20

4.8 na podstawie 20 recenzji klientów

16
4
0
0
0
Jakość obrazu

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

Uwaga: recenzje produktów mogą dotyczyć różnych wersji. Nie gwarantuje się dostępności we wszystkich krajach pewnych wersji produktów, usług i/lub funkcji wzmiankowanych w recenzjach produktów.

Recenzje klientów: 20

0

Znakomita ostrość. Wyjątkowa plastyka zdjęć.

SEL24105G 06.11.2021 Autor: Leonstary

Wyjątkowo udany zakup. Masz body Sony - pomyśl o zakupie tego obiektywu.

Jakość obrazu

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Uniwersalny

SEL24105G 13.10.2021 Autor: MJAC

Kolejny obiektyw SONY który mi się sprawdza. Przydatny to pracy reporterskie. Uniwersalna ogniskowa i przyzwoitą jasność.

Jakość obrazu

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Dobra

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
20.10.2021

Dziękujemy za pozytywną opinię.
Życzymy przyjemnego korzystania.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Sony Polska

0

Obiektyw uniwersalny

SEL24105G 13.10.2021 Autor: Jacek987

Wszystko ok, produkt dobrej jakości warty polecenia. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Używam w różnych warunkach. Jestem z zakupu zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

FE 24-105 mm F4 G OSS

SEL24105G 27.07.2021 Autor: QNA69 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Wszystko ok, produkt dobrej jakości warty polecenia. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne myślę że z biegiem czasu nie zmienią się :)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetne, uniwersalne i ostre szkło

SEL24105G 12.07.2021 Autor: Mars_6 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Kupione kilka tygodni temu. W pełni spełnia moje oczekiwania i potrzeby na poziomie średnio zaawansowanym.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

EXCELLENT lens to carry around

SEL24105G 01.07.2021 Autor: Aparatofan Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

I use this lens most of the time. I also have a reguler 50mm, but this one is so much more versatile. It also delivers good quality of images. Even the 4.0 is quite good, but for portraits I recommend something around F5.4. The focus is fast and sharp. Bokeh looks really good too. This lens serves me well :-)

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Uniwersalny obiektyw do różnych akcji!!!

SEL24105G 07.05.2021 Autor: Szigal Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Bardzo solidnie wykonany. Nie ma żadnych "luzów" przy regulacji ogniskowej i ostrości.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Idealny obiektyw wakacyjny, dobra jakość

SEL24105G 16.04.2021 Autor: leszach

Świetny zakres ogniskowej, idealny na wyjazd z jednym obiektywem, przystępna cena, stosunek cena do jakości bardzo dobry Dobrze i szybko ostrzy, nieco przyciemny, ale w tym przedziale cenowym jest bardzo OK, Wykonanie i funkcjonalność na wysokim poziomie, świetnie obsługiwany przez a7MIII

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
Odpowiedź z działu Customer support
18.04.2021

Witaj! Dziękujemy za wystawioną opinię. Cieszymy się, że jesteś zadowolony z zakupu.

0

Najlepszy KIT jaki miałem

SEL24105G 05.04.2021 Autor: piotrowy

Zawiedziony koszmarną aberacją chromatyczną sprzedałem Sony 35/1.8 i zdecydowałem się na kupno tego zooma. NIe miałem kasy na 35/1.4, a dodatkowy argument - zrobiłem się leniwy i nie chce mi się przekładać szkieł. Jakość obiektywu przeszła moje oczekiwania, jest ostry, solidnie wykonany, za tą kasę bomba. Ostrość oczywiście nie jest na poziomie stałek, ale bez jaj, nikt normalny nie będzie tego oczekiwał. Dla mnie to ostrzejsze szkło niż canon 24-70/2.8 II którego kiedyś posiadałem, takie mam porównanie jeśli to coś komuś powie, a tamten canon uchodzi za brzytwę.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetny obiektyw uniwersalny

SEL24105G 02.02.2021 Autor: piotr0958 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Obiektyw jest lekki, nieduży, ale świetnie ostrzy. Oczywiście górny zakres ogniskowych nie pozwoli na wykorzystanie go jako teleobiektywu, ale w bardzo wielu wypadkach taki zakres jaki jest wystarczy. Jestem bardzo zadowolony.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Obiektyw do wszystkiego (prawie)

SEL24105G 01.02.2021 Autor: rb91 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Typowy standard zoom został "rozciągnięty w górę i w dół" co wyraźnie poszerzyło zakres jego zastosowań. Jeden minus - szkoda, że wydłużanie ogniskowej powoduje zmianę wymiaru obiektywu

Jakość obrazu

Dobra

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo uniwerslany zoom

SEL24105G 22.12.2020 Autor: ArturS Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Bardzo ostry, szybki i celny focus, naprawdę ładnie rysuje. Polecam.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Funkcjonalny i ostry

SEL24105G 24.06.2020 Autor: Jacek piekarz Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

zalety: szeroki zakres zooma, bardzo ostry, szybki i cichy autofokus, stosunkowo nieduży.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo uniwersalny i zaskakująco dobra jakosc

SEL24105G 02.02.2020 Autor: Kacper79 Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Szukalem uniwersalnego zoomu na wypady turystyczne i po przeczytaniu i obejrzeniu recenzji zdecydowalem sie na ten obiektyw. Szeroki zakres ogniskowych i stałe światlo to glowne zalety, ale do tego dochodzi zaskakujaco dobre wykonanie i ostrosc w calym kadrze. Uzywam go z moim Sony a7III i obawialem sie, ze tak duzy obiektyw bedzie wygladal dziwnie i przewazal aparat w rece, ale nic takiego. Nie jest jednak bez wad: zoom nie dziala plynnie, przez co krecenie filmow ze stopniowym zblizeniem jest utrudnione. Moze sie wyrobi. Ogolnie 9/10!

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Dobra

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Bardzo dobry objektyw.

SEL24105G 30.12.2019 Autor: olekibolek Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Z lampą błyskową zastępuje jasne stałki. Szybki autofokus, super ostrość i kolory. Mogę go z czystym sumieniem polecić.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Polecam

SEL24105G 20.12.2019 Autor: Woli Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Spełnia moje oczekiwania. Uniwersalny zoom. Gorąco polecam

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Przydatny ale...

SEL24105G 10.12.2019 Autor: Jacekp Zweryfikowany kupujący Zweryfikowany

Bardzo przydatny zakres ogniskowych, szkło dość ostre, niezbyt duże, dobrej jakości ale.. troszkę za ciemne. f/4 satysfakcjonująco używalne w zasadzie w jasne dni. Oczywiście dzięki dobrej stabilizacji robię bez problemu zdjęcia z ręki w 1/30 a nawet gdy się postaram 1/8 ale jednak cały czas trzeba uważać, żeby nie poruszyć. AF-C działa super ale AF-S już potrzebuje więcej światła, potrafi przymulić chociaż gdy już trafi to w 10. Dlatego musiałem dokupić coś jaśniejszego, 18 mm f/2.8 uzupełniło zestaw.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Dobra

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Uniwersalny obiektyw klasy G

SEL24105G 31.10.2019 Autor: Zbylus

Obiektyw uniwersalny klasy G, doskonały do zdjęć i krótkich ujęć filmowych.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

Świetne ostrzenie kadru

SEL24105G 24.01.2019 Autor: bowit

Po wielu obejrzanych testach wybrałem produkt SEL24105 do fotografowania w marcowym wyjeździe plenerowym na Lofoty ,Islandię oraz Senję.Cechy techniczne oraz możliwość zoomowania sprawdzą się w fotografowaniu krajobrazu. dotychczas używałem SEL24240.

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie
0

idealne polaczenie z a7 iii

SEL24105G 28.11.2018 Autor: mnocon

super ostre szklo, pieknie dziala af przy filmowaniu i najlpesza jest stabilizacja ktora dziala razem z ta w body

Jakość obrazu

Znakomita

Cechy

Znakomita

Konstrukcja i wygląd

Znakomita

Łatwość obsługi

Znakomita

0

0

Zgłoś naruszenie