14

4.5 na podstawie 14 recenzji klientów

7
7
0
0
0
Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

Uwaga: recenzje produktów mogą dotyczyć różnych wersji. Nie gwarantuje się dostępności we wszystkich krajach pewnych wersji produktów, usług i/lub funkcji wzmiankowanych w recenzjach produktów.

Recenzje klientów: 14

0

Doskonały dla każdego

SEL55210 18.10.2021 Autor: pietka

Nie można mu nic zarzucić. Można nim robić świetne zdjęcia w szerokim zakresie ogniskowej. Świetna stabilizacja i jakość zdjęć. Polecam dla każdego.

Jakość obrazu

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo przyzwoity, mały i tani teleobiektyw

SEL55210 14.10.2021 Autor: fermion1

Kupiłem ten obiektyw jako uzupełnienie standardowego obiektywu z zestawu (SELP1650). Obiektyw jest bardzo mały i tani, jak na teleobiektywy. Wykonanie na najwyższym poziomie - nie ma się czego przyczepić. Jedynym minusem są jego właściwości optyczne - trzeba mieć świadomość, że nie jest to po prostu najjaśniejszy i najostrzejszy obiektyw na świecie. Ale za tę cenę trudno znaleźć coś lepszego. Obiektyw jest godny polecenia jako pierwszy teleobiektyw - do sprawdzenia, czy ten rodzaj fotografii jest dla nas.

Jakość obrazu

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
20.10.2021

Dziękujemy za pozytywną opinię.
Życzymy przyjemnego korzystania.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Sony Polska

0

SEL 55210 SELektywnie dobry sprzęt

SEL55210 13.03.2020 Autor: Duszek48

W kategorii cena / jakość mimo wszystko dość drogi jak na tak amatorskie szkiełko. Niemniej można wyłapać całkiem fajne efekty np. bokeh i to nawet w trybie zdjęć sportowych. Mimo wszystko dość ciemny, ale odpowiednie nastawy pełnoklatkowego body /Alpha 7II/ mogą to nieszczęsne APSc zrekompensować. Reasumując bez szału ale bardzo, bardzo poprawny sprzęt;)

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

ŚWIETNIE "OSTRZY", MA REWELACYJNY SYSTEM STABILIZJ

SEL55210 20.02.2020 Autor: JOMAL 52 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem obiektyw w komplecie, razem z drugim - wlasnie TYM ‼️

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

3

Zgłoś naruszenie
0

przydatny bo nie durzy

SEL55210 19.09.2019 Autor: Mazdzioch Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Przydaje się do małego aparatu jako uzupełnienie obiektywu 16-50 alfa 6000

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

6

Zgłoś naruszenie
0

lekki i ostry tele dla amatora

SEL55210 12.08.2019 Autor: Arkus16 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

to co najbardziej jest widoczne przy fotografowaniu tym obiektywem, to działanie stabilizacji. po wciśnięciu, do połowy, spustu - obraz zamiera, przestaje drżeć - świetne wrażenia. fotografowałem nim klasztory na półwyspie Athos z odległości ok. 500 na bujającym się statku i ... zdjęcia ostre nawet przy dużym powiększeniu.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
0

posiada zestaw przydatnych funkcji

SEL55210 06.08.2019 Autor: mikkolaj Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

obiektyw mógłby mieć trochę dłuższą ogniskową dla mnie

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

2

Zgłoś naruszenie
0

Świetne funkcje

SEL55210 20.07.2019 Autor: Maciej 1960 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupiłem w maju i bardzo się z tego cieszę robiąc fajne zdjęcia.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

3

Zgłoś naruszenie
0

Dobra jakość za rozsądną cenę

SEL55210 05.03.2019 Autor: mmmmmmmaciek Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

To mój pierwszy dodatowy obiektyw ii bałem się że jak nie zobacze wielkiej różnicy ale nie chaiłem wydawac 3000zł. Miło się zaskoczyłem, zdjęcia wychodzą bardzo ładnie i widać ogromą różnicę w porównaniu do standardowego obiektywu. Do amatorskiego użycia zdecydowanie godny polecenia.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry uniwerslany obiektyw

SEL55210 27.02.2019 Autor: wojteklodz Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Idealne szkło na wycieczki zakres ognikowej robi robotę -ostry

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

zoom

SEL55210 23.10.2018 Autor: Socheusz Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Jestem rozczarowany. Nominalnie ogniskowa 210 mm to sporo, ale przyzwyczaiłem się do zoomu z obiektywu Sony N50 300 mm, więc wciąż mi brakuje.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Słaba

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

5

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obiektw

SEL55210 07.04.2017 Autor: PiotrBr Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Ładnie rysuje i naprawdę warty jest swojej ceny, Posiada wiele funkcji.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Poręczny obiektyw zoom ze stabilizacją

SEL55210 18.03.2016 Autor: Nawiedzony Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Niewielki poręczny obiektyw tele-zoom x3,8 ze stabilizacją obrazu. Solidna metalowa konstrukcja głównej części korpusu. Dobra jakość obrazu oraz wygodny uchwyt obiektywu. Na plus zasługuje dołączana w komplecie osłona przeciwsłoneczna, która posiada obustronne montowanie do obiektywu. Szkoda że obiektyw nie posiada trochę większej ogniskowej/zooma np. x4 (zamiast x3,8) 55-220 lub 60-240.

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Na prawde warto

SEL55210 24.02.2015 Autor: marcin2020 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Za te pieniądze warto kupić ten obiektyw , bardzo długo się zastanawiałem nad zakupem ale teraz jak już mam obiektyw nie żałuje tego zakupu

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

3

0

Zgłoś naruszenie