218

4.6 na podstawie 218 recenzji klientów

143
67
4
2
2
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Recenzje klientów: 218

3 Modele

Modele

0

Przereklamowany

Sam korpus 10.01.2021 Autor: maxi196

Nie jestem zadowolony wiecej Sony nie kupię Będę szukał czegoś innego

Jakość obrazu

Słaba

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Słaba

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo porządny sprzęt za rozsądną cenę

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 29.12.2020 Autor: Perspektywa

Jestem szczęśliwą posiadaczką już od pół roku i w końcu uznałam, że poznałam sprzęt na tyle, by dobrze go ocenić. To solidny model, materiały i wykonanie nie sprawiają żadnych problemów, przyciski są wygodne, a obrazu na ekranie czytelny i dobrze widoczny także w słoneczny dzień (przy odpowiednio ustawionej jasności oczywiście). Najbardziej zależało mi na strzelaniu w RAWach, ale i JPGi są więcej niż satysfakcjonujące jeśli komuś zależy tylko na zdjęciach z wakacji. Nie zależało mi na małych rozmiarach, ale to też plus, bo jest dzięki temu poręczny i nie męczy szybko rąk przy intensywnych sesjach. Uwagi mam tylko do menu ustawień. Sposób grupowania opcji nie wydaje mi się zbyt intuicyjny, a kategorie oznaczone tylko ikonami bez napisów nie pomagają. Jednak wystarczy przysiąść i ustawić sobie wszystko raz a dobrze i nie trzeba będzie tam później zaglądać. Menu ukryte pod FN na co dzień wystarczy. Jeśli komuś zależy na dobrym zoomie, to trzeba szybko zaopatrzyć się w dodatkowy obiektyw.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały aparat w swoim przedziale cenowym

Sam korpus 18.12.2020 Autor: Whira

Stosunek jakoś i do ceny i jakość wykonania na plus, duże możliwości

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam, świetny aparat.

Sam korpus 05.12.2020 Autor: Sebik

Super zdjęcia, filmy, jakość obrazu. Polecam początkującym pasjonatom.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

jest wszechstronny , robi piękne zdjęcia

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 02.12.2020 Autor: gabiss

z zakupu jestem bardzo zadowolona, robi świetne fotki, jest szybki

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony Alfa 6000 jest to super sprzęt

Sam korpus 01.12.2020 Autor: Slawomi

Daje pięć gwiazdek bo jest to super sprzęt. Wspomnę tylko że opcja przesyłania zdjęć do telefonu i do komputera poprzez wifi nie działa w moim aparacie fotograficznym Sony Alfa 6000, a ogólne wifi działa i można pobierać dodatkowe mini oprogramowanie do aparatu fotograficznego. Odkryłem ta opcje w momencie gdzie możliwość wymiany, naprawy była nie możliwa. Ale, mogę przesyłać zdjęcia poprzez kabel USB i poprzez kartę pamięci. Tak wiec nie stanowi to dla mnie problemu. Fajne by było, jak by wszystkie opcje działały. Z początku myślałem że to może przez oprogramowanie, ale po aktualizacji systemu sprawdziłem i ta opcja pozostaje bez zmian. Tak więc, pisząc o konkretach to: Bardzo podoba mi się ten aparat fotograficzny, jest podręczny, opcje są bardzo dobrze poukładane, czytelne i zrozumiałe. Bardzo dobrym rozwiązaniem było opisanie jak korzystać z funkcji i trybów robienia zdjęć. Zdjęcia robione aparatem fotograficznym Sony Alfa 6000 są bardzo dobrej jakości, a do tego Sony oferuje darmowy program do przeglądania zdjęć i podstawowej korekcji, tak więc jest możność stworzenia w pełni oczekiwanego zdjęcia. Do tego ekranik można ustawić sobie delikatnie pod kątem, pomaga to przy robieniu zdjęć od dołu i od góry. Lampa błyskowa jest sprytnie ukryta, i gdy ustawimy włączenie flesza, fajnie wyskakuje podczas robienia zdjęcia. W połączeniu ze statywem, robi fenomenalne zdjęcia w nocy. No i ma fenomenalny obiektyw. Jest również możliwość połączenia z internetem, i pobranie za opłatą dodatkowych mini dodatków do oprogramowania. Super sprzęt dla osób które rozpoczynają przygodę z konkretniejszym fotografowaniem, jak i dla osób które już doskonale wiedzą co robią :) dzięki Sony za fajny aparat fotograficzny. Pozdrawiam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry na początek przygody bez foto a nawet więce

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 19.11.2020 Autor: Gooral

Matryca spisuje się świetnie jak przystało na aps c. Algorytmy korygujące dobrze działają dla jpg. Z rawa można cuda zrobić. Kitowy obiektyw jest niestety nie za dobry ale jest. Robiąc zdjęcia w jpg wady obiektywu są świetnie korygowane. Z rawem trzeba popracować. Brakuje tylko 4k. Fajne tryby robienia zdjęć. Od ręcznego po kilka mięsnych do pełnego auto.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mnóstwo funkcji w kompaktowym wydaniu

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 08.11.2020 Autor: Wisnier

Aparat idealny dla początkujących i nie tylko. Ze względu na swoje kompaktowe rozmiary jest idealnym kompanem w podróżach.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat na początek.

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 31.10.2020 Autor: Jackob1290

Bezlusterkowiec dobry na początek. Posiadam juz parę aparatów od sonego i jestem bardzo zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo wygodny

Sam korpus 29.10.2020 Autor: karoraro94

Aparat bardzo wygodny. Po pierwszych testach, jestem bardzo zadowolona. Zdjęcia wychodzą bardzo profesjonalnie. Bardzo dobry focus.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Może być

Sam korpus 23.10.2020

Ogolnie dobry aparat dla profesjonalnego amatora. Obsluga troche malo intuicyjna i zbyt mocno rozbudowane funkcje co uwazam nie jest do konca potrzebne. Zdjecia przyzwoite choc z oryginalnym obiektywem nie ma cudów.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetna matryca

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 08.10.2020 Autor: Jachu_5

Kupiony z dwa tygodnie temu, świetny sprzęt, zdjęcia petarda. Co prawda kitowy obiektyw jest do wyrzucenia ale już na Sigmach robi profesjonalną robotę, już wiem czemu nie jeden fotograf go używa. Nie ma co dopłacać do pełnej klatki jeżeli jesteś amatorem.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super Mozliwosci

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 07.10.2020 Autor: Szappka

Polecam swoj wybor.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cechy

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dla podróżnika

Sam korpus 26.09.2020 Autor: yjkk

Super sprzęt w dobrej cenie, rewelacyjna szybkość.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Lekki,mały,poręczny.

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 21.07.2020 Autor: Wojciech 1968

Kupiłem dawno temu. Bardzo poręczny. Super wizjer. Bez porównania na plus w stosunku do dawnych lustrzanek.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

fajny sprzęt

Sam korpus 13.07.2020 Autor: Ar102

Mam ten aparacik już dwa tygodnie. Nie zrobiłem jeszcze zbyt wielu zdjęć i ciężko mi powiedzieć o wszystkich funkcjach bo ich jeszcze nie sprawdziłem. Ja osobiście mam problem z nawiązaniem współpracy aparatu z telefonem. Podobno się da ale mi się to jeszcze nie udało. Dla początkującego fotografa jest spoko.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealny dla początkujących

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 25.06.2020 Autor: Tomek07

Kupię go 3 lata temu i wciąż jestem bardzo zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat rewelacja,inaczej mówiąc strzał w ''10''-kę

Sam korpus 23.05.2020 Autor: pomorzanin71

Aparat dosłownie rewelacja.Bardzo szybka praca,bardzo szybkie ustawianie ostrości,jakość zdjęć jak marzenie,i zawsze wychodzą bardzo wyraźne jak kryształ,i z bardzo naturalnymi kolorami.Aparat bardzo dobrze sobie radzi w każdych warunkach,bez względu na to czy to jest plener,las,morze czy góry.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat który zawsze możesz mieć przy sobie :-)

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 17.05.2020 Autor: Enyen32

Zakupiony jakiś czas temu ze względu ja kompaktowe rozmiary przy uzyskaniu parametrów lustrzanki.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super kompaktowy i niezawodny

Sam korpus 10.04.2020 Autor: Annkaaa

Najlepszy aparat jaki miałam. Mały, zgrabny, robi swietne zdjęcia. Polecam!!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Killer lustrzanek

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 17.03.2020 Autor: Koniu19

Kupiłem i jestem w szoku małe gabaryty a duże możliwości, wymienna optyka, i kompatybilność z Zhiyun Crane 2 to wszystko o co mi chodzi, dopiero zaczynam przygodę z a6000 ale już na mnie zrobiła duże wrażenie mam nadzieję na kreatywne efekty nowej "znajomości"

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Tak...posiada zestaw świetnych funkcji ,ale..

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 13.03.2020 Autor: Palbog55

...ale dla czego czeba dopłacać za funkcje które aparaty np.olymous mają to w podstawie ..czyżby firma była tak biedna że na wszystkim chce zarabiać ..?? Dlatego minus jedna gwiazdka

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dużo możliwości w małej objętosci

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 29.02.2020 Autor: Brutus5854

Kupiłem go ok. miesiąc temu i dopiero się uczę jego wielu możliwości. Te, które poznałem zaskakują in plus, a większość niespodzianek dopiero przede mną

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mały aparat o wielkich możliwościach

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 25.02.2020 Autor: rtadek

Znakomity aparat na wycieczki i górskie wędrówki. Jest mały i lekki, a przy tym ma sporo zaawansowanych możliwości.

0

0

Zgłoś naruszenie
0

W tej cenie rewelacja

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 19.02.2020 Autor: soniak46

Kupiłem w promocji jestem zadowolony. Wiele użytecznych funkcji.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jak za te pieniądze super

Sam korpus 12.02.2020 Autor: Ryba623

Przesiadłem się z amatorskiej lustrzanki i jestem zadowolony. Sony radzi sobie świetnie w automacie a ustawienia tematyczne super sprawa, sprawdzają się bardzo dobrze. Dwa minusy : 1. Lampa błyskowa z obiektywem 18-135 to porażka bo wielkość obiektywu daje cień na fotografowany obiekt 2. Tryb robienia zdjęć z reki bez poruszenia w warunkach słabszego oświetlenia troszkę kuleje ;) Ogólnie fajny kompaktowy sprzęt z którego jestem zadowolony

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobre wykonanie korpusu.

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 07.02.2020 Autor: Lgs_

Na chcwile obecną zbyt krótko posiadam sprzęt aby powiedzieć coś więcej i zbyt małe doświadczenie aby sie do czegoś odnieść. Ogólnie.po prześledzeniu forów fotograficznych jest to chyba najlepszy zakup bezlusterkowca w takiej cenie. Z informacji od niezależnych wypowiedzi osób z for fotograficznych wskazywane jest że marka Sony sama w sobie ma największe doświadczenie jeśli chodzi o bezlusterkowce. Wskazywany jest także argument jakim jest duży wybór obiektywów pod ten system mocowania ( poważne traktowanie produktu A6000 przez marke Sony i nie tylko - obiektywy innych marek produkowanych pod to mocowanie ). Osobiście pochwalić moge wykonanie korpusu który jest z metalu bądz magnezu w każdym bądz razie nie jest plastykowy jak większość produktów konkurencji w tym przedziale cenowym. Aparat posiada mocno nakreślony grip dlatego bardzo dobrze go sie trzyma ( niekażdy bezlusterkowiec marek konkurencyjnych takowy posiada ). Z minusów jakie moge wytknąć to brak wejścia mini jack i brak całkiem odchylanego ekranu. Wszystkie te argumenty za zwłaszcza osób niezależnych mających pojęcie o sprzęcie fotograficznym skłoniła mnie do zakupu Sony A6000. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobre zdjęcia bez zbędnej zabawy w ustawien

Sam korpus 31.01.2020 Autor: Olek1111

Aparat jakiego szukałem,świetne zdjecia w trybie auto,nie trzeba nic ustawiać robimy zdjecie i wychodzi super.Dla bardziej wymagających są wszystkie tryby ustawień manualnych z którymi można eksperymentować.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Funkcjonalny

Sam korpus 23.01.2020 Autor: Michal M

Zakup z drugiej ręki. Bardzo funkcjonalny, niewielkich rozmiarów, znakomita jakość, fatalny kitowy obiektyw!!!

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Dużo za niewiele!

Sam korpus 06.01.2020 Autor: Drakulski

Jestem zadowolonym użytkownikiem aparatów Sony od lat. Najpierw alfa 33 (bo tanie obiektywy Minolty), potem a 57 (lepszy, ale cięższy i nieporęczny - zaczęto małpować Canona i Nikona). Teraz mam to o co chodzi; najlepszy z nich, o świetnych możliwościach, mały i lekki. Oryginalna konstrukcja, nie bez wad, ale z jedną, najważniejszą cechą - jest modułowy!! Gdy chcę to mały, do kieszeni kurtki. Gdy potrzeba to z gripem na baterie dobrze służy cięższym teleobiektywom i ob. makro. Z bezprzewodowym fleszem tworzy przenośne studio. Wspaniale, że inżynierowie Sony potrafią pomyśleć "out of the box".

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wymiary

Sam korpus 24.11.2019 Autor: Andrzejzap

Jestem bardzo zadowolony z zakupionego aparatu. Jest niezwykle poręczny / dobre wymiary /. Być może jest to moja wina ale włączyłem w menu parametr pojedyncze zdjęcia a mimo to robi czasem seryjne. Albo coś dotykam niepotrzebnie albo to jest jaka ś wada.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

dobry aparat

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 16.11.2019 Autor: góry

Dobry aparat dla kogoś kto chce spróbować zabawy z fotografią, dobrej jakości wyświetlacz odchylany w dwóch kierunkach, super wizjer i gorąca stopka w porównaniu do starszej wersji (5000) dają zdecydowanie większe możliwości i komfort użytkowania.Na minus można zaliczyć duże zużycie prądu - alfa 5000 spokojnie wytrzymywał na jednej baterii cały dzień dość intensywnego fotografowania np. wycieczki górskie, tutaj bez zapasowego akumulatorka wiele nie zdziałamy, ale dobrej jakości zapasowe zamienniki można dosyć tanio kupić(poniżej 100 zł). Najważniejsze żeby zrobić super fajne zdjęcia i wykorzystać możliwości tego aparatu trzeba zainwestować w obiektyw względnie dwa, ponieważ kitowy według mnie jest kiepski, ja mam dwa: EPZ 18-105mm i do dużych przybliżeń E 55-210mm.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealny do torebki i na początek fotoprzygody

Sam korpus 24.09.2019 Autor: AnLe

Kupiłam w kwietniu i jestem bardzo zadowolona. Piękne zdjęcia, dużo możliwości ustawień. Lekki, poręczny, cudowny.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest funkcjonalny

Sam korpus 19.09.2019 Autor: Janek6

Dla mnie jest bardzo ładnie wykonany, dobrze trzyma się w ręku

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Małe gabaryty, lekki, uniwersalny

Sam korpus 01.09.2019 Autor: Echinacea

Używam od roku a6000. Sprawdza się w każdej sytuacji, najbardziej z uniwersalnym obiektywem SEL 18200. Świetny autofokus, ostry obraz. Mankamenty wynikają z zalety. Tzn. brakuje przycisków, które w innych, większych modelach występują na wierzchu, ale przy tej wielkości (co dla mnie jest zaletą) wiadomo, że nie byłoby to możliwe.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny

Sam korpus 01.09.2019 Autor: Kazek

Doskonała, kompaktowa wielkość, świetne fotki, łatwość obsługi

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Robi co trzeba

Sam korpus 30.08.2019 Autor: Jaimo

Prosty w obsłudze i funkcjonalny aparat. Świetne zdjęcia w nocy nawet bez flasha.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

poręczny

Sam korpus 10.07.2019 Autor: rotel

doskonałe uzupełnienie, a nawet zamiennik lustrzanek, którymi dysponuję

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Niepozorny

Sam korpus 25.06.2019 Autor: tomkodba

Świetny aparat z beznadziejnym obiektywem kitowym. Polecam kupić tylko body a obiektywy oddzielnie.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat na podróż!

Sam korpus 20.06.2019 Autor: fermion

Aparat kupiłem sobie po niemal dwóch dekadach używania aparatów kompaktowych różnych firm (pierwszy był jeszcze analogowy). Jest zauważalnie cięższy nawet od dużych ultrazoomów, ale jednak dużo lżejszy od lustrzanki. Nie mam żadnych uwag co do jakości i parametrów aparatu. Natomiast trzeba pamiętać, że możliwości tego aparatu nie zostaną wykorzystane, a nawet mogą zostać przeoczone, jeśli się do niego nie dokupi bardzo dobrego obiektywu, bo to głównie obiektyw determinuje jakość zdjęć zrobionych tym korpusem. Na nic się zdadzą wszelkie nowinki techniczne upakowane w tym malutkim aparacie, jeśli dokręcony obiektyw będzie robił nieostre zdjęcia lub z dużą aberracją chromatyczną lub będzie tak ciemny, że aparat będzie zwiększał sztucznie ISO i przez to szum. Jego jego wadą jest stosunkowo słaby akumulator. Jeśli często włączamy i wyłączamy aparat (żeby zrobić np. tylko jedno zdjęcie), to jedno ładowanie na cały dzień zwiedzania absolutnie nie wystarczy. Dodatkowa bateria to bardzo duży koszt, ale z drugiej strony kupowanie zamienników to żadne wyjście, bo w tej chwili podrabia się nawet zamienniki. Szkoda ryzykować uszkodzenie aparatu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 11.06.2019 Autor: NORBIXPAJA20

Gorąco polecam, świetne zdjęcia, filmy. Doskonały sprzęt.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Foto i Video

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 26.05.2019 Autor: Fores

Świetny aparat dużo lżejszy niż lustrzanka. Wyśmienita jakość video,między innymi w tym celu została zakupiona. Co do zdjęć mogło by być lepiej iso jakie dla mnie to Max 1250 dalej nie poleca wchodzić bo zaczyna być widoczne ziarno. Polecam zamienić kitowy obiektyw na Sigme 16mm f1.4 wtedy ten aparat dostaje mega kopa co do świetnych, zdjęć oraz filmu,plastyka Sony powala z nóg.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry, ale...

Sam korpus 01.05.2019 Autor: kakulina

Cieszę się z zakupu tego aparatu. Dobry na każde warunki. Świetna funkcja "przeciwwstrząsowa", gdyż najczęściej fotografuję z ręki. Bardzo brakuje mi możliwości dodania daty na zdjęciu (bez wspomagania się zewnętrznym programem). Życzyłabym sobie również możliwości dodawania praw autorskich (imienia i nazwiska) w opcjach aparatu. Funkcja dodawania daty do każdego zdjęcia osobno w Play Memories Home jest niewystarczająca . Nie widzę jakiegoś szerszego zastosowania tego programu. Ekran za mały. Przywykłam do sporego ekranu smartfona i na tym maleństwie nic nie widzę. Jeszcze jedno - dekielek do obiektywu na sznurku!!! Koniecznie, bo lubi się zgubić.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Sony A6000

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 18.04.2019 Autor: ARTKris

Aparat kupiłem świadomie...chodziło mi o tej wielkości...więc po sprawdzeniu parametrów w internecie,kupiłem zdecydowany,świadomy ten aparat. Mega lekki,wszystko pod ręką.Jestem zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat

Sam korpus 13.04.2019 Autor: Kuba333

Kupiony 2 tygodnie temu. Świetne zdjęcia nawet z fabrycznym obiektywem. Komórki odpadają nawet te najlepsze.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonaly do rozpoczecia przygody z fotografia

Sam korpus 26.02.2019 Autor: Kadajo

W dniu premiery wyprzedził zdecydowanie cała konkurencje o lata świetlne , dziś już może nie najlepszy ale to nadal solidna pozycja dla amatorów, początkujących fotografów. Jedyny minus to bardzo drogie obiektywy jeśli chcemy naprawdę rozszerzyć możliwości naszego A6000. Sony tutaj powinno dać większe pole do popisu, najtańszy w miarę porządny tele ze ponad 5 tys. dla tej puszki to zdecydowanie za dużo dla przeciętnego amatora. Pomimo to polecam A6000.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat posiada wiele nowych i ciekawych funkcji co

Sam korpus 18.02.2019 Autor: marsow86

Aparat kypiłem już jakiś czas temu i jak do tej pory jestem zadowolony.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super ale nie bez wad.

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 04.02.2019 Autor: Rybook

Byłby idealny ale niestety kłopoty z przegrzewaniem się matrycy w trybie filmowania negatywnie wpływają na moją ocenę. Bardzo bym prosił o poprawienie tej funkcjonalności w jakiejś aktualizacji. Zdjęcia robi spoko o ile zamontujesz dobre szkło.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony α6000 to świetny sprzęt !

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 26.01.2019 Autor: _Zuzka_

Czaiłam się na niego już dłuższy czas, w końcu trafiła się świetna okazja aby kupić to wraz z dwoma obiektywami. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Juz nie mogę się doczekać kiedy dokupie obiektyw stałoogniskowy i będą wychodzić z niego piękne i niezapomniane zdjęcia :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Solidny w niskiej cenie

Sam korpus 12.01.2019 Autor: PYTONIUS

Zakup jako prezent dla córki. W małym korpusie możliwości solidnej lustrzanki. Cena z kitowym obiektywem 1900PLN.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

5

0

Zgłoś naruszenie
0

Całkiem dobry na poczatek

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 11.01.2019 Autor: początkującyM

Aparat bardzo fajny dla amatora, bo można zacząć "zabawę" z ustawieniami manualnymi, ale jak się nie chce, albo nie wie się jeszcze jakie parametry dobrać w danym momencie, automatyka robi dobrą robotę. Kupiony na dobrej przecenie z kitowym obiektywem na początek jak najbardziej starcza. Jedyny minus jaki mi przeszkadza, to długi czas wyłączania, aparat czasem musi "pomyśleć", po czym chowa obiektyw. Za pierwszym razem gdy to się stało, myślałem że coś się zacięło w obiektywie i trzeba będzie naprawiać. Nie sprawdzałem jeszcze, czy ten model "tak ma", czy to wada mojego egzemplarza, ale chyba trzeba będzie się temu przyjrzeć, bo czasem to irytuje.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny dla fotogtafa amatora!

Sam korpus 08.01.2019 Autor: przemeks

Dość prosty w opanowaniu podstawowych funkcji, nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do zdjęć generowanych przez aparat. Obiektyw kit'owy dla początkującego wystarczy, ale w niedługim czasie trzeba będzie poszerzyć horyzonty i dodać nowe szkło :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Krotkotrwala radosc

Sam korpus 20.12.2018 Autor: Marlena

Kupilam ten aparat, poniewaz wybieralam sie w kilkumiesieczna podroz. Niestety po niecalym miesiacu uzywania zaczal pojawiac sie blad, ze obiektyw nie jest rozpoznawany przez aparat. Probowalam przeczyscic kontakty, ale niestety nic nie pomoglo. Jestem bardzo rozczarowana, gdyz przez reszte podrozy nie mialam aparatu. Nie jest to sprzet, na ktorym mozna polegac. Ale przez czas, w ktorym aparat dzialal bylam zadowolona - piekne zdjecia i latwy w obsludze. Niestety nie potrwalo to zbyt dlugo.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

świetny w podróży

Sam korpus 20.12.2018 Autor: marioz

Używałem już tego aparatu i gdy musiałem kupić nowy, wybrałem ponownie A6000. Świetnie sprawdza się w podróży, na wakacjach... Kompaktowa budowa z jakością lustrzanek. Szybkie zdjęcia co przydaje się szczególnie podczas jazdy, podręczny, z dobrej jakości zdjęciami. Cenie go także za nocne zdjęcia. Często podczas oglądania zdjęć, odkrywam szczegóły, których nie zauważałem poznając nowe miejsca.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetne zdjecia

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 15.12.2018 Autor: karburatorix

Aparat kosztuje ponad dwa tysiące złotych Ale zrobienie kilku zdjęć w trybie auto pokazuje siłę tego sprzętu,zestaw dla kogoś kto chce robić po prostu zdjęcia nie zastanawiając się jak ustawić to czy owo.Dla szukających "zabawy" w fotografowanie jest to pełnowartościowy produkt że wszystkimi możliwościami.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Robi wyraźne zdjęcia w słabym świetle.

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 05.12.2018 Autor: Rom68

Kupiłem a6000 z obiektywem 16-50 2 tygodnie temu. Jestem bardzo zadowolony. Zastanawiam się nad dokupieniem dodatkowego obiektywu.

Jakość obrazu

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Łatwy w obsłudze

Sam korpus 15.11.2018 Autor: ELAS

Jestem zadowolona z tego zakupu ponieważ aparat jest lekki i małych gabarytów

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

APARAT SONY A6000

Sam korpus 11.11.2018

Zakupiłem Aparat miesiąc temu i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony robi świetne zdjęcia i super nagrywa filmy to wszystko w tak małym urządzeniu polecam wszystkim którzy dużo podróżują i cenią sobie małe uniwersalne urządzenia doskonałej jakości !

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry sprzęt za dobrą cenę!

Sam korpus 10.11.2018 Autor: Rafał8824

Sony A6000 posiadam od około miesiąca, może odrobinkę dłużej. Od samego początku robię zdjęcia w trybie manualnym, a ten nie jest wcale tak skomplikowany jakby mogło się wydawać na samym początku. Dwa koła nastaw zdecydowanie ułatwiają sprawę. Początkowe chwile z menu może nie są najpiękniejsze, bo jest sporo zakładek i trzeba się z nimi zapoznać, ale już po około 2-3 dniach wiadomo gdzie, co jest. obiektyw? Jak każdy inny kitowy. Zdjęcia robi w granicach rozsądku, ale zdecydowanie nie nadaje się na dłużej. Ja po miesiącu czuję, że wykorzystałem jego możliwości. Wieczorem nie ma najmniejszej opcji na w miarę dobrze wyglądające zdjęcie, jest zwyczajnie ciemny. Na 50mm da się zrobić nawet w miarę dobrze wyglądający portret, ale ostrość z żadnymi parametrami nie pozwala. Szkło jest bardzo mydlane i nie da się na nim nauczyć ostrzyć manualnie, dlatego polecam do zestawu dokupić jakąś ostrą stałkę, nawet najtańszą. ogólna ocena to -5, bo pomimo wielu zalet, jak każdy inny sprzęt ten również ma swoje.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Rozbudowane funkcje

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 31.10.2018 Autor: Wilk31018

Jestem zadowolony z zakupu. Dobry wybór akcesorii.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 16.10.2018 Autor: Mmaniak

Fajny niedrogi z dobrymi obiektywami sprzęt który polecam amatorom i średnio zaawansowanym fotografom.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

sony a6000

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 13.10.2018 Autor: duszek

Piekielnie szybki, poprawione obrazowanie w stosunku do mojego poprzedniego SonyF-3, mniejsze szumy. Potrzebny lepszy obiektyw aby w pełni wykorzystać możliwości matrycy

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nagrywanie filmów

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 27.09.2018 Autor: herbata

Kupiłem ten aparat z myślą o nagrywaniu własnych meczów (gram w badmintona) ale niestety przy długotrwałym działaniu np. powyżej 15 min. aparat samoczynnie sie wyłącza wiec zamiast koncentrować się na grze biegam sprawdzać czy dalej nagrywa. Poza tym jest ok.

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały aparat dla zaawansowanego amatora

Sam korpus 12.09.2018 Autor: Pauli 2018

Aparat o poręcznych rozmiarach Doskonale sprawdza się na wyprawach. Proponuje kupić body z obiektywem 18-105mm.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

To jest aparat który zawsze można zabrać ze sobą

Sam korpus 31.08.2018 Autor: Tokospoko

Jestem użytkownikiem systemu nikon. Długo zastanawiałem się nad zamianą lustrzanki na jakiś lekki i mały aparat , mógłby zapewnić jakość zdjęć taką samą jak lustrzanka. Sony α6000 zaskoczył mnie funkcjonalnością menu jak i jakością zdjęć przy korzystaniu z niepozornie wyglądającego kitowego obiektywu. Nareszcie nie muszę dźwigać dużej i ciężkiej torby z aparatem.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat w tym przedziale cenowym

Sam korpus 26.07.2018 Autor: Kaziuutek

Kupiłem jakiś miesiąc temu i jestem z niego bardzo zadowolony, robi bardzo piękne,jasne, żywe zdjęcia. Filmy zarówno dźwięk i obraz są bardzo ładne. Aparat po podłączeniu do komputera jest pamięcią masową, co bardzo ułatwia przeżuwanie zdjęć. Jest mały poręczny, można go wszędzie zabrać. Dopuplem drugi obiektyw o świetle 2.8 co się bardzo dobrze sprawdza w muzeum. Jedyna wada jaka znalazłem, i dlatego ta jedna gwiazdka mniej to ten włącznik do nagrywania filmów jest taki malutki i tak tragicznie umiejscowiony, że nie można go wyczuć palcem trzeba odebrać oni od wizjera,n co daje mniej komfortową obsługę. A propos wizjeraas

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjne zdjęcia, mały i lekki sprzęt

Sam korpus 15.06.2018 Autor: Beti78

Fantastyczne urządzenie. Miałam wiele aparatów (rowniez lustrzanek) i na prawdę jest rewelacyjny! Mój mąż robiący od lat zdjęcia lustranka powiedział, ze zaczyna zbierać kasę ;)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

fajny aparat

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 08.06.2018 Autor: jabar82

Super aparat długo myślałem o lustrzance ale ostatecznie zdecydowałem się na a6000. jestem bardzo zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

drogi , skomplikowany w obsłudze dla laika

Sam korpus 07.06.2018 Autor: jerzy19591612

Nie udało się , po prostu był w sklepie i kupiłem . Brak dokładnej instrukcji obsługi , po prowadzącej początkującego nie mającego do tej pory do czynienia z współczesnymi aparatami cyfrowymi . Chciałbym się cieszyć fotografowaniem , a nie przegryzaniem się przez menu.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat z ogromnymi możliwościami za DOBRĄ cenę!!

Sam korpus 06.06.2018 Autor: oKo4x4

Gorąco polecam ten aparat osobą, które chcą czegoś więcej od zdjęć a nie chcę pakować się w trudne aparaty lusterkowe. Co nie oznacza że a6000 nie posiada zaawansowanych funkcji, które pozwolą uzyskać wygląd profesjonalnych zdjęć i filmów. Na YT można zobaczyć pełne możliwości tego aparatu w produkcjach filmowych. Wymienne obiektywy - SUPER!!!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny stosunek ceny i jakości

Sam korpus 30.05.2018 Autor: syrops

Super! Na aparat przerzucam się z lustrzanki. Sony A6000 to poręczny, lekki i zadowalający pod kątem jakości zdjęć aparat. Obiektyw kitowy, ku mojemu zdziwieniu, nie jest w cale taki zły. Szybko jednak wymieniłam go na stałogoniskowy, testowałam aparat z jasnym Heliosem 44-5/f2 (zamontowany za pomocą dodatkowego adaptera) - polecam eksperymenty, świetne efekty także przy kręceniu filmów. Opcja wymiany obiektywów była dla mnie jedną z ważniejszych. Niezdecydowanym polecam niezliczone filmiki-recenzje na YouTubie, amatorzy i profesjonaliści polecają a6000 nawet w 2018r., 4 lata po premierze.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Robienie zdjęć wreszcie daje satysfakcję

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 27.05.2018 Autor: Grzesiiek

Aparat nie pozorny (w porównaniu do lustrzanek), ale nawet z kitowym obiektywem potrafi zrobić fenomenalne zdjęcia. Do tej pory robiłem zdjęcia telefonem i mimo, że były do tej pory wystarczające to ten aparat zmienił wszystko i na pewno będzie towarzyszył mi w każdej podróży. Niestety -1 za szczelność, a w zasadzie jej brak - nie zmieniałem obiektywów (mam jeden), warunki powiedziałbym normalne czylu miasto, łatwe góry, brak miesc gdzie by sie kurzyło, a jednak na matrycę dostały sie drobinki kurzu co warto mieć na uwadze.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie