37

4.4 na podstawie 37 recenzji klientów

19
15
2
0
1
Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

Recenzje klientów: 37

2 Modele

Modele

0

ma mocowanie obiektywów typu A

Sam korpus 08.09.2019 Autor: henryk54

Kupiłem kilka dni temu ale wrażenie bardzo pozytywne chociaż dopiero się zapoznaję z nim

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Posiada wystarczającą ilość funkcji jak dla amator

Sam korpus 11.05.2019 Autor: Jędrzej

Posiada wystarczającą ilość funkcji jak dla amator

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

jakość jaką mi daje jest dla mnie wystarczająca

Sam korpus 22.04.2019 Autor: ketownik

jak dla mnie jakość,praca z aparatem i to co mi oferuje są bardzo zadowalające

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

a68

Sam korpus 14.04.2019 Autor: przyroda

Jest to moja trzecia Alpha i jestem bardzo zadowolony z tego modelu

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Super

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 18 – 55 mm 16.02.2019 Autor: simon_25

Polecam w 100 % za taką cenę naprawdę porządny sprzęt

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Użyteczny fajny ciekawy

Sam korpus 07.02.2019 Autor: Szwejo17

Od 3 miesięcy uzywam głównie do makro i portretów jestem pozytywnie zaskoczony;) duzy mimis za wyświetlacz slabej jakości i brak wifi.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry aparat dla początkujących

Sam korpus 26.12.2018 Autor: Rafał78

Zawiera b. dobry system komunikowania się z użytkownikiem i wszystkie niezbędne funkcje dla początkującego użytkownika

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

fajna lustrzanka alfa 68

Sam korpus 18.12.2018 Autor: ziomek72

po dłuższym namyśle posiadając inny model kupiłem i okazało się że bardzo fajny sprzęt dorównujący konkurencji w fajnej cenie

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

przesiadka z Alpha a 300

Sam korpus 18.12.2018 Autor: okonik

kupiłem sobie na mikołaja w dobrej cenie i bardzo się cieszę

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

W tej cenie bardzo dobry aparat

Sam korpus 03.10.2018 Autor: Sebula

Na ILCA68 przesiadłem się z Alfy37, w której po ok 50 tyś zdjęć padła migawka. Widać różnicę w jakości. Dobra ergonomia, obsługa aparatu intuicyjna, menu jak zawsze przejrzyste. Aparat fabrycznie lepiej dostrojony do obiektywów nią poprzedni mój aparat. Wady - długi czas od włączenia do gotowości do pracy, ok 3 sekundy. Dla mnie przy trainspottingu to czasami za długo, ale coś za coś. Bo dobry jest AF, szybko łapie ostrość, nie gubi jej przed zrobieniem zdjęcia. Szum, kolejny punkt mojej recenzji - tak jest, pewnie większy niż u konkurencji ale, jest łatwo usuwalny w postprodukcji a jego kształt i wygląd jest akceptowalny. No i jakość zdjęć - na razie po kilkuset zdjęciach nie narzekam, zobaczymy jak będzie dalej. Nie testowałem jeszcze go z długimi czasami naświetlania.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Wyśmienite kolory i łatwość obsługi

Sam korpus 02.10.2018 Autor: werkid

Aparat alfa68 zastąpił mi już wysłużony ale nadal działający alfa100. Zdecydowana poprawa jakości obsługi, rozdzielczości i użytecznego ISO. Jedyny minus, co wiąże się z użyciem 3 ekranów to duże zużycie energii. Śmiało jednak mogę go polecić.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Mnóstwo satysfakcji .

Sam korpus 24.07.2018 Autor: piterd2

Aparat spełnia moje oczekiwania jest świetny , przesiadłem się z A-550 i nie żałuję

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony a68

Sam korpus 19.07.2018 Autor: zenons

Jestem rozczarowany produktem Sony.Zmiana mocowania lampy błyskowej.

Jakość obrazu

Dostateczna

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Słaba

0

0

Zgłoś naruszenie
0

świetny sprzęt

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 18 – 55 mm 10.07.2018 Autor: skrzyp

Aparat świetny, w porównaniu do starszych modeli - autofokus jest duzo celniejszy, duzo przydatnych, programowalnych przycisków. Jedyną powazną wadą jest jakość wywietlacza live view- mało wyraźny, w słoneczny dzień w zasadzie robi się bezużyteczny. Przydałoby się równiez wifi.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Zaawansowany aparat dla amatora i półprofesjonalis

Sam korpus 03.05.2018 Autor: Gustav2

Dokonałem zakupu jako kolejny krok w moim rozwoju jako fotoamatora. Poprzednio używałem Alfy 300, również APS-C zakupionej wiele lat temu, jednak skok technologiczny bardzo zauważalny, a możliwości powalające. Nawet nie przypuszczłem jak zmieniła się Alfa. Zakup Alfy 68 to zdecydowanie najlepsza decyzja. Dziękuję :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

moja nowa Alpha

Sam korpus 25.04.2018 Autor: AdamW1234

Kupiłem A68 i uważam, że to był bardzo dobry zakup. Wcześniej używałem A200 więc przeskok był duży. Aparat dobrze trzyma się w ręce. Przyciski i pokrętła rozmieszczone zostały ergonomicznie tak, że praktycznie można je bez problemu obsługiwać patrząc przez wizjer. Szczególnie spodobał mi się 79 punktowy auto focus i jakość filmów, które A86 nagrywa. Duże wrażenie robi też elektroniczny wizjer. Super też, iż została zastosowana blokada pokrętła trybu pracy. Jedyny do czego można mieć zastrzeżenia to do jakości i rozdzielczości wyświetlacza, którego praktycznie nie używam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dla początkujących osób

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 18 – 55 mm 23.04.2018 Autor: arekk8844

Świetny model. posiada dużo nowych funkcji, przyjemny z wyglądu jak i użytkowaniu, przejrzyste menu, prosty w obsłudze.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry zakup.

Sam korpus 22.04.2018 Autor: Edward_48

Kupiłem i jestem zadowolony. Aparat spełnia moje oczekiwania.

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

idealny dla zaawansowanego amatora

Sam korpus 15.03.2018 Autor: Wygibany

zakupiony nie cały miesiąc temu i przetestowany podczas tygodniowego wyjazdu. sprawdza się doskonale, jeżeli lubimy pokombinować z ustawieniami. Automatu praktycznie nie wykorzystywałem.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Warty polecenia

Sam korpus 15.03.2018 Autor: Sly1616

Produkt warty swojej ceny. Jakośc zdjęc jest bardzo dobra.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

lepszy model od poprzednika

Sam korpus 01.03.2018 Autor: Nestor96

Zakupiłem ten model mając już poprzedni i jestem z tego zakupu bardzo zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Genialny

Sam korpus 11.02.2018 Autor: David97

W posiadaniu mam go tydzień. Mało czasu ale trochę zdjęć już zrobiłem. Genialny sprzęt, spory ale lekki. Jakość zdjęć zachwyca. Polecam każdemu! Zdjęcie na przykład.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Moja znajomość z Sony alfa68

Korpus + obiektyw zmiennoogniskowy 18 – 55 mm 12.01.2018 Autor: Cezar61

Po wzięciu do ręki Alfy 68 czuje się że to solidny kawałek sprzętu. Oprogramowanie wspomagające użytkownika pozwala nawet początkującemu fotoamatorowi wykonać dobre zdjęcia. W mojej długiej przygodzie z fotografią (zaczynałem w 1969r) fotografowałem polskim aparatem DRUCH, rosyjskimi: Smieną i Zenith . Potem była Minolta XG-M i DSc-H7. Oprócz słabego panelu wyświetlacza i brak jego obsługi na dotyk sama obsługa jest dość intuicyjna - przydałby się przewodnik po ustawieniach by nie zniechęcać do używania innych ustawień jak tylko pełna automatyka. Kompletną opinię o aparacie będę miał dopiero po dłuższym użytkowaniu.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

0

Zgłoś naruszenie
0

wszystko w zasięgu obiektywu

Sam korpus 04.01.2018 Autor: anias7

jestem zadowolona z produktu, uczę się jego mega funkcji i to jest to ;-)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat z bezbłędnym autofokusem

Sam korpus 12.12.2017 Autor: dan121

Aparat działa bardzo dobrze, dużo klawiszy rozłożonych w ergonomiczny sposób. Najważniejszą zaletą jest szybkość działania i najlepszy z jakim miałem do czynienia autofokus - szybki i bezbłędny. Wyświetlacz wydaje się, że został wyłożony ze starego telefonu, na szczęście bardzo dobrej jakości wizjer ratuje sytuację. Inne wady też ma: akumulator mogłyby być nieco mocniejszy, a sam korpus lżejszy. Jakość zdjęć jest rewelacyjna. Ogólnie mocna 4.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam

Sam korpus 05.12.2017 Autor: Bazyli

Witam. Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem SONY Alpha a68 z kitowym obiektywem 18-55. Dla czego Sony alfa a68? Po pierwsze stabilizacja matrycy, elektroniczny wizjer, który pozwala zmieniać parametry nie odkrywając oka od aparatu, bardzo duży wybór używanych szkieł Minolty, koszt to 1/3 nowych szkieł, dodatkowy monitor, wygodny. Pierwsze wrażenie, bardzo pozytywne, aparat bardzo dobrze leży w dłoni, jest wręcz przyklejony, elektroniczny wizjer wyświetla wszystkie informacje, co jest bardzo przydatne w np słoneczny dzień lub kiedy musimy szybko zmienić parametry aparatu. Af działa bardzo szybko i celnie, ogólnie nie mam się do czego przyczepić, no możne bateria nie jest tytanem, na jednym ładowaniu można zrobić około 700 zdjęć jak dla mnie w świetnej jakości, nawet z obiektywem kitowym. Bardzo rozbudowany jest tryb automatyczny, portrety, wschody słońca, makro, zdjęcia nocne, jest tego naprawdę sporo, praktycznie na każdą okazję, jest również tryb panoramy, a jak komuś się znudzi tryb automatyczny to może sobie w ustawieniach grzebać do woli, jeszcze nie wiem jak długo można nagrywać w trybie wideo, choć właśnie ten tryb najbardziej mnie interesuje. pierwsze krótkie filmy oceniam bardzo pozytywnie. Pozdrawiam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Niespodziewanie dobra lustrzanka

Sam korpus 14.06.2017 Autor: FotoFanOne

Kupując aparat miałem pewne obawy dotyczące półprzeźroczystego lustra, że część światła kierowana jest na sensor AF a nie na matrycę, że lustro się kurzy, itp. Jednak zaufałem marce i okazało się, że obawy są nieuzasadnione. Aparat robi lepsze zdjęcia niż moja poprzednia lustrzanka innej renomowanej firmy. Szybki i dokładny autofokus, szybko-powtarzalna migawka, znakomity sensor, elektronika i przetwarzanie obrazu (w tym DRO i HDR), bogactwo opcji i funkcji, ergonomia oraz świetna współpraca z lampą błyskową HVL-F60M, w lustrzance kupionej za rozsądną cenę pokazują, że zaufanie do marki opłaciło się. Natomiast obudowa z plastiku wcale mi nie przeszkadza. Aparat jest dzięki temu lżejszy i ładnie się prezentuje.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

4

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobrze rozplanowane body.

Sam korpus 26.03.2017 Autor: gepo7

Dobry aparat. To moja trzecia ALFA. Za każdym razem o klasę wyżej i za każdym razem lepsze rozwiązania. Polecam.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry aparat w tym przedziale cenowym

Sam korpus 09.02.2017 Autor: pablo777

Sony to jednak zawsze gwarancja jakości a poza tym w wojnie o klientów gdy rynek zdominował Canon i Minolta , Sony musi dać coś extra żeby zaistnieć, więc liczyłem że w tym segmencie cenowym kupie lepszy aparat niż u konkurencji i się nie zawiodłem :)Bardzo dobry aparat dla zaawansowanych amatorów, bardzo szybkie ostrzenie szczególnie przy filmach, jakość i rozdzielczość zdjęć rewelacyjna, robienie zdjęć przy słabym świetle nie jest już tak uciążliwe

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

1

Zgłoś naruszenie
0

Profesjonalna matryca, błyskawiczny fokus

Sam korpus 17.12.2016 Autor: Bambur

Aparat posiada ogromną mnogość funkcji (reg. front fokus-back fokus, ograniczenie zakresu odległości pracy auto-fokusa, programowalne przyciski itd. ) duży wygodny korpus z dwoma wyświetlaczami jak na półamatorski aparat wyjątkowo solidnie wykonany. Wysokie czułości do ISO 3200 jak najbardziej użyteczne. Świetny wizjer, Wszystko jak u Sony bywa na najwyższym poziomie. Jedyne czego mi brakuje to WiFi i GPS no i wyświetlacz mógł by mieć większą rozdzielczość tak jak miał w A65.Jak raz zasmakujesz to już nie zmienisz na inny "lepszy" system. Zdecydowanie Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

1

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat za dobrą cenę

Sam korpus 09.11.2016 Autor: Henioo

Używałem stary aparat tej firmy alfa-200 a ten nowy jest rzeczywiście b.dobry.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony A68

Sam korpus 29.10.2016 Autor: Excal

Kolejny sprzęt Sony, kolejne 100 procentowe zadowolenie.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

wiele pracy dla amatora

Sam korpus 18.09.2016 Autor: lgacek

Fotograf amator będzie miał dużo czasu zanim w pełni polepszy swój warsztat.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat dla początkujących o dużych możliwościach

Sam korpus 23.08.2016 Autor: Kamil82

Jestem bardzo zadowolony z tego aparatu. Jestem początkującym fotografem i potrzebowałem czegoś o dobrych parametrach za niewielkie pieniądze. Oczywiście konieczne są dodatkowe obiektywy, ponieważ bez nich jest to tylko zwykły aparat o dobrych parametrach, a tak możemy mieć na prawdę dobry sprzęt.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny . łatwy w obsłudze,doskonałe zdjęcia.

Sam korpus 13.08.2016 Autor: Iwcia

Zawsze chciałam taki mieć!!! Teraz mam i bardzo się cieszę.Zrobiłam świetne foto z wakacji.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

2

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry aparat dla amatorów i zaawansowanych

Sam korpus 09.05.2016 Autor: lvisio

Przesiadłem się z alfa 390 - różnica ogromna, zarówno w oprogramowaniu jak jakości wykonywanych zdjęć. Alfa 68 jest w mich rękach ponad tydzień, ale już mogę powiedzieć że nie żałuję i szczerze go polecam innym.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

3

0

Zgłoś naruszenie
0

Aparat byłby super, gdyby nie jakość wykonania

Sam korpus 08.05.2016 Autor: Krymek

Produkt jak na swoją cenę bardzo dobry. Minusem jest delikatna powierzchnia monitora (zarysował mi się przy kontakcie z małym plastikowym guzikiem koszuli)! Konieczny zakup folii ochronnej!

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie