FE 50MM F1.8

Recenzje produktu

22

4.0 na podstawie 22 recenzji klientów

5
13
3
1
0
Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

Najbardziej pomocna pozytywna
0

Sony FE 50mm F1.8 dobra jakość dla cierpliwych (AF

SEL50F18F 25.10.2016 Autor: KamforM

Dobra jakość zdjęć, trochę wolny i głośny AF (nawet po aktualizacji oprogramowania)

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie
Najbardziej pomocna krytyczna
0

Powinien kosztować maksymalnie 500 zł

SEL50F18F 12.09.2017 Autor: czardasz

Używam od dwóch tygodni i muszę zgodzić się z opiniami innych, że autofocus jest głośny i powolny, ale nie ma innej taniej alternatywy dla tego obiektywu. Update softu do wersji 3.0 nic nie pomógł, przynajmniej ja nie zauważyłem jakiejś znaczącej poprawy w działaniu. Co do jakości optycznej to jestem usatysfakcjonowany. Podsumowując obiektyw zdecydowanie za drogi, ale i tak polecam chyba, że ktoś ma kasę żeby wyłożyć na Zeissa.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

4

0

Zgłoś naruszenie

Recenzje klientów: 22

0

Tani lekki obiektyw

SEL50F18F 08.09.2021 Autor: AnoLin

Fanstastycznie ryzuje bardzo lekki, poręczny jednak ma duży problem z aberracją oraz w trudnych warunkach oświetleniowych focus długo łapie

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Średnia

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Przeszedł moje oczekiwania!

SEL50F18F 17.05.2021 Autor: Shafir

Jestem pod wrażeniem, nie spodziewałam się tak dobrego szkła w takiej cenie. Af działa znakomicie z body a7III, cichy i celny. Naczytałam się o kiepskiej konstrukcji, tańszym materiale itp. i szczerze ja nie mam żadnych zastrzeżeń, konstrukcja solidna, pierścień działa gładko (zaleta dla filmowców), za taka kwotę nie ma co porównywać do wersji GM. Gorąco polecam, 50mm to moja ulubiona ogniskowa. Bardzo ostry.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Średni obiektyw za dośc wysoką cenę

SEL50F18F 06.03.2021 Autor: JaBlam

Obiektyw 50 mm 1.8 nie wyróżnia się niczym specjalnym. Jakość obrazu na 1.8 jest średnia. Obiektyw jest wolny i głośny. Brak w nim przycisku M/AF. NA plus w komplecie dodana oslona przeciwsloneczna. Nie spodziewajcie sie rewelacji. Co z tego że obraz jest ostry na 2.8. Nie po to kupuje obiektyw 1.8 zeby uzywac go od wyzszych wartosci przyslony

Jakość obrazu

Dostateczna

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Średnia

0

1

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry obraz, wolny autofocus

SEL50F18F 09.02.2021 Autor: Starso

Obiektyw godny polecenia - w rozsądnych pieniądzach daje świetne zdjęcia. Jednym minusem jest wolny autofocus.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Tania i niezła

SEL50F18F 25.01.2021 Autor: raph1978

Udało mi się kupić tą soczewkę na Amazonie i wyszła mnie netto 500 zł. Jakość do ceny super. Nie jest to demon prędkości ALE znając jej ograniczenia można zrobić naprawdę dobre zdjęcia. Nowy firmware bardzo poprawił szybkość tego szkła. Moim ulubionym nadal jest 85/1.8 a z tej korzystam sporadycznie. Za tą cenę polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajne szkło do portretów i nie tylko

SEL50F18F 19.06.2020 Autor: TomekZ

Obiektyw kupiony wraz z body ILCE-7 sprawuje się bardzo dobrze. Stosunkowo jasne szkło, wiem są jaśniejsze ale nie za taką cenę, dające niebrzydki bokeh. Obiektyw lekki, niewielkich rozmiarów. Daje ładny obraz, nie widzę zafarbów, zniekształcenia nie rzucają się mocno w oczy. Mógłby lepiej pracować pod światło i trochę szybciej łapać fokus w mało kontrastowych scenach, aczkolwiek to ostatnie to nie jestem pewien czy to bardziej szkło czy body. Lekkie obawy na przyszłość budzi materiał, choć miałem już do czynienia z obiektywami plastikowymi, które okazały się odporne na bardzo wiele dziwnych wypadków. Więc może i ten pożyje długo :)

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobry obiektyw za przystępną cenę :)

SEL50F18F 05.06.2020 Autor: konefix84

Używam obiektywu od miesiąca i jestem zadowolony . Bardzo dobry stosunek ceny do jakości i oczywiście 50mm f1.8 ;)

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Fajne szkło

SEL50F18F 26.02.2020 Autor: MaciekG

Używam od miesiąca +B.dobra optyka - ostry w centrum, obrzeża ok +Lekki + Pierwsze wrażenia delikatny, ale w trakcie fotografowania o.k. + Bardzo przyjemny w noszeniu jako podstawowy obiektyw na aparacie - trochę powolny - brak przycisku funkcyjnego na korpusie obiektywu ( analogicznie do 35 i 85 1.8)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

sony 50

SEL50F18F 27.01.2020 Autor: witek k

jasny i mały poręczny, dobry stosunek jakość a cena

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Dobra jakość w przystępnej cenie

SEL50F18F 02.01.2020 Autor: tatakaja

Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Dobra jakość obrazu, ładny bokeh. Używam go z powodzeniem z korpusem A7 III. Jedyna wada jak dla mnie to widocznie wolniejszy AF niż w kitowym 24-105/4

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Jest przydatny w fotografii ulicznej

SEL50F18F 20.08.2019 Autor: JURS

Jest to jeden z wielu produktów sony, który nabyłem. Spełnia moje oczekiwania - zpodstawową zaletą jest jakość obrazu nieustępująca lustrzankom (mowa o systemie bezlusterkowaca) a przy tym znacznie poręczniejszy.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

na początek OK

SEL50F18F 08.07.2019 Autor: pppawel

To moja druga 50tka, wcześniej Sigma 1,4, z której byłem bardzo zadowolony dokąd nie skorzystałem z obecnej. Co prawda tamta używana z D800 a tu bezlusterkowiec którego się uczę, ale celność, ostrość (szczególnie przy portrecie trafia na oczy) jest po stornie SONY. Rzeczywiście troszkę hałasuje

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobra relacja jakości do ceny.

SEL50F18F 23.06.2019 Autor: Jotbe01

Używam z A7 mark II. Obiektyw jest bardzo jasny, cichy i lekki. Autofokus dość. celny i cichy. Krótko mówiąc, w tej cenie obiektyw dla pełnej klatki o takich parametrach i jakości nie istnieje. Polecam.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Cena do jakości jest super:-)

SEL50F18F 13.04.2019 Autor: krzychuru

Bardzo dobra jakość obrazu i wykonanie, prosta obsługa. Wolny autofocus, słaby ciągły autofocu, głośny (wyraźnie słychac podczas nagrywania )

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Lekki i ostry

SEL50F18F 26.02.2019 Autor: kosmaty

Lekki i ostry obiektyw do codziennego noszenia z body. Minus - powolny autofocus

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

1

0

Zgłoś naruszenie
0

Jasny i tani obiektyw

SEL50F18F 10.02.2019 Autor: pawlo2k17

Obiektyw bardzo jasny. Dobrze współpracuje z Sony Alfa A7 II . Jest lekki. Tylko troszeczkę plastikowy . Cena też przyjemna.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Cena i jakość

SEL50F18F 28.01.2019 Autor: Rossacz

Na razie się uczę, ale obiektyw jasny, lekki dobrze ostrzy. Warto w stosunku do ceny zainwestować w ten obiekty

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Przystępnie cenowo i solidnie

SEL50F18F 28.12.2018 Autor: Chromek

Solidny obiektyw w dobrej cenie. Autofokus mógłby byc lepszy, ale do standardowych zastosowań jest ok. Ostrość używana już od 1.8, szczególnie w centrum kadru.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

świetna jakość za rozsądną cenę

SEL50F18F 03.11.2018 Autor: Anna111

obiektyw lekki, ostry, ładnie odwzorowuje kolory, świetny do pracy w niedoświetlonych pomieszczeniach, polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Stanandardowy obiektyw 50mm z mocowaniem FE

SEL50F18F 27.11.2017 Autor: addam1

Obiektyw optycznie przyzwoity. Jednak mechanizm ustawiania ostrości przypomina te z okresu pierwszych lustrzanek takich jak CANON EOS 620. Jest po prostu bardzo wolny. Odgłos napędu w ciszy słychać wyraźnie. W miejscach głośniejszych jest mniej dokuczliwy. Pozostaje cena - jest stanowczo za drogi

Jakość obrazu

Średnia

Cechy

Dostateczna

Konstrukcja i wygląd

Dostateczna

Łatwość obsługi

Średnia

4

2

Zgłoś naruszenie
0

Powinien kosztować maksymalnie 500 zł

SEL50F18F 12.09.2017 Autor: czardasz

Używam od dwóch tygodni i muszę zgodzić się z opiniami innych, że autofocus jest głośny i powolny, ale nie ma innej taniej alternatywy dla tego obiektywu. Update softu do wersji 3.0 nic nie pomógł, przynajmniej ja nie zauważyłem jakiejś znaczącej poprawy w działaniu. Co do jakości optycznej to jestem usatysfakcjonowany. Podsumowując obiektyw zdecydowanie za drogi, ale i tak polecam chyba, że ktoś ma kasę żeby wyłożyć na Zeissa.

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

4

0

Zgłoś naruszenie
0

Sony FE 50mm F1.8 dobra jakość dla cierpliwych (AF

SEL50F18F 25.10.2016 Autor: KamforM

Dobra jakość zdjęć, trochę wolny i głośny AF (nawet po aktualizacji oprogramowania)

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Średnia

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

2

0

Zgłoś naruszenie