel osiągnięty. Dokupiłem na początek dwa obiektywy i poluję na rodzynka: Sigma 35mm 1.2 ART. Jakość obrazu bez zarzutu, trzeba przyzwyczaić się do stabilizacji w korpusie. Niestety ergonomia (rozpieszczony poprzednim Fujifilm X-T1) to jakaś porażka. Dokupiłem uchwyt do zdjęć pionowych, ale brak wyprowadzoniego sterowania podstawowych funkcji bardzo mi przeszkadza. Ogólnie polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Gra i buczy

Sam korpus 07.01.2020 Autor: Janok332

Działa jak powinien :P Zdjęcia robi i nie narzeka.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Przesiadłem się z Nikona na Sony

Sam korpus 02.01.2020 Autor: janek 51

Kupiłem Sony a 7 ii i jestem pod wrażeniem co potrafi ten aparat .Mogę korzystać z obiektywów jakie wyprodukowały inne firmy na świecie

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Znakomity aparat.

Sam korpus 01.01.2020 Autor: JANEK 2019

Bardzo dobry aparat tak dla zaawansowanego fotografa jak i amatora.Rozbudowane menu pozwala na kreatywną fotografię. Pełnoklatkowa matryca daje ogromne możliwości.Precyzyjne ostrzenie. Stabilizacja aparatu to duże ułatwienie. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

pełna klatka

Sam korpus 23.12.2019 Autor: rafJ

Body kupiłem już ponad 3 tygodnie temu. Wcześniej miałem lustrzankę Sony. Jak na razie nie widzę żadnych problemów. Trochę czasu było potrzebne aby przyzwyczaić się do elektronicznego wizjera. W połączeniu z obiektywem Zeissa robi świetne fotki. Jedynie co kłopotliwe to sposób ładowania poprzez aparat i brak w komplecie ładowarki do baterii.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

A7II lepszy niæ A7

Sam korpus 19.12.2019 Autor: Wolos

Kupilem korzystajac z CB i extra obnizki w sklepie internetowym. Dzieki temu mam A7II w cenie A7I :-)

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada swietne funkcje

Sam korpus 15.12.2019 Autor: tomzet34

Udała sie go kupic w dobrej cenie i to jest swietny wybór

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat posiada wiele zadowalających możliwości

Sam korpus 09.12.2019 Autor: ShaddaR

Kupiłem aparat niespełna miesiąc temu i jestem z niego MEGA zadowolony. Przesiadka z matrycy APS-C na pełną klatkę daje szeroki wachlarz nowych możliwości, a najbardziej zadowolony jestem ze strzelania nocnych zdjęć miasta z ręki.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Wow rewolucja

Sam korpus 08.12.2019 Autor: szibidu

Zamienilem canona na Sony i nie żałuję . Poważnie ;)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy w swojej kategorii

Sam korpus 30.11.2019 Autor: Batman88

Kupiłem ten aparat ok 2 tygodni temu, codziennie od tamtej pory zaskakuje mnie czymś nowym. Jest trochę Skomplikowany dla początkującego fotografa ale po dłuższej chwili można znaleźć wszystko czego się szuka. Polecam każdemu kto chce zacząć swoją przygodę z fotografią

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry sprzęt

Sam korpus 21.10.2019 Autor: mm2612

Aparat robi dobre zdjęcia nawet z kitowym obiektywem. Nie mam porównania z nowszymi aparatami serii alpha 7, ale jak dla mnie wystarczy.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny stosunek jakości do ceny

Sam korpus 19.09.2019 Autor: Michał72

z czystym sumieniem mogę ten produkt polecić wszystkim zainteresowanym

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry sprzęt

Sam korpus 15.09.2019 Autor: BogdanK

Bardzo ważna zaleta to bezlusterkowiec. Radzi sobie w mojej ocenie do 1600 iso. W zależności od obiektywu zdjęcia wychodzą z tego aparatu bardzo dobrej jakości, Super stabilizacja przy 1/60 bardzo ostro z ręki. Minus dla Sony to inne rozszerzenie dla formatu RAW czyli ARW, które nie można obrobić w starszej wersji np: Ligtrome

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada świetny zestaw funkcji

Sam korpus 10.09.2019 Autor: pomian_3

zajmuje się fotografią przyrodniczą, dość dużo zdjęć wykonuje starymi manualnymi obiektywami, a ten aparat do tego nadaje się wyśmienicie....ma znakomite funkcje, które wykorzystuje w fotografii....

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry sprzęt jednak, ale ...

Sam korpus 03.09.2019 Autor: instasikorski

Aparatem można zrobić naprawdę świetne zdjęcie, jest świetnie zbudowany i bardzo intuicyjny w obsłudze. Całe menu, przyciski, wyświetlacz i wizjer można pod siebie ustawić co niewątpliwie jest świetną funkcją. Przestawienie się w moim przypadku z lustrzanki na bezlusterkowiec Sony a7II zajęło mi 1 dzień więc sprzęt bardzo przyjazny. Przechodząc do wad, szkoda, że ekran nie jest obracany również w stronę osoby która trzyma aparat, usprawniło by to nagrywanie vlogów. Aparat czasem ma problem z ostrzeniem w trudniejszych warunkach oświetleniowych i to chyba tyle z wad. Aparat zdecydowanie godny polecenia szczególnie na jakiś promocjach za dobrą kasę :)

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry sprzęt w dobrej cenie.

Sam korpus 29.08.2019 Autor: AtomBlaster

Kupiłem go na przecenie z 4500 na 3950, dodatkowo cashback 700zl, który chyba wkrótce otrzymam. Za 3250 nie kupi się lepszego body z pełna klatka i to jeszcze od tak renomowanej firmy, która przoduje w bezlusterkowcach. Co prawda mógłby mieć lepszy AF.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat do rozpoczęcia przygody z FF

Sam korpus 09.08.2019 Autor: Qxss

Świetny aparat do rozpoczęcia przygody z pełną klatką oraz bezlusterkowością.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

kapitalna konstrukcja

Sam korpus 22.07.2019 Autor: Zwiad

użytkuję od dwóch lat i nie zamieniłbym na nic innego

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry aparat

Sam korpus 12.07.2019 Autor: tomako53

Brakuje mi tego co w A77 - geotagu zdjęcia - ze względu na to ze fotografuję krajobrazy, ta funkcja jest bardzo pomocna

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat za niewielkie pieniądze

Sam korpus 11.07.2019 Autor: MKurkusFoto

Jeśli marzysz o aparacie pełnoklatkowym w przystępnej cenie, to a7 II jest aparatem dla Ciebie. Używam go od kilku miesięcy i spełnia moje oczekiwania. Używałem już ok. 5 różnych modeli marki Sony i na pewno ten jest numer 1. Szybki autofocus, bardzo fajny zakres ISO, bardzo wygodny korpus również w połączeniu z gripem, uruchamia się szybciej niż wcześniejsze modele marki Sony, bardzo fajny zakres tonalny oraz rozdzielczość zdjęć. Nie będę pisał o obiektywach, bo używam minoltowskich szkieł przy wykorzystaniu adaptera LA-EA4. Aparat ma również dobrze ułożone menu - wszystko jest pod ręką. Aparat posiada również bardzo dobrą stabilizację obrazu. Brak wbudowanej lampy błyskowej również uważam za zaletę :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Słaba bateria i zawiesza się w wysokich temperatu

Sam korpus 02.07.2019 Autor: Paweł 07

Podaba mi się jakość obrazu. Choć w jpg powinna być lepsza

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

funkcje,wykonanie jakość wyśmienite

Sam korpus 01.07.2019 Autor: waldek pro7

z zakupu jestem bardzo zadowolony polecam zakup tega aparatu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Af w video jest bardzo fajny

Sam korpus 07.06.2019 Autor: Marek ch

Kupiłem, bo byl to najtańszy aparat , który wspulparacuje ze stabilizatorem Crane3

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Profesjonalny korpus dla amatora

Sam korpus 01.06.2019 Autor: julek2019

Ma wszystko co jest potrzebne do wykonania dobrego foto (oczywiście z odpowiednim obiektywem).

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Moja pierwsza pełna klatka

Sam korpus 13.04.2019 Autor: Przerwa Techniczna

Na początku trzeba się przyzwyczaić do menu, ale przy przesiadce z innego systemu to normalne :). Średni czas pracy na baterii, ale rozmiar wiąże się z ograniczeniami. Dokupiłem parę zamienników i wymieniam w razie potrzeby. Używam z Samyang 35mm f/2.8 i jestem mega zadowolony. Ogólnie polecam!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Spełnia wszystkie moje oczekiwania

Sam korpus 09.04.2019 Autor: xP75

Przesiadłem się z a500, super aparat, podpinam wszystkie swoje szkła minolty przez LA-EA4 i "śmigają" bez zarzutu. Polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dobry stosunek ceny do możliwości

Sam korpus 07.04.2019 Autor: bkola

Dobry pełnoklatkowiec .. ale: 1. ma kiepski balans bieli, coś jest nie do końca idealnie z barwami w stosunku do np. a7 III 2. sony porzuciło aktualizację oprogramowania modelu. Większość drobnych mankamentów można poprawić w drodze update`u -- ale niestety od lat go nie ma ..

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat za swoją cenę

Sam korpus 19.03.2019 Autor: leview

Mój pierwszy pełnoklatkowy bezlusterkowy aparat. Niskie szumy, detale, jakość Bardzo zadowolona z zakupu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mnostwo funkcji, najwyzsza technika

Sam korpus 28.02.2019 Autor: Darsos

Kupilem aparat dla syna i nie moglo być lepszego prezentu. Bardzo dobry aparat, mnóstwo funkcji i możliwości. Jakość wykonania na wysokim poziomie. Wart zakupu, wystarczy na wiele lat. Idealna para z obiektywami Zeissa.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

przesiadka z lustrzanki

Sam korpus 27.02.2019 Autor: juma75

Trochę się zastanawiałem... ale jestem jak najbardziej zadowolony. Jakościowo porównywalnie, wymienna optyka, mniejsza waga, kompaktowość, to wszystko ma mój nowy aparat.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest poręczny

Sam korpus 23.02.2019 Autor: BartBart

Ciekawa konstrukcja, lecz jest czasem wolny lub się zawiesza, z obiektywem Batis 85,

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bezlusterkowiec SONY - wysoka jakość i dobra cena!

Sam korpus 21.02.2019 Autor: KlasFoto

Profesjonalny w każdym calu! Pokrętło kompensacji ekspozycji. Przypisywanie funkcji do przycisków. Stały podgląd efektu ustawień w wizjerze. Uszczelniony solidny korpus. Małe rozmiary i ergonomia na dobrym poziomie. Czytelność i intuicyjność menu. Szeroki zakres ustawień klasycznych i dodatkowych Czas 1/8000. HDR z opcjami. Duży zestaw obiektywów w systemie i adapterów.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały bezlusterkowiec do video!

Sam korpus 15.02.2019 Autor: PBBlachuu

Wcześniej miałem przyjemność pracować zawodowo na A7 SII. Totalnie pokochałem jego zalety i choć wiem, że model A7 ma pewne ograniczenie w stosunku do swojego lepszego brata, to w pełni zadowala moje prywatne potrzeby w nieco niższej cenie!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry ale nie b. dobry

Sam korpus 12.02.2019 Autor: yonkers

Witam serdecznie. Chciałbym o tym aparacie napisać bardzo dobry produkt mimo ze z SONY jestem od 35 lat. Zacznę od minusów bo one spowodowały odjęcie 1 gwiazdki od oceny. Po pierwsze brak większej możliwości regulowania sobie w różnych kątach, stopniach ekranu LCD. Fakt jest wysuwany ale tylko w nieznacznym stopniu w pozycji poziomej to duży minus (A77 to król w tym aspekcie). Po drugie kółka regulacji..... zbyt małe i zbyt czułe, mogłyby być ciut większe ja to jeszcze a co ma powiedzieć ktoś z wielka dłonią. Trzeci minus to zbyt łatwo przez przypadek nawet otwiera się klapka od kart pamięci. Ufffff No dobra teraz plusy. Tzw „chwytajło” jak dla mnie super bo pewne w trzymaniu i nie brudzę ani nie szoruje paznokciami obudowy jak to było w A77. Kolejny plusik to z obudowy kształt i gabaryty które sprzyjają w łatwym zapakowaniu aparatu do różnych rodzai toreb plecaków itp. Plusem tez jest brak wbudowanej lampy błyskowej a dlaczego ? a No dzięki pelnoklatkowej matrycy Exmor CMOS która pozwala zrobić przyzwoitej jakości zdjęcia z ręki w słabym oświetleniu, potwierdzam super sprawa. Plusem tez może być i jest szybkość działania oraz przesył danych czyli zdjęć do smartka czy kompa. Kolejny plus to użycie w aparacie różnych aplikacji do retuszu dodania efektów zdjęciu i nawet w szybkim tempie. Dalej plusowo to pomiar ostrości po prostu rewelka to jest to jak dla mnie. Może na tym skończę bo jest sporo tych plusów i na szczescie mniej minusów. Podsumowując aparat spełnia moje wymogi i mogę go polecić nie tylko dla zaawansowanych pstrykaczy ale tez amatorów.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy stosunek jakości do ceny

Sam korpus 08.02.2019 Autor: Qazz

Zmieniłem system z canona na sony i jestem bardzo zadowolony. Jedyny mankament dużo mniejszy wybór i dużo wyższe ceny za obiektywy.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry sprzęt

Sam korpus 07.02.2019 Autor: triens

Używam od miesiąca. Bardzo dobry sprzęt szczegolnie dla początkujacego fotografa amatora

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobra jakość

Sam korpus 07.02.2019 Autor: Tomo264

Dałbym 4,5 jakby było można. Brak ładowarki w zestawie i drogie oryginalne baterie. A trzeba mieć na zmianę bo nie trzyma za długo. Jakość zdjęć na 5

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny bezlusterkowiec z pełną klatką.

Sam korpus 21.01.2019 Autor: Przemo666

Po miesiącu użytkowania jestem zadowolony. Spora różnica między matrycą aps-c a pełną klatką. Zdjęcia ostre-szczegółowe. Jedyna wada to drogie obiektywy i mniejszy wybór niż Canon czy Nikon. Można podpiąć prawie wszystko .

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Mały, poręczny. Robi świetne zdjęcia

Sam korpus 07.01.2019 Autor: Patiwoj

Kupiłam aparat 2 miesiące temu, to był bardzo trafny wybór.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

ZDJĘCIA BEZ UŻYCIA LAMPY BŁYSKOWEJ

Sam korpus 07.01.2019 Autor: sekretanka

WIĘKSZOŚĆ ZDJĘĆ ROBIĘ BEZ UŻYCIA LAMPY BŁYSKOWEJ I TO JEST TO! TO JEST APARAT MISTRZ, NAPRAWDĘ DORÓWNUJE ZAAWANSOWANYM, DUŻO DROŻSZYM APARATOM. UŻYWAM OD MIESIĄCA I JESTEM ZACHWYCONA. NIE WIEM, CZY DLA CHŁOPAKÓW FAJNY, BO TROCHĘ MAŁY - DLA MNIE IDEALNY!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

sony a7m2

Sam korpus 01.01.2019 Autor: iza2

Kupiłam,jestem zadowolona.Polecam wszystkim przy ograniczonym budżecie.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny Aparat

Sam korpus 26.12.2018 Autor: mati2121

Od ponad roku używam Sony A7 II i jestem bardzo zadowolony, mimo używania podstawowego obiektywu, robi bardzo dobre zdjęcia

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjny aparat

Sam korpus 24.12.2018 Autor: Dorotka49

Aparat ma jedną wadę, trochę słaby system AF. Cała reszta jest dobra lub bardzo dobra

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry sprzęt

Sam korpus 19.12.2018 Autor: Mateuszfred

Wspaniały sprzęt. Stabilizacja + użytkowe ISO 6400 + ręczne obiektywy daje wspaniale rezultaty. Ładne dobiera balans bieli. Przesiadlem się z a6000, jest duża różnica.Nie kręcę filmów więc 4 k i slow nie jest mi potrzebne. Jedynie przydałby się joystick :-) natomiast w tej cenie otrzymujemy bardzo bardzo dużo. Subiektywnie ta sama bateria co w a6000 wytrzymuje dłużej na a7 II ;-)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie