184

4.6 na podstawie 184 recenzji klientów

123
54
4
2
1
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

Recenzje klientów: 184

3 Modele

Modele

0

Małe gabaryty, lekki, uniwersalny

Sam korpus 01.09.2019 Autor: Echinacea

Używam od roku a6000. Sprawdza się w każdej sytuacji, najbardziej z uniwersalnym obiektywem SEL 18200. Świetny autofokus, ostry obraz. Mankamenty wynikają z zalety. Tzn. brakuje przycisków, które w innych, większych modelach występują na wierzchu, ale przy tej wielkości (co dla mnie jest zaletą) wiadomo, że nie byłoby to możliwe.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny

Sam korpus 01.09.2019 Autor: Kazek

Doskonała, kompaktowa wielkość, świetne fotki, łatwość obsługi

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Robi co trzeba

Sam korpus 30.08.2019 Autor: Jaimo

Prosty w obsłudze i funkcjonalny aparat. Świetne zdjęcia w nocy nawet bez flasha.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

poręczny

Sam korpus 10.07.2019 Autor: rotel

doskonałe uzupełnienie, a nawet zamiennik lustrzanek, którymi dysponuję

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Niepozorny

Sam korpus 25.06.2019 Autor: tomkodba

Świetny aparat z beznadziejnym obiektywem kitowym. Polecam kupić tylko body a obiektywy oddzielnie.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny aparat na podróż!

Sam korpus 20.06.2019 Autor: fermion

Aparat kupiłem sobie po niemal dwóch dekadach używania aparatów kompaktowych różnych firm (pierwszy był jeszcze analogowy). Jest zauważalnie cięższy nawet od dużych ultrazoomów, ale jednak dużo lżejszy od lustrzanki. Nie mam żadnych uwag co do jakości i parametrów aparatu. Natomiast trzeba pamiętać, że możliwości tego aparatu nie zostaną wykorzystane, a nawet mogą zostać przeoczone, jeśli się do niego nie dokupi bardzo dobrego obiektywu, bo to głównie obiektyw determinuje jakość zdjęć zrobionych tym korpusem. Na nic się zdadzą wszelkie nowinki techniczne upakowane w tym malutkim aparacie, jeśli dokręcony obiektyw będzie robił nieostre zdjęcia lub z dużą aberracją chromatyczną lub będzie tak ciemny, że aparat będzie zwiększał sztucznie ISO i przez to szum. Jego jego wadą jest stosunkowo słaby akumulator. Jeśli często włączamy i wyłączamy aparat (żeby zrobić np. tylko jedno zdjęcie), to jedno ładowanie na cały dzień zwiedzania absolutnie nie wystarczy. Dodatkowa bateria to bardzo duży koszt, ale z drugiej strony kupowanie zamienników to żadne wyjście, bo w tej chwili podrabia się nawet zamienniki. Szkoda ryzykować uszkodzenie aparatu.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 11.06.2019 Autor: NORBIXPAJA20

Gorąco polecam, świetne zdjęcia, filmy. Doskonały sprzęt.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Foto i Video

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 26.05.2019 Autor: Fores

Świetny aparat dużo lżejszy niż lustrzanka. Wyśmienita jakość video,między innymi w tym celu została zakupiona. Co do zdjęć mogło by być lepiej iso jakie dla mnie to Max 1250 dalej nie poleca wchodzić bo zaczyna być widoczne ziarno. Polecam zamienić kitowy obiektyw na Sigme 16mm f1.4 wtedy ten aparat dostaje mega kopa co do świetnych, zdjęć oraz filmu,plastyka Sony powala z nóg.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry, ale...

Sam korpus 01.05.2019 Autor: kakulina

Cieszę się z zakupu tego aparatu. Dobry na każde warunki. Świetna funkcja "przeciwwstrząsowa", gdyż najczęściej fotografuję z ręki. Bardzo brakuje mi możliwości dodania daty na zdjęciu (bez wspomagania się zewnętrznym programem). Życzyłabym sobie również możliwości dodawania praw autorskich (imienia i nazwiska) w opcjach aparatu. Funkcja dodawania daty do każdego zdjęcia osobno w Play Memories Home jest niewystarczająca . Nie widzę jakiegoś szerszego zastosowania tego programu. Ekran za mały. Przywykłam do sporego ekranu smartfona i na tym maleństwie nic nie widzę. Jeszcze jedno - dekielek do obiektywu na sznurku!!! Koniecznie, bo lubi się zgubić.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Sony A6000

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 18.04.2019 Autor: ARTKris

Aparat kupiłem świadomie...chodziło mi o tej wielkości...więc po sprawdzeniu parametrów w internecie,kupiłem zdecydowany,świadomy ten aparat. Mega lekki,wszystko pod ręką.Jestem zadowolony

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat

Sam korpus 13.04.2019 Autor: Kuba333

Kupiony 2 tygodnie temu. Świetne zdjęcia nawet z fabrycznym obiektywem. Komórki odpadają nawet te najlepsze.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonaly do rozpoczecia przygody z fotografia

Sam korpus 26.02.2019 Autor: Kadajo

W dniu premiery wyprzedził zdecydowanie cała konkurencje o lata świetlne , dziś już może nie najlepszy ale to nadal solidna pozycja dla amatorów, początkujących fotografów. Jedyny minus to bardzo drogie obiektywy jeśli chcemy naprawdę rozszerzyć możliwości naszego A6000. Sony tutaj powinno dać większe pole do popisu, najtańszy w miarę porządny tele ze ponad 5 tys. dla tej puszki to zdecydowanie za dużo dla przeciętnego amatora. Pomimo to polecam A6000.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat posiada wiele nowych i ciekawych funkcji co

Sam korpus 18.02.2019 Autor: marsow86

Aparat kypiłem już jakiś czas temu i jak do tej pory jestem zadowolony.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super ale nie bez wad.

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 04.02.2019 Autor: Rybook

Byłby idealny ale niestety kłopoty z przegrzewaniem się matrycy w trybie filmowania negatywnie wpływają na moją ocenę. Bardzo bym prosił o poprawienie tej funkcjonalności w jakiejś aktualizacji. Zdjęcia robi spoko o ile zamontujesz dobre szkło.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony α6000 to świetny sprzęt !

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 26.01.2019 Autor: _Zuzka_

Czaiłam się na niego już dłuższy czas, w końcu trafiła się świetna okazja aby kupić to wraz z dwoma obiektywami. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Juz nie mogę się doczekać kiedy dokupie obiektyw stałoogniskowy i będą wychodzić z niego piękne i niezapomniane zdjęcia :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Solidny w niskiej cenie

Sam korpus 12.01.2019 Autor: PYTONIUS

Zakup jako prezent dla córki. W małym korpusie możliwości solidnej lustrzanki. Cena z kitowym obiektywem 1900PLN.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

5

0

Zgłoś naruszenie
0

Całkiem dobry na poczatek

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 11.01.2019 Autor: początkującyM

Aparat bardzo fajny dla amatora, bo można zacząć "zabawę" z ustawieniami manualnymi, ale jak się nie chce, albo nie wie się jeszcze jakie parametry dobrać w danym momencie, automatyka robi dobrą robotę. Kupiony na dobrej przecenie z kitowym obiektywem na początek jak najbardziej starcza. Jedyny minus jaki mi przeszkadza, to długi czas wyłączania, aparat czasem musi "pomyśleć", po czym chowa obiektyw. Za pierwszym razem gdy to się stało, myślałem że coś się zacięło w obiektywie i trzeba będzie naprawiać. Nie sprawdzałem jeszcze, czy ten model "tak ma", czy to wada mojego egzemplarza, ale chyba trzeba będzie się temu przyjrzeć, bo czasem to irytuje.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny dla fotogtafa amatora!

Sam korpus 08.01.2019 Autor: przemeks

Dość prosty w opanowaniu podstawowych funkcji, nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do zdjęć generowanych przez aparat. Obiektyw kit'owy dla początkującego wystarczy, ale w niedługim czasie trzeba będzie poszerzyć horyzonty i dodać nowe szkło :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Krotkotrwala radosc

Sam korpus 20.12.2018 Autor: Marlena

Kupilam ten aparat, poniewaz wybieralam sie w kilkumiesieczna podroz. Niestety po niecalym miesiacu uzywania zaczal pojawiac sie blad, ze obiektyw nie jest rozpoznawany przez aparat. Probowalam przeczyscic kontakty, ale niestety nic nie pomoglo. Jestem bardzo rozczarowana, gdyz przez reszte podrozy nie mialam aparatu. Nie jest to sprzet, na ktorym mozna polegac. Ale przez czas, w ktorym aparat dzialal bylam zadowolona - piekne zdjecia i latwy w obsludze. Niestety nie potrwalo to zbyt dlugo.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

świetny w podróży

Sam korpus 20.12.2018 Autor: marioz

Używałem już tego aparatu i gdy musiałem kupić nowy, wybrałem ponownie A6000. Świetnie sprawdza się w podróży, na wakacjach... Kompaktowa budowa z jakością lustrzanek. Szybkie zdjęcia co przydaje się szczególnie podczas jazdy, podręczny, z dobrej jakości zdjęciami. Cenie go także za nocne zdjęcia. Często podczas oglądania zdjęć, odkrywam szczegóły, których nie zauważałem poznając nowe miejsca.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetne zdjecia

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 15.12.2018 Autor: karburatorix

Aparat kosztuje ponad dwa tysiące złotych Ale zrobienie kilku zdjęć w trybie auto pokazuje siłę tego sprzętu,zestaw dla kogoś kto chce robić po prostu zdjęcia nie zastanawiając się jak ustawić to czy owo.Dla szukających "zabawy" w fotografowanie jest to pełnowartościowy produkt że wszystkimi możliwościami.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Robi wyraźne zdjęcia w słabym świetle.

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 05.12.2018 Autor: Rom68

Kupiłem a6000 z obiektywem 16-50 2 tygodnie temu. Jestem bardzo zadowolony. Zastanawiam się nad dokupieniem dodatkowego obiektywu.

Jakość obrazu

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Łatwy w obsłudze

Sam korpus 15.11.2018 Autor: ELAS

Jestem zadowolona z tego zakupu ponieważ aparat jest lekki i małych gabarytów

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

APARAT SONY A6000

Sam korpus 11.11.2018

Zakupiłem Aparat miesiąc temu i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony robi świetne zdjęcia i super nagrywa filmy to wszystko w tak małym urządzeniu polecam wszystkim którzy dużo podróżują i cenią sobie małe uniwersalne urządzenia doskonałej jakości !

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry sprzęt za dobrą cenę!

Sam korpus 10.11.2018 Autor: Rafał8824

Sony A6000 posiadam od około miesiąca, może odrobinkę dłużej. Od samego początku robię zdjęcia w trybie manualnym, a ten nie jest wcale tak skomplikowany jakby mogło się wydawać na samym początku. Dwa koła nastaw zdecydowanie ułatwiają sprawę. Początkowe chwile z menu może nie są najpiękniejsze, bo jest sporo zakładek i trzeba się z nimi zapoznać, ale już po około 2-3 dniach wiadomo gdzie, co jest. obiektyw? Jak każdy inny kitowy. Zdjęcia robi w granicach rozsądku, ale zdecydowanie nie nadaje się na dłużej. Ja po miesiącu czuję, że wykorzystałem jego możliwości. Wieczorem nie ma najmniejszej opcji na w miarę dobrze wyglądające zdjęcie, jest zwyczajnie ciemny. Na 50mm da się zrobić nawet w miarę dobrze wyglądający portret, ale ostrość z żadnymi parametrami nie pozwala. Szkło jest bardzo mydlane i nie da się na nim nauczyć ostrzyć manualnie, dlatego polecam do zestawu dokupić jakąś ostrą stałkę, nawet najtańszą. ogólna ocena to -5, bo pomimo wielu zalet, jak każdy inny sprzęt ten również ma swoje.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Rozbudowane funkcje

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 31.10.2018 Autor: Wilk31018

Jestem zadowolony z zakupu. Dobry wybór akcesorii.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzęt

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 16.10.2018 Autor: Mmaniak

Fajny niedrogi z dobrymi obiektywami sprzęt który polecam amatorom i średnio zaawansowanym fotografom.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

sony a6000

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 13.10.2018 Autor: duszek

Piekielnie szybki, poprawione obrazowanie w stosunku do mojego poprzedniego SonyF-3, mniejsze szumy. Potrzebny lepszy obiektyw aby w pełni wykorzystać możliwości matrycy

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Nagrywanie filmów

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 27.09.2018 Autor: herbata

Kupiłem ten aparat z myślą o nagrywaniu własnych meczów (gram w badmintona) ale niestety przy długotrwałym działaniu np. powyżej 15 min. aparat samoczynnie sie wyłącza wiec zamiast koncentrować się na grze biegam sprawdzać czy dalej nagrywa. Poza tym jest ok.

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Doskonały aparat dla zaawansowanego amatora

Sam korpus 12.09.2018 Autor: Pauli 2018

Aparat o poręcznych rozmiarach Doskonale sprawdza się na wyprawach. Proponuje kupić body z obiektywem 18-105mm.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

To jest aparat który zawsze można zabrać ze sobą

Sam korpus 31.08.2018 Autor: Tokospoko

Jestem użytkownikiem systemu nikon. Długo zastanawiałem się nad zamianą lustrzanki na jakiś lekki i mały aparat , mógłby zapewnić jakość zdjęć taką samą jak lustrzanka. Sony α6000 zaskoczył mnie funkcjonalnością menu jak i jakością zdjęć przy korzystaniu z niepozornie wyglądającego kitowego obiektywu. Nareszcie nie muszę dźwigać dużej i ciężkiej torby z aparatem.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat w tym przedziale cenowym

Sam korpus 26.07.2018 Autor: Kaziuutek

Kupiłem jakiś miesiąc temu i jestem z niego bardzo zadowolony, robi bardzo piękne,jasne, żywe zdjęcia. Filmy zarówno dźwięk i obraz są bardzo ładne. Aparat po podłączeniu do komputera jest pamięcią masową, co bardzo ułatwia przeżuwanie zdjęć. Jest mały poręczny, można go wszędzie zabrać. Dopuplem drugi obiektyw o świetle 2.8 co się bardzo dobrze sprawdza w muzeum. Jedyna wada jaka znalazłem, i dlatego ta jedna gwiazdka mniej to ten włącznik do nagrywania filmów jest taki malutki i tak tragicznie umiejscowiony, że nie można go wyczuć palcem trzeba odebrać oni od wizjera,n co daje mniej komfortową obsługę. A propos wizjeraas

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjne zdjęcia, mały i lekki sprzęt

Sam korpus 15.06.2018 Autor: Beti78

Fantastyczne urządzenie. Miałam wiele aparatów (rowniez lustrzanek) i na prawdę jest rewelacyjny! Mój mąż robiący od lat zdjęcia lustranka powiedział, ze zaczyna zbierać kasę ;)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

fajny aparat

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 08.06.2018 Autor: jabar82

Super aparat długo myślałem o lustrzance ale ostatecznie zdecydowałem się na a6000. jestem bardzo zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

drogi , skomplikowany w obsłudze dla laika

Sam korpus 07.06.2018 Autor: jerzy19591612

Nie udało się , po prostu był w sklepie i kupiłem . Brak dokładnej instrukcji obsługi , po prowadzącej początkującego nie mającego do tej pory do czynienia z współczesnymi aparatami cyfrowymi . Chciałbym się cieszyć fotografowaniem , a nie przegryzaniem się przez menu.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dostateczna

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat z ogromnymi możliwościami za DOBRĄ cenę!!

Sam korpus 06.06.2018 Autor: oKo4x4

Gorąco polecam ten aparat osobą, które chcą czegoś więcej od zdjęć a nie chcę pakować się w trudne aparaty lusterkowe. Co nie oznacza że a6000 nie posiada zaawansowanych funkcji, które pozwolą uzyskać wygląd profesjonalnych zdjęć i filmów. Na YT można zobaczyć pełne możliwości tego aparatu w produkcjach filmowych. Wymienne obiektywy - SUPER!!!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny stosunek ceny i jakości

Sam korpus 30.05.2018 Autor: syrops

Super! Na aparat przerzucam się z lustrzanki. Sony A6000 to poręczny, lekki i zadowalający pod kątem jakości zdjęć aparat. Obiektyw kitowy, ku mojemu zdziwieniu, nie jest w cale taki zły. Szybko jednak wymieniłam go na stałogoniskowy, testowałam aparat z jasnym Heliosem 44-5/f2 (zamontowany za pomocą dodatkowego adaptera) - polecam eksperymenty, świetne efekty także przy kręceniu filmów. Opcja wymiany obiektywów była dla mnie jedną z ważniejszych. Niezdecydowanym polecam niezliczone filmiki-recenzje na YouTubie, amatorzy i profesjonaliści polecają a6000 nawet w 2018r., 4 lata po premierze.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Robienie zdjęć wreszcie daje satysfakcję

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 27.05.2018 Autor: Grzesiiek

Aparat nie pozorny (w porównaniu do lustrzanek), ale nawet z kitowym obiektywem potrafi zrobić fenomenalne zdjęcia. Do tej pory robiłem zdjęcia telefonem i mimo, że były do tej pory wystarczające to ten aparat zmienił wszystko i na pewno będzie towarzyszył mi w każdej podróży. Niestety -1 za szczelność, a w zasadzie jej brak - nie zmieniałem obiektywów (mam jeden), warunki powiedziałbym normalne czylu miasto, łatwe góry, brak miesc gdzie by sie kurzyło, a jednak na matrycę dostały sie drobinki kurzu co warto mieć na uwadze.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wybór tego modelu aparatu był przemyślany.

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 26.05.2018 Autor: FotoKrakus

Kupiłem ten model aparatu ze wzgledu na opcje działania i ustawień aparatu, które spełniają moje wymagania.

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super aparat w dobrej cenie!

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 20.05.2018 Autor: cyfra

Bardzo dobra matryca. Zdjęcia wychodzą super szczególnie z lepszym obiektywem niż z zestawu. Jakość nagrywanych filmów rewelacyjna, bardzo dobry autofocus. Zdecydowanie polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy aparat jaki miałem

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 26.04.2018 Autor: MMichał

Jest to moj pierwszy aparat z wymiennymi obiektywami. Dla kogoś początkującego lub dla hobbysty, sprzęt idealny. Łatwe i intuicyjna obsługa, świetna jakość zdjęć i dużo funkcji. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada wiele możliwości ustawień w menu

Sam korpus 25.04.2018 Autor: arturoart

Za tę cenę sony A6000 jest super!. Obiektyw kitowy nie jest dramatem, ale warto postarać się o jakiś obiektyw stało-ogniskowy ( np. Sigma 19mm,30mm, 60mm ze światłem 2,8) i będą naprawdę super fotki. Oczywiście ważne jest odpowiednio ustawić menu aparatu, by wycisnąć z A6000 to co najlepsze na tej klasy aparat. Gorąco POLECAM!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny bezlusterkowiec

Sam korpus 16.04.2018 Autor: Wally73

Kupiłem dwa lata temu za namową znajomego. Wybór podparłem opinią sprzedawcy. Bardzo się cieszę z zakupu.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo rozbudowany i poręczny

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 11.04.2018 Autor: maniek28

Kupiony 5 miesięcy temu,zdjęcia rewelacyjne jak dla amatora.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Pierwszy aparat

Sam korpus 30.03.2018 Autor: BTTOS

Jestem zadowolony, początkujący szybko powinien pojąć zasady obsługi. Lekki i poręczny. Bardzo dobre zdjęcia. Będę używał i stwierdzę dalej czy jest ok.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

krok do przodu, krok do tyłu

Sam korpus 29.03.2018 Autor: kuba1313

poprzednio używałem NE-5R i w przypadku a6000 (który jest pozycjonowany jago jego naturalny następca) brak wyświetlacza dotykowego bardzo doskwiera :( Zalety Jakość zdjęć, szybkość i celność AF tryby predefiniowane MR ergonomia Wady brak dotyku w wyświetlaczu nieintuicyjne menu brak wejścia na mikrofon / wyjścia na słuchawki Marzenia marzy mi się funkcjonalność zakrywania matrycy migawką na czas wymiany obiektywu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Posiada niezliczoną liczbę funkcjomalnych opcji

Sam korpus 24.03.2018 Autor: DanteArt

Jestem zachwycony jakością wykonywanych zdjęć tym aparatem. Niezależnie od warunków pogodowych, dnia i nocy zdjęcia wychodzą wyraźne i można uzyskać niesamowite efekty. Tego własnie oczekiwałem !

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Aparat często się wiesza

Sam korpus 11.03.2018

Aparat często się wiesza przy przejściach w tryby, nie zawsze reagują właściwie przyciski i trzeba wyłączyć i włączyć ponownie. Nie łapie dobrze ostrości przy zdjęciach macro.

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Słaba

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Super sprzet

Sam korpus 21.02.2018 Autor: Przemfix

Kieszonkowy wariat.. super szybki , szybki w obsłudze , solidnie wykonany.. świetna jakość zdjęć

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Kolejny mój aparat fotograficzny SONY

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 14.02.2018 Autor: mkw1210

Moja przygoda z aparatami fotograficznymi Sony rozpoczęła się w 2001 roku, kiedy zakupiłem Sony DSC-F707 i wykorzystuję go w dalszym ciągu. Mój nowy Sony, to tym razam alfa-6000. Posiadam go od około miesiąca i, jak dotąd spełnia moje wszystkie oczekiwania. Zdjęcia są doskonałej jakości, zarówno krajobrazowe, portretowe jak też nocne i makro. Pracuję z dwoma obiektywami, które były w zestawie, dają one bardzo dobre możliwości wykonywania fotografii w różnych sytuacjach. Być może, a wynika to z moich doświadczeń z Sony DSC-F707, jedynie brakuje mi funkcji night framing. Nie jest to jednak brak, który przeszkadzałby w wykonywaniu doskonałych zdjęć w warunkach wieczornych lub nocnych. Ot, po prostu kwestia przyzwyczajenia do poprzedniego aparatu. Być może Sony mogłoby się pokusić i dodać funkcję GPS. Są to jedynie drobne uwagi i nie wpływają na moją mońcową ocenę tego aparatu. Z pełnym przekonaniem mogę go rekomendować amatorom fotografowania.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Posiada zestaw świetnych funkcji

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 08.02.2018 Autor: Sieniu11

Poprostu sony. Co tu więcej tłumaczyć. Jestem bardzo zadowolony z produktów sony.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Użyteczność

Sam korpus 30.01.2018 Autor: Pulaws

Aparat bardzo użyteczny. Jego mały rozmiar sprawia, że można go wszędzie ze sobą zabrać. Jakość zdjęć bardzo dobra.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

rozbudowane menu i praktyczne funkcje

Sam korpus 29.01.2018 Autor: piotr79

aparat posiadam od miesiąca i jestem bardzo zadowolony..eksploatuje go jako laik bardzo mocno i jestem pod wrażeniem..

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Ma wszystko czego potrzebuję

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 21.01.2018 Autor: Piotrek75

Jest łatwy w użyciu i robi piękne zdjęcia. Ma dużo zdefiniowanych funkcji co ułatwia jego użycie

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Witam!!! Polecam:) Robi to co trzeba;)

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 20.01.2018 Autor: Jarecki88

Kupiłem go miesiac temu i jestem pod wrażeniem. :)

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Polecam z całego serca :)

Sam korpus 19.01.2018 Autor: M_JAK_MALINA

Produkt w pełni odpowiada moim oczekiwaniom, ogrom przydatnych funkcji, ergonomiczna konstrukcja, małe body o ogromnej mocy :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Jakość zdjęć

Sam korpus 12.01.2018 Autor: j13l

Robi świetnej jakości zdjęcia, ma spore możliwości

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Najlepszy w swoim segmencie

Sam korpus 08.01.2018 Autor: thexdx

Jest to mój pierwszy sprzęt tego typu i bardzo długo zastanawiałem się nad tym jaki aparat wybrać na początek. Wybór oczywiście ograniczył się początkowo do konkurencji na N i C ale szybko trafiłem na Sony, które wydawało mi się nie być najlepszym wyborem. Porównania aparatów był jednak zgodne co do tego że jest to produkt zwyczajnie najlepszy w swojej klasie cenowej (i nie tylko, bo u konkurencji za większość funkcji A6000 musimy dopłacić). Mój ulubiony sklep rozpoczął akurat czyszczenie magazynów a ja stałem się posiadaczem tego o to urządzenia. Pierwsze wrażenie jest niesamowite, sprzęt ten wydaję się kosztować znacznie więcej niż w rzeczywistości. Kolejne dni spędziłem na testach, jakości plików raw (.arw) i generalnie fotografii. Po tych kilku dniach mogę uznać zakup za naprawdę świetny. Jakość wykonywanych tym aparatem zdjęć jest naprawdę świetna i to mimo używania obiektywu dołączonego w zestawie. Ilość detali, szczegółowość to wszystko przypomina efekty, które możemy uzyskać używając naprawdę drogich lustrzanek czy nawet droższych modeli bezlusterkowych. Menu jest relatywnie proste w obsłudze, prędkość działania na naprawdę dobrym poziomie. Bardzo mile zaskoczyła mnie ilość pomniejszych detali zarówno w konstrukcji urządzenia jak i jego oprogramowaniu. Składa się na to wiele wydawałoby się mało znaczących głupotek takich jak spoósb otwierania/zamykania slotu baterii czy tego, że flash po jego wysunięciu działa automatycznie. Generalnie chodzi mi o to, że za każdym razem myślimy o jakimś intuicyjnym rozwiązaniu i spodziewamy się, że go nie ma okazuje się że jest! Aktualnie jedyną wadą sprzętu jest bateria, co jest raczej spowodowane zasadą działania mirorless'ów, więc nie mam pretensji do producenta. Podsumowując, w swojej cenie absolutnie najlepszy wybór, poza tym jest to naprawdę dobry aparat w ogóle.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Ogólnie aparat bardzo dobry,ma dużo funkcji

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 26.12.2017 Autor: FotoMaciek

To był zakup świadomy w czarny piątek.Jestem rozczarowany.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Dobra

1

2

Zgłoś naruszenie
0

Rewelwcja

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 24.12.2017 Autor: jerzy11

Jestem Zadowolony super polecam apart bardzo fajny , nie zawodny

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

1

Zgłoś naruszenie
0

Ma wszystko co mi potrzeba

Sam korpus 19.12.2017 Autor: jarcysp

Bawie sie tym aparatem od roku i wciaz poznaje nowe funkcje :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

doskonałe funkcje

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 15.11.2017 Autor: ankagud

ekstra foty, przewodnik fotografowania w aparacie jest bardzo przydatny zwłaszcza dla początkującego fotografa

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Duże możliwości

Sam korpus 14.11.2017 Autor: nuta5

Lekki, zgrabny, dobrze leży w dłoni, świetna optyka, możliwość wymiany obiektywu

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mały poręczny wielozadaniowy

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 31.10.2017 Autor: martinez_pl

Aparat świetnie sprawdza się w podróży ale również w studio, jest wygodny poręczny, menu dość przejrzyste i łatwe w zarządzaniu, możliwości pełnej manualnej kontroli to atut tego aparatu, w stosunku do konkurencji w tej klasie dla mnie wygrywa...

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Rewelacyjne zdjęcia w trybie automatycznym

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 23.09.2017 Autor: Manieq

Z aparatu jestem bardzo zadowolony ,jak dla amatora jest rewelacyjny.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam bardzo mocno

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 22.09.2017 Autor: IsDz

Aparat kupiłam 3 tygodnie temu więc jeszcze nie zdążyłam zapoznać się ze wszystkimi funkcjami jakie posiada. Jest to mój pierwszy aparat profesjonalny.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super produkt...

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 18.09.2017 Autor: Piotrek7925

Jestem bardzo zadowolony z aparatu, chociaż posiadam go zaledwie tydzień i cały czas czytam i się uczę obsługi i na pewno potrwa to jeszcze trochę, gdyż ogromu funkcji i możliwości ot tak się nie da opanować, tym bardziej, że to pierwszy tak profesjonalny sprzęt w moich dłoniach nie licząc dawno temu Zenita...

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

alfa 6000

Sam korpus 07.09.2017 Autor: krzysio

świetne zdjęcia , fatalny akumulator, znikoma ilość obiektywów do wymiany i odstraszająca cena.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Potwierdzam z przykładu - sporo świetnych funkcji

Korpus + obiektywy zmiennoogniskowe (16 – 50 mm i 55 – 210 mm) 04.09.2017 Autor: gladiator

Kupiłem tydzień temu i też bardzo się cieszę. Zobaczymy jak będzie w praktyce.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Alternatywa dla lustrzanki APS-C

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 03.09.2017 Autor: PiotrM

Jestem bardzo zadowolony. Jedyny mankament jaki posiada ten aparat to przycisk do nagrywania filmów. Jest mały, nieporęczny i kiepsko umiejscowiony. Jest problem z jego odszukaniem i uruchomieniem kiedy patrzę przez wizjer aparatu. Ceny obiektywów niekitowych zabójcze. Po za tym super.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

A6000 plusy i minusy

Sam korpus 02.09.2017 Autor: Lipnyfotograf

Kupiłem maleństwo 3 tygodnie temu. Większość znajomych mnie wyśmiało. Ale to bestia w małej wersji. Jestem Happy. Poprzez adaptery pasują do tego korpusu wszystkie systemy świata.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony a6000

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 16 – 50 mm z elektryczną regulacją zoomu 03.08.2017 Autor: solin

Aparatu poszukiwałem bardzo długo. Zasięgałem wielu opinii amatorów oraz fotografów. Dużą rolę odgrywała również cena. W końcu wybór padł na sony a6000. Nie posiadam go długo. Jednak w ciągu ostatnich 2 miesięcy towarzyszył mi na wyprawach alpinistycznych w obrębie Alp Pennińskich <Wallijskich>, na wspinaniu w Tatrach oraz Paklenicy oraz na tygodniowym wypadzie po Barcelonie. Aparat nie należy do najmniejszych jakie szukałem. Jednak zapewniam wszystkich, że te małe aparaty nie leżą w ręce. Sony a6000 jest złotym środkiem. To właśnie ten sprzęt zapewnia minimum wagi przy wysokim komforcie chwytu, który jest w moim odczuciu bardzo pewny. Świetnie aparat leży w ręce co jest dla mnie bardzo ważne gdy robię fotki wisząc w ścianie. Nie muszę się martwić, że aparat mi się wyślizgnie bo leży idealnie. Co do zdjęć to są genialne. Nie jestem zawodowym fotografem, ale amatorem fotografii i podróżnikiem. Zdjęcia są nieporównywalne z wysokiej jakości smartfonami oraz kompaktami. Dopiero moja przygoda z fotografią się rozpoczyna, ale zdjęcia w podróżach robię od dawien dawna. Zawsze to były aparaty kompaktowe oraz smartfony z dobrymi aparatami. Teraz moim nowym kompanem jest sony a6000. Gorąco zachęcam wszystkich wspinaczy, podróżników i innych użytkowników do zakupu właśnie tego aparatu. Jeśli nie zależy komuś na filmach 4K ten aparat jest wręcz ideałem. Krążą informację, że się mocno nagrzewa. To prawda, ale należy na prawdę bardzo długo filmować bez przerwy. Przy krótkich panoramach, 5min filmach i zdjęciach w ogóle tego się nie odczuwa. Nie żałuję zakupu ani trochę. Pozdrawiam wszystkich poszukujących swojego fotograficznego przyjaciela i zachęcam do postawienia na sony a6000.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie